tiistai 5. huhtikuuta 2016

NUO ÄRSYTTÄVÄT PIPOPÄÄT

Edes uskonnottomana minua eivät häiritse päivi räsäset vaan kaksoisviestivät edistykselliset intoilijat, joita tuon tuosta kutsutaan punnitsemaan televisio-ohjelmiin kansakunnan tilaa.

Ja ne ne vasta ärsyttävätkin. Katsoin viimeisimmän Perjantain (on vielä Yle Areenassa). Siinä oli vieraana rap-artisti Kale. Se oli ollut asunnottomana,  mutta ei halunnut pyytää yhteiskunnalta apua koska ei usko yhteiskuntaan. Toimittaja kysyi että eikö ihmiset yhteiskunnan tukea kuitenkin joskus tavitse? Se vastasi jotenkin siihen suntaan että uskontonsa kullakin.

Olisin halunnut olla yleisössä ja kysyä siltä, oliko se vapautuva vanki yhteiskuntauskovainen, jolle Seinäjoen diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa saimme järjestettyä asunnon vuosien asunnottomuuden jälkeen. Sillä aikaa kun kaveri asui diakoniatyöntekijän järjestämässä väliaikaisessa asunnossa, suuresti arvostamani sosiaalityöntekijä teki erityisjärjestelyjä ohittaakseen asuttamista vaikeuttavia ehtoja… Niin, olisin siis halunnut kysyä, sanotko näillekin ihmisille, että "uskonsa kullakin"?

Minusta nämä vastarintaa poseeraavat tyypit puhuvat liian usein siitä, mistä eivät tiedä mitään. He mystifioivat instituution tehdäkseen eksploitaatiota vastarinnallaan samalla kun ihan aikuisten oikeasti, siis kuulkaahan: ihan aikuisten oikeasti siellä jossain etulinjassa on töissä ihmisiä, jotka välittävät. Tämä tyyppi ei käytännössä eronnut paljoakaan itsekseenpärjäämistä julistavasta kokoomuslaisesta oikeistosiiven nuoresta.

Yleisössä näkyi hänen pseudokritiikistään nauttivia samanmielisiä. Toimittajat päästivät vähällä. Ja lopuksi sitten taputettiin.

Ja se sosiopaattien määrä väestöön suhteutettuna meni muuten väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti