perjantai 12. tammikuuta 2018

KIRJE MARJA SANNIKALLE YLEEN

Terve taas. 

Vonkasin sitä väestöräjähdysiltaa jos muistat. Tuli mieleen että kun ehdokkaat sen räjähdyksen nyt aina mainitsevat, tehkää siitä haastava kysymys suuressa loppukeskustelussa. Siinä nimittäin paljastuu ihmisestä paljon, koska vastaukset eivät aina voi olla poliittisesti korrekteja: kehittyvien maiden avustus ehkäisyyn ehdollistettuna esimerkiksi on tulenarka asia. Haastakaa ne tässä. Ilmastonmuutos on helpompi kun sen ratkaisussa ketään ei tartte niin ehdollistaa ja syy voidaan ottaa kokonaan länsimaiden piikkiin. Itseä on helppoa ja poliittisesti korrektia ruoskia. Haluan kuulla ehdokkaiden vastaukset! Nähdä miten ne kiemurtelee. (Pelastava vastaus tietenkin on, että naisten asemaa on parannettava; kyllä, mutta onko se kyllin nopea keino, tarvitaanko muutakin ja rajumpaa?)

Väestöräjähdys tekee tästä sittenkin kiinnostavaa!

T. Juha

-----
Lähetin postia myös MTV:n Merja Ylä-Anttilalle.

7 kommenttia:

  1. Hah hah, keskustelupiiri laajenee kohta presidentinvaalien areenoillekin:) --- ei kun oikeasti olisi hauskaa & tärkeää, jos noin kävisi. Saataisiin hiukan arvojohtajien nahkaa näytille ja maailman asioita perspektiiviin.

    Tai ehkä yle keskittyy kaikkein olennaisimpaan. Olen nimittäin jo odottanut metoo -kysymyksiä: Mikä on teidän mielestänne metoo-kampanjan merkitys nykyiselle presidentti-instituutiolle?

    Kirjallisuuden ja taiteen kohdalla tätä jo kysyttiinkin jossakin kulttuuriohjelmassa.

    VastaaPoista
  2. On mahdotonta ajatella, että Yle pitäisi ko. illan tai nostaisi väestöräjähdyksen toisin sanoen ihmistsunamin erityisen huomion kohteeksi.

    Miksi? Koska Yleisradiossa ei olemassa yhteiskuntatieteellistä realismia vaan siellä on olemassa humanismin ohjelma.

    Humanismin ohjelma ei tunnista väestöräjähdystä siis ihmistsunamia.

    Humanismi irrottaa yksilön kehyksistään ja kokee yksilön riistona, jos hänen oikeuksiinsa puututaan.

    Ei Yleisradiossa ole mitään näkemystä siitä, että ihmispopulaatiota pitäisi rajoittaa.

    Yleisradio ei käytä laajakuvaa vaan se käyttää kasvokuvaa. Ja kun käyttää kasvokuvaa niin siinä kuvassa ihmiselle ei voi tuottaa pettymystä puuttumalla hänen siittämisiinsä.

    Yhteiskuntatieteellinen realismi on laajakuva ja Yleisradio käyttää kasvokuvaa ja kun käyttää kasvokuvaa niin myös Suomi on mahdollisuuksiltaan rajoittamaton maa, johon kaikilla täytyy olla oikeus päästä. Näin Yle on väestöllisten ilmiöiden äärellä sokea.

    Yhteiskuntatieteellinen realismi on se peto, jota Yle ei tahdo ohjelmiinsa päästä.

    Planetaarisen uudistumisen ja pelastusliikkeen alku olisi siinä, että kaikki maailman Ylet puhdistettaisiin sellaisesta aineksesta, joka ei ole kiinnostunut pitämään toimituksellista silmäänsä kokonaisuudessa.

    Noin pistemäisesti Ylen jutut tietenkin ovat laadukkaita enkä kiistä niiden totuusarvoa, mutta ne eivät kiinnity yhteiskunnallisen realismin viitekehykseen eikä sellaista kiinnittymistä tahdota ja kun sitä ei tahdota niin mennään todellisuuspsykoosin puolelle.

    Toimittajakunnan täytyisi uudistua - mutta se silloin törmäisi myös hyvin tuskaiseen planetaariseen rooliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kans että ei tartuta tähän. Sannikka kyllä vastasi edelliseen vonkaamiseeni. Saa nähä mutta epäilen.

      Poista
  3. Blogisti, teit parhaasi.

    Täytyy toimia vaikka penseyttä ei pystyisi ylittämään.

    Dinosaurukset kuten Yle on vietävä tilanteeseen, jossa niiden on tiedettävä, että ne sanovat ei kyllän paikalla.

    Nuolet ammutaan - jonnekin. Jos niitä on. Kaikilla ei ole.

    VastaaPoista
  4. Muuten, Ylen rivitoimittajan tuska saattaa olla jopa eksistentiaalinen. Hän tahtoisi ylittää todellisuudentajullaan esimiestensä todellisuudentajun. Hän tahtoisi, mutta keinoja siihen ei ole. Ei kerta kaikkiaan ole. Hänen on alistuminen. Palkan on juostava kuin onnellisen ajan...

    VastaaPoista