lauantai 21. marraskuuta 2015

SANALLISTA KANSANPERINNETTÄ ETELÄ-POHJANMAALTA






                "Sairas saa olla muttei ruma."

                         
                              -






5 kommenttia:

  1. Hah ha, pohjolaasilla on kyllä armollinen ote elämään. Kerran olin kauan kauan sitten Kauhavalla häissä. Menin hääpaikalla baarin puolelle. Isännät istuivat juomassa siellä maitoa johon oli sekoitettu kirkasta. Mulla oli punainen kravatti. Yksi otti kiinni kraivelista, veti pääni oman päänsä eteen ja sanoi: Oletkös sää kommunisti kun sulla on tälläänen ravatti? En muista osasinko silloin nuorena miehenä jo vastata näppärästi niin kuin nykyään, kyllä olen, antikommunisti.

    Pohjanmaalla on muutenkin vilkkaana ja omia epäonnistumisia häpeämättömänä itäsuomalaisina koettu muitakin kulttuurien yhteentörmäyksiä. Mullahan muutenkin tutustuminen ihmiseen kestää noin 2 minuuttia niin että siihen luotan, Seinäjoella siihen kuluu 2 vuotta. Jälkimmäisessä voi olla osoittanut teidän olevan meistä itikisistä geneettisesti kauempana kuin te itse olette saksalaisista. Te olette länttä, Eurooppaa....meil kannakse pojil ei oo tääl lännes hittojakaan tekemistä! Äitini näki lapsuudessaan Petrogradin valot iltataivaalla. Siis silloin kun Nevan kaupunki ei ollut enää Pietari muttei vielä Leningradkaan.
    Mielestäni pohjalaisuus ja karjalaisuus, vastaparit, ovatkin vahvinta heimoainesta maassamme, ainakin temperamenteiltaan. Ok, vähän subjektiivinen lausunto.

    jope

    VastaaPoista
  2. Rivit pomppi junassa, tarkoitin siis:.... Jälkimmäisessä voi olla kyllä se suurempi viisaus.
    Tutkimushan on muuten osoittanut teidän olevan meistä itikisistä geneettisesti kauempana kuin te itse olette saksalaisista.

    VastaaPoista
  3. Toresta. Minoon ollu Kauhavan entises lentosotakoulus johona on ny vastaanottokeskus vasta pari viikkua ja mua piretähän kiälitairon ihimekersana. Pakrarista tullahan. Minoon kymmenen vanaha kersa. Jo mä toimin tulukkina äireelle. Sen miäs elikä mun isä on kuallu kirutukses. Äiree on vattasta kipiä mutta muuten se on koria. Äiree piäröö ja on ripulis se on tämän suamalaasen ruuan syytä. Varmahan. Mun nimi on Adami elikä oikiammin Arami. Perkeles että tuloo lunta! Mulla rumaasella ei oo ittelläni ollu vatta kipiä. Jotenkin minoon kokenu täs touhus paikootellen itteni sakiaksi. Mutta jos vain perkeles saan olla kiälenkääntäjä niin pirän notta se on hianoa! En Pakraris tiänny notta mä jo kohta tälläästä höpäjän.

    Adami

    VastaaPoista
  4. Minä koitan muistella laulua, pohojalaasta, joka menee jotenkin niin, ettei kannata ottaa rikasta eikä rakasta, koska nämä ominaisuudet katoavat, vaan pitää ottaa kaunis. "Rikkaus se ... ja rakkaus se .....mutta kauneus säilyy..." Jotain rimmaavaa siinä on. Tämä on hauska, koska yleeensä lohdutetaan, että ei tarvitse murehtia kauneiuden katoavaisuutta, koska rakkaus on tärkeintä.
    Pohojalaaset on esteetikkoja.

    VastaaPoista