torstai 10. joulukuuta 2015

HALUAMMEKO USKOA KATUMUKSEEN?

Kiinnostavaa kuulla murhista epäillyistä veljeksistä lisää. Jos he ovat yhä vakaumuksellisia islamisteja, miksi he ovat täällä? Mikseivät taistele uskonveljiensä rinnalla? Vai ovatko he paossa Isisiä kun alkoivat katua tekojaan ja epäillä katsomustaan? Tämä voi olla myös hyvä selitys oikeudessa. Tosi tai epätosi. Mutta jos tosi, silloin he olisivat, niin vaikeaa kuin se olisikin hyväksyä, aitoja Isistä pakenevia pakolaisia eikä (enää) terroristeja. Eivätkö he silloin, pahan kokeneina ja todistaneina katumuksen käännynäisinä, olisi lähempänä tunnustamiamme arvoja kuin kukaan? He ovat koskettaneet pahaa, ymärtäneet jotain täkeää ja tulleet takaisin.

Aika näyttää. Ehkä.

11 kommenttia:

  1. Meidän on aina kiinnitettävä keskeisesti huomio siihen mikä ei kadu. Hitler ei koskaan katunut mitään. Siksi hän oli niin toimintakykyinen. Toimelias paha ei kadu. Stalin.

    Tätä meidän aikakauttamme ehkä aivan keskeisesti kuvastaa se, että katumus puuttuu.

    Todellinen katumus näkyy ihmisestä. Todellinen katuja niin sanotusti hikoilee verta. Hän pisaroi tuskaa. - Mutta meidän aikanamme katumus on diagnosoitu mielenterveyden häiriöksi.

    Mikä kaiku on ihmisen sukupuuttoon saattamilla eläimillä? Se kaiku joka hapertuu ja hukkuu lopulta viimeiseen tuuleen on:

    - eivätkö ne kadu.....................

    VastaaPoista
  2. Meillä täällä vuoristoluostarissa ei ole ainoastaan päämunkkila vaan myös erakoiden kallioluolia. Siellä ihmisyksilöt voihkivat katumuksessa. Olen nähnyt todellisen katujan olemuksen ja se järkyttää. Todellinen katumus on hylännyt maailman ja on muodostunut katujan ainoaksi olemukseksi.

    Jumalanäidin armahtavaa valoa tähänkin hetkeen!'

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  3. "Todellinen katumus näkyy ihmisestä. Todellinen katuja niin sanotusti hikoilee verta. Hän pisaroi tuskaa. - Mutta meidän aikanamme katumus on diagnosoitu mielenterveyden häiriöksi."

    Älä huoli. Minun työssäni katumus on arvossaan. Olen kokenut sen niin läheltä ja koskettavasti että voit luottaa sanaani. Ja sitähän kansakin odottaa: katumusta (ja kiitollisuutta). Kirjoitin aforistiseen kirjaani "Täydellisyyden mittakaavoja" seuraavan tekstin: "On puhuttava pahoista teoista, ettei kieltäisi ajassa elävää ihmistä. Mutta silloinkin helpottuu vasta, kun tekijä varmasti katuu."

    Sitten on se ongelma, ettemme jotenkin rohkene ajatella pahinta. Ja tietenkin se yhteiskuntarauhan kannalta onkin hyvä lähtökohta. Sitten tulevat nämä poikkeukset(?), jotka pakottavat näkemään suorempaan. Tai toivotaan että nämä eivät ole pääsääntö koska uusista suomalaista emme tule pääsemään enää eroon eikä tarvitsekaan. Mutta hallitsematon huolen ikään kuin sanoihin palautumaton reaalisen taso meissä soi, halusimme tai ei. Tämä maailma on nyt annettu.

    Toinen lause kirjastani: "Paha meissä ei kysy. Eikä hyväkään haluaisi kysyä pahalta."

    VastaaPoista
  4. Kaikki hyvä ja suojelusenkelit sille katumukselle, jota olet työssäni nähnyt.

    Mutta yleisesti ottaen elämme korskeuden emmekä katumuksen aikaa.

    VastaaPoista
  5. Jos katsoit videon, näit etteivät veljekset eivätkä kaverinsa mitään terroristeja olleet, murhaajia he olivat, ja ovat.

    On pakko tunnustaa syntini: vahingoniloni (ja samalla kauhuni) siitä miten hyväntahtoinen ja sentimentalistoinut (molemmat tappavan vaarallisia asenteita väärin käytettynä, sen historia todistaa) suomalainen tervolainen keskiluokka ja muut kalliokuplat ovat nyt lopullisesti poksahtaneet.

    Jos palataan lähtötilanteeseen, jollekin syyskuun viikolle niin massiivinen paradoksi on, että "rasistit" sanoivat jo silloin keitä turvapaikanhakijoiden joukossa on, Hesari ja hesariuskovaiset huusivat, ettei pidä paikkaansa, rasistit hiljaa, meillä on unelma unelma unelma.

    Nyt on unikudelma rikki. Siihen voi uskoa enää vain todellinen fundamentalisti.

    Siksi tullaankin näkemään uskomattomia selitysyrityksiä kudelman puolustamiseksi; nyt vasta, tämän kautta tajuamme mitä suomettuminen idän suuntaan 70-luvulla oli. Ihminen on fanaattinen olento, myös reaalimaailmasta piittaamaton höttöhumanisti.

    Meillä konservatiiveilla sen sijaan ei laiva tästä juuri heilu. Käsitys ihmiskunnasta ei ole lähtökohtaisestikaan pelkästään hyvä. Siksi niitä yleisiä yhteisiä tabuja normeja arvoja tarvitaankin. Ei aina niiden arvojen itsensä vuoksi, vaan siksi että ihmiskuntaa voidaan pitää edes jonkilaisessa kasassa ja järjestyksessä. Samasta syystä tarvitaan muuten valtioitakin, valtioita joilla on rajat ja kulttuuri. Rajaton relativistinen globaalimaailma ei näytä toimivan.
    Imagine all the people
    Livin in Schengen and in Peace....

    Ei wörki.

    VastaaPoista
  6. Pieni kanavamainos tähän väliin. Frii on täysin lumonnut minut tosielämän tarinoillaan. - Mikään keksitty rikosromaanifantasia tai kauhukirjallisuus ei Friin jälkeen enää yksinkertaisesti kiinnosta. Tosielämän tapahtumat ylittävät ällistyttävästi kirjailijoiden taidot.

    Frii näyttää ihmisiä, jotka ovat täysin vailla katumusta!

    Jos hyväksymme katumuksen ilmiönä niin meidän on pakko hyväksyä myös epäkatumus ilmiönä.

    VastaaPoista
  7. Jos sanoo että on kristitty niin myöntää että sekä hyvä että paha ovat olemassa.

    Tällä hetkellä siellä kaukana Suomessa ei olla kovinkaan kristillisiä sillä on aivan liian paljon niitä, jotka lähtevät siitä, että vain hyvä on olemassa.

    "Rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi" ei tarkoita kritiikittömyyttä. Me munkit tunnustamme itsessämme olevan pahan ja samalla tunnustamme että toisissakin on pahaa.

    Meidän Isä Igumenimme - luostarin johtaja - on hyvin ankara mies, mutta veljestö ymmärtää hänen ankaruutensa, koska se on työtä parhaaksemme ja Isä Igumeni on meillä taakoitettu.

    Turvapaikanhakijatapahtuma siellä kaukana Suomessa tarkoitti sitä, että tulijat pyhitettiin. Se teko oli väärin. Tiedän että Suomessa ei pyhitetä tavallista suomalaista köyhää.

    Mutta kaikenlainen ihmisen pyhittäminen on hyvin herkkä asia. On ollut ihmispyhiä, mutta he ovat hyvin, hyvin harvinaisia.

    Rukoushuokaukseni, rukoushuokaukseni!

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  8. Hilpeä hauki, eiku munkki. Nyt täytyy kehua. Meidän oikeassaolemisvirastomme on sitä mieltä, että sanoit nyt kaiken oikein. Sä alat oppia !

    Me kamalat konservatiivikristityt tosin emme usko munkkiuteen dogmana mutta ei sillä niin väliä ole, ihminen tietää mitä tekee eli ei tiedä. Ei kannata pelätä että eksyy koska on jo varmasti eksyksissä.

    Jumalaan verrattuna meidän dogmamme ovat heppoista tekoa. Mutta jos pyhät ja apostolien meille opettamat uskon yksinkertaisimmat tosiasiat ovat pelkkiä pikku kivensiruja valtavasta vuoresta niin mitä onkaan pelkkä ihmisviisaus?
    No, ihmisviisaus on kivaa, mielenkiintoista ja innostavaa.
    Mutta en mä luule että sillä pääsee Murheen Laaksosta, eli Seinäjoelta, Vantaalta, Pariisista, Kalkutasta pois.
    Ymmärrän niitä jotka ei haluakaan.
    Niitä joille tämä riittää.
    Mysteeri minulle on ja tulee olemaan aina, miksi iso osa ei kaipaa ulko-ovea Muualle.
    Mutta Munkki, sinä ehkä kaipaat, jo.

    VastaaPoista
  9. Aamen.

    Tuo lauseesi "Mysteeri minulle on ja tulee olemaan aina, miksi iso osa ei kaipaa ulko-ovea Muualle" on valtava. Näytin sitä eräälle luotetuimmista munkkiveljistäni. Yhdessä hymähtelimme. Ajattelimme, että jossain kaukana Suomessa luostarielämän ulkopuolella elää suuri sielu.

    Täällä sataa lunta. Ristinmerkin tehden -

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  10. Lisään vielä: Jos näytän täällä suomalaisia tekstejä niin minun on parhaan kykyni mukaan yritettävä kääntää ne englanniksi ja muiksi kieliksi.

    Rukouksin! Totuuden Hengessä!

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  11. Pakko laittaa älykkäälle seinäjokiselle hyvä blogivinkki: Palaneen käryä.
    Taidetta ja politiikkaa, ja paljolti ranskalaisesta näkökulmasta. Lue vaikkapa kaksi viimeistä niin pääset tunnelmaan. Sivuaa keskustelujamme.
    t. antibobo.

    VastaaPoista