sunnuntai 6. joulukuuta 2015

KÖYHIEN YSTÄVÄT JA LINNANJUHLAT

Miksi vastustaa vain linnanjuhlia? Miksei joulua samoilla tulilla? Kunnes Suomessa vallitsee täydellinen tasa-arvo ja kaikkien fanittama hallitus.

Kun rahastahan tämä ei ole kiinni vaan periaatteesta. Niin kuin rikkaiden veroissa. Että saako köyhiä ja kipeitä hetkeksikään unohtaa... edes köyhä itse?

Sotaveteraaneja käytettiin ties minkä mielipiteen perusteluna kunnes tehtiin tutkimus veteraanien mielipiteistä. Myös köyhillä on paljon ystäviä.

Vedettäisiinkö töpseli kansakunnan seinästä siis köyhien itsensä vai heidän ystäviensä takia?


Hyvää itsenäisyyspäivää.

35 kommenttia:

  1. Sotaveteraaneilla ei kannata todellakaan kenenkään ratsastaa, rintamilla oli sotien aikana yhteensä noin 700 000 miestä, heistä jäljellä enää muutamakymmenen tuhatta. He ovat jo Suomensa kantaneet. Heidän suullaan ei kannata kenenkään puhutella.
    Köyhän suurin ystävä on some-päivitysten perusteella eräänlainen westendiläinen sosialistiporvarivihreä tai vastaava käpyläläinen eetostelija. Köyhien ystäviksi on niin paljon tunkua ja pyrkyä että kannattaa olla varovainen.

    Oman itsenäisyyspäivä-pessimismini kävin kirjaamassa Vihavaisen blogissa nimimerkillä jk.

    Suomi on mansikkamaamme ja kahdeksan surmanluotiamme. Harmi että me haluamme nykyään olla niin kuin kaikki muutkin maat. Roolisovitella yllemme eurooppalaisuutta jollaista ei taida olla edes olemassa.
    Globalisaatio, globaalisuuskin (näin käsitettynä kuin me sen teemme) tuhoaa ihmiskunnan monimuotoisuuden.
    Ihmisliito-oravista tai ihmisnorpista ei ole, valitettavasti, niin väliä.
    Pesinnän saa sotkea.
    Lajitiheyttä kasvattaa äärettömiin.
    Reviirien olemassaolo ja tarve niihin kielletään.
    Suojelualueita ei perusteta, ei kuulu agendaan.
    Lajityypillinen käyttäytyminen katsotaan virhetoiminnoksi.
    Susia sanotaan lampaiksi ja lampaita susiksi.

    t. jope-jänis

    VastaaPoista
  2. The Day After Tomorrow -maailmanloppuelokuvassa on mielenkiintoinen asunnoton katupummi - musta - joka huolehtii koirastaan silloin kun tsunami iskee New Yorkiin. Juuri tällainen köyhäläisyys on tavoittanut Suomen. Se on jo täysin vieraantunut yhteiskunnan valtamekanismeista ja se on myös vieraantunut siitä olkapäälletaputtelusta, jota sitä kohtaan osoitetaan. Meillä on jo katukova köyhäläisyys, jota arvelen että minä ja jope-jänikset eivät tunne. Se elää omaa elämäänsä ja sillä on oma moraali. Sitä moraalia osaltaan yrittää tavoitella Tie-romaani. Se on maailmanlopun moraalia. Maailmanlopun moraali näkee turvapaikanhakijat omalla tavallaan. Kun Suomen köyhät ovat turvattomia niin mitä he sitten ajattelevat turvapaikanhakijoista, joista rikkaat jeesustelevat. Nyt taistellaan ja köyhä suomalainen vieraantunut ihmisyksilö taistelee. Mikäli rikkaat haluavat jeesustella aiheuttamallaaan taistelulla niin he saavat jeesustella. Meillähän on käynnissä kuudes sukupuutto, joka johtaa ihmislajin tuhoutumiseen seuraavan 50 vuoden kuluessa. Tässä tulee mieleen myös toinen elokuva - Pako New Yorkista. Me olemme menossa kohti sitä maailmaa.

    Rikkaudella on historia. Se on ihmiskunnan mittainen. - Ja siinä on sellainen sanoisinko vaje, että rikkaat eivät koskaan pysty eläytymään köyhiin. Se on heille mahdotonta.

    J. Sakke



    VastaaPoista
  3. Tervepä terve taas! Vieläkö on ajattelu voimissaan? Minulta menivät Linnanjuhlat kokonaan ohi aivan alkua lukuun ottamatta. Kyllä televisio oli päällä mutta olin itse sammuksissa. Sorruin taas taiteeseen. Katselin puolelta päivin alkaen vanhaa kunnon Tuntematonta Teemalta. Enkäpähän taaskaan kuivin suin. Minä nyt toivon, että sitä suurella hartaudella katsottiin myös kaikissa vastaanottokeskuksissa. Nehän ei nämä muslimit juo viinaa. Kaiken minkä ne teki Pariisissa niin nehän teki sen selvin päin. En ole kuullut että olisivat rohkaisuryyppyä ottaneet. Eikö näin ole? Toivottavasti se poika ei pilaa uutta filmiä minkä se meinaa tekaista. Pelkään pahinta. Oli pakko ottaa lomaa eilinen päivä. Ei sitä rapuloissa voi muuttohommista suoriutua. Kun tarttuu rikkaan eliittikaappiin kiinni niin se purkautuu piankin molemmista päistä. Ei se kaappi vaan minä. Ei se ole firmalle hyväksi. Parempi että tein näin. No mennäänpä pikkujoulua kohti.

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  4. Sen sanon että monilla kaltaisillani rintavilla naisilla oli Linnan juhlilla hyvin hienoja pukuja! Se antaa uskoa ja voimaa ja varmaan voimaannuttaa myös köyhiä isorintaisia naisia, joita ei koskaan kutsuta Linnan juhlille.

    Ja onhan turvapaikanhakijoissakin isotissisiä naisia. Kaikkea hyvää heille!

    kalpea hinkki

    VastaaPoista
  5. Minä katselin täällä kaukana ulkomailla hetken aikaa Linnan juhlia. Minua elämä siis kutsuu hiljaisuuteen ja askeesiin.

    Itse olen kiinnostunut ja huolissani luonnon monimuotoisuuden katoamisesta.

    Vähän hilpeilinkin mielessäni. Minusta tuon ihmiskulkueen lopuksi olisi saliin voitu taluttaa erinomainen siitossonni palkinto kaulassaan ja sen perässä vuoden paras lypsylehmä myös palkinto kaulassa kimallellen. Presidenttipari olisi voinut vaikka silittää elämiä. Jos lehmä olisi päättänyt kommentoida ammumalla niin mikäpä siinä.

    Joka hetki Herran Jeesuksen Kristuksen rauhaa sisimpäänne.

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  6. Mä ainaski unohdin köyhät kun katselin juhlia telkkarista. Mä ajattelin kaiken aikaa seksii. Mun mielestä Linnan juhlilla oli reilusti homompi ilmapiiri kuin ehkä siellä on aikasemmin ollu. Tai ehkä mä homopoikana elättelen toivetta. Mutta joku siinä oli että tällanen tuli mun mieleen. Mut kun olen Siwassa töissä niin voitte päätellä etten ole rikas.

    Mä olen etäältä lääpälläni yhteen kundiin. Sen etunimi on kans Jope, mutta se kirjottaa sen isolla kirjaimella (jopelle vaan tiedoksi). Aina aattelen että juuri toi Jope vois olla mun rinnallani häissä. Hitsi ko oon romanttinen.

    Siwari

    VastaaPoista
  7. Miks kel ei ol inkkarpäähinet? Jos SE mut kuts mä e tul ilma inkkarpäähinet. Ja mä polt piipu se lin piha. Onks SILÄ vaahtokarkei? Mä e tul ilma vaahtokarkei. Mut mikä limu mä e juo!Toi hilpe munk puhu jok sonni tai lehm. Aik hyv. Mä ratsasta se son tai lehm sisä.

    Siel ne istu koulus ja niil o inkkarpäähinet, jost opet o leikat sula. Mut mä istu täs viel sula pääs. Yksi. Me koht piipul!

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva että täällä keskustelevat muutkin taas kuin Saari, Marjatta ja jope pienellä.

    Marjatalta, jos osuu paikalle haluaisin vilpittömästi kysyä seuraavaa ilman mitään ketunhäntiä.

    Kun nyt on ilmeistä, selvää ja todistettua, että useissa vokeissa asuu väkeä joka ahdistelee tyttöjä ja naisia jopa sadan kuukausittaisen tapauksen määrällä ja samaan aikaan kerrotaan että SPR kertoo missä kulkee Suomessa raja ja miten saa ja miten ei saa toimia NIIN MILLÄ METODILLA tämä kerrotaan kun vaikutusta toimintaan ei näytä juurikaan olevan, tyttölapsia kehotetaan jo olemaan liikkumasta tiettyyn aikaan ulkona. No Gone Zoneja kantaväestölle ratkaisuksi?!

    Onko tyyli pohjoismaisen keskusteleva: Missä hei niinku teidän mielest se raja kulkee...? Joo, jos sä, Assadko se oli, jos sä kertoisit....ai, sä koet noin, no mun täytyy kuitenkin olla eri mieltä, mä en tarkota ettei sulla olisi...

    Vai kerrotaanko asiat niin kuin se on: tässä maassa naisia ahdisteleva on mätämuna ja syyllistyy rikokseen ja ala-ikäisiä uimahallissa lääppivä syyllistyy ala-ikäisen ahdisteluun, ehkä jopa pedofiliaan?

    Eli miksi tämä paljon mainostettu "seksuaalikasvatus" ei tuota tulosta?
    Ongelmahan on tietysti se että turvapaikkahakija voi syyllistyä kaikkiin noihin ja se ei vaikuta hänen turvapaikkansa myöntämiseen.

    Erään lehden sivuilla on turvapaikanhakijoiden itsensä julkaisemia facebook-videoita (uskomatonta mutta totta) ja niitä kyllä päivittelee 700 000 + 700 000 suomalaista. Luonnollisesti esiin nouseva kysymys on "eikö noita kukaan valvo?" Missä SPR? Meno on villiä. Poliisikin pulassa Hennalassa. Onko Marjatta SPR ottanut asian hoitaakseen johon sillä ei ole lihaksia? Siltä se ainakin näyttää.

    Kauhistellaan näitä luupää-maastohousujen rasistisia suojelujoukkoja. Tyhmiä ovat. Totta. Mutta. Onko SPR:llä tai enää edes poliisilla homma hallussa? Jos viidellä autolla mennään selvittämään "kahinaa" niin ei ole.

    Mutta miten tuon seksuaalikasvatuksen kanssa? Miten on mahdollista ettei ne tajua että raiskata ja hiplata ei saa. Että lapsi on lapsi ja sama koskemattomuus on muillakin?
    Pitäisikö SPR palkata vähän auktoriteettisempaa porukkaa selvittämään näitä asioita kuin paikkakunnan oma kukkahattusetä joka käynyt yliopiston naistutkimuskurssin 1.1.

    mie

    VastaaPoista
  9. Jaa-a enpä osaa vastata tuohon. SPR toimii Maahanmuuttoviraston pyynnöstä, joka taas on sisäasiainministeriön alainen. Ministeriö on ilmeisesti päävastuullinen kaikesta, mitä tehdään.

    Saisi olla reipasta ohjantaa. Varmaan monet vähäisen koulutuksen saaneet vastaanottokeskusten ohjaajat olisivat parhaita antamaan neuvoja vähän kaikkeen. Olen katsellut, että he ovat käytännöllisiä ihmisiä ja mukavia, sosiaalisia, tarpeen vaatiessa ronskeja kavereita ja vertaisia nuorille muualta tuleville miehille.

    Raiskaus on tietysti rikos ja kauhistus. Siihen asiaan on paneuduttava perin pohjin ja pyrittävä niin järeään ohjaukseen ja koviin tuomioihin, että raiskaukset loppuvat.

    Mutta yksi kauhean ristiriitainen asia on se, että jos turvapaikanhakijalle sanotaan, että hipalta ei saa, ei viheltää eikä katsoakaan sillä silmällä, niin mitä he näkevät, kun menevät kapakoihin, pubeihin tai missä nuoret ihmiset nyt sitten toisiaan tapaavatkaan! He sanovat, että täällä puhutaan yhtä ja tehdään toista!

    VastaaPoista
  10. Kiitos ajatuksista. Vaikea tuolla tavalla tilanne varmaan on.
    Ihan en kuitenkaan ymmärrä mitä tarkoitat viimeisessä kappaleessasi. Jos baarissa pidetään teerenpeliä, niin kuin aina on pidetty, niin eihän se ole mikään peruste seksuaaliseen kiinnikäymiseen luvatta. Ja suojaikäiseen ei pidä ryhtyä vaikka tämä sitä haluaisi ja pyytäisi. Ei ole vaikea rajata.

    LÄhtökohta pitäisi olla että pikkuhiprakassa blondi voi ihan rauhassa ja turvallisesti kulkea korkkareissa ja minihameessa pimeän puiston halki joka on täynnä latautuneita miehiä, kantasuomalaisia tai vokkilaisia. Ja tyttölasten oikeus on olla ja uida uimahalleissa vapaasti välttelemättä ja kiertämättä altaita missä viittoillaan ja huudellaan tulemaan mukaan. En tarkoita sinua mutta tänä syksynä on moni naisasianainen niellyt periaatteensa ja kielensä kun nämä ahdistelut ovat tulleet julkisuuteen.
    Myös pakolaismyönteisten ihmisten tulisi olla näistä ahdisteluista ja rikoksista raivoissaan vaikka sitten omalla sivistyneellä tavallaan, sillä nämä sadat "yksittäistapaukset", siis nämä mätämunat, ovat vaikeuttaneet myös niiden kunnollisten ja todellisessa hädässä olevien asemaa maassamme. Vastaanottopolitiikka on tiukentunut osittain näiden rikollisten vuoksi. Materiaalia pakolaisia vastaan on nyt paljon liikkeellä, valitettavasti.
    Nuo omat facebook-päivitykset, riehunnat, videot...
    Voikin olla, että vaikka tilanne tasaantuisi niin suurta osaa näistä maahantulleista ei koskaan tulla hyväksymään osaksi suomalaisia. Tämä näkyy siinäkin, että täällä jo iso osa jo täällä olevista maahanmuuttajista haluaisi lähettää tämän syksyn porukan pois maasta pilaamasta muutenkin heikosti etenevää integroitumiskehitystä.
    Maahanmuuttovirasto on jotenkin (pehmeällä kotoutuksella?) onnistunut pilamaan sen mitä se on yrittänyt edistää. Tämä porukka, en tarkoita todellisessa hädässä olevia, ei ymmärrä eikä arvosta meidän pohjoismaista neuvottelevuutta. Seuraa väärä vallantunne: te ette meitä määrää. Onko Isiksen ylistäminen näiden ketkujen keskuudessa huhu vai ei, sen aika näyttää, mutta jos on, kertoo se jo osaltaa minkä virheen me olemme tehneet. Pakolaiset olisi pitänyt valita Euroopan ulkorajalla kuten Kännön aikana. Siten oltaisiin päästy todella auttamaan todellisessa hädässä olevia. Ja uskon, heitä on tuolla jossakin ja paljon.

    mie taas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin vain sitä, että ohjauksen pitää olla järkevää, ettei kielletä normaalia flirttiä, vaan selitetään sen tasa-arvoinen luonne. Nyt on kuulunut pojille sanottavan, ettei saa edes viheltää ja he kysyvät, että mitä tehdä, jos nainen tulee ja istuu syliin. Heille se olisi merkki enemmästä ja Suomessa se ei ole merkki mistään. Suomalaiset naiset ovat mielissään, jos perään vihelletään rantalomilla, ja nyt ei sitten siedettäisi sitäkään.

      Anna Kontula ja muut ovat puhuneet ennen paljon kovempien rangaistusten puolesta raiskaustapauksissa. Ei mikään ihme, että he nyt muistuttavat, että myös suomalaisen tekemä raiskaus on tuomittava. Eihän siitä ole kuin - olisiko parikymmentä vuotta, Juha tietää - kun raiskaus avioliitossa määriteltiin rikokseksi. Hyvä, että nyt puhutaan tästä asiasta ja tooivottavasti myös rangaistuksia kovennetaan.

      Terveisin, Miä (meillä Kymenlaaksossa sanotaan näin)

      Poista
  11. Suomeen tuli tänä vuonna hyökyaalto nuorten miesten kiimaa. Se etsii purkautumiskanavia ja jotenkin se purkautuu. Tämähän on nyt aivan luonnontieteellinen ilmiö. Ihminen on seksuaalinen eläin, jolle on annettu omatunto, joka pitäisi kontrolloida seksuaalisuutta siten, ettei se vahingoita toista ihmistä.

    Televisiossa jo hyvin kotoutunut ja suomen kieltä hyvin taitanut nuori mies käänsi ymmärtääkseni haastattelussa tilannetta niin, että minkä miehet mahtavat kun nuoret naiset houkuttelevat. Näin uhreja syyllistettiin - eikä toimittaja tarttunut ponnekkaasti miehen ajattelutapaan.

    Minä periaatteessa ymmärrän, jos suomalainen nuori nainen haluaa pelata teerenpeliä hyvinvoivien, salskeiden ja komeiden itseään turvapaikanhakijoiksi nimittävien nuorten miesten kanssa, joilla on hienot älypuhelimet ja joita mikään maailman ahdistus ei paina. Ovatpahan vain jätkäpojat päättäneet lähteä seikkailuretkelle ja kun siihen on riittänyt rahaa niin mikäpä ettei.

    Nuoren naisen hymyily ja ihastunut olo ei taas voi olla perustelu sille, että mennään raiskaamisiin.

    Jotenkin siis maahamme tullut seksuaalinen pommi räjähtää. Tässä ei tarvitse olla mikään ennustajaukko tai -eukko.

    Tulevatko kaikki raiskaukset edes tietoon. Varmaan on suomineitoja, jotka häpeillen kätkevät tuskansa.

    Antti Yrjöniska

    VastaaPoista
  12. Pakokaistilanne on näköjään nyt ajatteluamme hallitsevaa kun kommentit viettävät aina siihen. Minäkin nyt pistän siitä vielä tähän: Hirvittää noiden yksittäisten palautusta pelkäävien pakolaisten kommentit. En haluaisi olla päätöksiä tekevä virkamies kun omassa hommassakin jo joskus tuntuu vaikealta. Kun palautuksen mahdollisuutta arvioidaan, tulee mieleen kyllä väkisinkin, jääkö jotain huomaamatta. Siis yksittäisten ihmisten kohtalo tässä sotkussa hirvittää. Ja kun nuo ongelmat keskuksissa ja raiskausten aiheuttama kuohu vielä vaikeuttaa heidänkin tilannettaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehän tässä eniten harmistuvat maanmiestensä käyttäytymisestä. Oulussakin ovat pyytäneet annteeksi toisten puolesta.
      Irakilainen pakolainen, nykyinen tamperelainen, Hassan Blasim sai juuri Suomi-palkinnon. Kaikki irakilaiset eivät ole siis raiskaajia, vaikka jotkut lähestulkoon yleistävät näin.
      Nyt en ehdi katsella tätä keskustelua enempää, pakkaan ja lennän Lissaboniin. Hermojani pakolaiskeskusteluista rauhoittamaan .... ;)

      Poista
  13. Kukahan ei pysy asiassa? Minä muistan kun setämies oli päässyt Linnan juhliin. Se sitä vielä kuolemaansa ennen muisteli hartaudella. Siellä vankilassa oli pidetty oikein lämmin joulujuhla. Oli ollut vangeille hyvää tarjottavaa ja kuulemma ei Viljo (tämä setä) sen perästä ollut kuullut niin syvällistä papin puhetta kuin mitä tämä vankilapastori oli puhunut. Siellä kaikki murhamiehetkin olivat murtuneet volinaan. Eihän se Viljo muuta ollut kuin pienempi varas hetken mielijohteesta. Minä vannon ettei ollut mikään paha ihminen. Eikä se muistaakseni Viljo-vainaa tainnutkaan olla Linnan juhlien aikaisen tuomion jälkeen enää vankilassa. Niin se taisi olla. J Saarella lienee yhteyksiä rekistereihin josta sen voisi tarkistaa.

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  14. Vielä lisään, että Marjatta-rouvalle hyvää matkaa vaikka netti aiheuttaa sen, että näitä minunkin rivejä voi lukea Lissabonissa saakka. Mihinkäpä niitä pakoon pääsisi. No vain että toivottelen terrorismista vapaata reissua. Yritäpä palata elävänä takaisin!

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  15. Jos kuitenkin palataan turvapaikanhakijailmiöön...

    Rikkaille suomalaisille koko ilmiö on ollut eräänlainen eläväksi tullut spektaakkelielokuva. Varmasti monet ovat ihan fiiliksissään kun voivat sitä ahmia sopivin ja kutkuttavin annoksin. Olo on kuin olisi sodassa ja tietäisi varmuudella ettei itse kaadu vaikka ympärillä räiskyy ja kaadutaan.

    Köyhää suomalaista painaa huoli. Hän asuu jo vuokratalossa missä sinänsä on jo kauan ollut monikulttuurinen ympäristö. Ehkäpä köyhä ei voinut katsoa rauhassa Linnan juhlia naapurihälyltä. Itse tahtoisin tehdä lyhytelokuvan, jossa köyhä istuu kuluneella sohvallaan ja katsoo Linnan juhlia ja naapurista kuuluu monikulttuurinen möykkä.

    Miksi muuten juuri nyt Kaurismäen taideköyhyys vaikenee? Missä on Kaurismäen elokuva NYT.

    Köyhää painaa elämän huoli. Hän tietää mitä tulijatulva käytännössä tarkoittaa.

    Näin kansamme on kahtia jakautunut mutta ei sillä tavoin kuin mitä presidentti Niinistö tarkoittaa.

    Me lähestymme sadan vuoden sykliä 1918 - 2018. Tulemme näkemään mitä vuosi 2018 tarkoittaa.

    Soteuudistus tullaan sekin maksamaan köyhän selkänahasta, jolla ei ole varaa paikata julkisia palveluita ostamalla yksityisiä palveluita kuten rikkaat tekevät.

    Köyhä näkee tulijatulvassa aivan toisenlaisia merkityksiä kuin rikas. Ikiaikaisesti köyhän diskurssi on ollut toinen kuin rikkaan.

    Rikkaat tahtovat fiilistellä sellaisella oletusarvolla, että maahan tuleva ja kiitollisuutta osoittava köyhä halii loputtomiin saakka suomalaisia alkuasukasköyhiä.

    Painotan että rikkaalle turvapaikanhakijailmiö on jännä elokuvaspektaakkeli. Sitä voi aina hiukan napostella ja palata sitten omiin ökytaloihin, joiden laitamillakaan ei näy merkkejä turvapaikanhakijoista.

    Rikkaat eivät ole jeesuksia, mutta he olettavat että köyhät ovat sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuka tuon yllä olevan anon kirjoitti, mutta asiat ovat juuri noin, juuri noin.

      "Rikkaat eivät ole jeesuksia, mutta he olettavat että köyhät ovat sitä..."

      Olet näkijä.


      jope

      Poista
    2. Viitaten alla olevaan anon jatkoon näen että näkijä on J.Island. En tiedä oletko itse tuota mieltä mitä tuo ano oli vain onko teksti eräänlainen kooste esim. minun esiin tuomista näkökulmista, tai parodia tai p-moderni roolin otto, mutta tuonne päin todellisuuteen se itse todellisuuskin on kallellaan.

      Kaurismäkiä ei kiinnosta vok-keskuksen varjossa asuvien elämä ja fobiat, siis ne fobiat jotka hyväksyn luonnollisen ihmisen luonnollisina reaktioina. Nyt mä saan ladata: rikkaatpunavihreäteliittimahot porsastelevat moraalillaan ja vaativat hollywoodin tai kalliokuplan eetosta niiltä joiden pitäisi elää vailla mitään Varjojen kanssa entisessä köyhän Paratiisissaan. Siellä pitäisi tajuta miten Ihmeellinen on tämä uusi multicult Elämä ja paljon parempi kuin se entinen, kamala, hyi, impivaaralainen.

      Vuosien 1918 ja 2018 korrelaatioon en usko. Kuuluu vain vaimea sihahdus kun Suomi sammuu sellaisena Suomena kuin olemme oppineet sen tuntemaan.

      Miksi mä näistä aina kirjoittelen? Pakkomielle? Siksi koska muuttunut Suomi vaikuttaa todellisesti arkielämääni, sekä kotona että töissä - minulla on menetettävää toisin kuin anon kuvaamilla etuoikeutetuilla joille kaikki tämä on periaatteita, ihmisrakkautta, imaginea ja pehmoista politiikkaa kaukana eturintamalta.

      Terveisiä Lissaboniin Marjatalle. Vaikka Saramago oli sekä kommari että ateisti ja minä en lähelläkään kumpaakaan, on hän yksi suurimmista idoleistani (Kertomus sokeudesta, Kertomus näkevistä ja Luola - kolme melkein pyhää kirjaa mulle).

      Poista
  16. Haneke on loistava oivallus. Tuntenet hänet huomattavasti paremmin kuin minä.

    Kuka on Haneken vastinpari? Vastaus: Frank Capra.

    Rikkaat näkevät tulvapaikanhakijatulvan It´s a Wonderful Lifen kontekstissa. Elokuva on loistava ja kaipa se taas jouluna esitetään ja kaipa minäkin taas vuodatan kyyneleitä sen parissa.

    Sanon jotain tylyä: Tuo Capran elokuva on vaarallinen, jos sen annetaan peittää todellisuutta.

    Rikkaat ihmiset ahmivat capralaista melodraamaa. Suomessa Aki Kaurismäki on nimenomaan Capran perillinen. Kaurismäki ja Haneke ovat siis myös vastinpari.

    Rauni Mollberg oli Suomen Haneke. Edvin Laine oli Suomen Capra.

    Uutismedioista yle on Suomen Capra - eikä meillä ole tällä hetkellä Hanekemediaa. - Sellaista mediaa yleläisyys pitää ilman muuta kylmänä viharikoksena.

    Äkisti tulee mieleeni lyriikka. Sen merkityshän lienee täysin kuollut. Kuka nyt voisi olla lyriikan Haneke Suomessa? Tuleeko jollekin joku mieleen.

    Suomen kirjallisuuden hanekelaisimpia tekijöitä lienee Pentti Haanpää.

    Linnan juhlilla ei taatusti ollut yhtään puolta hanekelaista sanaa tai ilmettäkään. Kaikki kupli ylemelodraamaa.

    Presidentti Niinistöstä kaikki huomaavat että hän tapailee sanoillaan ja olemuksellaan capralaisen melodraaman hyvistä. Jos James Stewart ja se elokuvan suojelusenkelitavis olisivat sännänneet Linnan saliin niin ei siinä olisi kättely riittänyt. Kyllä siinä olisi pressa Niinistö taputellut enkeliä käsivarsiin niin että siivet olisivat tärisseet.

    Ja kaiken aikaa köyhä istuu korva pitkällä vanhaa telkkariaan kohti ja naapurista kuuluu "allahuyllähullahukalluähmämuh!!" Ja itämainen musiikki soi Linnan musiikin päälle.

    Tämä on aika mojovaa aikaa. Jos totuus unohdetaan.

    VastaaPoista
  17. totta. rakastamani capra-elokuva (jota ehkä tulen kehumaan citizen kanea enemmän filmihullussa) on myös vaarallinen koska se antaa kuvan yksilön merkityksestä liian suurena, amerikkalaiseen tapaan. mutta nerokas elokuva!kestävä ja sävyiltään poikkeuksellisen ajaton (lukekaa juttuni siitä tunnisteesta frank capra)

    suomen haneke aikoinaan oli markku lahtela?

    (minä en tiedä kuka tämä anonyymi oli joka kirjoitti tuon hienon kommentin johon kommentoin hanekella. minä se en ole.)

    VastaaPoista
  18. HS juuri äsken, irakilainen surffari kommentoi eksistentialistista umpikujaansa meillä :

    ”Olisin valmis lähtemään takaisin kotiin jo huomenna”, sanoo turvapaikanhakemuksensa perunut Tareq Thajeel Ajaj Otaniemen vastaanottokeskuksessa Espoossa. Kotiin Etelä-Irakiin häntä vetää kuulemma isän sairastuminen vakavasti, mutta ennen kaikkea pettymys. Suomi ei ollutkaan sitä, mitä ihmissalakuljettajat Välimeren rannalla lupasivat. Neljä kuukautta vastaanottokeskuksessa viettänyt nuorukainen on kyllästynyt toimettomuuteen ja suomalaiseen ruokaan. "


    Hah ha...
    Hyvä uutinen, näin ajattelevia on Hesarin jutun mukaan paljon muitakin, ja kyllä tämä samalla saattaa kyseenalaisen koomiseen asemaan myös tämä koko pakolais-hypen mihin meidän sukkia hädänalaisille kutova keskiluokka putosi sentimentalismissaan. Miten paljon sentimentalismin diktatuuri eroaa vaikkapa fasistis-tyyppisestä hehkutuksesta, sitö olen miettinyt, mutta ei niitä suoraan rinnastakaan voi, vaikka toimintatapa todellisuuden ohittamiseksi ovat kyyneleet.

    Näiden surffareiden kohtaloista ei saisi hanekea millään mutta jonkun SF-farssin kyllä.



    VastaaPoista
  19. Pekka ja Pätkä niin. - Yhtään Justiinan kaulinkeppikatsetta tämä nuorten miesten turvapaikanhakijatulva ei olisi kestänyt.

    Ja jotakin Irakin Justiinaa pakoon kai olikin lähdetty.

    VastaaPoista
  20. ME TULEMME TAAS

    Me tulemme taas sinä tyttöni ohoi!
    Me tulemme, tulemme taas!

    Bagdadin markkinoilla kerran oli hauki,
    pää oli punainen ja perse oli auki!

    Mutta me tulemme, tulemme taas!
    Sinä Suomen tyttöni, ohoi!

    Tango merellä soi ja se soi ja soi!
    Daa daa, daa da da daa!

    Dirlandaa daa dirlandaa daa da daa!
    Get on beibi get on beibi!

    Rumarillumarillumarei!
    Rumarillumarillumarei!

    Pumptsipumpum! Pumptsipumpum!
    Eläköön elämä ja yö!

    Mä Bagdadin maalaispoika oon!
    Panen suihketta kainaloon, hyvin joviaali ilmiö oon!

    Taistoista pois kun tiemme nyt käy
    emme tienneet kun läksimme silloin kuka Torniosta
    palaava on!

    Kuka mitä häh vastaanottokeskuksessa meteliä piti häh?
    Äideistä parhain sä oot, hän ymmärtää ja lohduttaa
    tuo suomalainen eläkeläismummo vastaanottokeskuksen!

    Oli simmarit, sammarit kummarit ja pipo!
    Hiekka tarttui varpaisiin, vartalot kun yhteen kiedottiin!

    Rakastan elämää, rakastan elämää!
    Oi maamme Suomi, ei nyt ihan synnyinmaa!

    Älypuhelinlangat laulaa!

    Jos täytätte mun maljani niin tahdon kertoa,
    tään surullisen tarinan jol ei oo vertoa…

    VastaaPoista
  21. Tässä vielä (IS) mun estetiikalla juttu, just ulos, näitähän voisi peistata tännekin muutaman tunnin välein mutta tämä olkoon viimeinen:


    "Kaisaniemen puukotuksesta ja ryöstöstä epäillyt pojat ovat turvapaikanhakijoita ja teon motiivina oli huumausaineiden hankkiminen.
    Helsingin käräjäoikeus vangitsi tiistaina neljä turvapaikanhakijanuorukaista, joita epäillään marraskuun loppupuolella tapahtuneesta puukotuksesta, jonka uhrina oli 20-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Vangitut pojat ovat syntyneet vuosina 1998–2000, eli he ovat 15–17-vuotiaita. Poliisin mukaan vangitut ovat turvapaikanhakijoita.

    Poikia epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Kolme heistä vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Yksi vangittiin syytä epäillä -perusteella. Teon motiivina oli huumausaineiden, todennäköisesti marihuanan, hankkiminen.

    – Huumausainekaupoista oli kysymys. Pojat asuvat Kallion vastaanottokeskuksessa, josta he olivat lähteneet huumausaineostoksille Kaisaniemen puistoon, kertoo rikoskomisario Heikki Sandberg."


    Tätä päivästä toiseen. Ja muistaaks kukaan mikä oli lähtötilanne kun tähän muutokseen ensimmäistä kertaa täällä viitattiin. Varottiin uskomasta, pelkäämästä, näkemästä mitään pahaa. Paha oli suomalainen mies. Nämä oli hengenhätäläisiä, uhreja, viattomia....

    Eiks tää keskustelu ala olla jo tässä...?

    VastaaPoista
  22. Minä joka lienen tämän blogin eräs vanhoista anonyymeistä ajattelen että yllä on valpas nuori anonyymi. Sanon: jatka hellittämätöntä työtäsi todellisuuden etsinnässä. Älä uuvu koskaan. Tiedota, kerro, ole huutomerkki ajassa!

    Keskustelua ei saa katkaista.

    VastaaPoista
  23. Nuori en ole, enkä valpas. Tämän aihepiirin todellisuus työntyy nimittäin koko ajan niin nenän alle ja niin tunnistettavana ettei siinä etsimistä ole.
    Se on sullekin Saari tossa: ne huijas ja huijaa meitä.

    Siinä onkin sitten enemmän älyllistä purtavaa miksi niin suuri osa meistä suomalaisista huijaa itse itseään tämän asian kanssa. En olisi ikuna uskonut että nyt otetut roolit jotka aiemmin olivat piilossa tai pilkottivat vain hieman, olivatkin siellä pinnanaluskerroksissa niin voimakkaita olioita. Kyllä tässä jotakin sivilisaation romahduksellisuutta on. Vajoava länsi, uppoava länsi, jotakin sinne päin se on. Ja Pentti L:kin oli oikeassa.

    Mutta nyt leffat, kirjat, rennompi ote. Jouluruoat, ei se kuusi vielä ihan kaadu niskaan.

    Ja meillä k-tyillä on tietenkin aina se toivo että ihmiskunnan historian ajallisen latauksen valmistuminen alkaa myös olla tässä näin. Jospa ollaan 99,5 prossan kohdalla, time left....years?
    No, ehkä sitä armonaikaa vielä on.

    Miten sen käyttäis?



    jope

    VastaaPoista
  24. Miksi Linnan juhlilla ei näkynyt yhtään transsukupuolista? Vaikka Marja-Sisko Aaltoa?

    entinen Juha nykyinen Sari

    VastaaPoista
  25. Tähän sarkofagin sulkeutumisesta syntyvä case is closed äänitehoste.

    IL: "KRP:n rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jari Räty aloitti tiedotustilaisuuden puoli kolmen aikaan.

    Räty vahvistaa, että KRP tutkii terroristisessa tarkoituksessa tehtyä 11 murhaa. Teot ovat tapahtuneet 2014 kesällä Tikritin lähellä Irakissa.Paikalla vangittiin ja teloitettiin jopa 1 700 aseetonta Irakin armeijan ilmavoimien kadettia. Tapahtuma tunnetaan Camp Speicherin massamurhana. KRP:llä on pidätettynä kaksi 23-vuotiasta irakilaismiestä. He ovat veljeksiä. He ovat tulleet Suomeen syksyllä 2015. "


    Tämäkin vielä, kukkuran huipulle vielä. Tälläistä väkeä siis valuu SPR-sukankutojien ja pullanleivonta-terapeuttien huomaan ja hoivaan. 700 000 suomalaisista syyllistettiin siitä, että he eivät uskoneet noin vain sisäministeriön, maahanmuuttoviraston, median ja SPR:n luomaa kuvaa todellisuudesta kuten me muut uskoimme kun meitä käskettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovatko tulleet pakolaisten mukana? Tämä ei ole pilkunviilausta vaan tärkeä mielikuviamme muokkaava faktakysymys.

      Poista
  26. Ovat. Toisen kiinniotto vastaanottokeskuksessa MTV:n mukaan.
    Tämä on tietysti jo pahuuden (käytän tahallani tuota sanaa ilman sarkasmia tässä yhteydessä) huippu, mutta vaikkei tätäkään olisi tullut ilmi niin ovathan teot puhuneet puolestaan jo aiemmin: Kaisaniemen tapaus, yksi jo aiemmin terrorismista vangittu ja kaikki ne naisiin kohdistuneet kymmenet sadat tapaukset sekä vokkien turvallisuustilanne...

    Tästä seuraa mulla ajatus että keskustelu on ikään kuin päättynyt. Johtopäätöstä että kaikki ovat tuota sakkia ei voi tietenkään vetää, sen sanominen on naurettava itsestäänselvyys, mutta nyt on selvää että mätämunaprosentti tuossa joukossa on kaksinumeroinen.

    Kun katselee vokkimiesten itse faceen lataamia videoita niin siinäkään ei ennakkoluulot vahvistu, ne jäävät häpeään, koska ylittyvät.

    Mitään yleistävää mistään ihmisryhmästä ei tietenkään pitäisi vetää, sanoa tai yrittää osoittaa, mutta kyllä se luonnollisen alhaisen itsehillinnän ja luonnollisen hyvän itsekunnioituksen (en tarkoita itseäni, mä olen humanistipelkuri)omaavalla ihmisellä on vaikea periaate pidettäväksi. Miksi? Koska todellisia tapahtumia todellisessa maailmassa on vaikea olla näkemättä vaikka puristaisi silmät umpeen.

    Valtamedia ja poliisi ovat lopulta vähentenäät sotasensuuriaan; luulen että pitkälti MV-lehden jolla lähes miljoona viikottaista lukijaa paineesta. Näin pimeä synnyttää joskus valoa.

    VastaaPoista