lauantai 19. joulukuuta 2015

KUINKA KORREKTIA ON TUNTEA TURVATTOMUUTTA?

Jossain kohtaa Pariisia koskevaa keskusteluamme joku kommentoi, että me samastuimme pelkoomme kun Pariisi tuntui Beirutia pahemmalta. Pariisi oli pelkoamme lähempänä. Kirkas huomio.

En ole pasifisti enkä aseistakieltäytyjä (armeija jäi käymättä synnynnäisen munuaisvian vuoksi), mutta armeijan paraateihin olen silti suhtautunut aina pikkuisen turhana ja vaivaannuttavanakin poseerauksena. Kun nyt katsoin itsenäisyyspäivän paraatia, koin väkisinkin sen toisella tavalla kuin tähän asti olen kokenut ja myönnän: Isisin uhasta johtuen.* Ja sillä tavoin projisoin turvattomuudentunteeni todennäköisyyksiin, että tunnen oloni turvallisemmaksi täällä Seinäjoella kuin tuntisin Helsingissä.

Onko tällainen turvattomuudentunne poliittisesti korrektia? Jonkinlaisena punavihreänä joudun tätä itseltäni ja teiltä kysymään. Tai onko sitä korrektia ilmaista? Kenenkään sisäisiä tuntemuksiahan en tiedä. Muodostuuko turvattomuudentunteesta väistämättä ideologista, kun käydään kamppailua diskurssien hegemoniasta kuten Euroopassa nyt suhteessa turvapaikanhakijoihin? Mikään ei nyt ole neutraalia. Turvattomuuskin ikävän konservatiivista? Jos edistykselliseltä kysyy.

Median on pidettävä yllä yhteiskuntarauhaa ja siksi varovaisuus tunnerekisterien kanssa on ymmärrettävää. Tunteet ovat pelottavan voimakkaita ja hallitsemattomia ja siksi niitä on myös kuvailtava varoen. Niitä halutaan lähestyä ilman perusteetonta ja yleistävää turvattomuuden provosointia. (Niin kuin pitääkin tehdä, kaikesta huolimatta; eivätkö juuri muut turvapaikanhakijat käräyttäneet ne kaksi isisveljestä, joista minäkin toivoin parasta kirjoituksessa Haluammeko uskoa katumukseen?)

Median ongelma on yksittäisen ja yleisen suhteessa: esimerkiksi yksittäisen tyttäriensä vuoksi pelkäävän äidin turvattomuutta ei osattu kuvata muuta kuin yksittäisen ihmisen hallitsemattomana ja vähän kummallisena ja huvittavanakin huolena osana leijonapaitojen aatetta. (Jos rehellinen olen niinsiten siihen itsekin reagoin.) Syitä ja perusteita ei haluta ehkä kaivaa esiin, koska epäillään yksityisen ja sinänsä kokijalleen toden tuntemuksen yleistettävyyttä ja edelleen ideologisoitumista julkisen välineen kautta. Näiden äitien mahdollisesti aiheellistakin huolta ei kohdattu aidolla kiinnostuksella. Ehkä heidän huolensa yhäkin nähdään vain sattumalta osuvaksi, kuin pysähtyneeksi kelloksi joka näyttää olevan oikeassa kaksi kertaa vuorokaudessa.**

Turvattomuudentunne on kuitenkin aina jakanut myös uudistusmielisiä ja konservatiiveja eli vasemmistoa ja oikeistoa  - käyttääkseni tätä perinteistä jakoa. Anarkistit tuntuvat jopa kieltävän sen elleivät saa aiheuttaa sitä itse. Konservatiivien ilmaisemana turvattomuus tulkitaan haluksi turvata status quo ja edistyksellisten ilmaisemana horjuttaa sitä. Edistyksellinen turvattomuudentunne on ikään kuin huolta hegemonian ulkopuolelle jäävästä toiseudesta ja edelleen: halua jakaa toiseutta osattomien kanssa***. Voisiko sanoa, että oikeiston tuntema turvattomuus koetaan kriisissä heräävänä tarpeena hegemoniaan ja vasemmiston kokema turvattomuus haluna jakaa tätä hegemoniaa? Tärkein kysymys siis kuuluu, onko meillä nykyisessä tilanteessamme mahdollisuutta ilmaista yhteistä turvattomuuttamme ilman ideologisoitumisen pelkoa?
-

*Jos James Dickeyn Syvä joki oli - kuten eräs ystäväni hyvin huomasi - ilmestyessään hippiaatteen keskelle radikaali teos, niin on se ainakin itselleni sitä samaa tässä turvattomuutta ideologisoivassa ajassa.

**Minua on vaivannut tämä yksittäitapauksen käsite koko ajan. Missä määrin yksittäisen ihmisen turvattomuudentunne ja pelko vastaa todellisuutta; milloin se on niin perusteltu ja milloin syysuhde niin vahva, että siihen voi viitata pelon kohteen tai oman puhetavan perusteluna. Nythän sitten kritisoidaan myös polttopullojen heittelijöiden aiheuttaman uhan ja ilmapiirin väheksymistä kutsuttaessa heitä yksittäistapauksiksi (eikä terroristeiksi). Sama juttu: missä määrin heitä voi kutsua vielä terroristeiksi sillä perusteella, että he nostattavat uhkaavaa ilmapiiriä ja pelkoa ja ehkä rohkaisevat esimerkillään uusia tekijöitä? (Siihenhän ei tarvita järjestäytynyttä toimintaa.) Missä määrin yksittäisellä tuntemyksella voi siis perustella yleistä? Mutta tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että ilmiöistä on vaiettava vaan että niistä on puhuttava kriittisesti ja analyyttisesti ilman että tapauksia käytetään päämäärähakuisesti oman puhetavan perusteena.

***Pakko myöntää ettei tämä mainio ilmaisu ole omani vaan kollegan keksimä. Keksi sen kun pohdimme toimittajien tapaa lähestyä haastattelemiaan vankeja.

105 kommenttia:

  1. Hyvä kysymys otsikossa. - Vauva ei periaatteessa tunne turvattomuutta ellei turvaa häneltä riistetä.

    Turvattomuuden kokemus edellyttää kehittynyttä aivotoimintaa.

    Syksyllä 2015 turvattomuus tabuistettiin Suomessa. Ei ollut korrektia tuntea turvattomuutta turvapaikanhakijahyökyaallon iskiessä Suomeen. Se tietenkin on vasta kansainvaellusten ensiaalto.

    Syksyllä 2015 Suomen kansalta riistettiin hämmennyksen ja turvattomuuden reaktio. Tähän riistoon pääsääntöisesti syyllistyi mediana yle. - Ylen käsikirjoittajat eivät hyväksy normaalireaktiota ällistyttävässä tulijatulvassa, joka nimenomaan on turvattomuutta.

    Yle siis on se, joka käsikirjoittaa suomalaista todellisuutta ja se harjoittaa tässä painostusta ja diktatuuria.

    Jos 30 000 kantasuomalaista säntäisi Irakiin niin yle tekisi ohjelmia siitä, kuinka ilmiö aiheuttaa irakilaisissa turvattomuuden ja ällistyksen kokemuksia.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi viiminen kappale osuu, ei voi mitään. (Teen lisäyksen juttuun.)

      Poista
  2. Mitä Dickeyn Syvään jokeen tulee niin Suomen kansa on se, joka istuu kanootissa. - Kanootin ulkopuolella ovat turvapaikanhakijat.

    Dickeyn romaanin pääviesti on se, että kanootissa istujien narsistinen todellisuuden määrittely tuhottiin voimilla, joista he eivät käsittäneet mitään.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  3. Lisään vielä jotain. - Meiltä on myös riistetty häpeän tunne. Tässä tapauksessa se tarkoittaa myötähäpeää. - Me emme saa tuntea häpeää niiden vuoksi, jotka saapuvat Suomeen etsien Onnelaa ja käyttäen väärin turvapaikanhakijan statusta.

    Koko ajan ytimessä on yle - joka hallitsee mediaa ja manipuloi kaikin käytettävissä olevin keinoin suomalaisia.

    Me emme saa ihmetellä, me emme saa kummastella, me emme saa kokea turvattomuutta. Näin yle on päättänyt.

    Kaikki meidän normaalit reaktiomme ovat viharikoksia ylen mielestä.

    Jos meidän normaalit reaktiomme tapahtuvat Irakissa irakilaisten keskuudessa - niin sitä yle palvoo, sen yle hyväksyy. Sitä yle dokumentoi.

    Yle on siis Suomen kansan päävihollinen.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  4. Syksyllä 2015 yle päätti, ETTEI SE DOKUMENTOI SUOMEN KANSAA.

    Tämä on aivan valtava päätös organisaatiolta, jonka Suomen kansa maksaa.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  5. No - lisään vielä. Ylen tietoiseen päätökseen liittyy se, että kaikkien muiden kansojen normaalireaktioita uutisoidaan mutta ei Suomen kansan. Mikä on hyväksyttyä muualla ei ole hyväksyttyä Suomen kansan keskuudessa. Mikä on inhimillistä muualla ei ole inhimillistä Suomen kansan keskuudessa.

    Tällaiset todellisuuskaupat yle siis kävi syksyllä 2015.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  6. Nyt juttu on päivitetty. Päivitän lisää jos tarvetta.

    VastaaPoista
  7. Juha Saari käsi sydämelle - miksi et ota kantaa ylen tiedotuspolitiikkaan? Se on mediaalista konkretiaa!

    Pelkäätkö? Pelkäätkö että menettäisit amerikkalaisen joulusi, jonka palvojaksi olet ilmoittautunut.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  8. Haluaisin lopettaa, mutta... sen minkä yle teki Suomen kansalle syksyllä 2015 on täysin anteeksiantamatonta. Se on rikos erään kansakunnan tuntemuksia vastaan. Se on valehtelun puolelle asettautumista. Se ei ole todellisuuden dokumentaatiota. - Toistan: Minkä Irakin kansa olisi voinut ylelle ilmaista niin sitä Suomen kansa ei Suomen ylelle saanut ilmaista.

    Yle on siis tuominnut oman maksavan kansansa luontaiset reaktiot.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  9. Kommentoin tässä vaiheessa vain sen verran, että onpa dialogi on kohdallaan, monessa kohtaa allekirjoitan enkä maneerini mukaisesti ala besservisertämään. YK ja Saari, te olette yhdessä hieno pari!

    Vain yksi omakohtainen huomio. Konservatiivina, varsinkin arvokonservatiivina, en koe motiivejani (jotka olen toistanut sataan kertaan) juurikaan turvattomuudesta tai nykyisen mediatilan ei-toivotun ajattelun selittäjän, "fobian" seurauksiksi. Tiedättehän, toisella tapaa ajattelijoiden patologisointi foobiassaan sairaiksi....

    Ajattelen vain niin että muutamissa kulttuurimme pääkohdissa säädöt ovat kohdallaan. Mm. klassinen avioliitto, mm. yksilönvapaus, mm. hyvinvointiyhteiskunta, mm.se että valtio säätää omat lakinsa, mm. oma talouspolitiikka, mm. juutalais-kristillinen ideaali.

    Toimivaa järjestelmää, traditiota,
    filosofis(-uskonnollista) länsimaista jatkumoa ei kannata rikkoa. Kannattaa, joo, säilyttää. En pidä vallankumouksista, en varsinkaan kulttuurivallankumouksista.
    Tosin se on jo menossa täyttä vauhtia. Olen varman häviäjän puolella.

    Kun melkein kaikki sanovat, jope, et voi mitään, maailmaa muuttuu, sitä ei voi pysäyttää, koen sen käskyksi istua kun haluan seisoa, käskyksi olla hiljaa, kun haluan nauraa, käskyksi tanssia valssia kun haluan rokata.
    En niele. Kaikkea mitä tarjotaan.
    Konservatiivit ovatkin nykyään oikeastaan eräänlaisia vastarintamiehiä- ja naisia. Ja tajuamme kaikki että konservatiivisuus ei ole enää pitkään aikaan ollut mikään oikeistolainen monopoli, oikeisto on liberalismissaan löytänyt saman sävelen vasemmiston kanssa.
    Todelliset konservatiivit ovat outsidereita, oikeastaan ainoita oikeita tämän ajan vapaa-ajattelijoita kun itse itsensä sellaisiksi nimittäneet ovat useimmiten vain ajan hengen ja hegemomian kuuliaisia pikkusotilaita.

    (loppukevennys raskasmieleltä. Amerikkalainen joulu. Oh, yeah. Kun haluan takuuvarman hyvän mielen niin ei muuta kuin Spectorin joululevy soimaan ja Ronettesin tytöt ääneen. Toimii aina. Amerikka ei ole, toisin kuin kuvitellaan, lainkaan konservatiivinen maa. Ne menivät pahaiset tekemään kapitalistisen vallankumouksen ( !! ), ne teki sen väärinpäin, ja Eurooppa on inhonnut niitä aina juuri siksi. Joululomalla luen viimein Saaren kulttikirjan, kanoottiretken Appalakeilla. )

    jope

    VastaaPoista

  10. "Median on pidettävä yllä yhteiskuntarauhaa ja siksi varovaisuus tunnerekisterien kanssa on ymmärrettävää. Tunteet ovat pelottavan voimakkaita ja hallitsemattomia ja siksi niitä on myös kuvailtava varoen."

    Amerikkalainen joulua ei menetä tämän aiheen vuoksi.

    Itsesensuuri lähtee tuosta mitä kirjoitan. Turvapaikanhakijoita haluttiin lähestyä ilman perusteetonta turvattomuuden provosointia (niin kuin nytkin pitää tehdä, kaikesta huolimatta; eivätkö he juuri käräyttäneet ne kaksi isisveljestä?). Median ongelma on yksittäisen ja yleisen suhteessa: yksittäisen tyttäriensä vuoksi pelkäävän äidin turvattomuutta ei osattu kuvata muuta kuin yksittäisen ihmisen hallitsdmattomana ja vähän kummallisena huolena osana leijonapaitojen marssia. Syitä ja perusteita ei haluttu eikä ehkä vieläkään haluta kaivaa esiin, koska pelätään yksityisen ja sinänsä toden kokemuksen ideologisoitumista julkisen välineen kautta. Totta: näiden äitien näköjään ihan aiheelistakin hulta ei kohdattu aidolla kiinnostuksella ja analyysillä. Ehkä heidän huolensa yhäkin nähdään vain sattumalta osuvaksi, niin kuin pysähtyneeksi kelloksi joka "näyttää olevan oikeassa" kaksi kertaa vuorokaudessa. Kiitos vaan että pistit tarkentamaan. Päivitän vielä.

    VastaaPoista
  11. Näitä huolia ei ole otettu vastaan sen tavan vuoksi, millä ne on esitetty, Vieläkin mm. polttopullon heittäjä täällä sanoo esittäneensä mielenilamisun, vaikka teki rikoksen.
    Jos huoli tyttäristä esitetään rääkyen ja kirosanoja (v-alkuisia kaiken lisäksi) hokien, niin kuka sellaista kuuntelee!
    Pelko on hyvä ja säilyttävä tunne. Useimmilla se vain esiintyy vihan muodossa, jolloin siihen on vaikea tarttua. Jos kysyt riehujalta, pelkääkö hän, niin hänhän suuttuu, eihän hän mitään pelkää. Tällä haavaa en ymmärrä tätä muuten.

    VastaaPoista
  12. Määrä kertoo joskus kyllä myös laadusta, antaa ainakin yleiskuvan.

    Jos laitamme vaakakupeista toiseen polttupullonheittäjät ja muut rasisti-idoottien teot
    ja
    toiseen vokkien väkivaltaisuudet, kähinät, poliisien kutsumiseen johtaneet mellakat, seksuaaliset häirinnät, raiskaukset, ala-ikäisten raiskaukset, terroristipidätykset...on selvää kumpi aiheuttaa sekä suhteellisesti että absoluuttisesti enemmän turvattomuutta sekä turvattomuuden tunnetta kansalaisissa.
    Kansaa on vaikea mennä syyttämään siitä mitä se näkee.

    Tuota on vaikea selittää pois.
    Vaikka yritystä on ollut. Meilläkin.
    Silmiä ei voi kieltää.
    Tosin nyt median on pakko ollut raportoida avoimemmin. Siihen vaikuttaa kaksi asiaa: poliisien toivomus (he eivät jaksaneet enää valehdella, teeskennellä ja salailu se pommin vasta rakentaisikin) ja median pelko siitä että eräs nettimedia, jonka nimeä en tähän kirjoita ottaa Suomen luetuimman ja katsotuimman median paikan, se on jo kuulemma aika lähellä. Eikä sen juttuja kukaan enää edes yritä kuitata sillä että ne ovat kaikki provoa ja valhetta kun tiedetään nyt etteivät kaikki ole.

    Uskon edelleen naivisti, että jos maahamme tulijat olisivat olleet edes puoliksi lapsia ja perheitä, ei tilanne olisi näin paha. Jokin kalskahtaa kansan oikeudentajussa siinä että maissa jotka ovat vaikeuksissa ovat lähteneet parikymppiset miehet jotka pitävät sitten perheisiinsä yhteyttä facebookilla. Tämä ihan peruasia, siihen tämä taas kiertyy. Monilla on sotilaskokemusta jne. Maidensa potentiaaliset jälleenrakentajat ovat tuhansien kilometrien päässä kuluttamassa Adidaksiaan Suomen pimeillä hiekkateillä. No, ehkä aika on toinen (vai kulttuuriko?): pelastusveneisiin miehet ensin.
    (Ja joo, se median perusselitys miksi "miehet lähtevät" ei päde koko joukkoon. Suomen läheisyyteenon on tultu myös lentämällä ja Travemunde-Helsinki paateilla)


    Kunpa tätä ei olisi tapahtunut. Olisiko sittenkin ollut parempi että nämä ihmiset olisivat pysyneet Saddamin ja Assadin alaisuudessa?
    911 -isku oli tässä valossa tuhoisa kymmenille miljoonille ihmisille - muslimeille varsinkin.
    jope

    VastaaPoista
  13. Jarkko Sandell-niminen ajattelija kirjoittaa artikkelissaan Kutsuhuuto Sarastus-nettilehdessä niistä teemoista, mm. etnisyyden ja luontomme suojelusta, mistä olemme täällä keskustelleet.
    Lukekaapa.

    Jos lausutte kirjoituksesta, joka tuskin jättää ketään kylmäksi, mielipiteenne, niin luettehan tekstin alusta loppuun. (Sarastus-lehteä ei pidä myöskään säikähtää sinänsä. Kuten esim. HS se sisältää aineistoa jonka hyväksyn ja myös aineistoa jonka hylkään. Lehti muiden joukossa. Ehkä hieman tavallista kiinnostavampi koska sisältää esseitä todellisuudestamme. Huteja ja osumia. )

    Hänmästyin kuitenkin omalla kohdallani siitä kuinka löysin samanmielisyyttä
    itsestäni noinkin radikaalin ajattelijan kanssa.

    Tai ehkä se ei ole todellisesti radikaalia lainkaan?
    Historian valossa Sandellin ajattelu edustaa oikeastaan sitä kaikkein itsestäänselvimpänä pidettyä, voisiko sanoa "luonnollis"perusteista ajattelua, mainstreamia mitä ei ole koskaan säikähdetty, ei muulloinkin kuin viime aikoina.
    Ehkä meidän aikamme vääristää vain perspektiivimme?

    Sandellin johtopäätökset eivät ole kuitenkaan kuin osittain minun johtopäätöksiäni. Enkä varmastikaan ala toimimaan kuten hän kehottaa. Siihen olen ihan liian hämmentynyt ja päättämätön.

    Mutta mieleni tasolla luin innostuneena Linkolan päivitetyn (Saari!) comebackin hänen tekstistään. Jos Sandell on oikeassa, olemme pulassa, mitä olen pelännytkin. Ja nyt ei ole kysymys merenpinnan kahden metrin noususta.

    jope

    VastaaPoista
  14. Äitini on polkupyöräilevä mummeli, vanhus. Hän asuu erään juuri perustetun vastaanottokeskuksen lähellä.

    Hän tarkkailee. Hänellä ei ole voimakkaita mielipiteitä. Mutta hän on ihmetyksissään.

    Hän on kertonut, että kun hän pyöräilee niin nämä muukalaismiehet eivät väistä ja minä olen kertonut takaisin, että eipä tietenkään,koska sinä olet nainen.

    Aavistan pelon äidistäni, vaikka hän ei sitä ääneen sanokaan.

    Äitini on lapsena kokenut sodan ahdistuksen. Ja nyt hän on taas ahdistuksissaan.

    En käytä äitiäni aseena. Hän ei koskaan kirjoittaisi mitään julkisesti eikä hänellä edes ole tietokonetta.

    Mutta arvelen että juuri tällaisten vanhusten turvattomuus lisääntyi kun Suomeen saapui reippaita älypuhelinmiehiä - jotka eivät näytä turvattomilta vaan joltakin aivan muulta.

    - Yle ei dokumentoi. Kunpa vain yle dokumentoisikin. Mutta yle sensuroi.

    Syksyllä 2015 olisi ollut realistisen kameran aika, mutta se puuttui.

    Tässä yhteydessä tarkoitan myös sellaista kameraa, joka Mikko Niskasella oli ja jonka välityksellä valmistui Kahdeksan surmanluotia.

    Ja James Dickey. Hänellä oli sielunkamera kun hän kirjoitti Syvän joen. Hän juuri upotti yleläisen väen kanootteineen.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  15. Luin Sandellin.

    "Virallisetkin työttömyysluvut lähenevät puolta miljoonaa, jota yleisesti pidetään kestämättömänä yhteiskunnan rakenteiden toimivuuden kannalta. Päälle voidaan suoraan laskea nyt tulleet 30 000-40 000 laitonta maahantulijaa, joista merkittävä osa sotarikollisia, erilaisten militioiden jäseniä, terroristeja tai vain paremman elintason perässä tulleita onnenonkijoita. Elintason ja turvallisuuden, johon meillä ei ole varaa enää edes itsellemme."

    Hyvinvoinnin jakaminen yhä suuremmalle käyttäjäkunnalle on realismia ja siinä joudumme, kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, mittaamaan ihmisyytemme hinnan. Vaikka siis kyse ei olisikaan laittomista maahanmuuttajista ja laittomasti perustetuista vastaanottokeskuksista ja lahjonnasta joista Sandell vahvalla efektiivisyydellä puhuu. Sandellin uhmakas vakuuttuneisuus on se mikä sinuakin jope hämmentää. Eikö? Sandell antaa ymmärtää, että hänellä on jotain salattua tietoa joka meiltä muilta puuttuu. Salaliittoteorian efekti tästä syntyy vaikka hän itse sitä yrittää väheksyä. Kyllä kirjaimellinen kielto mutta kuitenkin efektiivinen julistus salaliiton läpitunjemasta yhteikunnasta ja mediasta. Epäasiallista ja -älyllistä. Ei me tämän perusteella jope juoksuhautoja aleta kaivamaan. En ihmettele että hämmennyit.

    -

    Kuuntelin radiosta illalla Pyöreän pöydän keskustelua jossa moitittiin että polttopulloväen vaarallisuutta väheksytään ja että heitä ei pitäisi enää kutsua yksittäistapauksiksi vaan ennemminkin terroristeiksi. Eriävää mielipdettä kyllä löytyi Pyöreän pöydän ympäriltä.

    Turhauduin kuunnellessani tätä: tuntuu että kummatkin osapuolet syyttävät mediaa oman käsityksensä vähättelystä. Hallituskaan ei nyt kuulemma tuomitse rasismia. On kyllä tuominnut selvin sanoin väitän minä. Nyt kun turvapaikanhakijoiden rikoksista puhutaan, toinen puoli alkaa laulaa samaa laulua. Milloin tämä loppuu? Että päästäisiin asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin vielä toisen alaviitteen ja tarkensin viidettä kappaletta.

      Poista
  16. Niin. Tuo salainen tieto-efekti syntyy siitä että Sandell ja nykyään lukemattomat muut saavat tietoa myös muuta kuin ylehs-median kautta. Siinä mielessä heillä on salattua tietoa, eli sitä tietoa mitä (me) muut otamme vastaan esi-suodatettuna, pehmennettynä, esi-korrektoituna. Ihmisen ei tarvitse tuntea kuin yksi poliisi joka kamppailee em. asian kanssa ja hän saa tietää. Ja onhan niitä muitakin reittejä.

    Polttopullo-idiootteja voi mielestäni hyvinkin kutsua terroristeiksi jos haluaa kielipelata, mutta kuten edellisessä kommenttissani kirjoitin, taitavat, valitettavasti, vokkilaiset olla määrällisesti ylivoimaisessa johdossa turvattomuuden aiheuttamisessa ja ainakin varsinaisissa kirjatuissa rikoksissa. Niitä on kertynyt syksyn mittaan, kymmeniä, jonkin lähteen mukaan jopa satoja. Rasistit ovat siis pahasti jäljessä (mikä ei tee heistä tietenkään yhtään hyväksytympiä toimijoita).

    Jos vedän kaikki mutkat suoriksi sanoisin, että nyt VAISTOT JA VIETIT puhuvat. Todellinen ihmisyys. Ajattelin sinua, hyvin älyllistä, hyvin analysoivaa (vaikkakin ei-ninhilistiä) Juhaa kohdassa, jossa Sandell kirjoitti vitateten postmodernismiin (kulttuurimarxismiin jne.) että meille on uskoteltu että olemme yksinäisiä merkityksettömiä atomeja avaruudessa.
    Jotkut kokevatkin niin ja tyytyvät tuohon, mutta on myös vaistoeläimiä, uskaltaisinko sanoa alkuperäisiä ihmisiä, terveitä ensimmäisiä ihmisiä jotka eivät ruumiissaan ja hengessään tuota koe, vaan kokevat mm. kansallisuutensa, biologiansa, luonnon, ryhmänsä, kulttuurishistoriansa ja oman ympäristönsä omakseen ja haluavat puolustaa sitä.
    Itse asiassa juuri tätä noin tusínassa kommenttissani tarkoitin kun puhuin ettei reviiriajettelussa ole mitään väärää, se on juuri sitä että luonto/olemassaolo rakastaa ja tarvitsee erilaisia metsiä, ei yhtä suurta talousmetsää.
    Sandellin mukaan on valittava kaaos ja katastrofi TAI rajat ja itse- ja ryhmäkunnioitus.
    Linkolan väite oli ihan sama.
    (Tuleeko maamme älymystö nyt aploodeeraaamaan? Ei tule. Linkolaakaan niistä kukaan niistä ei enää uskalla digata, kun se on yhdistetty....niihin.)

    Sandellin kuvaus välinpitämättömien chillailijoiden ja hedonistien massasta oli myös osuva. Suurimmalle osalle on ihan sama.

    t. ei yksinäinen atomi

    VastaaPoista
  17. Kun eletään joulun ja joululahjojen aikaa niin tahtoisin kysyä, että oliko tulijoilla tuliaisia.

    Jos on varaa älypuhelimeen ja on voimia sitä käyttää niin silloin on varaa myös tuliaisiin.

    Saiko joku suomalainen mummo tai pieni tyttö tulijoilta esimerkiksi halvan helminauhan.

    Jokaisella reippaalla nuorokaisella olisi voinut olla repussaan vaikkapa kymmenen halpaa helminauhaa, jotka hän olisi jakanut yllä mainitsemallani tavalla eleenä, joka voisi tuottaa vaikkapa turvallisuutta.

    Tai jos ei tosiaan olisi varaa helminauhaankaan mutta sentään älypuhelimeen - niin joskus kaunis kivikin käy lahjasta. Sen olisi voinut vaikkapa halvalla maalilla maalata.

    Jos jollakin on tuliaisista parempaa tietoa kuin minulla niin kertokoon sen pian täällä.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YK, nyt kyllä näkyy, ettet tiedä tulijoiden tilanteesta mitään. He tulevat yleensä noin kahdeksan maan läpi, saisi siinä olla helminauhoja repussa jaettavaksi joka maassa, missä majoittuvat pakolaismatkan varrella. Kaikilla ei ole minkäänlaista reppua, vaan vähät tavarat taskuissa ja muovipussissa.

      Tämä on omaa tietoani, omin silmin todettua.

      Joillakin on vähät tavarat tippuneet Välimereen ja matkan varrella on hyvät ihmiset lahjoittaneet vaatteet päälle ja kännykän. Ilman kännykkää ei kukaan saa nykyään mitään yhteyttä minnekään.

      Poista
    2. Mitä kuvaat ei pidä kokonaisvaltaisesti paikkaansa. - Olen nähnyt turvapaikanhakijoita hyvine reppuineen, siisteine vaatteineen, puhelimineen ja jäntevine olemuksineen.

      Minä tarkoitan tuliaisilla niiden ideaa. - Mistä tuolla alempana kirjoitan lyhyesti.

      YK Snellman

      Poista
  18. Minulle noista maalatuista kivistä tuli mieleen eräs maalariporukka ja varsinkin lähempi kaverini Arttu.

    Pari vuotta sitten ne viettivät pikkujoulua yhden maalarin mökillä. Menivät saunaan ja siellä saunan lauteilla Arttu alkoi nousuhumalassa kehuskella, että hän on heistä eniten mies, kun hänellä on suurimmat kivekset.

    Sitä toisten piti kuunnella. No lopulta Arttu sammui saunan lauteille ja muut maalarit raahasivat Artun mökkiin. Kuinka ollakaan yhdelle tuli idea. Tänäkään päivänä ei ole selvinnyt kenen se alkuidea oli.

    Siellä oli maalia. Ja ne ottivat ja maalasivat Artun munat oranssisella maalilla. Se oli jotakin erikoismaalia, joka kuivuu nopeasti. Vielä pöytätuuletinta käyttivät apuna.

    Kun Arttu heräsi krapulaisena niin ne säikäyttivät sen. Huutelivat että sulla on kuule oranssiset pallit. Että nyt joit itsesi erikoiseen myrkytystilaan. Käy katsomassa peilistä. Arttuhan meni ja kun palasi takaisin niin putosi lattialle ja isolta mieheltä pääsi itku. Siinä volinansa keskellä Arttu pyysi soittamaan ambulanssin. Tällä tavalla ne Arttua rääkkäsivät kunnes sanoivat että maalia se vain on. Että me maalattiin sinun munat. Arttu sai kuulemma sellaisen raivokohtauksen, että koko joukko joutui pitelemään.

    Me käydään Artun kanssa aina joskus uimahallissa ja siellä pesutiloissa minäkin näin ne. Niin olivat kuin kaksi appelsiinia.

    Eräs pikku poika tuli siihen ja jämähti tuijottamaan ja sitten se kimahti: minkä rotuinen setä on?

    Aluksi Arttua tietysti hävetti kotona. Salailikin sitä. Häpeä ja panohalu taistelivat miehessä. Mutta kun panohalu voitti niin oli pakko vaimolle paljastaa. Mitäpä se vaimo siihen. Oli vain hihitellyt että hänenkö vuokseen. Ei olisi tarvinnut.

    Tällaista tällä erää. Eikäpähän se paperia syö jos nettiin kirjoittaa.

    Konekiväärimies.


    VastaaPoista
  19. "Tuo salainen tieto-efekti syntyy siitä että Sandell ja nykyään lukemattomat muut saavat tietoa myös muuta kuin ylehs-median kautta. Siinä mielessä heillä on salattua tietoa, eli sitä tietoa mitä (me) muut otamme vastaan esi-suodatettuna, pehmennettynä, esi-korrektoituna. Ihmisen ei tarvitse tuntea kuin yksi poliisi joka kamppailee em. asian kanssa ja hän saa tietää. Ja onhan niitä muitakin reittejä.

    (---)

    Jos vedän kaikki mutkat suoriksi sanoisin, että nyt VAISTOT JA VIETIT puhuvat. Todellinen ihmisyys. Ajattelin sinua, hyvin älyllistä, hyvin analysoivaa (vaikkakin ei-ninhilistiä) Juhaa kohdassa, jossa Sandell kirjoitti vitateten postmodernismiin (kulttuurimarxismiin jne.) että meille on uskoteltu että olemme yksinäisiä merkityksettömiä atomeja avaruudessa."

    Minulle asiat eivät ole samantekeviä ja näen senkin mahdolluuden, että minulle vielä tullaan sanomaan että "juha, katonny, mitäs minä sanoin". Silti minua aina häiritsee ristiriita todellisuuden ja siitä sanotun välillä. En voi mitään. Oikeastaan jos ihan tarkka olen, ainut mitä voin sanoa tarkasti, on että toivon parasta ja pelkään pahinta. Kaikki muu on totta ja epätotta tyyliin "rikkinäisen kellon oikeassaoleminen". Joo. Nihilisti en voi olla koska se on löysää poseerausta ja itsepetosta, vastuusta karkaamista. Valtavan kauniin elämän kieltämistä. Niin minä luen niitzeni.

    Sandellin kohdallakin ongelmani on, että luen hänen tulkintojaan niistä tietolähteistä, joita hän tekstissään efektoi. Mainitsemasi TUNTEET JA VIETIT ovat subjektiivisesti ja evoluution mittakaavassa pragmaattisesti tosia, mutta nekin toimivat arvojemme pohjalta ja arvot taas ovat pääosin oikean tai väärän päättelyn "tulosta". Uskomme ja arvotamne asioita totuusoletusten pohjalta. Siksi suora toiminta on niin vaikeaa silloin kun se ei ole välttämätöntä, elämän ja kuoleman kysymys. Minäkin joudun kohtaamaan yksilötasolla monen kulttuurin edustajia tässä rikosseuraamustyössäni ja teen työtä myös poliisin ja vankilaväen kanssa. Silti en voi tehdä yleistyksiä yksittäisten ihmusten kokemuksista. Epätietoisuus hiipii mieleen aina.

    Toivottavasti en kuulista jankkaajalta kun yritän tarkentaa sinulle ja itselleni itsräni, omaa käsitystäni siitä miten todellisuus minulle ilmenee.

    Tämä kaikki pistää todella tarkaksi itsensä kanssa. Kiitos siitä. (Nämä keskustelut savat aina inspiroitumaan uusiin teksteihin... tästäkin väännän ehkä jotain...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis VAISTOT ja vietit. Mutta pointti on säilyy samana. Vaistot ovat myös kulttuurievoluution kuluessa suhteellistuneet. Vaistot ovat rakentuneet välittömämmässä todelluduudessa kuin tässä raivostuttavan semanttisessa kosmoksessa, jossa totuus ja tuntemus varmuudesta ovat erityneet toisistaan. Totuus toki on varmaa mutta varmuus ei aina totta.

      Poista
  20. Totta, todellisuudesta sanottu ja todellisuus on kaksi eri asiaa. Ehkä vain uhrit tietävät mikä on totta-totta. Ja niitä alkaa olla.
    Äsken luettu (valtamediasta) että 460 ihmistä pelastunut uskonnolliselta joukkomurhalta Afrikan taivaalla Air Francen koneessa.
    Kyllä tämä väkivalta on totta eikä suhteellistu kieleksi.
    Vaikea tässä on enää uskoa muuhun kuin tapahtuvaan.

    Suomea pilkkaavan, pirstovan ja paskalla heittävän vasemmistoliberaalin jos laitan toiseen vaakakuppiin ja toiseen Sandellin ja kaltaisensa niin ensimmäisessä en arvosta mitään, jälkimmäisessä arvostan olevan arvon ja autenttisuuden kaipausta, tunnustamista ja säilyttämistä.

    Kielipeleistä puhuminen (toden ja todesta puhutun suhde) on muuten sekin eräs kielipelin muotoja vallankäyttöä, jonka tarkoitus on himmentää olevan näkyvää olemassaoloa hämäräksi ja vaikeksi: tehdä meistä juuri niitä yksinäisiä turhia atomeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä kiellä uskonnollisen fanatismin seurauksia. Puhuin Sandellin ajatuksista ja siitä, mitä yleisiä johtopäätöksiä siitä voi tehdä."Epätarkkuusperiaatteesta" on kysymys, siitä mihin on uskottava pitääkseen vaikkapa sitten Sandellin ajattelua validina. Jos tätä lähtökohtaani pitää vallankäyttönä eli pyrkimyksenä säilyttää vallitseva asemani, olemme ajautuneet arvotyhjiöön dialogissamme enkä enää tiedä mihin jatkaa. Olemme tuleet fundamentalin rajalle.

      Mutta jatketaan silti: Olen valmis puolustamaan kulttuuriani yhtä paljon kuin niitä turvapaikanhakijoita, jotka ovat ns. aidolla asialla kunhan ne nyt joukoista siivilöidään. Kai Sandellin mainitsemassa määrässä niitäkin on?

      Minä puolustan kulttuuriani ja arvojani vaikkapa sillä, etten noudata musliminaisten kohdalla kättely- tai kontatkikieltoa. Jos siihen suostuisin, pitäisin yllä hegemoniaa joka ei kuulu arvoihini. Tästä olen kirjoittanut. Jos nainen ei halua ohittaa patriarkaalisen kulttuurinsa hänelle asettamia rajoja, hän tekee valinnan (kun uskonto niitä ei kuulemma aseta niin maallinen valta sitten eikä niitä naiset ole asettaneet vaikka niiden ylläpitämiseen heidät on nerokkaasti valjastettu; haluan siis että kulttuurimme antaa mahdolusuuden haastaa hegemonioita samoin kuin suomalaisella naisella on siihen oikeus). Tässä ei ole mitään kielipeliä, jonka taakse menen. Taidan kuuloistaa jopa arvokonservatiiviltä kunen ole kyllin relativisti. Jos joku onnistuu minut vakuuttamaan, että juuri naiset ovat tuon miehen katsetta ylläpitävän hegemonian takana, muutan varmuudessani syntyneen periaatteeni. Mutta nyt mennään näillä.

      Poista
    2. On myös musliminaisia, jotka ovat tulleet Suomeen aivan yksin pakolaisina ja ovat töissä miesten joukossa. Ei tuo kättely- ja kontaktikielto ole kai niin vakio.
      Itse en ole koskaan edes ajatellut, että suhtautuisin muslimimiehiin eri tavalla kuin suomalaisiin miehiin. Maassa maan tavalla ja asiallisesti.
      Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa näytti olevan yksi mieshenkilö, joka ei kätellyt Jenni Haukiota, muutoin kaikki kättelivät sekä presidenttiä että rouva Haukiota.

      Poista
  21. Tässä keskustelussa on osin palattu taas siihen vanhaan jankkaukseen, että kuka on tehnyt enemmän pahaa, maahanmuuttajat vai suomalaiset rasistit. Hyödytöntä!
    Eikö olisi parempi pyrkiä hoitamaan asioita kuntoon kuin torpedoida niiden hoitoa. Että kun ne nyt varmaan tekevät meille pahaa niin ähäkutti mekin heitetään polttopulloja. Tämä on minun katsannossani hurjan lapsellista.

    Mediasta sen verran, että ihan varmaan yrittävät parhaansa mukaan kiihkottomasti raportoida, mitä saavat tietää. Jos jotain uutista on säästelty, niin sehän johtuu juuri noista kuumakalleista suomalaisista. Tietoa turvapaikaksi aiotuista rakennuksista esim. on hyvä säästellä, ettei tarvitse järjestää vartiointia jo ennen kuin niissä on asukkaitakaan.

    Siis MITEN se auttaa Suomen valtioita pakolaisasian hoitamisessa, että raivotaan sosiaalisessa mediassa ja reaalimaailmassa, sanoin ja teoin? Se raivo haittaa, se aiheuttaa lisäkuluja ja hidastaa asiain hoitoa.
    Se raivo on myös omiaan aiheuttamaan pelkoa. Minuakin on joissain asiallisissa - luulin - keskusteluissa nimitelty, kun olen yrittänyt puhua järkevästi. Nimittely ja lällättely kuuluu minun mielestäni pikkulapsi-ikään ja jos sitä esiintyy aikuisten keskustelussa minä kyseenalaistan keskustelijan puheet kaikkinensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota noilla filosofisilla jankkauksilla yritän tarkasti sanoa.

      En vain toivo vaan myös uskon parasta ja toimin niin kuin se toteutuisi mutta ongelmia kiistämättä. Tiivistän näkemyksesi noin.

      Poista
    2. Marjatta, käypä sinäkin lukemassa Sandellin kirjoitus johon yllä viitataan. Kysymys on paljon muusta kuin tämän syksyn maahanmuuttotilanteesta, joka on vain oire, ei itse sairaus.

      Olen ihan samaa Marjatan kanssa siitä, sen luetteleminen kumpi tekee enemmin pahaa on järjetöntä. (Olen tarkasti mukana seuraamassa Israel-palestiinalaiskonflikteja ja siellähän tuo luettelointi ja vertailu on huipussaan. Israel on lännen humanistiringissä aina se automaattinen "paha" ja nimenomaan ns. määrällisellä perusteella. Itse konflikti, sen syyt ovat sivuseikka kun uhreja lasketaan.)

      Mutta toisaalta tässä meidän keskustelussa jankutukseksi määrittely on myös jankutusta. Viesti: ole hiljaa, tai ole ainakin hiljempaa.
      Tilanne Suomessa 2015-2016 ei ole periaatteellinen jota voidaan lähestyä vain ideatasolla.
      En tiedä miksi tosiasia että vokki-väki on aiheuttanut kaikkia meitä yllättäneen paljon ongelmia, rikoksia ja hässäkkää on meille niin vaikea.
      Uhrit pettivät auttajat? Meistä tuli petettyjä auttajia. Kun emme kestä sitä, kiellämme osan totuudesta.

      Koko asialle on muuten olemassa ratkaisu:
      -jokainen aidossa hädässä oleva pakolainen, jolla on todellinen mahdollisuus ja halu asettua vilpittömänä Suomeen turvaan suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöin, jääköön tänne tervetulleena veljenä ja siskona kaikin oikeuksin ja velvollisuuksin ja häntä suojeltakoon kansalaisyhteiskunnan kaikin voimin

      -jokainen muu palautettakoon välittömästi ja nopeutetusti kotimaataan jälleenrakentamaan mahdollisimman nopeasti- häntä tarvitaan ensi sijassa siellä

      -rikoksiin ja sotarikoksiin syyllistyneet kiinni ja tuomiolle ja sen jälkeen ulos maasta

      -ensin mainuttuja pakolaisia häiritsevät kantasuomalaiset tyypit kiinni ja tuomiolle myös

      Naiviako? Ei. Ainoa ulospääsy. En usko että voi loukata kenenkään oikeustajua paitsi fundamentalistisen vapaa liikkuuvuus-ideologistin ja aktivistin

      Poista
    3. Juuri noinhan se menee. Osa väärin odotuksin tulleita ovat myös itse lähteneet omin varoin takaisin.
      En ymmärrä, mistä kaikki epäluulo ja epäasiallisuus asioiden järjestäjiä kohtaan kumpuaa.

      Poista
    4. Luulen Marjatta ja Juha että kaikki toivovat parasta ja toimivat niin kuin se toteutuisi, ihmisten "paras" on kuitenkin erilainen, me näemme eri asioita. Ristiriita on siksi väistämätön, vaikka kukaan ei sitä toivokaan. Paitsi äärimmäiset meistä sekä oikealla että vasemmalla laidalla. Hehän tästä elävät, suorastaan hehkuvat!

      Hyvä esimerkki tästä on se kuinka kansalaisaloite-palvelua (siis se missä 50 000 ihmisen allekirjoitus johtaa eduskuntakäsittelyyn) on nyt somessa huudettu "rasistien" pilaamaksi.

      Eikö olekin hassua? Kun aloite on ryhmän x mielestä hyvä (kuten esim. uusi parisuhdelaki) on tämä kansalaisdemokratian instrumentti hieno ja hyvä, mutta kun "kansalta" tuleekin ei-toivottu aloite (ilmeisesti nyt tarkoiteaan "rasisistien" aloitetta) onkin väline väärä. Mielipide on oikea vain jos se on oikea.
      Pelkään että tämä asetelma on tullut jäädäkseen.
      Loppukesästä 2015 eteenpäin Suomi jakoi itsensä kahtia. Tai oikeastaan kolmeen osaan; kolmas on se mulle-on-ihan-sama-pääasia-että-kortti-toimii -jengi.

      Itse, vaikka kuinka pinnistän ja haluan, en taida, rehellinen ollakseni, olla lainkaan optimistinen.
      Uskon että maamme jakautuminen ei tule häviämään.
      Tästä eteenpäin on kahden kerroksen väkeä.
      Uskon että maahanmuutto-asia, juuri kun alkoi olla ensimmäisiä hyviä merkkejä jo täällä aiemmin olleiden tulijoiden integroitumisesta, on menossa uudelleen, ja paljon entistä pahemmin solmuun. Esimerkiksi tänne jo sopeutuneet somalit ovat kertoneet ovat tilanteen huonontuneen. Moni maahamuuttaja toivoo tämän syksyn jengin lähettämistä takaisin, merkittävä signaali sekin.

      Solmua tiukemmaksi ja tiukemmaksi vetävät
      laittomat ja laittomuuksiin valmiit kantasuomalaiset rasistit, fundamentalistinen "suvaitsevaisto" ja uuden pakolaiset, iso osa heistä, jotka eivät toiminnallaan ainakaan ole parantaneet omaa asemaansa.

      Media on solmuttaja myös. Kohdistamalla valikoivan sympatiansa vain yhteen osapuoleen, lyö se toisia kasvoille. Ja ne joita lyödään ovat syntyneet tähän maahan, eivät tulleet, heidät on tänne heitetty äitinsä kohdussa, tulijat ovat tulemalla tulleet tänne. On yli-ihmismäinen ja epäinhimillinen vaatimus että 100 prosenttia suomalaisista kokisi sydämessään nyt valtavan WELCOME ALL REFUGEES TO MY COUNTRY-rakkauden.
      Tälläinen kehitys, kansaan kohdistettu opettajajohtoinen pedagogia, ei voi olla tuottamatta mitään muuta kuin ikävyyksiä kaikilla laidoilla. Nyt saamme koko ajan mitä me tilaamme.

      Tilanne olisi nollattava jotenkin. Emmekä voi mitään sille että tänne kuulumattomien pakolaisten nopea palauttaminen on yhtä välttämätöntä kuin rasistisen vihan tuomittavuus ja tekeminen laittomaksi.

      (Lukekaapa kerrankin mitä sanoin.)

      Poista
    5. Lisäselvitys: noista kansalaisaloiteista sen verran että onhan siellä aivan karmeita ja järkyttäviä ehdotuksia tämän syksyn tilanteen masinoimia, mm. ulkonaliikkumuskielto turvapaikanhakijoille, mutta joitakin hyväksyttävissä oleviakin(ei kuitenkaan ongelmattomia) kuten esim. uskonnollisten eläinteurastusten kielto, vaikka senkin taustamotiivi lienee rasistinen. En kuitenkaan tiedä voiko vuonna 2015 eläimiä laittaa maksamaan meidän keksinnöistämme? (Onkohan mun motiivi nyt muuten ihan puhdas? Haluanko tehdä vain kiusaa? )

      Itse kannatan sen sijaan Väyrysen aloitetta eurosta irtautumisesta. En markka-nostalgian tai Impivaaran vuoksi vaan siksi että meidän on pakko saada alkaa harjoittamaan omaa talouspolitiikkaa, muutakin kuin säästämistä.
      Britit ja ruotsalaiset pärjäävät hyvin ilman euroa, kyllä mekin, eurosta luopuminen ei tarkoita ei-eurooppalaisuutta, voi olla että jopa päinvastoin. Eurohan ei ole yhtä kuin Eurooppa. Se ei ole edes yhtä kuin Länsi-Eurooppa. Euro on talousideologia, idea ja aate enemmän kuin rahayksikkö. Euro on yhtä kuin idea liittovaltiosta, eli äärimmilleen viritettyä euroglobalismia, eli sitä yhteistä ainoaa talousmetsää. No, thanks sir!

      Poista
  22. Mitä minun havaintoihini tulee niin yllättävän hyvin ovat kamppeet säilyneet reissun aikana. Ehkä sittenkin jonkinlainen ajatus tuliaisista olisi saattanut mahtua mukaan... Jos ei sitten lähtöpisteestä saakka niin jostain matkan varrelta.

    Tapailen tässä siis ideaa - symbolia ja merkitystä mikä tuliaisiin liittyy.

    Kun saavutaan siististi pukeutuneina älypuhelimineen ja oletetaan, että Suomen kansa maksaa siitä eteenpäin täysihoidon niin voisihan sitä tulla jonkin huomionosoituksen kera.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  23. YK, tuliaiksi olisi riittänyt ja riittää edelleen 100 prosenttinen Suomen lain ja hyvän tavan noudattaminen - voi itku sitä empatian ja sympatian ja hyvän pr:n määrää mikä sillä olisi saatu (ja voi saada edelleen) aikaan.

    Tosin sympatialla ja empatialla ei terve mies halua elää pitkään, se tarvii työtä. Ja meillä sitä ei kai kaikille ole, ainakaan näillä näkymin.

    Persianlahden öljymaat rakentavat maitaan sellaisella voluumilla ja vauhdilla että hirvittää,tehdään uusia saaria, pilvenpiirtäjiä, areenoja... Mutta sinne eivät nämä Eurooppaan suunnistaneet työikäiset miehet mene, eivät pääse eikä niitä sinne haluta. Olisi suurmoskeijat ja kaikki. Mikä ihme siinäkin on?
    Ihminen ihmiselle susi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu tuliaisista!

      YK Snellman

      Poista
  24. Eurooppa ei tukehdu nöyryyteen vaan se tukehtuu Ylpeään Mielikuvitukseensa. Tämä tarkoittaa pahimmillaan psykoottista saduttamista.

    Minulla on sellainen tunne, että jotenkin tänne saapuneet nuoret miehet oivalsivat sen. - Ei tarvitse muuta kuin saapua paikalle niin ne hoitavat sen!

    Yksinkertaisesti nöyryys todellisuuden edessä olisi estänyt sen ilmiön mikä maahan tunkeutui tänä vuonna.

    Ylpeys käy lankeemuksen edellä kuten sanotaan. Ja Euroopan lankeemus on suuri.

    Jonkun tulisi kirjoittaa Eurooppalaisen Ylpeyden Historia kaikilta osin. - Ostaisin sen heti.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  25. Pakko minun oli taas runo kirjoittaa kun se väkisin tuli. Mitäpä sitä kehumaan.

    SEITSEMÄN VELJESTÄ JA KÄÄPIÖ

    Veljist vanhin sen keksas alla kaiken turhan vaivan ja piinan hän löys Bagdadin kirjastost Aleksis Kiven
    ja lumoutuneen hän luk kirjan Aleksis Kiveksen

    Veljet kuuntel, veli tuo vanhin kertoi, oivallus ol yhteinen
    Nyt katso kaikkee tät rauhatont menoo ja lausaht he yhteen äänehen:

    Suomehen, Impivaarahan, sinne, lepohon korpihin!

    Sattui veljeksii kuuntelemahan tuo kääpiö piskuinen
    ja kysyi hän: minutko yksin te jätätte tännen?
    Mut riemukseen hän kuulla sai: Mukahan vain kaukorattaillen!

    Armas äiti se sinkos kyynelt silmistäins,
    riisaht kaulast helmet
    toivoen ett Suomen Äiti sais ne vaik olis kasvot kelmeet
    veljekset vannoen ol kadottamat niit he läks lennollen

    Voi kauhistus, mik hirmuinen matka, ei sopuisuut
    Sinne hukku äidin ihanat helmet meren syvän pohjahan!
    Ja sinne hukku myöskin pikkurukka mies, kääpiö persjalkainen!

    Mut sentään veljekset risa resuisna he tul Torniohon
    peril päästiin vihdoin vaik paljain jaloin paleltavin
    ja Äiti Suomen anto kaurapuuroo eik onneks het mämmii

    Ja näin vihdoin lepohon pääsi seitsemän poikaa Bagdadin!
    He vait on äitins kadonneist helmist: mit ei oo sit ei oo!
    Mut turvas he, mik parast, he kuorsaa, nukkuu, kevääl käki kukkuu!

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hienosti tiivistetty!

      Noista helminauhatuliaisista sen verran vielä, että minä olen kyllä saanut lahjan hätämajoituskeskuksessa. Siellä oli pikku keittiö, jossa asukkaat paistoivat välillä ohuita leipiä. Kurkkasin sine ja heti irakilaisnaiset tarjosivat minulle leivän. Ja kaikilla muuten farkut päällä, niin että pukeutumisen osalta sopetumisessa ei liene vaikeuksia.

      Poista
  26. Luulen Marjatta ja Juha että kaikki toivovat parasta ja toimivat niin kuin se toteutuisi, ihmisten "paras" on kuitenkin erilainen, me näemme eri asioita. Ristiriita on siksi väistämätön, vaikka kukaan ei sitä toivokaan. Paitsi äärimmäiset meistä sekä oikealla että vasemmalla laidalla. Hehän tästä elävät, suorastaan hehkuvat!

    Hyvä esimerkki tästä on se kuinka kansalaisaloite-palvelua (siis se missä 50 000 ihmisen allekirjoitus johtaa eduskuntakäsittelyyn) on nyt somessa huudettu "rasistien" pilaamaksi.

    Eikö olekin hassua? Kun aloite on ryhmän x mielestä hyvä (kuten esim. uusi parisuhdelaki) on tämä kansalaisdemokratian instrumentti hieno ja hyvä, mutta kun "kansalta" tuleekin ei-toivottu aloite (ilmeisesti nyt tarkoiteaan "rasisistien" aloitetta) onkin väline väärä. Mielipide on oikea vain jos se on oikea.
    Pelkään että tämä asetelma on tullut jäädäkseen.
    Loppukesästä 2015 eteenpäin Suomi jakoi itsensä kahtia. Tai oikeastaan kolmeen osaan; kolmas on se mulle-on-ihan-sama-pääasia-että-kortti-toimii -jengi.

    Itse, vaikka kuinka pinnistän ja haluan, en taida, rehellinen ollakseni, olla lainkaan optimistinen.
    Uskon että maamme jakautuminen ei tule häviämään.
    Tästä eteenpäin on kahden kerroksen väkeä.
    Uskon että maahanmuutto-asia, juuri kun alkoi olla ensimmäisiä hyviä merkkejä jo täällä aiemmin olleiden tulijoiden integroitumisesta, on menossa uudelleen, ja paljon entistä pahemmin solmuun. Esimerkiksi tänne jo sopeutuneet somalit ovat kertoneet ovat tilanteen huonontuneen. Moni maahamuuttaja toivoo tämän syksyn jengin lähettämistä takaisin, merkittävä signaali sekin.

    Solmua tiukemmaksi ja tiukemmaksi vetävät
    laittomat ja laittomuuksiin valmiit kantasuomalaiset rasistit, fundamentalistinen "suvaitsevaisto" ja uuden pakolaiset, iso osa heistä, jotka eivät toiminnallaan ainakaan ole parantaneet omaa asemaansa.

    Media on solmuttaja myös. Kohdistamalla valikoivan sympatiansa vain yhteen osapuoleen, lyö se toisia kasvoille. Ja ne joita lyödään ovat syntyneet tähän maahan, eivät tulleet, heidät on tänne heitetty äitinsä kohdussa, tulijat ovat tulemalla tulleet tänne. On yli-ihmismäinen ja epäinhimillinen vaatimus että 100 prosenttia suomalaisista kokisi sydämessään nyt valtavan WELCOME ALL REFUGEES TO MY COUNTRY-rakkauden.
    Tälläinen kehitys, kansaan kohdistettu opettajajohtoinen pedagogia, ei voi olla tuottamatta mitään muuta kuin ikävyyksiä kaikilla laidoilla. Nyt saamme koko ajan mitä me tilaamme.

    Tilanne olisi nollattava jotenkin. Emmekä voi mitään sille että tänne kuulumattomien pakolaisten nopea palauttaminen on yhtä välttämätöntä kuin rasistisen vihan tuomittavuus ja tekeminen laittomaksi.

    (Lukekaapa kerrankin mitä sanoin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa näkymässä tullaan varmasti rimpuilemaan. Jos hyvin käy niin kuin toivon, tottumus tekee tehtävänsä ja ääripäät tasoittuvat. Ei tämä tästä muuten miksikään muutu.

      Poista
  27. Lisäselvitys: noista kansalaisaloiteista sen verran että onhan siellä aivan karmeita ja järkyttäviä ehdotuksia tämän syksyn tilanteen masinoimia, mm. ulkonaliikkumuskielto turvapaikanhakijoille, mutta joitakin hyväksyttävissä oleviakin(ei kuitenkaan ongelmattomia) kuten esim. uskonnollisten eläinteurastusten kielto, vaikka senkin taustamotiivi lienee rasistinen. En kuitenkaan tiedä voiko vuonna 2015 eläimiä laittaa maksamaan meidän keksinnöistämme? (Onkohan mun motiivi nyt muuten ihan puhdas? Haluanko tehdä vain kiusaa? )

    Itse kannatan sen sijaan Väyrysen aloitetta eurosta irtautumisesta. En markka-nostalgian tai Impivaaran vuoksi vaan siksi että meidän on pakko saada alkaa harjoittamaan omaa talouspolitiikkaa, muutakin kuin säästämistä.
    Britit ja ruotsalaiset pärjäävät hyvin ilman euroa, kyllä mekin, eurosta luopuminen ei tarkoita ei-eurooppalaisuutta, voi olla että jopa päinvastoin. Eurohan ei ole yhtä kuin Eurooppa. Se ei ole edes yhtä kuin Länsi-Eurooppa. Euro on talousideologia, idea ja aate enemmän kuin rahayksikkö. Euro on yhtä kuin idea liittovaltiosta, eli äärimmilleen viritettyä euroglobalismia, eli sitä yhteistä ainoaa talousmetsää. No, thanks sir!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen samaa mieltä noista kansalaisaloitteista. Eihän nyt herranen aika vitsijuttuihin tarvitse ottaa kantaa. Oliko sekin kansalaisloite, että pakolaiset pitää sterilisoida vai jupistiinko siitä vain samanmielisten kesken.

      Poista
  28. Me elämme aikaa, jolloin Suomesta puuttuu lavea työväenkirjallisuus. Tähän perinteeseen kytken esimerkiksi Väinö Linnan, Kalle Päätalon, Pentti Haanpään.

    Eivätkö syksyn 2015 tapahtumat synnyttäneet yhtään todellista työväenlaulua?

    Meille saapui nuoria hyvin pukeutuneita älypuhelinmiehiä, jotka odottivat nimenomaan työväenluokan palveluksia ja alistuvuutta.

    Meille ei saapunut rääsyläistä proletariaattia ja se kai sentään olisi syytä myöntää todeksi.

    Täällä Pohjantähden alla nähtiin hyvin erikoinen näytelmä syksyllä 2015. - Silloin kunnallispalkollisten eliittiin kuuluvat ja köyhäilevät rikkaat eläkeläiset kuten opettaja evp Marjatta Mentula mielikuvittelivat taustatarinaa tulijoille niin, että varmasti tulijoita hykerrytti.

    Turvapaikanhakijuus oli vasemmistoporvareiden yleläisten Happiness.

    Turvapaikanhakijatulva iski juuri siihen kohtaan missä todellisuudentajun puute ilmenee kaikkein selkeimmin ja missä kaikki saduttajien kiehuva matokohina elää.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YK, en ole mielikuvitellut mitään. Olen jutellut muutamien eri ammatteja edustavien turvapaikanhakijoiden kanssa kanssa. Minä en ole ikinä odottanut mitään rääsyläisiä vaan olen ihmetellyt sitä, että jotkut odottivat ja vaativat sadunomaisesti, että meille saisi tulla vain kerjuukuppi kädessä, ilman kännykkää.
      Minä olen tiennyt koko ajan, että tulijoissa on erilaisia ihmisiä kuten meissä suomalaisissakin. Köyhimmät eivät ole tietenkään päässeet edes lähtemään.
      Sinä keksit valitettavsti nyt minulle jotain imagoa, joka ei pidä OLLENKAAN paikkaansa ja joka on helppo kumota, koska minä olen oikea ihminen, en nimimerkkihahmo.

      Poista
    2. Ole nyt rehellinen, Marjatta Mentula. Sinä edustat kunnallissektorin eliittieläkeläisiä, koska olet opettaja. Kunnallissektorilla on pieneläkeläisiä, mutta sinä et kuulu heihin. Sinä edustat rikkautta ja vaurautta - mutta jos tahdot köyhäillä ja antaa väärän todistuksen itsestäsi niin omapahan on asiasi. - Viimeisellä tuomiolla nähdään, Jumalan edessä.

      Sinulla on pankkitililläsi kymmenien tuhansien eurojen säästöt. - Älä vastaa. Se ei kuulu tähän. Olet taloudellisesti huoleton kuten ei köyhälistö - älä vastaa.

      Mutta se kuuluu tähän, että juuri sinun kaltaisesi ihmiset ovat upottamassa suomalaisen proletariaatin turvapaikanhakijamissioineen.

      YK Snellman

      Poista
    3. Mitähän minun nyt sitten oikein pitäisi tehdä, olla nostamatta omaa eläkettäni vai?
      Ja onpas minun muutamilla avustuskäynneilläni hätämajoituksessa valtava merkitys, jos minä niillä upotan kokonaisen kansanosan.
      Liioitteletkohan nyt pikkusen YK!

      Poista
    4. Sinä olet fiilistelijä. Köyhyyden katsomoihminen - eikä köyhyys sinua kosketa. - Koska ammattijärjestösi on brutaalisti sinulle ja kaltaisillesi opettajille ajanut suureläkkeet - suurpalkat. Suhteessa moneen muuhun kunnallissektorilla työskentelevään.

      Mikään Suomessa ei ole niin rasvassa ja hyvinvoinnissa paistettu kuin opettaja.

      Mitä sitten jos et nostaisikaan eläkettäsi - antaisit sen kokonaan köyhille. Onhan sinulla sentään säästösi.

      Antaisit kerrankin niin että tuntuu. Omaan pelkoosi saakka.

      YK Snellman

      Poista
    5. Mistäpä tiedät YK, mitä minä annan? Vastaan, että annan kyllä. Siitä en pääse, että olen ollut opettaja 35 vuotta. Se on ansiokas ja pitkä kausi tärkeää työtä. Ihmettelen itsekin, että jaksoin.
      Entä itse?
      Minä en oikein pääse kiinni sinun vihaasi. Mistä tuo sinä-kieli ja nimittelyt nyt tulevat? Ne eivät ainakaan edistä keskustelua.
      En jatka enää tätä. Lähden fiilistelemään kuusen katveeseen.

      Poista
  29. Mikä on Suomen symboli? Se tahdottu - kai Sofi Oksasen hiukset... jotka rajuksi riistäytyvä todellisuus riistää päästä. Eikä jäljelle jää kuin alaston kiemurteleva nainen verisen nahan kanssa.

    VastaaPoista
  30. Nythän tämä kehittyy ihan hulluksi, lopeta YK! Vaikka tämä nimellä ja nimimerkillä, roolilla tai ilman roolia käyty keskustelu on varmaan postmodernia ei sen nimissä sentään henkilöitä saa loukata. Itsekin loukkaan vain ryhmiä, heh.
    Mutta nyt Snellman herrasmiemäisyyttä peliin.

    Ymmärrän tarkoituksesi, haluat haastaa keskiluokan (johon kaikki kuulumme)turvatun ja takaporteilla varmistetun idealismin. Olen siitä samaa mieltä kanssasi. Nyt en puhu Marjatasta, mutta itsekin näen että monille tämä suvaitsevaisuus-asento on oikeastaan vain statuspäivytys, erottautumista likaisesta ja suoraan brutaaliin asiaansa menevästä rahvaasta. Kyllä me sen olemme tajunneet ilman henkilökohtaisuuksiakin.

    Olemme umpikujassa. Pakolaiset tulivat ja paljastivat meidät. Minä löysin Sandellin kertomukset todellisuudesta itsestäni vaikken olisi sitä vielä viime kesänä voinut kuvitella.

    Suomen symboli kirjallisuudessa? Kyllä se on YK Sofi, olet oikeassa. Työläiskirjailijaa meillä ei todellakaan ole. Ei ketään joka kirjoittaisi niistä "700 000":sta sisältä käsin, muusta asemasta kuin ylhäältä tai sivusta. Mutta ei eliitti sellaista kaipaakaan. Riittää kun keskiluokka kirjoittaa itsestään ja niistä ikuisista "parisuhteistaan" ja historiallisista tapahtumista, keskiluokka rakastaa lukea ajankuvaa ja psykologisesti perusteltua "henkilökuvaa." Kommarisosialistivihreäliberaali ei voi kirjoittaa vuoden 2015 työläiskuvausta koska em. väkeä ei työläisissä enää ole.

    (Ehdotus: jos Saari joskus vielä päivittää bloginsa, olisiko postmodernin kokeilun dramatiikan sijasta parempi kuitenkin että eräät nimimerkit jäisivät luovalle tauolle? )

    t. -

    VastaaPoista
  31. Tulin juuri kotiin ja luin nyt vasta nämä viimeiset.

    Päivitän heti: minulla ei ole nimimerkkejä, mutta odotan niiltä joilla on, asiallisuutta. Itse olen valmis ottamaan vastaan kovaakin retoriikkaa niin kauan kuin sallin sitä käyttävät nimimerkit enkä deletoi niitä.

    Sitten köyhyyden katsomoihmisyydestä. Meistä sellainen on jokainen, myös YK. Edes askeetikko ei tee poikkeusta. Tässä yhteiskuntamallissamme hänkin vain lisää köyhyyttä. Askeesi on nihilismiä pahimmillan kun sitä harrastetaan hyvinvointiyhteiskunnan hiekkalootassa. Miksikö? No siksi, että siinä nihilismiä voi harrastaa uskoen loppuun asti tekevänsä hyvää ja olevansa tosi; tässä kotomaasamme ihmisen voi askeesissaan hylätä tajuamatta sitä itse.

    Eli miten autamme köyhiä jos hyväksymme yhteiskuntamallimme?

    Ei ainakaan köyhäilemällä itse. Entä mitä meidän pitäisi itseltämme sitten kysyä sen sijaan että loukkaamme Marjatta Mentulaa? Pitäisi kysyä millaisen rakenteen arvomme ja sanamme tavitsevat etteivät ne olisi tyhjää ja hyödytöntä hokemaa ja tyhjää ja nihilististä saarnaa? Sanan mielekkyys ei tule vain siitä mitä ja kuka sanoo vaan missä hän sanottaansa sanoo. Siitä se vasta tuleekin!

    Mitä tämä sitten tarkoittaa sanojemme totuudellisuuden kannalta? Se tarkoittaa: Olemmeko valmiit pyyhkäisemään kaiken nurin mitään pelkäämättä ja jopa tuhoamalla ne köyhätkin joilla masturboimme syyllistäessämme toisiamme tullaksemme arvoissamme tosiksi? Uskallammeko haluta sellaisen yheiskunnan mitä sanoillamme todistamme? Mihin olemme valmiit että joudumme - SIIS: JOUDUMME - ulos katsomostamme? Identiteetissämme tapahtuva aito murros voi olla vain tahdotonta, kylmää ja kauheaa. Voiko siis hyvyys tässä ja nyt olla vielä muuta kuin katsomoihmisyytä - niin kauan kuin haluamme TÄTÄ? Ja tarvitseeko sen olla? Köyhät ovat itsellemme tässä itsetietoisessa ja pulleassa älyllisessä ja syyllistävässä moralismissamme hyödyllistä toiseutta. Köyhät joista puhumme, ovat meille samaa mitä sotaveteraanit leijonapaidoille.

    Menestystä Marjatan katsomoihmisyydelle. Pyrin samaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Mun blogin kello muuten on ollu aina ihan sekasin mutta en jaksa säädellä.)

      Poista
  32. "Köyhät joista puhumme, ovat meille samaa mitä sotaveteraanit leijonapaidoille."

    Kyllä, oikein sanottu.

    Köyhät, sorretut, alistetut. Siinä ryhmä jolle on aina eniten ollut ottajia. Kaikki ovat heidän puolellaan. Keskiluokka potee omaa tautiaan mutta symppaa niitä jotka ovat vielä alempana. Se on mitali jota pitää kantaa rinnassa. Mikäs siinä. Heikomman puolella pitääkin olla.
    Mutta kannattaa muistaa, armoa, ei ansaita.

    Nyt tilanne onkin muuttunut. Koska köyhät, ne jotka ottavat vastaan maahanmuuton kaupungin vuokrakotiseiniensä taakse, eivät olekaan kivoja pehmeitä kohteita, helppoja autettavia vaan puhuvat rumia, rumaa kieltä, vihapuhetta.

    Itse lähden siitä että vain pieni osa heistä on rasisteja. Suurin osa puhuu niin koska he eivät voi valita ja hallita olosuhteitaan samalla tapaa kuin me (ehkä) voimme.
    Muuten ei selity se muuttuja että mitä parempi sosio-ekonominen asema sitä suvaitsevaisempi (mitä se nyt sitten onkin) ihminen.

    Rakastettavaa on helppo rakastaa, auttaa ja sympata.
    Jos hyvinvoiva Suomi hylkää nyt ne jotka oikeastaan ovat niitä varsinaisia maahanmuuton vastaanottajia, eli sen porukan minkä keskuuteen muuttajat päätyvät elämään, ei se rakenna Suomea eikä muuttajille mahdollisuutta löytää paikka täältä pohjoisesta. Valitettavasti sitä virhettä ollaan tekemässä koko ajan: media marssittaa päivittäin julkimoita, hyödyllisiä globalismin lojalisteja, taiteilijoita ja kirjailijoita kertomaan mitä asennetta ei saa hyväksyä ja miten jokainen vingahdus pitää hiljentää.
    Itse kuulen edelleen ison osan tuosta vihapuheesta hätähuutona.(Tällä en tarkoita että rasistiselle puheelle pitäisi antaa tilaa, mutta ennen r-leimaa kannattaa edes yrittää kuunnella.)

    Itse voisin vetää tiukkaa linjaa tyyliin, että en suostu edes keskustelemaan ihmisten kanssa jotka eivät asu ja tee työtä Euroopan ulkopuolelta tulleiden kanssa. Voisin sanoa: te ette tiedä oikeasti mitään. Te vaan luette ja katselette.

    Marjatalle voin kuitenkin sanoa (jos on jaksanut lukea) että jos vetäisin vain omien kokemuksieni pohjalta johtopäätöksiä olisi minun luovuttava radikaaleista (tai luonnollisista vrt. aiemmat kommentit)käsityksistäni kokonaan, koska sekä asumisesta että työnteosta maahanmuuttajien kanssa (ja nyt en puhu mistään espanjalaisista) minulla on oikeastaan vain oikein hyviä kokemuksia. Tästä muuten nouseekin huoleni että tämä syksy on muuttanut täällä jo aiemmin olleiden asemaa huonompaan.

    Runsasta jouluajan iloa seinäjokiselle ja mylsäläiselle.

    t. jope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös.

      "Jos hyvinvoiva Suomi hylkää nyt ne jotka oikeastaan ovat niitä varsinaisia maahanmuuton vastaanottajia, eli sen porukan minkä keskuuteen muuttajat päätyvät elämään, ei se rakenna Suomea eikä muuttajille mahdollisuutta löytää paikka täältä pohjoisesta. Valitettavasti sitä virhettä ollaan tekemässä koko ajan: media marssittaa päivittäin julkimoita, hyödyllisiä globalismin lojalisteja, taiteilijoita ja kirjailijoita kertomaan mitä asennetta ei saa hyväksyä ja miten jokainen vingahdus pitää hiljentää.
      Itse kuulen edelleen ison osan tuosta vihapuheesta hätähuutona.(Tällä en tarkoita että rasistiselle puheelle pitäisi antaa tilaa, mutta ennen r-leimaa kannattaa edes yrittää kuunnella.)"

      Tuossa olisi jollekin toimittajalle hyvä lähtökohta tehdä ohjelmaa. Työssäni joudun asunnottomuuden kanssa tekemusiin. Voit arvata että tuo näkymäsi aktualisoituu kun vähästä joudutaan jakamaan. Itse sitten olet siinä välissä. Monenlaista mielipidettä on kuultava niin, että joutuu elämään siinä rinnalla. Tuo on hieno teksti. Jokin reaalinen siinä puhuu.

      Sanon taas minkä sanoin Sandell-kommentissani: tässä ajassa olo on kuin seisahtuneella kellolla: voi kuvitella olevansa oikeassa kaksi kertaa vuorokaudessa. Mutta siis vain kuvitella kun oikeassaolemisen käsitteeseen kuuluisi koneiston toimiminen. Ja sisällä sanoo ääni että juha, mitäs minä sanoin.

      Poista
  33. Itselleni pidettiin erään sanomalehtikirjoitukseni vuoksi työnantajani toimesta eilen ns. vakava puhuttelu.

    Tämä kirjoitus oli kunnallispoliittisen toiminnan ja sen arvojen ravistelua eikä henkilöön menevä.

    Puhuttelu sen johdosta oli tosiaankin täysin asiaton.

    Töistä tullessani ajattelin jostain syystä, että sellainen ihmisyys tiukille pantuna, jota Juha Saari edustaa viime kädessä hylkäisi minut ja taitavin sanankääntein asettuisi vainolaisteni puolelle.

    Marjatta Mentulaa en ole henkilökohtaisesti loukannut. - Mutta tiedän varsin konkreettisesti, että suomalainen peruskoulun opettaja ei kuulu köyhälistöön. Oaj on erinomaisen väkevä opettajuuden yliarvostaja ja opettajien palkkoja edunvalvova nyrkki.

    Muuten minulla itsellänikin on myös opettajan koulutus - vaikkakaan ei peruskoulun opettajan. En työskentele opettajana vaan asiantuntijana.

    Minä en loukkaa Marjatta Mentulaa - mutta minä tahdon paljastaa sen yhteiskunnallisen rakenteen, jota hän edustaa ilmoittamalla olevansa eläkkeellä oleva opettaja.

    Mitä tapahtui syksyllä 2015 Suomessa edustaa monikanavakulttuurin kriisiä. Siihen aikaan kun Erno Paasilinna sai Finlandiapalkinnon tätä ei olisi voinut sattua, koska Paasilinna olisi sanonut niin voimakkaasti, että tätä ei olisi voinut sattua.

    Paasilinna maksoi sanomisistaan henkilökohtaista hintaa. - Kuten minä.

    Hyvästi.

    En kirjoita enää tähän blogiin.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  34. Minut sai nyt kyllä tuo Snellman ajattelemaan. Havahduin. Ravistuin tykkänään.

    Hyvästit!

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  35. Miks mäkä puhu mun inkkarpäähin enä. Toi YK sa kaik.

    VastaaPoista
  36. Kaikki jotka ilmoittavat lopettavansa ja menevänsä hiljaisuuteen - pysykää paatöksissänne ja kilvoitelkaa hiljaisuudessa. Pitäkää suunne suljettuina. Sitokaa näppäimistöä lähestyvät kätenne.

    Herran Jeesuksen Kristuksen voimaa ja päättäväisyyttä kaikille hiljaisuuden kilvoittelijoille.

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  37. Huh! Joko riittää HAHMOT! Minusta Juha Saari on osoittanut todella suurenmoista pitkämielisyyttä hahmoille. Jos hahmot lähtivät niin ihmiset jäivät ja se on hienoa! Ja ihmisyyteen kyllä pääsääntöisesti kuuluu itsesuojeluvaisto. Jos YK olet ihminen niin sinulta sellainen näyttäisi puuttuvan. Ei pidä sanoa niin, että ajautuu vaikeuksiin kysy vaikka keneltä. Uskon ja olen varma että olet kirjoittanut jotakin sopimatonta ja työnantajasi on sinun suhteesi aivan oikeassa. Ja olet myös loukannut Marjatta Mentulaa, myönnä pois. Hienoa ihmistä, joka tekee vapaaehtoistyötä ja on muutenkin viisas. Mutta onneksi lupasit vaieta. Varmasti sinä olet sellainen luokan rasittava häirikkö, josta opettaja Marjatta Mentula kärsi uransa aikana. No niin. Tulen entistä innokkaammin tähän blogiin kun eräät ovat hiljaa. Hävetkää hiljaisuudessanne. Juha Saarikin sai kärsiä teidän vuoksenne kun aina piti sallia teidän äänenne. Ja jopekin joutui ärähtelemään. Mutta nyt on kaikki hyvin. Terveisiä Konekiväärimiehelle. Hänessä nyt ehkä oli jotain.

    VastaaPoista
  38. Kun tässä rytäkässä minäkin ihmisenä lupasin lopettaa niin se on loppu. Turha on lähetellä terveisiä. Tietenkin kiitos niistä. Minä en jatka ellei Marjatta Mentula erikseen pyydä. Sittenkin mietin. Kun on päätetty olla hiljaa niin sitä ollaan hiljaa.

    Kyllä muuten näyttää siltä, että tulee lumeton joulu.

    Niin kuin arvaatte niin minä vietän yksinäisen joulun. Laitan tietysti kinkun uuniin. Muistelen siinä lapsuutta. Herkistelen. Menen kossu-usvaan. Sehän se. Minä olen ostanut itselleni pari lahjaa. Avaan ne kääreistä. Sellaista.

    No niin. Hiljaa kai tässä pitäisi olla.

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  39. Jo hiljaa. Jeesuksen tähden jo hiljaa.

    Kilvoitelkaa.

    Ei sanaakaan.

    Siunauksin. Ristinmerkin tehden.

    Ja tuimin ilmein vaikeneville.

    Ei sanaakaan. Teitä odottaa hesykastian suloisuus.

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  40. Mut mitä jos me va ei OSAT ol hilja?

    VastaaPoista
  41. Sshhh! Hiljaa! Lempeydelläni kuiskaten. Hiljaa!

    Tyynnyttäen vaikenemiseen.

    hilpeä munkki

    VastaaPoista
  42. Heippatirallaa!
    Joo, kyllähän sinä YK loukkasit ja provosoit, mutta en minä loukkaantunut enkä provosoitunut. En vain jaksa osallistua niin älyttömään keskusteluun, jossa turvaudutaan nimittelyyn. Yleensä näin tapahtuu joillekin ihmisille heti, jos ei pärjää väittelyssä. Seuraavana on sitten fyysinen väkivalta. Pikkulapset purevat ja mäiskivät, kun heillä ei ole vielä sanoja.
    Opettajan työ on karaissut minua, en loukkaannu vähästä. Olisit vain YK ryhtynyt opettajaksi niin osaisit muotoilla sanottavasi maltillisemmin etkä joutuisi vaikeuksiin.

    Nimimerkit hei, myös KK, se on Juha, joka päättää, mitä julkaisee. Hän voi poistaa viestejä, en minä. Minä olen vain yksi kommentoijista.

    Jope, uskon, ettei Suomen köyhiltä viedä mitään etuuksia räyhäämisen takia. Kukin suhtautuu sitten yksityisesti, miten suhtautuu. Ihmissuhteissa vaikuttavat niin monet asiat.

    Kerron vielä tapauksen koulumailmasta, miten vaikeaa siellä joskus on, miten siellä huomaa, että heikko rähisee ja miten se on vahvistanut meikäläistä.
    Kun aloitin täällä uudella paikkakunnalla, sain opetettavakseni tyttövoittoisen ryhmän, jota mainostettiin niin, ettei kukaan ole heidän kanssa pärjännyt, tytöillä on huonot kotiolot, isäpuolet ovat vaihtuneet koko ajan, samoin opettajat, he ovat villikissoja. Siltä se näyttikin. Yhtä rähinää. "Et siä osaa opettaa, siirrä sitä vitun isoo päätäs, et miä nään, miä en kirjota, miä lähen nyt." Minulla oli vielä muutoinkin muuttotrauma päällä ja vaikeaa. Järjestin iltaisin tapaamisia vanhempien kanssa ja yritin kaikkeni. Viimeisellä sen jakson tunnilla (opetus oli viiden viikon jaksoissa 1 tunti/per päivä ja sitten viiden viikon tauko)itkin väsyneenä pettymyksestä.
    Tauon aikana pari tyttöä tuli pyytämään apuani äidinkielen esitelmän teossa. Olivat raukat valinnet Shakespearen ja tulostaneet netistä vaikeaa englanninkielistä tekstiä. Minähän autoin ja suomensin heille sivukaupalla. Kun uusi jakso alkoi, luokka oli ihan hiljaa ja yksi tyttö viittasi (harvinaista, yleensä vain huudettiin) ja pyysi, että minä järjestäisin taas lappukyselyn. Olin aiemmin kysellyt lapuilla luokan ilmapiiristä ja pyytänyt parantamisehdotuksia. No, en tienyt, mitä pitäisi kysellä, mutta jaoin laput. Niihin tuli seuraavanlaisia vastauksia:"Anteeks, myä oltiin yksii vittupäit. Siä ootkii kiva! Siä oot paras." Sydämiä ja hymynaamoja.
    Olin vielä tuskissani kirjoittanut jossain vaiheessa syksyä vastauksen HS:n artikkeliin, jossa toimittaja kyseli kokemuksia oppilaiden lisääntyneestä häiriökäyttäytymisestä kouluissa. Luulin, että hän siteeraa vain kohtia saamistaan jutuista ja kirjoitin omalla nimellä. No, hän julkaisikin niitä jutttuja nimen kera. Yllätys: rehtori ja kollegat kiittivät minua kätellen ja onnitellen. He olivat sitä mieltä, että vanhemmatkin uskovat paremmin muualta tullutta. Minähän tulin tehdaspaikkakunnalle kulttuuri-Kainuusta, jossa opettajaa arvostettiin. Kokouksessakin rehtori vielä erikseen kiitti ja ihmetteli, miten minä oikein "kesytin" nuo tytöt.
    Ei tuollaisia rähisijöitä ole helppo lähestyä. Monet heistä ovat luultavasti eläneet koulun jälkeen tukien varassa. Jope, uskon, että sossu ja Kela ym. ovat erittäin tottuneita vaikeisiin köyhiin ja räyhäkäyttäytymiseen.


    VastaaPoista
  43. Anteeksi, ei kommentin pitäisi olla noin pitkä. Miä meen nyt tekeen kilon lihapullia jouluksi. YK, huom, ei ole kaviaaria eikä ostereita Mentulan residenssissä! Välillä on kymmennenkin tyyppiä pöydässä, lapset eivät syö lipeäkalaa, mutta mummin lihapyörykät maistuvat.

    Joulurauhaa! (Ruben Stillerin hyväntahtoisella ilmeellä sanottuna)

    VastaaPoista
  44. Minun ei olisi enää pitänyt tulla tänne. - Koska se provosoi kirjoittamaan.

    Minua, Juha Saarta, jopea ja Marjatta Mentulaa erottaa se, että nämä kolme ovat sanataiteilijoita. Minä taas olen elinympäristössäni sanataistelija.

    Mitä opettajuuteen tulee niin en pyri maltillisuuteen aikana, jolloin on käynnissä kuudes sukupuutto - kuudes maailmanloppu, joka nielaisee myös ihmisen. Pyrin olemaan TODELLINEN OPETTAJA. Pyrin olemaan opettajakäsitteen mittainen - ja siitä maksan hintaa.

    Jos Marjatta Mentula kokee loukkaantuneensa totuuden sanomisesta niin valitan. - Mutta kuten sanottua monet muutkin tuntevat sitä samaa.

    Olen tähtäimessä. Olen itse mennyt tähtäimeen.

    Se että täällä käytän nimimerkkiä on omalla tavallaan perusteltua eikä pelkuruutta.

    Marjatta Mentulan kuvasta näkee, ettei hän pysty tekemään muuta kuin erinomaisen hyviä lihapullia.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  45. Huh - lisään vielä. Sitä voi Juha Saarikin pohtia jos tahtoo. Siis mitä on tänä päivänä OPETTAJUUDEN FILOSOFIA. - Tällä hetkellä opettajuus kannustaa maailman ahmintaan. Se antaa välineitä, jotka kiihdyttävät matkaa kohtia tuhoa. Opettajuus ei ole mitään asketismin esiin tuontia. Suomalaista peruskoulun opettajuutta ei läpäise mikään asketismin ihanne tai ihanne siitä, että maailmaa tulisi riittää myös tuleville sukupolville. Suomalainen peruskoulu valmistaa kulutuseläimiä pidäkkeettä.

    Suomalainen opettaja juuri on hiljaa ja varovainen. Hän ei nouse barrikadeille. Miksi? - Palkka- ja eläke-edut ovat niin hienot ja hyvät, että opettajat suojelevat niitä.

    Erittäin harvassa esimerkiksi lehtien mielipidekirjoituksissa ovat ihmiset, jotka ovat - opettajia.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kysymyksiä. Tämän takia en halua rajata keskustelijoita pois vaikka välillä soralle mennään! Tuo haasteesi pitäisi koulussa ottaa vastaan. Viimeistään lukiossa.

      YK. Tämä yleinen taso on kiinnostava. Tämä koulun roolin pohdinta erityisesti. Jatka tälla linjalla. Marjatta ei ole vastuussa kaikesta. Sitä paitsi kuvan perusteella sanoisin, että ne Marjatan lihapullat ovat hyviä!

      Poista
  46. "Tällä hetkellä opettajuus kannustaa maailman ahmintaan. Se antaa välineitä, jotka kiihdyttävät matkaa kohtia tuhoa. "

    Totta. Ja lasten vanhemmat taputtavat käsiään kun oppilaat kytketään jo pikkulapsina kouluissa digitaaliisiin tietoverkkoihin, joissa seilaamista kutsutaan tiedoksi ja joita verkkoja käyttämällä he tekevät joitakin harvoja ihmisiä miljardööreiksi.

    "Opettajuus ei ole mitään asketismin esiin tuontia. Suomalaista peruskoulun opettajuutta ei läpäise mikään asketismin ihanne tai ihanne siitä, että maailmaa tulisi riittää myös tuleville sukupolville."

    Kyllä siellä vihreitä politrukkeja seassa on. Mutta eivät kannusta aina asketismiin vaan ahdistukseen, merenpinnan kamala nousu.... Voisiko Jarkko Sandell, pelkistetyn, perinteisen, ja ekologisen elämän opettaja toimia opettajana? Tuskin.
    (Lue muuten Rax Rinnekankaan Kadonnut kieli. Et pety.)

    "Suomalainen opettaja juuri on hiljaa ja varovainen. Hän ei nouse barrikadeille."

    Totta. Oikeus olla polittisesti muutakin kuin ylikorrekti on sanattomalla sopimuksella kielletty poliiseilta, sotilailta ja peruskoulun opettajilta. Muut, papitkin, saavat mellastaa mielin määrin. Opettajan pitää puhua ylekieltä, hesarikieltä, kieli keskellä suuta.

    Mitä hyvin läheltä, sivusta, seurannut olen, on koulun opetussuunnielma sama kuin EU:n opetussuunnitelma: tehdä lapsista eurokansalaisia jotka mukisematta tulevat hyväksymään kaikki muutokset muutokset muutokset...tästä ikuisuuteen. Mitään pysyvää ei saa olla. En tiedä opetetaanko kouluissa jo nyt että hei, oikeastaan mitään Suomea ei olekaan, mutta jos ei, niin kyllä se siellä jo on.

    VastaaPoista
  47. Jaahas, nyt ei YK:lle kelpaa profiilikuvani. Kyllä minä sen ymmärrän; nykyään pitää olla kuvissa totinen ja synkkä.
    Mutta sitä minä en ymmärrä, että se mielipide pitää sanoa!
    Se ei ainakaan liity mitenkään tähän keskusteluun, vaan on pelkkää pilkkaa ja huonoa käytöstä. Miksi joku tutkija puuttuisi tällaisiin! En ole kyllä uskonut hetkeäkään, että YK olisit opettajan tutkinnon suorittanut ja tutkija. Sen huomaa kielestäsi ja varsinkin noista nimittelyistä.
    Minun kuvani on omasta mielestäni ihana, täynnä onnea. Otin sen vähän sen jälkeen, kun olin saanut taas kerran kontrollissa tietää, että syöpä on pysynyt kurissa. Vaihdan kuvan, kun siltä tuntuu, mutta en YK-hahmoa miellyttääkseni.

    Opettajuus on niin iso asia, että sitä en nyt ryhdy pohtimaan isosti.

    Itse olen opettajana, varsinkin elämänkatsomustietoa opettaessani, ohjannut oppilaat kyseenalaistamaan. Tämä aine ei paljon muuta olekaan kuin kyseenalaistamista ja saisi tulla kaikille yhteiseksi katsomusaineeksi.

    En ole ollut hiljaa ja varovainen. Olen mennyt vappumarssille paikkakunnalla, jossa kukaan opettaja ei ollut sitä ennen ollut vasemmistolainen. Silloin meitä tuli kerralla muutama.
    Olen ollut näkyvästi mukana kansanliikkeessä vastustamassa ydinjätteen loppusijoitusta Kuhmoon. Tästä liikkeestä on tehty lisensiaattitöitä ja olisiko väitöskirjakin tekeillä.

    Opetussuummitelma on väljä raami, jonka puitteissa voi toimia monella tavalla. Näin siis Suomessa. Monessa muussa maassa on tiukempaa ja opettajalle tylsempää.

    Meillä on saanut myös valita menetelmänsä. Tuo digitalisoituminen näyttää nyt lyövän läpi. Monet opettajat ovat sitä vastaan.

    Kävin muuten iltapäivällä elokuvissa katsomassa Mika Kaurismäen leffan Tyttökuningas. Kristiina-kuningatar arvosti sivistystä. Niin minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se elokuvana minkälainen? Pätkät näytti vähän kotikutoselta tv-estetiikalta.

      Poista
    2. Marjatta, vasemmistolainen opettaja saa nykyään olla ja mieluummin mielihyvin.

      Eräs tamperelainen professori oli julkisesti sitä mieltä että "perussuomalaiset tulisi siivota opettajista pois."

      Samaa henkeä on kuulemma pk-seudulla. Mitä muuta voit olla opehuoneessa poliittisesti muttet persu.
      Vasemmistolaisuus on sen sijaan ihkua, oikein ja ah niin oikein ajattelevan opettajan mitali.

      Poista
    3. Jaa, näin varmaan onkin nykyään. Silloin 70-luvun lopussa maaseudulla,kepualueella se oli radikaalia. En ole kyllä tavannut yhtään persuopea.

      Juha, Tyttökuningas oli minusta hyvä. Luulen, että tyttäresi pitäisivät tästä leffasta sen vahvan naiskuvan vuoksi. Kristiinahan kyseenalaisti aikansa naisen roolin. Pääosan esittäjä Malin Buska on palkittu Montrealin elokuvajuhlilla parhaasta naipääosan esittämisestä. Leffa oli saanut siellä myös yleisöpalkinnon. En ihmettele, Buska näyttelee vahvasti.
      Pidin siitä, miten voimakkaana seksuaalinen halu kuvattiin. Pidin musiikista. Intensiteetti toimi. Ajankuvasta en osaa sanoa, koska olen heikko historian tuntemuksessa. Minulle tämä kyllä kuvitti historiaa hyvin ja antoi kimmokkeen tutkia lisää tuota aikaa.
      Huono puoli oli englannin käyttö pääkielenä ruotsin sijasta. Se tuntui oudolta. Jos Härön Miekkailija olisi ollut viron sijaan englanniksi, niin puolet tehosta olisi häipynyt. Ilmeisesti Kaurismäellä on niin paljon ulkomaisia rahoittajia ja tähtäin ulkomaan markkinoille, että piti tehdä näin.

      Poista
    4. Itse tiedän ja tunnen persuopettajia, ei siinä ole mitään outoa, ja onhan niitä eduskunnassakin, Laura Huhtasaari.
      Tosin tuo Mansen mielipide-pyöveli haluaisi ilmeisesti vain punaisia ja vihreitä opettajia.
      Ilmeisesti sillä on mielessään Missio jonka se kuvittelee opettajien toteuttavan oppilaiden päiden läpi hänen puolestaan.

      Taitaa olla niin että nykyajan syrjitty kommariope onkin persuope. Niin ne ajat heittää kärrynpyörää.

      Poista
    5. Niin tai ei ehkä syrjitty vaan enemmänkin pelätty ja epäilty. Muut ei muka tuo opetuksessa aatteitaan esiin, mutta sen, ketä kulloinkin epäillään, uskotaan tekevän niin. Sama kuin homo, hän opettaa muka seksuaalisuutta - ja vääränlaista - koko ajan. Sitä se vähemmistössä olo saattaa olla. Pitää todistaa vilpittömyyttään enemmän kuin muut, tavallisina pidetyt. Minä sain opettaa elämänkatsomustietoa, mutta mieheni ei, koska hän oli kunnallispolitiikassa ja ilmeisesti minä naisena olin vähän vaarattomampi (lihapullienpyörittäjä ;).

      Poista
    6. Marjatta, täysin totta mitä puhut.
      Jos joku on "toinen" kuin mitä me itse olemme, me kuvittelemme hänen ujuttavan omia meille vieraita ajatuksiaan viattomille, esim. koululapsille, vaikka niin ei nykyään toimi varmasti kukaan. Uskon opettajien ammattitaitoon ja etiikkaan.

      Hetero lihaa syövä persugermaani opettaja voi siksi aivan hyvin opettaa seksuaalista tasa-arvoa, lihansyönnin ongelmia ja monikulttuurisuutta samoin kuin bi-seksuaali vihreä muslimi-opettaja konventionaalisia yhteiskunta- ja kulttuurikäsityksiä.

      Ette te siellä itseänne demoamassa ole olleet, vaan opettamassa pelisääntöjen: opsin ja kohtuullisen järjen ja yleisen etiikan mukaan.

      Eli se Mansen professori ei maikkoihin luota.

      Ilmeisesti tekeekö omaa manipulaatiotaan ja missiotaan omien aikuisten opiskelijoidensa kanssa ja epäilee opettajien kentällä toimivan samoin.

      Itse ajattelen että pääasia on että opettajat kouluissa levittävät optimismia lasten tulevaisuuden suhteen. Ainoat poikkeukset joista olen kuullut ovat ympäristökasvatuksen saralta, jossa aikuiset ovat omaa angstiaan ja fobioitaan tuoneet lapsille esiin toiveikkuuden ja ratkaisukeskeisyyden näkökulman kustannuksella.

      Hyviä ja ansaittuja eläkepäiviä Marjatta. Olet ollut varmasti hyvä ja rohkea opettaja.

      Poista
    7. Kiitos, tämä kuulostaa mukavalta, nyt kun jouduin tuossa vähän epäillyksi erään kirjoittajan taholta, mihin JUhakin kyllä sanoi hyvin, ettei Marjatta ole vastuussa kaikesta.

      Minustakin on väärin, jos lapsille lyödään kaikki kauhuskenaariot eteen. Pitää ottaa ikä huomioon ja ongelmien käsittelyssä optimismi, juuri kuten sanot.
      Pieni lapsi ymmärtää asioita rajoitetusti ja teini-ikä on muutoinkin altista ahdistuksille.

      Poista
  48. Arvostan myös erinomaisen hyvien lihapullien aikaansaamista. Aika outoa, että sitä(kään) ja muun muassa sitä ei arvostaisi.

    VastaaPoista
  49. Se mitä sanoin Marjatta Mentulan kuvasta ja hänen oletetuista taidoistaan tehdä maistuvia lihapullia oli - kohteliaisuus. Olen tosielämässä todellisessa tilanteessani sellaisessa kuviossa, jossa kaikki sanomani tulkitaan ja käännetään minua vastaan.

    Ja olen suorittanut opettajankoulutuksen. - Mutta minun kunnianhimoni olisi olla totuuden päivittämä opettaja. Ja totuus liittyy esim. siihen, että lapsille tulisi tänään opettaa tietoja väestöräjähdyksestä ja kuudennesta maailmanlopusta.

    Tänään lapsia opetetaan pysymään eräänlaisina naivisteina, jotka tyytyvät enentämään onnellisuuskupliaan - kunnes planeetta ajautuu kaaokseen ja planetaarisen kaaoksen aika alkaa koko syvyydellään noin 20 vuoden kuluttua. Sitä ennen siitä tulee kyllä kaikenlaisia merkkejä.

    Olen kirjoittanut peruskoulun opettajuuden rakenteesta, joka myhäilee omassa hyvinpalkatussa typeryydessään. Ja se on elonkehän kannalta kuolettavaa typeryyttä.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvasta näkee, etten pysty tekemään muuta kuin... Hmm, äläpäs nyt venkoile YK, vai etkö sinä oikeasti huomaa, milloin puheesi on loukkaavaa!
      "Ei muuta kuin" tarkoittaa "vain". Ja sinähän katsot tässä alaspäin myös ruuanlaittajien ammattikuntaa. Jotkut tekevät kokopäivätyönään ruokaa ja sinulle se on jotain mihin loukkaamismielessä verrataan.

      Poista
    2. En olisi uskonut, että Marjatta Mentula pystyy tuollaiseen yleistävään mutaan.

      Minusta MM:n kasvoissa loistaa naiseus ja myös naisellinen äidillisyys - joten minulle tulee heti mieleen miten rakkaudellisesti ja taidolla hän pyörittelee pyöryköitä.

      Mutta sinänsä minulle siis omassa elämässäni on tuttua, että kun on tullut tuomituksi niin tuomio ei muutu.

      Mutta mitäpä tätä jatkamaan.

      YK Snellman

      Poista
    3. Kuulehan nyt Snellman sinä olet psykosomaattinen tapaus ja siksi et näe itseäsi oikein. Kaikki muut oivaltavat helposti, että olet loukannut Marjatta-rouvaa ja pahasti. Sinun pitää olla itsesi kanssa tarkkana ette yhteiskunnassa aiheuta vielä suurempia vahinkoja. Sinä et käsitä ettet ole normaali kuten me muut.

      Konekiväärimies.

      Poista
    4. Pyörittelee pyöryköitä, mutta ei osaa ajatella, naisen paikka on VAIN keittiössä, kaikkea tällaista YK sinä kyllä viestit.

      Ja nyt uhriutat itsesi, koska eihän sinua ymmärretä oikein.

      Onko sinulla vähän vanhanaikainen käsitys naiseudesta? Naisista on moneksi siinä kuin miehistäkin.

      En minä ole mitenkään hirveän loukkaantunut, koska en tunne sinua. Jos me tuntisimme, sinä et ehkä sanoisi noin. Minua vain kiinnostaa yrittää ohjata sinua näkemään, miltä sinun puheesi kulostavat.

      Koita olla vähän rakkaudellisempi sinäkin, niin voit odottaa vastarakkautta.

      Poista
  50. Minä olen niin pieni, että maailmallisessa mielessä minua ei ole ollenkaan. Sijaitsen babylassa. Se puolestaan sijaitsee taivaassa. Ihmiset luulevat, että vauva syntyy siittiön ja munasolun avulla. Mutta totuus on, että Taivaan Isä antaa meidät babylasta.

    Useimmat odottavat innoissaan syntymistään. Taivaan Isä antaa meille kaikille kolme sukuvaihtoehtoa, joista yhteen saamme syntyä. Minä sain vaihtoehdokseni Wittgensteinin, Heideggerin ja Saaren suvut. Tällä taivaassa kyllä yllätyttiin kun valitsin Saaren suvun. Valinta on kuitenkin minun.

    Kun synnyn niin minun pitää taantua niin, että äidin tissimaito maistuu ja on kakittava kapaloihin.

    Vasta jokelteluvaiheen jälkeen pääsen dialogiin isoisäni (Juha Saaren) kanssa. Kun hän ratsastuttaa minua polvellaan niin uskon, että hän sanomisteni takia on monesti ällikällä lyöty ja joutuu tyhjän kauhuun. Sehän minua jo etukäteen naurattaa.

    Mutta haluanko syntyä? Babylassa on valitusmenettely. Meillä on täällä hyvät kiikarit, joita monetkaan syntymisinnossaan eivät katso. Minä katson. Pahalta näyttää. En tarkoita mahdollista tulevaa isoisääni vaan elämän olosuhteita maan pinnalla. Ei varsinaisesti houkuttele. Siellähän on varsinainen hullunmylly.

    Sen sanon vielä, että myös esimerkiksi tuo Konekiväärimies oli ennen syntymäänsä syntymätön. Syntyi sitten Montosen sukuun.

    Tässä vaiheessa en paljasta sukupuoltani. Se on yksityisasia.

    Enkelit ovat kertoneet, että mikäli synnyn tulen syömään paljon lihapullia. En tietenkään vauvana.

    baby

    VastaaPoista
  51. Mitä? Nyt täytyy kyllä puuttua puheeseen! Minäkö olisin ollut ennen syntymääni syntymätön!

    Nyt tässä täytyy palauttaa mieleen Darwin. Apinana en muista olleeni koskaan vaikka minulla oli kerran lyhyt seurustelusuhde ja siinä riidellessä se nainen huusi: Senkin apina.

    Minä en usko jälleensyntymiseen. Tyhjästä minä olen syntynyt. Minulla on suomalaisen miehen evoluutioruumis. Mutta sen sisällä minä olen minä. Minä en muusta tule kuin tyhjästä. Mutta saatan kyllä mennä taivaaseen. En ole suurempia rötöksiä tehnyt enkä ole tuollainen niin kuin hienosti sanotaan psykosomaattinen kuin esimerkiksi tämä Snellman. Nyt hän vasta Marjatta-rouvaa loukkaa. Arvelen että menee pahemmaksi.

    Taivaassa varmasti riittää mukavia naisia minulle ja varmasti myös niillekin talvisodan nuorille sankareille, jotka eivät ehtineet ennen sankarikuolemaa naista saamaan vaan kaikki jäi runkkaamiseen.

    Tokihan sitä taivaan ikuisuutta jaksaa kun nukkuu välillä hyvät yöunet.

    Ainoa taivaassa mikä minua huolettaa ovat pöytätavat. Ei kai siellä vain olla liian hienosti? Sen voin kertoa, että minä syön sillä tavoin, että toisessa kädessä on haarukka ja toisessa puukko. Puukolla silpaisen voinokareen perunan päälle ja ei muuta kuin ääntä kohti. Ostan mielelläni kaupasta paistettua lihaa, jossa on paksu rasvakerros. Rasvasta puhutaan paljon pahaa vaikka rasva on ihmiselle elintärkeä voiteluaine. Niin syödessä minun rasvaisesta suustani saattaa kuulua röyhtäisy, laulun luikaus tai sitten minä pieraista nasautan puista keittiöjakkaraa vasten.

    Syön minä kasviksiakin. Annan tässä valmistelusohjeet. Otetaan iso sipuli ja pilkotaan se pannuun runsaaseen voihin ja annetaan sen muhevoitua siinä pannulla. Lisätään 700 grammaa sikanautaa huolehtien riittävästä määrästä suolaa. Lopuksi vielä sekaan pippuria ja neljä kananmunaa. Tämän annoksen kun syö tumman leivän kanssa ja juo päälle litran punaista maitoa niin... nautinto! Ainoa mitä minulle tapahtuu on se, että pierulle ei meinaa tulla loppua. Haisee kuolleelta eläimeltä.

    Jos minut sellaisena olisi viety Tornion rajalle niin heikkohermoisimmat turvapaikanhakijat olisivat kääntyneet puhelimet pudottaen takaisin. Vaikka eipähän joukossa ollut juuri heikkohermoisia senhän näki television kuvista.

    No, kaipa se pierukonekiväärikin olisi ollut humanismia vastaan.

    Niin toinen yhtä tehokas ruoka on se kun ostaa kaupasta kaksi tölkkiä hernekeittoa ja yhden purkin tonnikalaa. Sekoittaa ne kattilassa keskenään, lisää vielä puoli purkkia murskattua valkosipulia ja pari makkaraa paloina. Kyllä lähtee.

    Konekiväärimies.

    VastaaPoista
  52. Tiedän että peruskoulun opetussuunnitelmia parhaillaan päivitetään. Ne tulevat voimaan ensi vuonna.

    Kaipaamani oppiaineet ovat:

    1. Yleinen eloonjäämisoppi
    2. Asketismi
    3. Kierrätysoppi
    4. Parsintataito
    5. Elonkehän kunnioitusoppi

    Hyvää joulua. Pyydän anteeksi Marjatta Mentulalta ja kaikilta muiltakin joita olen mahdollisesti loukannut.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  53. Kun omien lasten koulua seuraan, niin kohtaa 3 ja 4 todella paljon painotetaan. En sano että jopa faktojen kustannuksella.

    Minä kaipaisin myös kohtaa 1 ja 2. Kulttuurin eloonjäämisoppi voisi olla oppiaine. Sen luonnollisuuden opettamista että globalismi on talousmetsää, oman reviirin pitäminen kaikkien muiden eläinlajien laila on ikimetsää.

    VastaaPoista
  54. Siis kohta 5 tarkoitin kun kirjoitin kohta 4.

    VastaaPoista
  55. Kyllä noita kaikkia asioita käsitellään peruskoulussa, ueassakin aineessa ja yli ainerajojen ulottuvissa projekteissa, paitsi ei ehkä parsintataitoa.

    YK, ei tuo vieläkään ollut oikea anteeksipyyntö, "mahdollisesti" kertoo, että et ole vielä oppinut nöyryyttä ja rehellisyyttä. Yritä katsoa noita heittojasi ihan objektiivisena lukijana ja vaihda vaikka itsesi niiden kohteeksi, niin ehkä saat oivalluksen. Katso, miten Konekiväärimies näkee tämän asian.

    VastaaPoista
  56. YK: Konteksti jossa vertaat väheksyvästi arkisia lihapullia suuriin eksistentiaalisiin ja eettisiin kysmyksiin, tekee lihapullista loukkaavan ilmaisun, ei voi mitään. Anteeksipyynnössäsi on tunnuttuva tämän oivaltaminen.

    MARJATTA: Minusta lihapulliin ei liity sinänsä sukupuolista asetelmaa, enemmänkin kyse on metaforasta. Assosiaatio naisen ja lihapulien välillä on toki perinteinen, eli tuntemuksesi on siinä mielessä oikea.

    VastaaPoista
  57. No niin. Minun on vaikea teeskennellä että pyytäisin anteeksi koska ei ole mitään anteeksipyydettävää. Marjatta Mentula ei vastaa siihen kysymyksenasetteluun johon hänen pitäisi.

    Hän on eläkkeellä olevana opettajana rikas eläkeläinen - hän ei muuta voi olla, koska oaj on niin päättänyt. Tästä rikkaudestaan päin hän tarkastelee köyhiä.

    Jos MM myöntäisi olevansa hyvin toimeentuleva eläkeläinen niin kunnioittaisin häntä. Tämä lihapullakonflikti on sumua jonka hän itse kehitti kysymäni tosiasian ympärille.

    Tämän päivän eläkkeellä olevat opettajat ovat jeesustelijoita tai eivät mitään. Valtaosa kuuluu kategoriaan "ei mitään". He eivät ole mitään - he eivät ole globaaleja soihdun kantajia vaan he elävät omissa viihtymöissään.

    Ennen vanhaan opettajista käytettiin ilmaisua "kansankynttilä" - sellaisia opettajamme eivät tänään ole.

    Perun yritykseni pyytää anteeksi - koska olen totuudellinen ihminen.

    Minun anteeksipyyntöäni yritettiin käyttää hyväksi.

    Osaan toki pyytää anteeksi. Silloin kun on anteeksipyynnön paikka.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  58. Lisään vielä peruskoulun opetussuunnitelmaan yhden opin:

    6. Arvojen tekemisoppi

    Tämä tarkoittaa sitä että arvoista ei pidä pelkästään puhua vaan arvot täytyy tehdä. Arvot ovat toimintaa ja sitoutumista. Arvot ovat arjen valintoja. Maailman pelastaminen tuleville sukupolville on arvovalinta, arvovalintoja.

    Jos et valitse eläkkeellä olevan opettajan kummallista toimintahimmeliä niin sinun täytyy valita toisin.

    YK Snellman

    VastaaPoista
  59. Miks et sä jät toi ope rauha ko se ei voi ol muut ko se o.

    VastaaPoista
  60. Jaahas YK, sinä vain jatkat minun, tai ehkä yleisemmin opettajien, persoonan halveksuntaa.

    Sinä et ole tajunnut yhtä asiaa: eläkkeellä oleva opettaja on elänyt sen kansankynttilä-ajan. Siis että on tuonut paikkakunnalle sivistystä ja arvoja, aloittanut yhdistyksiä yms. Minua edeltävä opettajien sukupolvi oli mennyt pitkospuita pitkin Kainuun sivukylille opettajiksi, muuttaneet Turusta ja Helsingistä. Me tulimme heidän perässään, saman innon ajamina. Minä aloitin isolla tuhannen oppilaan yläasteella elämänkatsomustiedon opetuksen vanhempien pyynnöstä ja tukioppilastoiminnan sosiaalitoimiston pyynnöstä. Toimin mielenterveysseurassa, teimme lehteäkin ja järjestimme luentoja ja kriisipuhelintoimintaa. Mieheni perusti yhdistyksiä, mm. valokuvan parissa ja ydinjätteen loppusijoitusta vastustavan kansanliikkeen, jonka nimissä hänet kutsuttiin Brysseliin puhumaan ja tuomaan kansalaismielipide sinne asiantuntihamielipiteiden oheen. Ydinjätettä ei ankaran vastustuksen vuoksi haudattu Kuhmon kallioon.
    En ole ikinä käyttänyt sanaa kansankynttilä tai soihdunkantaja. Soihdunkantaja on pateettinen ilmaisu, ja kansankynttilähän tuo mieleen Spede-elokuvien joutilaan pihassaan istuskelevan hellehattuisen tyypin, jolle pitsiesiliinainen piika kantaa mehua. Siis juuri sellaisen, minä sinä, rakas YK, minua pidät.

    Opettajia on monenlaisia kuten muitakin ihmisiä. Nykyään kirjo on varmaan suurempi kuin ennen, koska maailma on moniarvoisempi, eikä esim. asuta kouluilla ja pidetä niin paljon yhtä.

    YK, olen pahoillani, että olen häirinnyt sinun mielenrauhaasi pelkällä olemuksellani pienessä profiilikuvassa ja etten ole vahvistanut stereotypiaasi opettajista.

    Vielä kysyn, ovatko lihapyörykät muka jotenkin huonoa ruokaa? Tein jouluruuaksi myös lapsuuteni satakuntalaista sallattia ja makaronilatikkoa ilman jauhelihaa.
    Itse en paljon lihasta perusta, koska en ole tottunut siihen lapsena. Meillä syötiin pääasiassa silakkaa.

    Kuten Koululainen tuossa edellä toteaa, niin miksi vainota toisia.
    Sopu ja hyväksyntä on parempaa ja anteeksi on helppo pyytää, kun ymmärtää tehneensä väärin, ei muuten.

    VastaaPoista
  61. Marjatta Mentula - jos saisin syödä sinun valmistamiasi lihapullia niin olisin onnellinen. Minä en ole onnellinen ihminen. Olen planetaarinen ihminen ja käynnissä on kuudes maailmanloppu. Miten voisin olla onnellinen?

    Edelleenkin vältät vastaamista - sinä kuulut eläkeläisten eliittiin sillä eläkesummalla, jonka oaj on järjestänyt sinulle ajamalla opettajien palkkaetuja rajulla ja sivuille katsomattomalla tavalla.

    Kansankynttilä tuo mieleen aktiivisen ja toimeliaan havahduttajan yhteisössään.

    Mutta summaten: minulla on sellainen oivallus, että MM on poikkeuksellinen opettaja. Tavallista arvostettavampi opettaja.

    Suomalaiset peruskoulun opettajat tänään häpäisevät opettajuuden idean - koska heidän palkkaetunsa ovat niin muikean hyvät.

    Opettajuuden idea on paljon suurempi kuin arjen opettajuuden toimitus, vaikka se olisikin hyvin väsyttävää.

    YK Snellman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläkkeestään (mitä merkitystä sillä an sich sitten onkaan hyvän ja huonon opettajuuden kannalta, en yhäkään tiedä) riippumatta Mentulan pariskunta näyttää ottaneen vahvasti kantaa yhteisössään. Marjatta tais marssia vasemmiston riveissäkin jossain vaiheessa ja aiheutti pahennusta.

      Sain idean tv-elokuvaan tai kamarinäytelmään tästä väännöstä. Vanhempainvartti tulisi nimeksi. Ekoherätyksen saanut opettaja alkaa puhua globaalista vastuusta ja saarnata toivottomuutta. Luo tylyn kaksoisidoksen siis. Ensin hän alkaa muuttua oppilailleen etäiseksi tai liioitellun rakastavaksi koska näkee heissä vain elämän kaatuvaa viljaa. Sitten hän alkaa puhua vanhemmille heidän vastuuttomuudestaan koska ovat viljelleet viljansa kaadettavaksi tähän maailmaan. Jonkun lapsen vanhemmat eivät olisi päässeet varttiin ja siksi paikalle saapuvat...isovanhemmat! "Nyt te sitten olette saaneet sen mitä haluatte: lapsenlapsenne maailmaan näkemään sene tteiheillä ole tulevaisuutta."

      Tarinan päätepiste olisi tuon opettajan kipeä yksinäisyys eikä sen vuoksi etteivät vanhemmat ymmärtäisi hänen sanomaansa vaan siksi, että he ovat liian realisteja mieleltään.

      Nyt ei kun Leea Klemola ohjaamaan.

      Poista
    2. Ks. myös kirjoitus Julmasti rakkaudesta - avoin kirje Leea Klemolalle

      Poista
  62. Täällähän on taas hurjasti keskusteltu. Meillä on vieläkin jouluvieraita, mutta ehdin piipahtaa, kun olen vähän aikaa yksin kotona. Toiset ovat katsomassa koripallo-ottelua Kotkassa.

    YK Snellman, en minä tiedä, mihin minun pitäisi vastata, että kuulunko eläkeläisten eliittiin vai? Varmaan sitten kuulun. Kävin oikein pankkisivuilla katsomassa, eläkkeeni on 2064,71 euroa ennen kuin siitä on lähtenyt "kymmenykset" Unicefille ja SPR:lle. (Sekä juutalaisilla että muslimeillahan on ollut tärkeää antaa köyhille kymmenen prossaa tuloistaan aikana ennen verotusta.)
    Eläkkeeni on yllättävän hyvä, kun sitä vertaa esim. aloittavan opettajan palkkaan. YK, heidän palkkaetunsa eivät ole niin hyvät, ei myöskään muiden humanistien esim. kääntäjien. En ole pitänyt ylimääräisiä äitiysvapaita tai vuorotteluvapaita, olen saanut syrjäseutulisää (sellaista ei ole nykyään) ja tehnyt ylitunteja sekä vetänyt työryhmiä, josta olen saanut jotain ekstraa, mutta en ole tehnyt sitä rahan vaan kiinnostuksen takia. Ei minulla ole valittamista.

    En näe, että opettajuus kuten mikään muukaan työ hoituisi paremmin nälkää näkien kuin hyvin ravittuna.

    Joo, Juha kyllä vain marssin. Olin myös rauhanmarsseilla, johdin oikein kulkuetta megafoni kaulassa. Kirjoitat uudemmassa kirjoituksessasi tutustumisestasi Rauhanpuolustajiin. Minä olin puheenjohtajanakin muutaman vuoden Kuhmon paikallisjärjestössä. Me emme korostaneet politiikkaa, vaan rauhaa. Eräs metsuri teki itselleen plakaatin, johon kirjoitti "Rauha Tähtissä ja Maan päällä!" Minusta se oli paras ja olisin halunnut sen kulkueen kärkeen, mutta en saanut toivettani läpi.

    Leea Klemola tekisi varmaan tajunnanräjäyttävän näytelmän sinun konseptistasi.

    VastaaPoista
  63. "Suomalaiset peruskoulun opettajat tänään häpäisevät opettajuuden idean - koska heidän palkkaetunsa ovat niin muikean hyvät."
    Tähän YK:n sanomaan haluan vielä palata. Nykyään opettajan työ on usein pätkätyötä. Kunnat eivät perusta virkoja, vaan palkkaavat oepttajan vain opetuspäiviksi. Työtä on vaikea tehdä kunnianahimoisesti ja pitkäjännitteisesti, kun ei tiedä, kuinka kauan sitä saa tehdä ja jatkuva aloittaminen uusissa työpaikoissa väsyttää nuoren opettajan.

    VastaaPoista