torstai 24. maaliskuuta 2016

POESIS VACUI







Miltä runo kokonaan tuntuu?




Koska ovat erikseen kirjoittajat ja lukijat 




sitä ei voi koskaan tietää.










10 kommenttia:

  1. Sinä aiot Juha ehkä vielä täydentää tuota lakonista kirjoitustasi. Ei siis siihen vielä muuta, kuin että olet aivan oikeassa. Tai siis noinhan se on varmaan tarkoitettukin, omassa mielessä täydennettäväksi. Jokaisen lukijan mielessä luettu on eri.

    Riensin tänne saadakseni jopeen yhteyden. Kävin nimittäin omassa blogissani kommenttien roskapostissa. En ollut muistanut sellaista olevankaan. Siellä oli kaikki muut Bloggerin roskaksi havaitsemat tai väärin tulkitsemat kommentit englanninkielisiä ja - eikös mitä - viimeisimpänä jopen minulle laittama asiallinen ja hyvä kommentti.
    Tuli kauhea tuska, että jos nyt jope luulee, että minä olen poistanut hänen kommenttinsa. En ole!
    Siis jope, jos tulet tänne, niin tiedoksi, että olen siirtänyt roskista oikealle paikalleen sinun 11.12.2015 laittamasi kommentin minun 7.12. postaukseeni nimellä "Tilannekatsaus terveyteen, lukemisiin ja murehtimisiin. Se luikahti nätisti sinne päiväyksen mukaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En lisää mitään kirjoitukseeni. Olkoon noin runona. Tarkoitukseni on myös ohjata lukija johohokin sanattomaan. Noin reaalinen meille "ilmenee". Eikä tarvitse välttämättä keksiä uutta kieltä, käyttää avantgardea, hahauttaakseen lukijan siihen. Selkeiden lauseiden väliin lohkeaa helposti kuilu.

      Toivottavasti jope näkee tämän!

      Poista
  2. Hmmm... tuohon tekstiin ei sisälly uutta oivallusta...

    Mutta ei siinä mitään väärinkään ole.

    J ----

    VastaaPoista
  3. Marjatta, marjaseni.
    Nyt kävi niin onnekkaasti että piipahdin tänne katsomaan onko Juhalta uusia viisauksia ja olihan niitä ja täällä myös sinun viestisi. Ja turha huoli.
    Muistan kun kirjoitin sinulle terveisiä ennen matkaasi Portugaliin, mutta en jäänyt tarkistamaan julkaistaanko minua, eli en ole ajatellut mitään asiasta. Sinulle toivoin hyvää kuten toivon nytkin. Kaikki ok. Pidän sinua edelleen hienona ihmisenä jos pitämiselläni nyt mitään merkitystä on.

    Jos kuitenkin myös vanha rakkaudelisesti piikittelevä leikki sallitaan niin ehkä tietokoneesikin on jo oppinut, eli pakotettu, identifioimaan viestini valkoisesta roskaväestä saapuneeksi ja siten viskannut minut trash-osastolle. No, ei haittaa. Täällä on nykyään todella oppinuttakin porukkaa.
    Facebookissahan tämä on jo nyt totta, ehkä olette seuranneet keskustelua.

    Huippu tällä trash-osastoinnilla saavutettiin viime viikolla kun facen kautta ihmiset olivat linkittäneet aitoja ja oikeita imaameja pitämässä videopuheita ja näiden linkkien linkittäminen estettiin. Islam ei saanut todistaa itse itsestään, koska nuo puheet ja sanat vahvistivat juuri niitä käsityksiä mitä monilla islamkriikoilla on jo vuosia ollut. Kovaa kamaa. Juuri sitä mitä ei haluta kuulla. Ja joka torjutaan puhumalla "pelkistä" fundamentalisteista.
    Älykästä on keskustelu ollut myös rasismi-keskustelun analysoinnissa.. Tutkijat on todettu että rasismi-keskustelua ja kannanottoja käytetään taitavasti myös sumuverhona maahanmuuton massiivisten ongelmien peittelyssä. Rasismi pitää toki hylätä ja tuomita alkutekijöihinsä (se on rikos), mutta rasismilla kokonaan toisen keskustelun hiljentäminen on taitavaa, taitavaa manipulaatiota. Siitä on tullut, kuten keskustelussa on todettu, voittamaton meemi. Mitkään iskut missään laajuudessa eivät sitä tule muuttamaan. Olemme jo oppimassa Alistumista vahvemman ja väkivaltaisemman edessä. Sopeutumiskeinoamme nimitämme inhimillisyydeksi. Hokema "pelolle ei saa antaa valtaa" substanssoi tätä myös vahvasti. Sen viesti on: älä reagoi, anna tämän tapahtua, tälle et voi mitään, tämä on oikein vaikka se ei siltä sinusta näyttäisi. Mistä nämä viestit, käskyt, sitten tulevat on toinen juttu, se kaikkein mielenkiintoisin. Nalle ja kumppanit on minun arvaukseni. Ja suvaitsevaisto, uusi taistolaisuus, toteuttamassa sitä mitä Big Money Free Trade & Open Borders -globaali kapitalismi haluaa. Mutta eiköhän me tuosta jo vaihdettu noin tuhat postia...

    Eli olen ihan ennallani, heh. Tosin tämä em. osa-alue ei ole yhtä kuin minä. Elämässä on edelleen paljon kulttuuria ja arkea, perhettä.

    Juha, hyvin eritelty tekijän ja kokijan samuus ja eriys.

    Herkkää pääsiäistä Mylsään ja Seinäjoelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tuo reagoimattomuus on juuri se millä halutaan estää esimerkiksi Schengenin alasajo. Iskut ovat pieni hinta suuren rahan mielestä isossa kuvassa, jossa länsimaat saavat miljoonien ihmisten orjatyövoiman kaltaisen joukon markkinatalouden hyödynnettäväksi ja työmarkkinat ja hyvinvointiyhteiskunnat asemoidaan kokonaan uudestaan.

      Iskut ja ahdistelut tumoitaan, tietenkin, mutta johtopäätöksiä ja päätöksiä ei tehdä. Paitsi Puola, Unkari, Neuvostoliiton komennon kokeneet.

      Open Borders on ajan henki ja siitä pidetään kiinni. Se tulee tuottamaan niin monia miljardeja miljardööreille lisää että rajat tulevat vuotamaan tästä eteenpäin, tapahtuu melkein mitä tahansa.

      Poista
    2. Tossa jopen rajapuheessa on pointtia, kiistatta. Vasemmiston (ja anarkismin) paradoksi on tässä siinä, että pitäisi olla yhtä aikaa vapaadti liikkuvan ihmisyyden puolustaja ja rajattoman kapitalismin vastustaja. Tässä rajakysymyksessä motiivit risteävät hankalasti.

      Poista
    3. Jope, se Bloggerin poistama ei edes liittynyt tähän aihepiiriin mitenkään, vaan oli vain sympatiaa sinulta meikäläiselle. Mainitsit siinä Saramagon ja ajattelin, että eikö Blogger ole sietänyt minun "hyväntahdon blogissani" sanoja ateisti ja kommunisti. :)

      Jope, sulla hyvin pohdittu kommentti kaikkinensa.
      Olen pohtinut myös tykönäni, miksi islamin uskon selittäjät, imaamit ja muut, eivät tuomitse selkeästi radikaalisiiven toimia, vaikka osa näistä ei edes ole mitään uskovaisia, vaan päihteitä käyttäviä länsimaisia fanaatikkoja. Heidän tehtävänsä olisi syyttää näitä terroristeja jumalanpilkasta ja julistaa heidät erotetuiksi islamilaisesta yhteisöstä. Ovathan he fatwoja langettaneet pienemmästäkin. Miksi he eivät sitä tee!?

      Maahanmuutossa on isot ongelmat, ja minäkään en pidä sumutuksesta ja hyssyttelystä. Se vaikuttaa neuvottomuudelta. Voi siinä olla paljon sitäkin.

      Kuuntelin eilen illalla A- Talkissa tohtorikoulutettava Fadumo Dayipia. Hän puhui hyvin ja selkeästi radikalaisoitumisesta sekä maahanmuutajien että kantaväestön sisällä ja katsoi, että molemmille ryhmille pitäisi löytää normaalia elämää.

      Jopen sanoin - herkkää pääsiäistä kaikille!

      Poista
    4. Olet varmaan kuullut ja lukenut Suomen mediassakin julkaisusta kansainvälisestä tutkimuksesta, jossa yli 50 prosenttia muslimeisra hyväksyy ja kannattaa sharia-lakia.
      Tässä mielessä "radikalisoitumis-keskustelu" ja fundamentalisti-kategorisointi on outoa.
      Sumuverho vain meidän silmillemme, meille hyväntahtoisille?

      Poista
  4. http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/03/irtisanoutumisesta.html#comment-form

    VastaaPoista