tiistai 14. kesäkuuta 2016

INHOREALISMIA

Tuleva puoluejohtaja Li Anderssonkin kysyi samaa kun kaikki muut, että miten kuusi minuuttia enemmän töitä voi nostaa Suomen kasvuun? Että eiks työhyvinvointi ois paljon jännempi juttu? Että tyhyä ja mukavaa palautetta enemmän.

Kuusi minuuttia kuulostaa vähäiseltä ja työhyvinvointi abstraktilta hokemalta. (Yrittäjien ja veronmaksajien kustantamasta virkamiehen lomarahasta menetän ensi vuonna 30 prosenttia eli osallistun jo talkoisiin ja hyvä niin. Ihan vilpittömästi. Niin ja eläkkeestä meni vuosi ja neljä kuukautta.)

Kun mullistavia innovaatioita ulkomaanvientiin ei varmaankaan ole tiedossa tähän hätään, metsästäjä-keräilijä minussa haluaa nähdä, miten kuusi minuuttia toimii. Ihan oikeesti siis.

3 kommenttia:

  1. "Tuleva puoluejohtaja Li Anderssonkin kysyi samaa kun kaikki muut, että miten kuusi minuuttia enemmän töitä voi nostaa Suomen kasvuun?"

    Onneksi uudella puh.johtajalla on ratkaisu: kaksi tuntia vähemmän töitä, eli 10 tuntia vähemmän töitä viikossa kääntää Suomen nousuun. Sitähän hän ehdottaa.
    Mulle sopii kyllä vähemmän töitä samalla palkalla, mutta ei kai mulle-sopivuus voi olla politiikan kannattamisen kriteeri.

    Samalla logiikalla olen aina ihmetellyt sitä kuinka esim. vaalikoneiden ennakko-oletus on, että minulle paras ehdokas on ehdokas, joka on eniten samaa mieltä asioista kuin mitä minä olen.
    Tällä mun-kanssa-samaa-mieltä -logiikalla minä itse olisin paras mahdollinen vaihtoehto päättämään maan asioista. No, en varmasti olisi.
    Äänestänkin usein itseni kanssa monistakin asioista eri mieltä olevia ihmisiä juuri tuon vuoksi, koska en kuvittele että kaikki mun intentiot, halut ja toiveet on yhtä kuin maan yleinen etu.

    Mutta ehkä vasemmisto taas tietää, vähemmän töitä, enemmän liksaa, Suomi jatkoon.
    Oikeiston resepti on kyllä yhtä hassu, enemmän töitä, vähemmän liksaa, Suomi jatkoon.

    jope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotetaan jope vaan että miten tässä käy. Sittenhän sen näkee. No. Sitten ne väittelevät siitä että johtuiko mahdollinen nousu siitä kuudesta minuutista vai ei eikä vieläkään iloita yhdessä...

      Poista
    2. Työssä jaksamiseen, joka on samalla työntuottavuuden kasvattamiseen hyvä keino, mulla on ehdotus: sähköpostin availun, käytön ja "käyttämiseen" rajoite yhteen tuntiin päivässä. Sen jälkeen työkone pimahtaa mustaksi ja kiinni. Tästä on tutkimuksiakin että s.postin käyttelyyn menee tietyissä duuneissa jo puolet työajasta. Ei niin synny lisäarvoa eikä todellista bkt:tä eikä Suomi nouse niillä posteilla milliäkään.
      Kun miettii mistä Suomen hyvinvointi syntyi ollaan jäljillä. Se syntyi metsästä, paperista, sellusta, metallista, Venäjän kaupasta ja poliittisesta konsensuksesta. Epäseksikästä, vai mitä. No start up. No flow. Mutta.
      Todellisuus.
      Jotain reaalista myytävä maailmalle meillä kuitenkin tulisi olla ettei tyhjää säkkiä kaupattaisi "sisältönä." Jokin paljon hypetetty tietoteknikkapaja työllistää ehkä noin 200-300 henkilöä, väliaikaisesti nekin.
      Finnish Wood oikein tuotteistettuna voisi meidät ehkä vielä nostaa. Norwegian Wood on niiden öljy.
      Meillä on puuta. Suomesta voisi tehdä luontoon nojautuvan maan, tasaisesti asutetun, ei-urbaanin metsäreservaatin, jossa miehet varjelevat ja viljelevät metsiään ja naiset ikiaikaiseen tapaan....nyt on parasta että lopetan tähän heti alkuunsa :)
      Tämä metsäsuomalainen back in the finnish woods tuskin kelpaa Linille visioksi.

      jope

      Poista