torstai 4. toukokuuta 2017

AIKA HYVÄ, HUONO VAI OIKEIN HUONO? (päivitetty 7.5.)

http://www.episodi.fi/elokuvat/song-to-song/
http://www.hs.fi/kulttuuri/elokuva-arvostelu/art-2000005187852.html
https://www.keskipohjanmaa.fi/142776/vaihtaisit-jo-laulua/s/87b1fe7b

Kävin katsomassa Terrence Malickin Song to Songin. Pakko sanoa, että yllä olevat arviot osuvat kohdalleen. Malickin edellisestä eli Maljojen ritarista sanoin, että olisin halunnut pitää siitä enemmän ja että se oli sittenkin vain taiturimaisesti tehtyä hölynpölyä. Tämä oli kyllä ehkä parempi, vähän konkreettisempi. Mutta vieläkin täynnä lauseita, joita en usko oikeiden ihmisten ajattelevan. (Kävin lukemasa juttuni Maljojen ritarista ja sen kristillisyys ehkä sittenkin tekee siitä Lauluja perustellumman.)

Taitava Malick on. Ja ihmiset näyttelevät upeasti ja näyttävät sen elokuvissa tosi hyviltä. Erityisesti vanhat ihmiset. Silti huomaan kysyväni itseltäni että mikä noiden tyyppien ongelma oikeasti on? Niiden elämä on tyhjää liian tyhjällä tavalla. En usko niiden tyhjyyteen ja ahdistukseen. Mutta Malickin muotokieli on upeaa. Elokuvaa itsessään. Enkä taaskaan pitkästynyt. 2 tuntia 8 minuuttia voi olla tosi pitkä aika. (Katsojia oli yllättävän paljon eikä kukaan lähtenyt kesken pois.)

Malick muuten osaa ottaa kuvaaja Emmanuel Lubezkista kaiken irti. Jos Malick olisi ohjannut Revenantin, se olisi parempi elokuva. No. Onneksi se on tehnyt Badlandsin eli Julman maan ja Uuden mailman. Siinä on jo yhdelle ihmiselle tarpeeksi. Ja Elämän puun nuoruuskuvaus oli valtavan hienoa, muuten turha elokuva.

Paljonko tähtiä? Sisällöstä 2 ja elokuvallisuudesta voi antaa 5 jos siltä tuntuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti