tiistai 12. syyskuuta 2017

HASSUJA HOKEMIA OSA 1: "Raha ei tee onnelliseksi"

Sanovat siis he, jotka saavat koulutuksensa, terveytensä, päivähoitonsa, turvallisuutensa, kulkemisensa ja kulttuuripalvelunsa pitkälti itse maksamistaan verotuloista.

4 kommenttia:

 1. Voit Juha vielä lisää ärsyttää kahvihuoneessa muistuttamalla, että me kunnan ja valtion työntekijät maksamme jopa verommekin muiden tuottamilla verotuloilla palkkamme kautta. Jollakin voi suu loksahtaa auki ja tulee se perusheitto, ettei noin voi (siis saa) ajatella, mutta kyllä vaan voi eikä se ole edes ajattelukysymys.

  Kerran työkaveri sanoi ettei se jaksa katsoa tv-uutisia kun siellä "on liikaa ja niin paljon talousuutisia."
  Aika tyypillinen akateemisen ihmisen kommentti muuten.
  Rahaa tulee seinästä lasten kielellä ja aikuisten kielellä rahaa saa kun verotetaan eikä mitään taloutta edes olemassa.

  Lisäisin yliopisto-opintoihin (ja nimenomaan niihin) sellaiset 15 opintoviikkoa kaikille pakollista taloustiedetttä, edes jokin abc-opistokurssi. Ehkä silloin syntyisi ahaa-elämys, mikä on synnyttänyt kaupungit, yhteiskunnat, kulttuurit ja mikä ero on työn tuottamalla välillisellä kansantuotteella ja välittömällä. Vain jälkimmäinen tuottaa gold cash, jolla voi ostaa, esim. sille yhteiskunnalle jotain.
  Jos sairaala tarvitsee keskoskaapin tai yliopisto uuden kirjaston sitä ei osteta kunnan tai valtion virkamiesten tuottamalla aineettomalla tuotolla, vaan kyllä siihen tarvitaan oikea duunari ja oikea yrittäjä joiden toiminnasta syntyy suoraan uutta oikeaa rahaa eikä vain siirtoja tililtä toiselle eli sananmukaista verokiertoa.
  On hämmästyttävää että mm. näitä ihan aakkosten ihan ensimmäisiä kirjaimia taloudesta eivät kaikki akateemiset tajua, vaan tulee juuri tuo mistä Juha kirjoitti tai parahdus: ai, eikö mun työllä muka ole merkitystä.
  Totta kai on, mutta oikea raha ratkaisee, kun jotain halutaan hankkia. Ei aineeton lisäarvo tai pitkät välilliset vaikutusketjut.
  R-kioskilla jokainen lottokuponkia jättävä rementtireiska tajuaa tuon taloudesta kyllä, ja enemmänkin, eli pisteet sinne.

  Juha, hyvä postaus.

  jope

  VastaaPoista
 2. Ei raha tee onnelliseksi,mutta sillä saa niin ison huvilan kuin haluaa. Roope ankka taitaa olla poikkeus. Sehän rakastaa rahassa uimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja koska raha mittaa aikaa ja vaivaa jonkin asian tuottamiseen, voisi sanoa, että helppous on onnea.

   Poista