maanantai 10. syyskuuta 2018

KIRJE OSMO SOININVAARALLE

Verkkouutiset.fi:


"Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautalan mukaan on realistista myöntää, että laajenevien globaalien kriisien hillitseminen edellyttää lisäresursseja myös EU-tasolla.
Hän huomautti, että EU on tehnyt pakolaisvirtojen hillitsemiseksi rajavalvontayhteistyötä Sudanin ja muiden autoritaaristen hallintojen kanssa.
– Tämä ei ole oikea suunta. Asiaa on käsitelty viime aikoina myös [EU-parlamentin] kehitysvaliokunnassa, Hautala sanoi Turun Eurooppa-foorumin paneelikeskustelussa.
Hän myös paheksui kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan toteamusta, jonka mukaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa 'kytee väestönkasvun pommi'.
– Puhe Afrikan väestöräjähdyksestä on vanhanaikaista, ei ole mitään väestöpommia. On vain valtavaa köyhyyttä ja osattomuutta, Hautala sanoi."

Olen hämmentynyt.
Ketä uskoa väestökasvun suhteen?
Kysyn Sinulta siksi, koska uskon Hautalan ja Sinun välillä olevan mahdollisimman vähän ns. identiteettistä politiikkaa, jonka hämärään asiat yleensä häipyvät (Ruotsin vaaliuutisointi hyvä esimerkki*). Ja minä kun haluan kuulla faktoja. 
-
*tätä ei ollut kirjeessä

6 kommenttia:

  1. https://yle.fi/uutiset/3-8190745

    http://www.soininvaara.fi/2017/07/08/pakolaistulva-afrikastn-on-vasta-tulosa/

    https://www.aamulehti.fi/uutiset/jussi-halla-aho-nostaa-poydalle-hurjan-luvun-afrikasta-miten-eurooppa-reagoi-taman-vuosisadan-suureen-ilmioon-200604279/

    http://www.un.org/en/sections/issues-depth/population/


    -Kyllä sellaisia ihmisiä, jotka sanoo nou hätä, kyllä tämä tästä talttuu löytää, kun niitä alkaa etsiä. Ja ettei 10 mrd/3mrd ole mitään. Maapallolle kyllä mahtuu, pitää vaan jakaa, ottaa vastaan, elää yhdessä.

    VastaaPoista
  2. Olisi kutkuttavaa nähdä soininvaara ja hautala tv-väittelyssä kun TURVANA ei olekaan poliittinen ja ideologinen ero. Toimittajien pitäisi tajuta tämä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuosta vaalilisäyksestäni: Samoin alkoi potuttaa kun katsoin ruottin vaaliuutisointeja ja haastatteluja. Kuvattiin enemmän sitä, miten ruottidemokraatit on liioitellut sitä ja tätä tai ovat hyötyneet tilanteesta. Niin. Olisi voinut avata niitä syitä julman analyyttisesti eikä palauttaa niitä ruottidrmokraattien kataluuteen.

      Poista
  3. Juha, minusta ruotsidemokraatit ovat saaneet kannatusta ja tilaa ennen kaikkea siksi, että sosiaalidemokraatit (ja muut heidän mukanaan) ovat kieltäneet joitakin tosiasioita yhteiskunnasta ja painaneet alas kaiken järjellisen keskustelun asioista, jotka yleensä kansalaisia vaivaavat. Tietenkin kokonaisuudessaan maahanmuuttopolitiikka, joka ei ole ollut ihan Ruotsin edun mukaista pitkällä tähtäimellä, tulevat vuodet arvioiden.

    Saa nähdä, annetaanko SD:lle minkäänlaista vastuuta vielä. Jos he saavat olla oppositiossa ja sama meno Ruotsissa jatkuu, SD on seuraavissa vaaleissa vieläkin isompi puolue.

    VastaaPoista
  4. Aika hauska oli tämä Yrjöperskeles-blogin analyysi Hautalan jutusta. Suunnilleen ikäisesi suomalaismies avaa sanaisen arkkunsa:

    http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/vaestorajahdys-on-peruttu.html

    VastaaPoista