keskiviikko 9. tammikuuta 2019

LIIAN VANHAT PANOT (lisäys 11.1.*)




"Palkittu ranskalaiskirjailija julisti, että yli 50-vuotiaat naiset ovat hänelle näkymättömiä – lue hillittömät vastakommentit"


Otsikko Ilta-Sanomista. Jos joku ei halua seksiä viisikymppiseltä, mitä se kenellekään kuuluu. Jossain kommentoitiin, että Kari Hotakainen ei noin sanoisi. Mutta tietääkö kukaan, ketä hän ajattelee masturboidessaan?

Minusta suuttuminen tästä on tolkutonta kaksinaismoralismia tai vain häpeämätöntä itsepetosta.

Ai niin. Ja minusta kuka tahansa saa ajatella että olen liian vanha panoon.

-
https://juhasaari.blogspot.com/2017/09/ilkassa-2982014-ilmestynyt-versio.html

*Toisaalta tuo Ranskan tapaus saa myös pohtimaa sitä, miten taiteilijamyytti tukee maskuliinia myrkyllisyyttä, mitä miestaiteilija uskaltaa hyväksymällämme myytin voimalla sanoa; ja Eastwoodin uusi elokuva nostaa mieleen Sondra Locken tapauksen, johon pääsee Hesarin Clintin Muulin neljän tähden arvostelusta (en jostain syystä saa suoraa linkkiä mutta "leikatkaa ja liimatkaa"):

(Mies)taiteilijat ovat kohdelleet muita törkeästi yli kahdensadan vuoden ajan, ja saaneet kaiken anteeksi – mikä muuttui vuodessa? https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005569919.html?share=30afc6f3e87b0884d5f18dde2671c66e

6 kommenttia:

  1. Juha,

    luulisin, että se mistä ihminen syttyy iän karttuessa - ainakin näin miehenä - muuttaa muotoaan; eli siis se naisten joukko, joista voisi olla kiinnostunut silleen, jos siihen olisi tarvetta, laajenee.

    Minkä ikäisen kanssa kukakin panee, on aika triviaalia, kunhan kyse on täysi-ikäisistä.

    Itsellä kyllä tuntuu, että on niin paljon ajateltavaa ja tekemistä, että seksijutut jäävät monesti hyvin toissijaisiksi, vaikka mielessä tietenkin ovatkin niin kuin kai normaalia on. Sitten kun on rauhaa ja aikaa, ne myös aktualisoituvat, jos tarvetta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvä lisäys tuo täysi-ikäisyys.

      Tää aika on ihmeellistä suuttumista. Ja niin kauan kuin naiset aina vain suuttuvat vaatteidensa ja ulkonäkönsä arvioinnista, olemme kaukana tasa-arvosta.

      Hesarissa on nyt juttu taidenäyttelystä, jossa on nuoren naisen seksuaalisesti virittyneitä kuvia. Kysytään että miksi nämä kuvat herättävät ajatuksen seksistä. Pitäisi vastata, että kysykää evoluutiopsykologilta, älkää minulta.

      Nykyään pitäisi kieltää itseltään kaikki mielleyhtymät seksiin. Ja että vedetään suora linja näiden mielleyhtymien, raiskauksien ja alistavien käytäntöjen, siis sen toksisen maskuliinisuuden välille, on minusta huonoa ajattelua. Se vain lisää naisten ahdinkoa. Ja he tekevät sen tärkeiltä osin myös itse.

      Kun näihin jaksais olla reagoimatta...

      (Liitän tohon juttuuni vanhsn tekstini joka ilmestyi Ilkassa aikoinaan. Liittyy tähän...)

      Poista
  2. Mä en ihmettele muuta kuin että se ei ollutkaan Houellebecq!

    Toinen hyvä, sovellettavissa mihin tahansa asiaan, käsi vain sydämelle, oli tämä: "Jossain kommentoitiin, että Kari Hotakainen ei noin sanoisi. Mutta tietääkö kukaan, ketä hän ajattelee masturboidessaan?"

    Siis tuon masturbaation kohdalle voi laittaa mitä muuta tahansa.

    Ihminen ei ole yhtä kuin sanansa eikä edes sitä mitä hän tekee, ihminen on sitä mitä hän on. (mä sanon aina ja ajattelin ton:)

    Ketä sitten itse ajattelen, vanhempaa vai nuorempaa?
    Jos nainen on eloisa ja voimakkaasti itsensä ja hengissä (olematta Antti Tuurin "vahva pohjalaanen nainen, matriarkka"), sytyn.
    Koskee myös fantasioita. Ripaus luonnonlasta on aina hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään radiosssa tuli keskustelu siitä, että seksi on kadoksissa, ihmiset harrastaa sitä koko ajan vähemmin. Varsinkin nuoret naiset ja miehet. No, en tiedä onko se ongelma, yhteiskunnan ainakaan, mutta johtuiskohan tästä ilmapiiristä ?

      Poista
    2. Siis jos nainen kuvaamallani tavalla hengittää elämää, ei ikä merkitse vain. Luonnollinen nainen voi olla muutakin kuin kaksi-kolmekymppinen. Ja usein onkin sitä vasta myöhemmin.

      Poista
    3. Tuo hullupekka oli hyvä!

      Ihmiset harrastaa enemmän itsetyydytystä kiireen keskellä.

      Poista