perjantai 10. huhtikuuta 2020

KUUNNELKAA SCOTT WALKERIA


https://youtu.be/31xdrxfUuVY


(SCOTT 3 on vaikuttava kokonaisuus. Neljänteen levyyn saakka nimenä on numerointi. Levyn aloittava Rosemary oli ensin ehdolla tähän maistiaisiksi. Ja listaukseni 10 parasta levyä oli täydennettävä tietenkin tällä.)

3 kommenttia:

  1. Uskomattoman hienoa. Scott Walkerilla on upea ääni. Itsellä löytyy pari Walker Brothersin levyä 60-luvulta. Ostan kyllä heti, jos Scottin soololevyjä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän oli amerikkalainen mutta asui Briteissä suuren osan luovaa kauttaan kuolemaansa asti. Itselleni tuli tutuksi nuoruudenystäväni levyhyllystä.

      Huikeasti sovitettua. Jouset soivat jossain mielen ja kehon syvyyksissä. Tyyli- ja säveltaju ihan älytön. Dramaattista olematta falskia. Uniikkia vaikka kuulostaa "tutulta viihteeltä".

      Itselläni on levynä vain SCOTT 1 (jonka huippu on Montague Terrace) ja loput tuben soittolistana. Autossa on nyt vihdoin bluetooth jossa sahaan scottia mennen ja tullen. Ja juuri tuo kolmonen on upea kokonaisuus. Nelosta arvostetaan ehkä enemmän mutta minulle tämä kolmas on elämäni levyjä (ks. tunniste 10 parasta...)

      Sehän alkoi tehdä myöhemmin avantgardea josta nuorena jotenkin piti tykätä. En enää innostu yhtään. Kolmosen kappaleessa It's Rainin Today kuuluu jo se, mitä tuleman pitää: atonaalista ja mieltä häiritsevää jousitaustaa.

      (Ne muuten ei ollu veljeksiä. Vrt. Ramones.)

      Poista

      Poista
    2. Lady Gagan pitäis levyttää Walkeria.

      Poista