keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

KÄÄNTEISTÄ ITSEKKYYTTÄ

Kuulin juuri radiosta, että Bernard Shaw kieltäytyi Nobel-palkintonsa rahoista, koska hänellä oli rahaa jo tarpeeksi.

Sietämätöntä narsismia! Hyvyydellä ja boheemisuudella rehvastelua!

Jos hän ei tarvitse niin kukaan muukaan ei sitten! Niinkö? Kun rahahan ei ole HÄNELLE tärkeää.

Kuulkaas te kaikki maailman rikkaat ja tekin, jotka muuten vain ette pidä rahaa itsellenne tärkeänä. Juuri teillä on velvollisuus ottaa kaikki palkintorahanne ja arpajaisvoittonne vastaan, juuri teidän, koska juuri te olette niitä, jotka voivat liikansa lahjoittaa helposti pois niille, joilla ei vielä ole.

Onko siis mitään itsekkäämpää kuin rikas, joka kieltäytyy enemmästä rahasta kohtuuteen vedoten?
4 kommenttia:

 1. Shaw oli kai muutenkin ns. britteinsaarelaisen shampanjasosialismin tyyppiedustaja.
  Sellainen anekdootti hänestä että kuuluu myös niihin, jotka talvsovas oli Neuvostoliiton puolella puolustautuvaa Suomeaa vastaan (!). Aikamoinen saavutus sekin.
  Ja tuottaa nyt sellaisen mielleyhtymäryöpyn nykypäivään että jätän kerrankin kirjoittamatta.
  Hollywood-amerikasta muuten myös Steinbeckin John, toinen nobelisti, oli Terijoen hallituksen julkisia kannattajia vuonna 1940. Moskovan miehiä siinä tilanteessa siis.
  Eli on sitä osattu nämä poliittiset narsismit ennenkin.

  Onneksi on nyt Trump, johon kaiken pahan voi kaataa. Vaikka niin, että jos se saa aikaa (edes todennäköistä) rauhaa, sanotaan että rauha (Trumpin tapaan) on kuitenkin sotaa (Trumpin tapauksessa).
  Viittaan siis Singaporeen. Luin koko eilisen ja tämän aamun että siellä ei tapahtunut mitään. Ei tule siis iloita mistään. Pitää muistaa olla kyyninen ja uskoa että kaikki siellä oli valhetta. Uskon niin, koska "I read it from the newspaper."
  Voihan niin ollakin, ja varmaan onkin, mutta kyllä vaikka tuo em. 1940-tilanne itsepetoksineen kertoo, että historia ei paljastu meille koskaan nyt-hetkessä.


  jope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Jope, näin ihan meidän kesken: Itse olen salaa tyytyväinen Trumpin puolesta.)

   Poista
  2. Ai niin. Shaw tuki myöhemmässä vaiheessaan stalinia, hitleriä ja mussolinia. Siitä tuli diktaattorien fanittaja. Ja hyödyttömät köyhät sai sen puolesta tappaa.

   Poista
  3. Miten ne onkaan noin väkivaltaisia nuo kulturmannenit? Kaurismäistä aki sanoi että rikkaimman prosentin voisi tappaa. Se oli niin hyvin sanottu, että sai sitten kirkon humanismi-palkinnon. Tuskin siitä, mutta ei tullut kuitenkaan sitä kuulua "irtisanoutumista" vaan kiinnisanoutuminen.

   Trumpin rauhantemput ovat varmasti kovaa kestettävää, jos ei alun alkaenkaan ole minkäänlaista resistenssiä ja zeniä Trumpin maailmassa olemiselle.

   Jos sinä olet salaa tyytyväinen niin uskon, että maailmassa on tällä hetkellä satoja miljoonia jotka enemmän tai vähemmän salaa toivovat ETTEI Korean niemimaalla saada ainakaan NYT (Trumpin aikana, Trumpin ansiosta) rauhaa aikaiseksi.

   jope

   Poista