lauantai 30. syyskuuta 2023

HANDKEN TAPAUS

https://youtube.com/live/dskGnyh9uWA?si=oltOOQC09jGO6vXw

Hyvä keskustelu. Itsekin olen ollut älyllisesti laiska tämän asian suhteen.

Sinänsä Handke on itselleni ristiriitaista luettavaa. Filosofista kitsiä vai ei? Kivun kiinalaista luen aina uudestaan tämän kysymyksen vuoksi. Lukemisesta voi todellakin tulla pakkotoimintaa.


5 kommenttia:

  1. Keskustelussa mainittu Rinnekankaan Narkomania-kirja on aika hyvä.
    Tubessa muuten loistavia Handke-dokkareita ja leffoja paljon. Tämä niistä paras: https://www.youtube.com/watch?v=DgcLMlV6ACU

    Itse en lue Handkessa filosofiaa vaan oikeastaan kuin jopa toimintaa, äärimmäistä keskittyneisyyttä esim. kävelemisen visuaalisten efektien kuvaamisessa (Suuri Putous, Hedelmävaras) tai topografiaa (Jukeboksista, Intohimoisesta sienestäjästä). Ja jotakin puhtaan epämodernia, alkuperäistä siinä keskityksessä.
    Monet eivät jaksa Handkea, ja ymmärrän, kokevat uuvuttavana luettavana, itse en kuitenkaan koe niin. Kerrontapa on vain niin toista maata kuin keskimäärin on.
    jope

    Serbihomma hämmensi tietenkin aikoinaan paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (yllä siis jope)

      Poista
    2. Terve jope.
      Mulle Handkessa on niin paljon Heideggeria ja läsnäolon esiin kirjoittamista, etten voi olla lukematta sitä filosofisesti.

      Poista
    3. Tsekkaa tuo Narkomania-kirja (lyhyt, luet alta tunnin); siinä just tuosta läsnäolon vahvuudesta (jota samaa itse nimitin tuossa keskitykseksi).
      jope

      Poista