sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

GLOBAALI TALOUS, EUTANASIA JA ÄÄNESTÄMINEN

"Ihan sama se on kuka siellä istuu." Äänestäminen tuntuu turhalta jos ajattelee globaalin talouden suurelta osin sanelevan arkeamme. Ja siltähän se joskus tuntuu. Silloin äänestämisen mielekkyyttä onkin haettava lähempää eli omasta maailmankatsomuksesta.

Jännititkö sinä sukupuolineutraalista laista äänestettäessä jommalla kummalla puolella ajattelematta globaalia taloutta? Aivan. Eutanasian kanssa olemme epäilemättä joskus samassa tilanteessa. Itse en halua päättävän enemmistön koostuvan Suomen Keskustasta, Kristillisdemokraateista ja Perussuomalaisista, koska kannatan eutanasiaa ja sukupuolineutraalia avioliittolakia. Näin yksinkertaista tämä on.

2 kommenttia:

  1. Hah hah, hassua, ja yksinkertaista mullakin: vaikka itselleni nuo blogistin mainitsemat arvokysymykset eivät ole mikään ehdoton kynnyskysymys (vaikka homosaation kannattaja tai edes ymmärtäjä en olekaan) niin nuo mainitut kolme puoluetta ovat juuri ne, joista minun puolestani saisi rakentaa vaikka koko Suomen hallituksen.
    Olisi ainakin vaihtoehtoinen hallitus. Jopa punkhenkinen. Taantumuksellinen ja kaikkea muuta reipasta. Ei ainakaan aikaa ja sen kaikkia ilmiöitä myötäilevä virtaviivainen hallitus, vaan reilusti jotakin, impivaaralainen, vastakarvainen ja varinainen kapula rattaissa vasemmisto- ja oikeistoliberalismille, jonka massatason arvoja itse nimitän "vulgääri-liberalismiksi."

    Itse kannattaisin mieluiten jonkinlaista konservatiivis-traditionalistista puoluetta/liikettä, mutta sellaista ei löydy Suomen puoluekartasta, ja tuskin tulee löytymäänkään. On tyydyttävä korvikkeisiin. Ps. Vaikka en paljon yhteistä heidän kanssaan löydäkään. Itse, kun kysyit, olen tullut siihen tulokseen, että kannatan toistaiseksi kaikkea hidastavaa toimintaa. En pidä nykymaailman muutosvauhdista. Jokainen kapula rattaissa on mulle hyvää kolinaa.



    VastaaPoista
  2. Nuo kolme puoluetta siis hyvä syy äänestää meille kummallekki.

    VastaaPoista