keskiviikko 3. lokakuuta 2018

LYHYESTI KOTIMAISISTA ELOKUVISTA

Kääntöpiste, Armomurhaaja, Hevi reissu ja Tyhjiö katsottu. Hevi reissu nauratti minua enemmän kuin pitkään aikaan mikään komedia. Kuivaa huumoria. Hahmot toimivat. Loppu vähän notkuu mutta nyt se ei haitannut. Haalea nelonen. Tyhjiö oli noin kolmen tai kolmen ja puolen tähden juttu. Hannu-Pekka Björkman oli loistava, pelasti elokuvaa. Hänen ja ja Tommi Korpelan hahmojen tilanteesta olisi saanut hienon taiteilijadraaman. Naisen osa näyttelijänä on tärkeä aihe, mutta sekin jäi nyt vähän pintaan. Kahden hyvän elokuvan aihe hukattu yhteen keskinkertaiseen. Armomurhaaja oli lajityypin suhteen ristiriitainen kokemus. Realistisempi ote olisi ollut toimivampi. Nyt meni vähän totiseksi todellisuuskarikatyyrin tekemiseksi. Hahmot etääntyivät yhdentekeviksi. Kolme ja puoli, ehkä. Kääntöpiste oli hyvä yritys. Tekisi mieli antaa jopa neljä... Siis tekisi mieli. Mutta Hevi reissu siis paras.

2 kommenttia:

  1. Kesällä jo kun näin Elokuvasäätiön seinässä Hevi reissun julisteen, nauratti. Kotona olikin sitten pakko katsoa sen traileri. Yes, kuulun kohderyhmään! Nyt kun vielä oppis käymään uudestaan leffoissa. Tuosta voisin aloittaa. Jos menis vaikka tytön kanssa.
    jope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Oli hauska. Ei täydellinen mutta kyllä se niin nauratti, että pidensi varmasti vähän elämää. (Se niiden hevibiisi oli hyvä.)

      Poista