lauantai 23. tammikuuta 2016

TIETÄÄKÖ JOKU OMAN PARHAANI?

Anarkisti Suvi Auvinen oli Perjantaissa 22.1.

Niin mielelläni olisin paljosta hänen kanssaan samaa mieltä. Ne Espanjan sisällissodan aikaiset anarkistien kollektiivitkin joihin hän viittasi, olivat aidosti kiinnostavia yrityksiä luoda jotain uutta. Mutta kun Auvinen toisaalla* perustelee anarkismia väittämällä että "ihmiset itse tietävät mikä heille on parasta", hän on joko ajattelematon tai vääristelee todellisuutta aatteensa hyväksi.

Eivätkö ne sitten muka tiedä? Ehkä, mutta parhaansa tietäminen voi olla ristiriidassa utopian kanssa. Auviselle oletusarvona tuntuu olevan, että parhaansa tietävä ihminen on selvästi anarkistiyhteisön jakamis- ja vaihtokulttuuriin sopiva eli sisäisistä ristiriidoista, patologioista, intohimoista ja rikollisesta käyttäytymisestä vapaa yksilö. Auvisen ihminen on platoninen idea, joka vaatii olettamaan myös yhteiskunnan, jossa inhimilliset poikkeamat tulevat joko tarpeettomiksi tai mahdottomiksi.

Totta. Paljon rikollisuutta ja sopimattomuutta toki saadaan tällä yhä täydellisemmällä maailmalla siivottua. Valitettavasti kaikki laittomuus ja sopimattomuus ei kuitenkaan palaudu yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen. Vähempi osa kylläkin, mutta tarpeeksi iso häiritäkseen aatteen eheyttä. Eriarvoisuudet ja poikkeamat kun ovat myös yksilön taipumuksissa ja mieltymyksissä suhteellistuvia: aina joku haluaa hyötyä enemmän kuin muut, janoaa omia perverssejä mieltymyksiään tai vain enemmän kiihkeyttä elämäänsä.

Juuri nämä yksilöt viimeistään haastavat anarkistisen utopian. Tuovat sen kuvitteellisesta marginaalista takaisin keskiöön, jossa anarkistinkin on otettava teoilla kantaa institutionaaliseen tukeen ja kontrolliin (ja lopulta siis joko ihmisiä hyljäten tai piiriinsä ottaen). Sekä tukevia että kontrolloivia rakenteita tarvitaan ohjaamaan niitä, jotka tunnistavat väärällä tavalla oman tai lähimmäistensä parhaan. En tiedä onko sillä sitten väliä, kutsutaanko tuota kaikkea valtioksi vai organisoituneeksi yhteisöksi?

Politiikka on kiistaa vähäosaisuuden ja marginaalin määrittelystä. Liian usein ne vain määritellään aatteiden ulkopuolelle ihan aatteiden ja utopioiden itsensä rajaamista lähtökohdista. Siihen ei aina tarvita edes ideologista vastustajaa.**

-

*Pressiklubi 5.12.2014

**Tuossa perjantain nimikko-ohjelmassa Huhtasaari ja Auvinen kummatkin olivat todella häiritsevän eklektisiä omien tulokulmiensa suhteen. Partioiden ideologisuus tuntui olevan Huhtasaarelle kuuma puuro ja uudenlainen häirintäilmiö taas Auviselle. Eikä se ole tietenkään yllättävää. Kummallakin maailmankuva menee asioiden edelle. Usein tuntuu että nämä ihmiset pitäisi pudottaa johonkin kosmiseen tehosekoittimeen että saisi rehellisen tuntuman aiheeseen. Havainnot pitäisi asettaa rinnakkain viittaamatta periaatteisiin ja kaltaisuuksiin; pyrkiä niin paljon reaalisen efektiin kuin mahdollista, havainnoimaan niitä. En väitä että tämä on helppoa, mutta kannattaisi yrittää.

61 kommenttia:

  1. Auvinenhan halusi klassisten anarkistien tapaan että ihmiset ottavat vastuuta itselleen omasta elämästään valtion ulkopuolella.
    No, eivätkö juuri nuo hänen kammoamansa katupartiot sitä tee? Noihin "sotureihinhan" sopivat kaikki anarkismin kriteerit. Siis myös ne typerimmät. Ja ne varsinkin.

    Toinen mikä huvitti ohjelmaa katsoessa oli se hitlerviiksitys kun se pörröpää yleläinen antoi ymmärtää että hänellä olisi jotain pelkäämistä noiden partioiden taholta. Samaan tapaan siis kuin supisuomalainen Timo Sign (?) siellä unelmatorilla viime kesänä propagoi viime kesänä.

    Nämä suomionnistujat - ja menestyjät tietävät oikein hyvin ettei noilla rasisteilla ole mitään näitä pikkaisen tummempia supisuomalaisia vastaan.
    En ole koskaan tyhmimmänkään rasistin kuullut vastustavan esim. kiinalaisten, vietnamilaisten jne. jne. maahanmuuttoa tai jo tänne asettuneita. Tataarit ovat hyvä esimerkki tästä.
    Eikö jo 90-luvulla käyty keskustelu siitä ettei
    kysymys ole ihonväristä.
    Kysymys on käytöksestä.

    Ei ihonväristä.
    Kysymys on käytöksestä.
    Ei ihonväristä.
    Kysymys on käytöksestä.
    Ei ihonväristä.
    Kysymys on käytöksestä.
    Ei ihonväristä.
    Kysymys on käytöksestä.
    Ei ihonväristä.

    Tuon voi toistaa vaikka miljoona kertaa ja auviset, ja aika monet muutkin, alkavat puhua että mitä teillä on toisen värisiä vastaan, aarggh!

    On ihan selvää että jos ei kymmenissä laskettavia raiskauksia ja sadoissa laskettavia muita rikoksia olisi ollut, ei tuolla Joensuussa ja muualla partioisi yhtään Odin-anarkistia.
    Jos maahamme tulleiden KÄYTÖS olisi ollut tilastollisesti vaikkapa samanlaista kantasuomalaisiin verrattuna meillä olisi rasisteja ne patologiset muutama tuhat.

    Mutta koska KÄYTÖS on ollut nyt jo tutkitusti kansalaisten turvallisuuden tunteen romahduttanutta on "rasisteja" meillä enemmän kuin miljoona ja jos KÄYTÖS jatkuu vastaava kuin mitä uutiset uutisoivat ja mitä kansalaiset itse kokevat tullee "rasisteja" toinen miljoona lisää.
    Kysymys ei ole siis vieläkään ihonväristä.
    Sillä vain sentimentalistisesti ratsastetaan.
    YLE on huolissaan suomalaisten asenteista kun pitäisi olla huolissaan näiden irakilaissotilasseikkailijoiden KÄYTÖKSESTÄ maassamme. Tietoinen valinta on ollut kääntää juuri sen väärin päin. Korrelaatioiden ohittaminen on vanha temppu totalitaarisissa keskustelukulttuureissa.


    VastaaPoista
  2. Lisään vielä toisenkin Auvisen/ median yleishokeman epäloogisuuden mikä tuli esiin eilisessä ohjelmassa.

    Auvinen vaahtosi Huhtasaarelle joka puhui varovasti katupartioista että "sä normalisoit rasismia, sä normalisoit!"

    No, entä tämä lääpintä-keskustelu ja se kampanja, jossa suomalaisia naisia pyydettiin kertomaan ja todistamaan miten heitä kautta aikojen on ahdisteltu. Auvinen puhui myös omista kokemuksistaan, että on tätä aina ollut...
    Piilotarkoitushan on ollut osoittaa että "kyllä ne suomalaisetkin."
    Eli juuri yrittää normalisoida (!) ahdistelua ja osoittaa, että se on yleinen ilmiö myös meillä. Normaali ikävä tila ja käytösmalli (vaikka kymmenien miesten pikkuttyttöjen kölniläistä piiritystä ei todistusaineistoon aikaisimmilta vuosilta löytynytkään).
    Mutta onko nyt sitten tässä ongelma tämä "normalisointi"?
    Ei.
    Se onkin se kuuluisa ihan eri juttu.

    Joistakin näistä sfääreistä nousee oma vatutukseni koko tähän keskusteluun ja yleensä aina kun uutisissa tai ajankohtaisohjelmissa nämä asiat nousevat esiin, vaihdan kanavaa. Eilen en ihme kyllä sitä tehnyt. Kestän näitä maahamme saapuneita hiusmallejakin paremmin kuin suomalaisoikeintiedostavien suutariksi jääviä kliseitä.

    Mutta kai pakko vielä alleviivata: itsekään en koe Odin-ANARKISTIEN (sitä he tosiasiallisesti sekö käytännössä että teoreettisesti ovat) lisäävän lainkaan perheemme turvallisuutta.

    Täysin avoin tiedonvälitys ja täysin avoin poliisi- ja tuomioistuintoiminta lisäisi sitä sen sijaan vahvasti.
    Nyt toimitaan verhojen ja sumuverhojen takana liikaa suomalaiseen makuun.

    VastaaPoista
  3. Minulla on yksi toive. - Toivon, että yle uutisoisi sössöttämättä tulevan kesän joukkoahdisteluista ja joukkoraiskaamisista. - Me päästimme syksyllä -15 maahamme seksuaalisen pommin ja se räjähtää. Se ei oikeastaan ole edes räjähtäjien vika! Me hyväksyimme räjähtämiselle otolliset olosuhteet. Ilman muuta rajat olisi pitänyt tukkia syksyllä -15. Jos rajoja olisi joku yrittänyt väkisin ylittää niin hänet olisi pitänyt ampua.

    Jos kesän -16 painajainen ei toteudu niin minä olen onnellinen. Olen tosi mielelläni monissa asioissa väärässä.

    J ----

    VastaaPoista
  4. Minun tekisi mieleni kirjoittaa romaani ylen toimittajasta, joka on filosofihumanisti ja jonka tytär joukkoraiskataan.

    J ----

    VastaaPoista
  5. Lisään vielä - ne jotka tulevat joukkoraiskatuiksi eivät koskaan toivu. Heidän elämänsä on menetetty. Mikään sivusta tuleva loruilu ei kosketa heitä. Ymmärtääkseni tällaisia nuoria naisia on jo tällä hetkellä sen vuoksi että päästimme syksyllä -15 tulijatsunamin. He eivät koskaan toivu. Heidät on rikottu. Heidät on rikottu yleläisittäin ja muilla tavoin.

    He ovat lässyttämisemme rikkomia.

    J ----

    VastaaPoista
  6. Jos sallitaan niin vielä lisään:

    NAINEN ON NAISELLE SUSI

    J ----

    VastaaPoista
  7. J---menikö tämä taas nyt jankutukseksi ja sun manaaniksi "suvakkien" raiskausfantasioinniksi vai onko tuo yllä oleva sittenkin, taas, jotain ironiaa, perfoa, vai ollaanko tässä osa (blogistin) sisäistä installaatiota....?

    Yritin itse nostaa kahdessa ensimmäisessä kommentissani esiin blogistin päivityksen aiheen perusteella anarkismin ja rasismisyytösten sisäisen loogiikan epäselvyyksiä (Auvinen auttoi eteenpäin), mutta tuskin tästä mitään keskustelua syntyy ja kukaan jaksaa keskustella jos tämä on taas tätä. Voi olla että itsekin aloin taas toistaa itseäni vaikka toin mielestäni esiin pari uutta aiemmin käsittelemätöntä näkökulmaa (normalisointi-keskustelu ja ihonväri-olkiukko).

    Järkevintä lienee jatkossa käyttää minunkin tänne kommentointiin käyttämäni arvokas aika vaikkapa hyvän kirjallisuuden lukemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä blogisti lukee kommenttisi tarkkaan ja installaatioitta. Pysy tulilla.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Jos ihan rehellisiä ollaan niin millähän tavalla nuo luupäiden partiot vähentävät Auvisen, viiteryhmänsä tai kenekään partioista probleeman tehneiden turvallisuutta?
      Eivät varmasti mitenkään.
      Pelkäävätkö partioita kritikoineet ihan oikeasti että ne hyökäävät tavalllisten (mukaanlukien lakeja noudattavat maahanmuuttajat) ihmisten kimppuun noin vain jonkin sisäisen väkivaltaisen impulssin demonisoimina.
      Eivät pelkää.
      Kysymys on retoriikasta.

      Tampereen naisklovnit jotka kerjäävät konfliktia ja tekevät kaikkensa että odinanarkistit (näiden pellejen peilikuvat ! ) kävisivät kiinni heihin ja he saisivat propagandavoiton ovat poikkeus. Kyllä ne ennemmin tai myöhemmin saavat turpaansa. Eli haluamansa, provoamansa.

      Turvapaikanhakijoista menossa tällä hetkellä satoja poliisitutkintoja, odinanarkisteista nolla. Missähän se turvallisuusongelma sitten oikeasti on?

      Odinanarkistit ja joukkoahdistelijat jos joskus osuvat yhteen niin silloinkin varmasti rytisee. Tampereella vokkilaisille annetaan verovaroin maksettua karate-koulutusta. Mikäs siinä. On hyvä osata potkaista päähän?! Kyllä se konflikti sieltä tulee. Ja miten mahtavalla voluumilla media ja maamme sentimentalisto tuleekaan sitten tässä väkivallassa asettumaan odinanarkisteja vastaan ja irakilaisdadaistien tueksi.

      Tämä kaikki on niin paradoksaalista ja niin joka suuntaan ettei tätä voi katsoa muuten kuin traagisen ja koomisen farssin näkökulmasta.

      Harmi että viattomat, kantasuomalaiset tytöt ja nuoret ja oikeat turvapaikkaa tarvitsevat pakolaiset ovat tässä kaikessa vain pelinappuloita poliittisessa mielikuva-pelissä.

      Huhtasaaresta ja Auvisesta en ajattele että he ovat molemmat äärimmäisyydessään yhtä pihalla. Auvinen ei tunnusta valtiota eikä sen lakien velvoittavuutta, Huhtasaari haluaa pitää yllä sitä yhteiskuntarauhaa johon me kaikki Suomessa olemme tottuneet. Tässä mielessä Huhtasaari ei ole millään äärellä vaan keskellä kuin nenä päässä. Jos joku näkee asian toisin niin sillehän ei mitään voi. Meillä on vapaus käyttää silmälaseja tai jättää käyttämättä.

      Poista
  9. Ei ole olemassa hyvää kirjallisuutta, joka liittyisi meidän aikamme todellisuuteen. Kaikki kirjallisuus on meidän kannaltamme peruutuspeilikirjallisuutta, mutta jos viihdyt sen parissa niin - ole hyvä vain.

    J ----

    VastaaPoista
  10. Nainen ei mennyt kauhuun nuorten miesten tsunamin saapuessa Suomeen syksyllä -15. - Lukekaa viestejäni kesällä -16. Voimme ehkä sitten punastellen lukea viestieni ylidramatisointia ja valheellisuutta! Tai sitten sanotaan: voi J ---- olit niin oikeassa, täsmälleen oikeassa!

    Mutta on selkeää että nainen ei noussut naiseuden puolesta barrikadeille syksyllä -15. Jos sisko raiskataan joukolla niin toinen sisko ei tehnyt sen estämiseksi mitään.

    Maisterisisko oli vähän kivasti seksualisoitunut nähdessään reippaita nuoria miehiä. Pimpsassa tuntui sillä tavoin mukavasti kivalta. Sävähdytti.

    Nyt on vuoden -16 alku. Lukekaa kommenttejani syyskuussa -16.

    Jos silloin kaikki on hyvin - olen onnellisista onnellisin!

    J ----

    VastaaPoista
  11. Olen ehdottomasti katupartioiden puolesta. - Ei ole sellaista katupartiota, joka olisi uhaksi suomalaiselle naiselle!

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmasti totta. Niiden ongelma on asenteiddn huomaamattomassa ja hiljaisessa muutoksessa. Kun katsoin Perjantaista niiden kulkemisia, aate oli vahva ja suomalaisen naisen uhkaaminen olisi sitä tuhoavaa ja strategisesti tyhmää.

      Poista
    2. Ideologinen tapa nähdä asioita estää asioiden näkemisen suoraan, niiden hyväksymisen AIDOSTI MAAILMANKUVAAMME HÄIRITSEVINÄ asioina.

      Didkurssit häirintäkysymyksessäkään eivät muodostu sukupuolien mukaan vaan ideoligioiden. Tämä on selvää. Ymmärrän J ajatuksesi ja se tulee selväksi ilman toustuvaa turhautumistasi.

      Jatketaan tästä rauhallisissa merkeissä tyypit olitte sitten mitä sukupuolta tahsnsa, toivoo blogiinsa vakavasti suhtautuva juha.

      Poista
    3. Niin, mutta entä muun kulttuurin naisten suojelu? Katupartiolaisten pitäisi mennä sinne, missä on häirintää eli pelottelemaan vainoajat pois turvapaikkojen ympäriltä. Jos he suojaavat jonkun koulutietä, niin onko oikein, jos he valikoivat pois maahanmuuttajan lapsen. No, lapset kulkevat kyllä pienen tutustumisen jälkeen onneksi yhdessä, olen huomannut. Tässä meidän lähelläkin on niin erivärisiä ja eritaustaisia kavereina, että sana kantasuomalaien alkaa kuulostaa epämääräiseltä termiltä.

      Poista
  12. Minä käyn laittamassa tänne vain lukuvinkin, mutta palaan vielä viikonlopun mittaan asiaan, kun olen ehtinyt katsoa Areenasta tuon Perjantai-ohjelman.

    Menkää tämän päivän Kouvolan sanomien sivuille (sorry jope, taas tätä Kouvolaa:)) Siellä minun maltillinen poikaseni Aapo on tehnyt monta hyvää juttua katupartioinnista. Paperilehdessä se on koko aukeama, odinilaisten lisäksi poliisin haastattelu ja tietopaketti tästä prätkäjengin tavalla järjestäytyneestä ryhmästä. Kannattaa etsiä myös Kimmo Kankaan pääkirjoitus "Suojelu luo turvattomuutta". Se on räväkämpi. Ja sitten sivuotsikoista löytyy myös juttu "Taideopiskelija Reda AlTaii haluaa kotoutua..." Tämä nuorimies on minulle ja miehelleni tuttu ja asenteiltaan aivan moderni tyyppi. Tällaisia on suurin osa tapaamsitani irakilaisista, fiksuja ja kielitaitoisia, vaikka se kuva, mikä on syntynyt, kertoo muuta.

    Maakunnissa on hyvinkin maltillista suhtautumista asioihin. Mikseivät en ota noihin ohjelmiin haastateltaviksi "normaaleja" ihmisiä vaan aina jotain äärimielipiteiden edustajia!!!

    Palailen asiaan myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun palaat.

      Korjaisin muuten tuon otsikon muotoon "Äärikansallinen suojelu luo turvattomuutta" kun sitähän siinä tarkoitetaan. Miksi aina tämä ekletismi kaikkialla?

      Poista
    2. Kävin lukemassa, hyvä juttu. Ihan sama linja kuin yllä olevissa kommenteissani. Kukapa noita pelkäisi? Miksi pitäisi? Nuo porukat ovat oire ja reaktio. Ei polvea voi syyttää jos sitä lyödään tiettyyn paikkaan lekurinvasaralla.

      (Marjatta, Kouvola. Minulla on kaupunkiin lämpimämpiä ajatuksia kuin arvaatkaan. Kotkankallion rautatieläisten puisten vuokrakasarmien pihoilla ja viidakoissa juoksentelin elämäni onnen vuosia, niitä parhaimpia, paljain jaloin, ilman paitaa, heinäkuun aurinko paistoi, kiipeilimme hiilikasoissa vapaina pikkulapsi-anarkisteina ja intiaaneina, naamat hiilestä mustina, söimme voikukkia ja pennin nallekarkkeja, kaupunginosan koirat juoksivat kanssamme ilman pantaa. Sellainen ei soluista unohdu. )

      Poista
  13. Lopetan tässä blogissa kommentointini.

    Kiitos, jotka ymmärsitte jotakin hahmoista ja muista kirjoituksista.

    Teen teille ristinmerkin.

    Emme tapaa täällä enää.

    Jääkää hyvästi omaan viisauteenne, jota mikään ei pysty värähdyttämään!

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J----, minä olen ymmärtänyt hahmot ja minä ymmärrän Sinut! On mielekästä ja kiinnostavaa jatkaa keskustelua, vaikka ei olisikaan joissain asioissa samaa mieltä.

      Poista
    2. Marjatta tuolla aiemmin: Valikoivat?? pois maahanmuuttajien lapsia kouluteillä??

      Kommenttisi kertoo että et taida tuntea henkilökohtaisesti yhtään keskimääräistä maahanmuuttokriittistä tai edes lukea mitä he kirjoittavat esim. Scriptassa tai Vihavaisen blogissa, tai Riikka Purran.

      Itse tunnen ja ei heillä ole mitään kouluteillä kulkevia maahanmuuttajan lapsia vastaan tai heidän vanhempiaan. Luitko yllä olevat kolme kommenttiani?

      Jos sinulla Marjatta on noin hassuja käsityksiä ymmärrän vasta nyt paremmin joitakin kantojasi.
      Mahtaisi olla järkytys jos tapaisit vahvasti maahanmuuttokriittisiä maahanmuuttajia, muslimeja, aasialaisia. Heitä on paljon paljon enemmän kuin noita Odin-anarkisteja yhteensä. Odinilaisia en tunne enkä haluakaan mutta muuttokriittisiä maahamme muuttaneita kyllä.

      Miten muuten sinun piireissäsi? Luulevatko ihmiset siellä tosiaan että järkevillä maahanmuuttokriittisillä on jotakin mamu-lapsia tai heidän perheitään vastaan?

      Ovatko he lainkaan tietoisia siitä että monet mamu-ryhmät ovat rajat kiinni-linjoilla koska he ajattelevat maassamme asuvien hauraiden perheidensä parasta?

      Poista
  14. Minä rakastan Sinua Marjatta Mentula. - Emmekä me koskaan tapaa eikä Sinun koskaan tarvitse pelätä minua.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sinun lopettaa tartte. Uskoa vaan että kyllä me uskomme vähemmällä. Usko ny.

      Poista
    2. Polttelin half coronaa kantapaikkani viihtyisässä tupakkakopissa. Koppiin tuli pian keski-ikäinen mies ja kävi ilmi, että hän kuuluu Seinäjoen katupartioon. Keskustelimme inspiroituneessa hengessä puolisen tuntia. Hän ei käsittänyt että partiot herättävät pelkoa. Heitä ei tarvitse pelätä kenenkään jos ei itse aiheuta ongelmia ja poliisi kutsutaan kuitenkin lopulta paikalle jos jotain tapahtuu. He eivät hänen kertomasnsa mukaan myöskään provosoi ketään. Sanoin että pelko, jos se on todellista eikä retoriikkaa, johtuu siitä, että partioiden koetaan edustavan äärimmäisiä aatteita ja niiden motiiveja epäillään. Viittasin poliisien neutraaliuteen vs. Odinien ilmeiseen ideologisuuteen joka ei rakenna yhteisen turvallusuuden tunnetta. Korostin sitä, että turvallisuuden täytyy olla yhteinen arvo ja siis kuulua todellakin kaikille. Sitä taas voi todistaa vaikkapa turvaamalla tarvittaessa suomalaisten känniläisten uhkaavaa turvapaikanhakijaa tai tehdä asiallista yhteistyötä turvapaikkakeskuksien kanssa. Yllätyin: hän oli jo ehdottanut partion muille jäsenille, että heidän porukkaansa voisi tulla turvapaikanhakijoita koska kielen osaajia tarvitaan. Pidin ajatusta hyvänä ja kannustin menemään turvapaikkakeskukseen keskustelemaan ideasta johtajan kanssa, toki sanoin että ennuste ei välttämättä ole hirveän hyvä: ehdotus voi herättää hämmennystä ja ymmärrettävästi ristiriitaisia ajatuksia. Mutta ajatusra eikannata haudata.

      Odineihin muuten tämä kaveri ei halunnut liittyä vaikka jossain vaiheessa se olisi ollut mahdollista. Esitin vahvasti näkemykseni, että Odinin kaltainen joukko aiheuttaa epävarmuutta ulkomaalaisissa koska joukko edustaa omien lausuntojen perusteella selkeästi oikeistolaista isänmäällisuutta ja kansallisaatetta. Efekti on niin voimakas, että puolueeton turvallisuus ei tunnu uskottavalta. (Perjantaissahan he marssivat panderollin kanssa. Eikö tämä ole yksinkertaista: kun turvaat puolueettomasti, et SAMALLA julista poliittista tai aatteelista mielipidettäsi, et ota edes kantaa maahanmuuttoon. (Sitten ihmettelevät miksi heistä ei tykätä.)

      Sanoin että mielelläni kuulen lisää siitä, miten idean käy. Kättelimme ja minä lähdin saunaan.

      Poista
    3. Sehän on hyvä, jos näitä syntyy muitakin kuin Odin-johtoisia, aivan neutraaleja ryhmiä. Sellaisia vastaan ei varmaan kenelläkään ole mitään.

      Poista
  15. Huh, nyt olisi niin paljon mihin vastata.
    J----, kiitos avoimuudestasi. Tällainen blogirakkaus on hienoa. Se menisikin tapaamisesta vain pilalle. Me olemme molemmat komenteissamme maanläheisiä. Minä olen ollut sinun kanssasi hyvin monesti samaa mieltä, ei aina tarvitse olla.
    Eihän siitä mitään keskustelua syntyisikään, vain nyökyttelyä, jos kaikki me tässä nyt ajatuksia vaihtavat olisimme aivan yksimielisiä.
    Me ollaankin muuten oikea blogiperhe. Välillä vähän suutahdellaan, mutta se ei ole vakavaa.

    Ohjelma katsottu! Ensimmäinen, toissaperjantainen, ei ollut hyvä, mutta tämä oli. Luottamukseni ohjelmaan palasi. Ja Juha, siitä Kioskista oli myös aiemmin puhe. Olenhan minä sitäkin katsonut joskus, niitä Mamu-Suomi -juttuja, mm. erään vastaanottokeskuksessa käynnin. Kiva, rento ote juontajapojilla, ja silti asiaa.

    Molemmilla naisilla oli heikot kohtansa. Auvisella se idea, ettei tarvita valtiota ja Huhtasaarella se, ettei suostunut myöntämään, että Odin-johtoiset partiot ovat pelottava ilmiö. Hän tarvitsee äänestäjänsä.
    Sehän on aivan koomista, että näitä partioita on perustamassa ja johtamassa järjestäytynyt jengi, jonka periaatteeena on syrjintä ja jonka johtajilla on tuomioita tappeluista, joihin ovat äkkipikaisuutensa vuoksi joutuneet. Ei kai kukaan olisi voinut kuvitellakaan tällaista. Eivät rauhantahtoiset miehet näihin voi mennä, kyllä heidän pitää hyväksyä sama aate. Etkö sinä jope näe, että tässä on vaara, että syntyy myös toisenlaisia ryhmittymiä näitä vastaan, jotka ovat valkoisen Suomen puolesta? Eivät nämä odinpartiolaiset ole mitään pelkästään maahanmuuttokriittisiä, jope, he ovat Odinin sotureita. Sen sijaan kaikki järkevät ihmiset ovat maahanmuuttokriittisiä, ei se piirre ole vain harvojen ominaisuus.
    Sinä olet sanonut, että entiset maahanmuuttajat ovat ok, eivät nämä uudet. Heistä tulee pian entisiä. Myös edellisen aallon tulijoiden majoituspaikkoihin heiteltiin polttopulloja, ja Joensuussa oli 90-luvulla skiniporukka, joka vainosi kaikkia erinäköisiä, vaikka ei silloin mitään pakolaisaaltoa ollutkaan. Siitähän oli silloin mediassa paljon. Joku poliisipäällikkö sai heidät rauhoittumaan. Meilläkin oli silloin kylässä Kuhmossa namibialainen yliopistoihminen Joensuusta, kertoi melkoisia asioita kokemastaan. Rasismi nostaa aina silloin tällöin päätään. Nyt se yrittää luikerrella valtaan tosi vahvasti käyttäen pakolaisten tuloa keppihevosenaan.

    Järkevillä maahanmuuttokriittisillä ei ole mitään ketään vastaan. Suurin osa ihmisistä on järkevästi kriittisiä. Tällä hetkellä itseään kutsuvat maahanmuuttokriittisiksi sellaiset, joilla on rasistisia asenteita. Tunnen heitäkin.

    Se on myös ihan totta, mitä Auvinen sanoi tuossa haastattelussa, että rohkeasti suvaitsevaisuuden puolesta puhuvat saavat nykyään tappo- ja raiskausuhkauksia näiltä kantaihmisiltä. Siis ei pystytä keskustelemaan, vaan jos toinen on eri mieltä, niin uhkaillaan. Minä en kyllä antaisi näin lyhytpinnaisten partioida missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odin-ryhmissä on varmaan paljon myös vain sellaisia, jotka eivät aatteesta paljon ymmärrä. On hienoa olla mukana maskuliinisessa ryhmässä. jolla on komeat tunnukset, jäseniltoja ja tekemistä. Tämä on vaarallista. Näin alkoi kansallsisosialismin nousu Saksassa, sen mahdollistivat ihmiset, jotka menivät mukaan uskoteltuina, pysähtymättä ajattelemaan.

      Poista
  16. Helsingissä näitä Odin-partioita ei käsittääkseni ole. Oikein hyvä.

    Mutta täällä meillä on riesana mm. Varisverkosto joka liimaa toisinajattelijoiden kotioviin ( ! ) tarroja, joissa lukee Tiedätkä että naapurissasi asuu fasisti. En keksi raukkamaisempaa tapaa tukkia suita. Järjestö nimeää julkisesti ihmisiä mutta toimii itse täysin nimettömänä. Siinä on rohkeutta kerrakseen.
    Odin-idiootit menevät sentään kadulle alttiiksi itsenään.

    Mm. Timo Hännikäinen, mies joka kirjoitti Tommi Melenderin kanssa esseekirjan Liberalismin petos sai omansa.
    Täällä ei heitellä polttopulloja, mutta kiviä on lentänyt usein mm. persujen puoluetoimiston ikkunasta sisään.
    Laillisia mielenosoituksia vastaan on käyty astaloin, paskaämpärein jne. Ja aina valmiina tappeluun.
    Nuo porukat kerääävät myös "ilmiantoja" toisella tapaa ajattelevista ja keräävät listoja ihmisistä omia tarkoituksiaan varten. Kuinkahan paljon ihmisiä näillä nuorison stasi-listoilla on, en tiedä. Hienoa fasismin vastaista työtä?

    Odin-anarkisteista (sitä he aiemmilla perusteillani ovat) ei toistaiseksi yhtään rikosilmoitusta, näistä muista kymmeniä. Myös tuomioita.
    Eli taas kun me ollaan huolissamme nimenomaan noista toisista eikä noista mistä kerroin, on se oma subjektiivinen poliittinen valintamme. Mielestäni kyseenalainen ohitus. Sinua Marjatta varmasti huolettavat nuo kuvaamani teot myös yhtä lailla? Niiden tarkoitus on häiritä laillisen demokratian toimivuutta ja kansalaisten moniäänisen mielipiteen kuulumista.

    Kuten sanoin avoin tiedonvälitys, avoin poliisi- ja tuomioistuintoiminta ja näitä partioita ei syntyisi ja ne naurettaisiin kadulta pois.
    Kuvaamani vasemmiston katupartiot ssavat tietenkin jatkaa väkivaltaansa ihan rauhassa ilman keskiluokan huolestumista tai huokailua somessa, ne kun on niin ihkuja kapinallisia, vähän niin kuin meidänkin isi sillon kun se oli 20 ja melkein kuin Che.

    Mutta olen tottunut. Ei näissä karkeloissa tasapuolisuutta ole koskaan. Projisoinnilla me pidämme päämme kasassa. Siellä on oltava "me" ja "ne". Muuten huimaa.

    VastaaPoista
  17. Tämä osoittaa juuri sen, että se rasisminvastustajien puolikin on jo järjestäytynyt. Paha! Raukkamaista touhua. Onko joillain ihmisillä sitten niin kova jännittävän elämän puute, että ajautuvat tällaiseen toimintaan? Miksi eivät lähde korjaamaan asioita sinne, missä on hätää ja puutetta, kauas, tai lähde auttamaan nyt kotimaamme akuuteimmassa asiassa, pakolaisten sopeuttamisessa. Siis puolin ja toisin, niin rasistit (jos eivät kerran ole mielestään rasisteja) kuin rasisteja naurettavilla tavoilla vastustavatkin.

    Suosittelen sekä rasisteille että anarkoille elokuvaa Selma, jonka näin juuri opistokinossa. Sitä ei ole ollut ollenkaan elokuvateatterilevityksessä, mitä ihmettelen. Elokuva kertoo Martin Luther Kingin johtamista kolmesta mielenosoitusmarssista Selman kaupungissa Alabamassa. Ne johtivat äänioikeuteen tummaihoisille ja sitä kautta nopeasti muuhunkin tasa-arvoisuuteen. Rasistit tappoivat valtavan määrän ihmisiä, ajoivat hevosten selässä mailoin ja piiskoin varustautuneina kävelijöiden kimppuun, myös pohjoisvaltioista liikkeseen mukaan liittyneitä valkoihoisia "suvakkeja" tapettiin. Afroameriukaklaiset ajoivat asiaansa loppuun asti ilman väkivaltaa. Kingin neuvottelut Lyndon B, Johnsonin kanssa ovat kiinnostavaa katsottavaa. Prseidenttiä revitään kahtaalle, mutta hän löytää linjansa kuunneltuaan äärioikeistolaista Alabaman kuvernööriä, joka sanoo, että jos "niille" nyt annetaan äänioikeus, niin sittenhän ne haluavat kohta puistoihin ja kouluihin. Huh! tuli mieleen kaikenlaista. Meillähän on pyrkimystä nyt taaksepäin, eriarvoisuuteen. Miten joku voi mm. esittää, että sosiaalietuudet olisivat erilaiset kauemmin maassa olleille kuin tuoreemmille maahan hyväksytyille.
    Kirjoitan tästä elokuvasta blogiini, kun ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten joku voi mm. esittää, että sosiaalietuudet olisivat erilaiset kauemmin maassa olleille kuin tuoreemmille maahan hyväksytyille."

      Ja miten joku taho voi esittää että pakolaisille maksettaisiin pienempää kuin lakisääteistä palkkaa?
      Esittäjiä on ollut pilvin pimein: elinkeinoelämästä suvaitsevaistoon. Halpa- ja ilmaistyövoimaa pian saadaankin. Eriarvoisuutta toden totta sekin.

      Yksi kuva kertoo myös mistä maahanmuuttovastaisuus saa polttoainetta (tai sitten ei-mitään) täällä Helsingissä. Tiedätte leipäjonot ja tiedätte kaduilla yöpyvät asunnottomat.

      Maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita noissa em. tilantessa ei juurikaan ole ja nähdä. Kantasuomalaisia ja inkeriläismummoja sentään leipäjonoissa näkyy satojen metrien matkalla. Mitäs meidän tulee ajatella tästä? Meillähän on Helsingissä ihan kaupungin linjana ns. positiivinen diskriminaatio. Tiedätte ehkä asiasta. Tarkoittaa vähemmistöjen suosimista.

      Näiden köyhimmistä köyhimpien auttamisestahan luulisi vasemmistoanarkistien olevan kaikkein kiinnostuneimpia. Mutta ei. Heitä kiinnostaa kourallisen peräkammarinodinistin jahtaaminen.

      Asiat ovat usein juuri siltä miltä näyttävät.

      Poista
    2. Maahanmuuttovastaisuutta ruokitaan noilla kuvilla suomalaisista vähäosaisista, mutta totuushan on se, että he olisivat siellä, vaikka ei maahanmuuttajia olisikaan.
      Hallituksen päätökset tulevat pahentamaan tilannetta entisestään.

      On myös tosiasia se, että tietty joukko ihmisiä pysyy aina ruokajonoissa ja asunnottomana, mm. päihteiden käyttäjät. Heitä on vaikea auttaa, koska he eivät pysy missään asunnoissa ja käyttävät heti kaiken, mitä saavat alkoholiin tai huumeisiin. Laitoksissakaan ei voi väkisin pitää. Tunnen sekä hyvin työttöminä tuilla pärjääviä, mm. oma siskoni sekä miehensä, että niitä, jotka eivät hallitse raha-asioitaan tai mitään muutakaan elämässään.
      Toiset aivan samanlaisesta taustasta tulevat nuoret puhkuvat intoa monellekin alalle, ja toiset eivät edes nuorena halua mitään muuta elämältään kuin nostaa rahaa sossusta. Näin opettajana nuoria, jotka eivät halunneet ottaa edes ilmaista koulutusta vastaan. Opo sai heidät jonnekin kouluun, mistä he sitten tippuivat, kun ei kukaan enää hakenut kotoa, kuten peruskouluun haettiin.
      Miten hyvinvointivaltion - sehän Suomi kuitenkin on - näköalattomaan nuoreen saisi puhtia?

      Poista
  18. Toin tähän blogiin hahmoilun ja se on päättynyt. Silti sisimmässäni ne elävät erityisesti Konekiväärimies. - Joillakin lapsilla on mielikuvitusolentoja, jotka lohduttavat heitä. Minulla on tämä kk. Hänen äänensä sisimmässäni pysyy samana, mutta asema vaihtelee. Joskus hän on itse Jumala.

    Yleensä hän edustaa ns. maalaisjärkeä.

    Uskon, että Suomessa on vielä tavallinen miehuus. Kun sitä liiaksi tökitään niin se alkaa toimia eikä se edusta mitään erityistä ohjelmaa.

    Huolestuneiden tavallisten miesten porukoita alkaa ilmaantua ensi kesänä katukuvaan, jos ilmenee joukkoahdisteluita.

    Minä täällä kotikaupungissani organisoin viime syksynä erään suuren organisaation muuton käytännössä. Siitäpä sitten muuttomies Montonen. - Opin paljon ja tein ammattimuuttomiesten kanssa yhteistyötä. Tarkastelin tätä miehuutta, joka tuskin kulttuuriblogien ääressä viihtyy. Mutta se on voimakasta ja vahvaa miehuutta, joka huolestuessaan alkaa ilmetä erilaisin toimintamuodoin eikä se ohjelmoidu mistään ideologioista vaan esimerkiksi sellaisista yksinkertaisista ajatuksista kuin että "ketään ei saa pelotella", "naisia ja lapsia on kohdeltava kunniallisesti" jne.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hienolta! Kyllä sinussa varmaan on paljon tuota Konekiväärimiestä, paitsi että kielenkäyttösi ei ole rivoa, mikä on hyvä juttu.

      Poista
  19. Kyllä se Seinäjoenkin mies äijä oli. Ei muuttomies mutta siihen suuntaan.

    Noista varisverkostoista minulle tulee mieleen että mitenkähän se anarkistivaltio oikein onnistuisi ilman totalitaarista ajatuspoliisia. Joku ovipartio sielläki kiertäis. Aaaargh. Tämä on turhauttavaa. Jope tai oliko sitte jope mutta joku sanoi että haluaa vaihtaa kanavaa nykyisin kun noita väittelyitä tai "objektivisia" mielipiteitä esitetään puoleen tai toiseen. Sama täällä. Turhauttavaa.

    VastaaPoista
  20. Jope I was.

    J---:n viimeisen ja Juhan viimeisen aiheen voisi vetää yhteen yllättävältä taholta.

    Käyttäkää ajastanne tunti ja 20 min rauhallisen puheen kuulemiseen YLEN Areenasta. Radio-ohjelma. Älkää säikähtäkö puhujaa. Hakusanat tuolle radio-ohjelmalle: Suomen luova luokka ei ole luova vaan ainostaan hallitseva. Ja puhuja, Jari Sarasvuo. (Joo, ei ennakkoluuloja pliis)

    Hän kertoo siinä toynbeeläisiä perusjuttuja kulttuurien elinkaaresra ja myös siitä kuinka vallan ja tilan meiltä on ottanut laiskaksi ja mahoksi käynyt "luova luokka", juuri tuo itse itsensä perusteleva eliitiksi itsensä nostanut väki joka muakin eniten täällä päähän ottaa.
    Niin paljon että on paljon ohjelmia joita en pysty katsomaan.
    Juuri ne kliseet joita vastaan olen täälläkin purnannut tulee jutussa esiin. Puhuja on mua fiksumpi kyllä, hah.
    Power to the people!, sisäiselle proletaarille, on Jarin sanoma. Ja tämä tarkoittaa todella kansaa eikä eliitin määrittelemää kansaa jonka valtaeliitin sedät ja tädit määrittelee.
    Kuunnelkaa Sarasvuota, olen varma että se kannattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J tuota ohjelmaa muuten tais just suositella kans. Ja minä kuuntelin sen. Jep. Lopettakaa älyköt sen Sarasvuon haukkuminen. Se tekee todella kiinnostavas radio-ohjelmaa nykyään. Mulla käy aina niin kun autossa satun avaamaan radion ja sarasvuo menee niin loppuun on kuunneltava ja netustä kokonaan uudelkeen. Käykääpä kattoon mun muinainen juttu hakusanasta sarasvuo. (Kävin sen teitä varten vielä varalti lukemassa ja pakko sanoa että sarasvuo on piiskannut minut yhteen parhaimmista teksteistäni.)

      Poista
    2. (Se aiheutti närää muistaakseni se ohjelma aikoinaan ja se vitutti; olisin lähettänyt sarasvuolle tuon tekstini mutta ei sen meiliosoitetta löytyny. Facessa en ole enkä twittaa että ois päässy antaa vinkin.)

      Poista
    3. Minua kiinnostaa Sarasvuo, koska hän on umpirehellinen ja kokenut ongelmia oman minänsä kanssa.
      Olen kuunnellut häneltä yhden hyvän radio-ohjelman, jossa hän puhui tunnin yksin. Pitää kuunnella lisää ja käydä lukemassa Juha tuo kirjoituksesi.

      Poista
  21. Marjatta,

    vastasit viisaasti jälleen kerran tuolla aiemmin haastooni. Olet oikeasti ja aidosti kirkas ihminen. En epäile sitä lainkaan. Et kuulu keskiluokan opportunisteihin ja kaiken-suvaitsevaisuushölmöihin. On ollut etuoikeus saada keskustella kanssasi. Usein vastaavia mielipiteitä omaavilla kuin sinulla on, on paljon inhoa ja vihaa puheessaan ja maailma valkoinen ja musta, vaikka juuri he ovat hokemassa että "maailma ei ole mustavalkoinen." Me ja ne, silti. Sinulla ei sitä klangia ole lainkaan. Se on poikkeuksellista. Mulla esim. on, yritän päästä eroon.

    Kävin myös lukemassa blogistasi kaksi viimeistä juttuasi.
    MSelman ja omasi. Selman ja omasi. Olet kokenut ja nähnyt kaikenlaista, ehkä siksi ymmärrät asioita laajasti ja haluat olla monenlaisten heikkojen tukena. Onneksi maa on täynnä ihmisiä joilla on erilaisia ajatuksia. Silti uskon että suurimmalla osalla meistä (kuten meillä kolmella, neljällä? täällä) on suurimmaksi osaksi enemmän yhteisiä ajatuksia, arvoja ja toiveita kuin niitä jotka erottavat meitä.
    Meillä on myös eri rakkaita. Mulla ne ahtauteen ja nurkkaan ajetun kokemuksia tuntevat trashporukat ja köyhät tavisperheet, ne väärillä asenteilla varustetut Tervon inhokit, sulla pakolaiset. Molemmat ryhmät tarvitsevat sympatian sijasta yhteiskunnan jossa olisi töitä ja mahdollisuus omilla teoillaan ja työllään parantaa asemaansa täällä. Tulevaisuudenuskoa joka perustuu työn tekemiseen, ei mihinkään yleiseen tunnetason tukeen tai auvisten, anarkistien tai fasistien hangaroundaamiseen noiden ryhmien ympärillä.

    Laitan tämän nyt eteenpäin ennen kuin tuttu kulttuuripessimismi valtaa ajatukseni taas. Silti usko tai älä, minunkin elämässäni on paljon hauskaa.

    t. Kotkankallion poika (kommenttini tuolla ylhäällä, luithan:)


    p.s. Käyt elokuvakerhossa. Itse kävin Kouvolassa aikoinani jonkin verran Edvinissä. Siellä tuli nähtyä mm. Oshimaa, Tarkovskia, Altmania ja Renoiria. Ei unohdu, vaikka siitä on jo kauan.

    VastaaPoista
  22. Jope, ei minulla ole mitään ennakkoluuloja sinun suhteesi tai kaunaa. Minusta sinä olet hyvä kyseenalaistaja ja saat toisenkin miettimään omia kantojaan kunnolla. Tuolla Juhan "Vielä kerran vaikeasta aiheesta" -jutun lopussa selitinkin, että kun täällä keskustellessa ei näe toisen ilmettä ja kuule äänen sävyä, niin voi helposti hätääntyä ja ymmärtää väärin.

    Kyllä luin Kouvola-muistelosi, miten juoksit pikkulapsi-anarkistina ja intiaanina paljain jaloin, ilman paitaa. Ihana kuvaus!

    Minä olen asunut täällä nyt 16 vuotta ja alkanut pitää paikasta.
    Edvin on edelleen voimissaan, mutta siellä minun ei ole tullut käydyksi. Tämä Opistokino on sopivasti viiden minuutin kävelymatkan päässä. Se ei ole perinteinen vanhoja klassikkoja näyttävä elokuvakerho, vaan kuin pieni elokuvateatteri, jossa katsomme etupäässä uusia elokuvia, mutta aina laatua.

    Yksi kysysmys: oletko sinä vielä harmissasi J----:n hahmojutuista?
    Toivon, ettet olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, niitä töitä. Pitäisi olla helppoja töitä, ruumiillista työtä, jossa saisi väsyttää itsensä sellainen, joka ei viihdy sisähommissa. Eikö noissa meidän aarteissa metsissä löytyisi vielä sellaista työtä, jota tehtäisiin metsää säästäen ilman isoja työkoneita?

      Poista
  23. Minusta tuntuu, että olen kuin sipuli. Kun kuorii hahmokerrokset pois ei jää mitään jäljelle. Elän näissä hahmokerroksissa.

    Minulle ovat vaikeita sellaiset käsitteet kuin itse ja itsetunto. Ne pakenevat kun teen havaintoja, että kaiketi vähintään useilla turvapaikanhakijoillakin ne ovat taas sisimpään kotoutuneet. Eikä siinä mitään.

    Minulle hahmoilu täällä ei ollut vähempiarvoista kuin omalla nimellä esiintyminen. Pidän blogia toisaalla omalla nimellä ja olen rohkea sanoja ollut lehdissä aina. - Täällä nyt en kerta kaikkiaan käytä omaa nimeäni yhtään enempää kuin jope.

    Minulla on pienimuotoinen tuotannon alku - mutta monet vaikeat vaiheet sairauksineen ovat häirinneet sen jatkamista. Ja kun ihminen oikein tosissaan on pohjalla ja peloissaan niin sanominen ei huvita. Sanomiseen ei ole voimaa. - Aineistoa kyllä kertyy.

    Tapahtumien kulku täällä kertoi, että tätä haluan loppuelämäni tehdä vaikkei minusta koskaan kuultaisikaan. Mutta en enää hahmotyönä tämän kaltaisessa yhteydessä. Sitä ei tarvitse odottaa eikä pelätä.

    Silloin sisimmässäni uilahteli kun sain päähäni käsitteen: tunnehuijari. Sitä mietin ja tulen miettimään paljon. Ja kun annoin mennä työtä överiksi ja Marjatan loukkaamiseksi.

    Kun Marjatta esiintyy täällä omalla nimellään ja hänen omassa blogissaan on sähköpostiosoite niin olen hänelle itseni - moneuteni - ilmoittanut. Tekisin saman jopelle mutta siihen ei liene salaperäisyytemme vuoksi keinoa.

    Mielipidekirjoituksiani omalla nimelläni on siis julkaistu lehdissä vuosikymmenten kuluessa sadoittain ja jälleen kerran sadoittain. - Ja mielipidekirjoittajako ei ole kirjailija? Voin sanoa kokemuksesta, että mielipidekirjoittaminen lehtiin isossa määrin on kuin onkin kirjailijan työtä. Ja sitä tehdään uhan ja erilaisten seuraamusten varjossa. Omassa työyhteisössään aktiivinen ja rohkea mielipidesanoja on epäilyttävä ja kartettavakin. Sanoista ei aina makseta vaan sanoja maksaa - joskus hyvin suurta pelon hintaa.

    J ----

    VastaaPoista
  24. Marjatta nimesi meidät blogiperheeksi. Hauska ja hyvä ilmaisu! Olkoon siis blogini sitten koti. :)

    VastaaPoista
  25. Blogiperhe on hieno käsite, todellakin. - Vietän tässä pitkää viikonloppua yksin kotona. Hakkaan parhaillaan takaraivoani kaulinkepillä, että osaisin kohdella blogiperhettäni hienotunteisesti ja arvokkuudella.

    Lisääntyköön Juha Saaren blogiperhe tsunamimaisesti. Muun ei sitä tarvitsekaan tehdä.

    VastaaPoista
  26. Ei haittaa hahmoilu. Hahmohan olen itsekin kun nimimerkillä esiinnyn. Syyt olen joskus kertonut. Helsingissä on sen verran Orwellia nykyään että lievä itsesuojeluvaisto on tarpeen.

    Olette loistavia ihmisiä ja keskustelijoita kaikki. Oppimassa minä täällä käyn.

    jope

    VastaaPoista
  27. Tuo kaulimen käyttäjä olin kukapa muu kuin minä. Kallonluissa tuntuu.

    Saako tässä sivustossa toivoa juttua? Minä toivoisin juttua normaalista ja paranormaalista ja sitten seuraisin mielenkiinnolla muiden kommentteja.

    J ----

    VastaaPoista
  28. Sitä haluaa uskoa mutta todellisuus lyö kasvoihin päivittäin. Juuri tullut tieto, IS:

    Alaikäisten vastaanottokeskuksessa työskennellyt 22-vuotias nainen puukotettiin kuoliaaksi Ruotsissa.

    -----

    En mä oikein enää tiedä. Enää. Taaskaan. Sitä tuntee itsensä paremmaksi jos puhuu toivon näkökulmasta ja optimismin näkökulmasta, mutta todellisuuden tapahtuessa meidän asenteista ja puheistamme huolimatta (kuten yllä, kuten käytännössä jokapäivä) silloin tunnen itseni hyväksikäytetyksi, idiootiksi, tahallisesti itsensä sokeuttaneeksi.

    Alaikäisten. Vastaanottokeskus. Työntekijä. Nainen. 22-vuotias.

    Ei tämä toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä todellisuuden kommentti edelliseen: "Neljä ulkomaalaista vangittu marraskuussa Helsingin rautatieasemalla tapahtuneesta joukkoraiskauksesta."

      Tämä siis meiltä. Juuri. Tästä ei ole aiemmin uutisoitu. Poliisi tiedotti vasta nyt.

      Jokapäivä tätä tulee, Suomesta, Ruotsista, Saksasta...

      Ymmärtääkö kukaan mitä tarkoitan sillä että tunnen itseni täydeksi idiootiksi yrittäessäni kovasti ymmärtää ja ajatella kiltisi että kyllä niistä suurin osa kuitenkin on ihan.....

      Pakolaisia meille on tullut ennekin. Mutta ei tässä mitassa ole ollut tälläistä väkeä. Kyllä tosiasia on että nyt on mätämunia ollut mukana kumivenelastissa poikkeuksellisen suuri määrä sekä suhteellisesti että absoluuttisesti. Kiitos Italian merivartiosto vaan kovasti.
      Nämä on jotenkin nyt ihan eri jengiä.
      Näkehään sen niiden facebook-julkaisuistakin.
      (Ai niin, te ette käy lukemassa sitä lehteä jossa näitä kuvakaappauksia julkaistaan. Ihan hyvä.)
      Jättipyssyjen kanssa on otettu selfieitä Irakissa samalla huolehtien että lihakset ja kampaus näkyy.
      Täällä jatkuu poseeraus ilman pyssyjä.

      Kyllä multa nyt se eilinen usko meni taas (ihan kuten ennustin). Ei siihen tarvita kuin poliisin normaali (normalisoitu!!) uutispäivä. MIksiköhän niitä odineita tulee. Oiskohan syitä ja seurauksia tässäkin?

      Taidan lopettaa. Hah. Jotain. Ajattelun. Uutiset. Molemmat.


      Poista
    2. Naisrauha on kulttuurimme ehdoton perusta. Naisella täytyy olla oikeus kulkea turvatusti jopa yössä yksin kaupunkimaisemassa.

      Naisrauha ei ole filosofinen periaate vaan velvoittava sääntö. Miehen täytyy toimia kun hän havaitsee naisrauhaa rikottavan.

      Näen mielessäni tulevana kesänä käyvän niinkin, että monet yksittäiset miehet havaitsevat joukkoahdisteluita ja yrittävät mennä väliin ja tulevat vastustavan joukkovoiman takia pahoinpidellyiksi.

      Kantasuomalainen mies mitataan todella kun säät tästä lämpenevät.

      Naismyötämielisyyden osoittamiseksi esitän katupartioita, joissa miehet ovat pukeutuneet naisiksi (Soldiers of Nylons).

      J ----

      Poista
    3. J----, taidat olla oikeassa. Oletkin. Toivottavasti kesäennusteesi ei käy toteen. Mutta polttoaineet on olemassa.

      Itse olen taas tullut siihen tulokseen että me jotka olemme sitä mieltä että tätä aivolohkojen nyrjähdystä, maahanmuuton rajoittamattomuutta ja teeskentelyä että "olemme kaikki samanlaisia" vastustamme, juuri me olemme maltillisia ja tätä kaikkea puolustavat, hyssyttelevät, peesaavat ovat niitä radikaaleja, äärimmäisiä.
      Koko juttu on ikään kuin toisin päin kun ajattelemme tai kuinka meidät johdetaan ajattelemaan.
      Perustelut.
      1. Maahanmuuton hillitsijät toivovat meille tutun yhteiskuntarauhan ja elämäntavan säilyttämistä, jatkumista, sellaista pysyvyyttä. Voiko maltillisempaa ajatusmaailmaa olla? Pysyvyys, rauha, turva.

      2. Kaiken maailmamme avaavat sitten perustelevat että muutos, muutos, Suomi ei ole enää, eikä voi olla entisensä, on totuttava uuteen uuteen uuteen, ei ole paluuta entiseen, ajattele uudella tavalla. Juuri tuohan on radikaalia.

      Miksi sitten ajattelen ylipäätään näin? Koska ajatteluni perusteet on tarkistettavissa joka päivä päivän uutisista. Niin myös tänä maanantaina.

      Tänään MALTILLISIA ajatuksiani vahvisti, valitettavasti, vastaannottokeskustyöntekijän murha Ruotsissa ja nuoren naisen joukkoraiskaus rautatieasemalla kotikaupungissani.


      jope

      Poista
  29. Tiedämme, että alaikäiset voivat olla hyvin julmia toisia ja muita kohtaan.

    Tiedämme kaiken aikaa, että turvapaikanhakija on käsite, joka pitää sisällään mitä vain.

    Ymmärrän vastaanottokeskustyön sosiaalisena työnä ja valitettavasti sosiaalisen työn tekijät joutuvat työssään hyvinkin vaarallisiin tilanteisiin.

    Eilen tuli Friiltä koskettava dokumentti idealistisesta sosiaalityön opiskelijasta, joka lähti Kansasista New Yorkiin missä hänet puukotettiin.

    Tilanteet voivat olla hyvin nopeita, mutta haluaisin tietää kuinka kaiken kaikkiaan vastaanottokeskuksissa varaudutaan väkivaltatilanteisiin.

    Olen jossain urani vaiheessa vetänyt ns. turvaryhmää eräässä kaupungissa. Sen alkuoivallus oli nimenomaan siinä, että naiset sosiaalityötä tehdessään joutuvat väkivallan kohteeksi ja niinpä perustettiin turvaryhmä kannettavine hälytyslaitteineen ja muine järjestelyineen. Hanke sai aikanaan valtakunnallistakin huomiota. Se oli suoraa käytännön toimintaa ja ikään kuin organisaation sisäistä tarpeen vaatiessa todentuvaa katupartiotoimintaa, joka ei pitänyt numeroa itsestään.

    En tiedä mikä yllä mainittu keissi on mutta sellainen viisastelu, että kyllä puhumalla aina pärjää on kuvottavaa roskaa.

    Vastaanottokeskuksissa siis täytyy olla hyvin tarkoin mietityt turvajärjestelyt ja tietenkin ymmärrän myös sen jos niistä ei suurempaa ääntä pidetä. Mutta ne on oltava ja viive väkivaltatilanteeseen tulemiseen on minimoitava.

    Lastensuojelutyötä tekevät sosiaalityöntekijät hyvin käsittävät mistä nyt kirjoitan.

    Riskejä ei saa vähätellä!

    J ----

    VastaaPoista
  30. Tiedämme, että alaikäiset voivat olla hyvin julmia toisiaan ja muita kohtaan.

    Yllä ensimmäinen lause korjattuna.

    J ----

    VastaaPoista
  31. Nyt on pakko sortua alatyyliin minun.

    Olette ehkä seuranneet uimahalli-keskustelua. Mm. sitä että uimahalleissa porukka x saunoo uimahousut ja kalsarit jalassa. Niin todella tapahtuu. Täällä erittäin yleistä. Kaikki tietää, ja on nähnyt.
    Saunassa voi olla porukasta x 10-15 miehen porukka housut jalassa. Häveliäisyyssyistä kuten sanotaan. Ok, jos on pakko niin siitä sitten vaan. Hygieniasta tinkiminen on sittenkin ehkä se pienin hinta globalismista. Moni jättää uimiset väliin.

    Mutta jos häveliäisyyssyistä ei voida saunoa munasillaan miten sitten joukkoraiskaus onnistuu niin kuin se on onnistunut monta kertaa Euroopassa ja nyt myös Suomessa?? Ja Syyriassa ilmeisesti koko ajan, jokaisena päivänä siellä?

    Siinä alatyyliä, alatyylisyyteen ja pahuuteen normalisoituneessa ( !!! ) maailmassa.

    En tiedä miksi mutta nyt on tunne kuin sillä kk-miehellä parhaimmillaan. En jaksa tänään pettää itseäni enää sanallakaan. Pahojen ajatuksien päivä. Vaiko selvännäköisyyden päivä vain?

    VastaaPoista
  32. Turvatoimet vastaanottokeskuksissa on tosi tärkeä asia, samoin se, että työntekijöiksi valitaan ammatti-ihmisiä, jotka huomaavat kun joku on täysin pimahtamassa.
    Ne ohjaajat joita tunnen, ovat ihmissuhdetyöhön koulutettuja, valppaita, luotettavan ja vakaan oloisia, urheilullisia, nelikymppisiä miehiä. Totesin miehelleni, kun koolla oli isompi SPR:n porukka, että tuosta joukosta tunnistaa heti ohjaajat.

    Olen joskus lukenut lapsisotilaiden kuntouttamisesta. Näissä alaikäisten keskuksissa saattaa olla sellaisia, jotka ovat nähneet vanhempiensa kidutusta tai joita itseään on kidutettu. Kuntoutusta pitäisi järjestää alusta lähtien. Ehkä olisi myös hyvä, että heitä ei pidettäisi keskenään, vaan aikuisten maanmiesten joukossa, mutta siinäkin on oltava tarkkana, ettei ahdistunutta nuorta laiteta viereiseen punkkaan isänsä tappajan kanssa.

    Se, ettei pysty olemaan alasti toisten nähden ja raiskaukset kertovat samasta asiasta, seksuaalisuuden tabuluonteesta. Jos lapsia varjellaan näkemästä edes vauvasiskoa tai veljeä alasti ja seksuaalisuudesta ei kerrota koskaan mitään kotona tai kouluissa, paitsi että alastomus ja toisen koskeminen ovat kiellettyjä asioita, niin se tekee seksistä joillekin niin pelottavan, että sitä ei uskalla lähestyä muuten kuin varastaen, pakottaen tai porukassa pelleillen.

    VastaaPoista
  33. Kulttuureissa on toki eroja. Itse en voisi kuvitella harrastavani seksuaalisuutta muiden miesten läsnäollessa tai tahtovani sellaista heteroseksuaalisestikaan, mutta saunominen aatamin puvussa ei ole ongelma, vaikka eihän sitä miehen vartaloa mielellään katsele kaulan alapuolelta.

    Tuskinpa Marjatta kaikkea tätä väkivaltaa voi kuitenkaan selittää traumoilla. Olisi helppoa se.

    Lukuvinkki. Paljon siitä mitä me olemme sanoneet täällä väestönkasvusta amatöörimaisesti on sanottu artikkelissa Jukka Aakula, Väestönlaatu on julkishyödyke.
    (Löytyy helposti menemällä Sarastus-nettilehden sivulle.)

    Joo. En tiedä. Pitäisi tehdä oikeastaan itsekäs valinta ja alkaa suhtautua kaikkeen tähän luottavaisesti tai mieluummin unohtaa kaikki tämä. Reagoida vastan sitten jos päälle tullaan. Ja jos ei tulla, niin ajatella että mulla ainakin menee hyvin, mitä te hei vaahtootte. Zen ja mielenrauha ja yms. on aina helppo tie pois maailman paskan keskeltä. Luonne on vain sellainen että en koe olevani täällä keräämässä mitään karmapisteitä. Mieluummin tietoinen ja vähän levoton kuin hyvä hengitys ja tyhjä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En puhunut kaikesta väkivallasta vaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokesksuten ongelmista ja seksuaalisuuden tabuista, jotka ilmenevt eri tavoin. En selitä k a i k k e a traumoilla.

      Minusta ei yleensäkään kannata käyttää aikaa ja energiaa päivittelemiseen ja kauhistelemiseen, vaan pyrkiä löytämään ratkaisuja ongelmiin.

      On niitäkin - ja paljon - jotka eivät välitä. En oikein arvosta sellaisia ihmisiä.

      Poista
    2. Mikä nyt on mitä kenellekin. Minä koen päivittelemisenä nimenomaan suvaitsevaiston mantrat. Omani, ja kaltaisteni, taas ratkaisukeskeisenä.

      Välittämisenkin kanssa on miten sen näkee. Minusta maahamuuttoon tolkkua hakevat ovat juuri niitä välittäviä ja evabiaudetit jne. todellisuudelle ja ihmisille kylminä.

      Mutta ei kiistellä näistä.

      Malttia, tolkkua, rauhaa ja turvaa painottavat ihmiset on mulle maltillisia rauhanihmisiä. Sanalla sanoen, ihmisiä ihmisille. Periaatteidensa kanssa ylvästelevä moralististo ei niinkään.

      Mitä arvostamiseen tulee niin kukapa meistä arvostaisi kaikki ihmisiä. Olisi tekopyhää väittää muuta. Hienoa Marjatta että olet rehellinen. ¨



      Poista
  34. Loppukevennys synkkiin kommetteihini(tää on oikeasti hyvä):

    "Yleisen käsityksen mukaan "äärioikeistolaiset" ovat syrjäytyneitä peräkammarinpoikia.Bildin artikkelin mukaan äärivasemmistolaiset väkivallanteot Berliinissä ovat kaksinkertaistuneet vuosina 2009-2013 edeltävään vastaavaan ajanjaksoon nähden.
    92% vasemmistoradikaaleista asuu äidin luona."

    Hah hah.
    Tieto peräisin saksalaisesta Bild-lehdestä.
    Ehkä tilanteen koomisuuden ja naurun kautta sittenkin päästään eteenpäin.

    Käykää blogiperhe lukemassa Aakulan juttu. Siitä keskustellaan somessa paljon. Berliinin muuri taitaa olla lopulta murtumassa.

    VastaaPoista
  35. Aakula käyttää käsitettä väestönlaatu ja sitähän Hitlerkin käytti. Väestönlaatu siis herättää minussa karmaisevia kysymyksiä varsinkin kun itse olen sekä psykootikko että epileptikko siis keskitysleireissä olisin kuulunut kaasutettaviin.

    Minulle väestön MÄÄRÄ on selkeä asia ja olen ahdistunut sinänsä väestötsunamista. Mutta älkäämme alkako taas puhumaan siitä missä tsunami selkeimmin syntyy.

    Minä olen kiinnostunut Euroopasta ja arvostan Euroopan parhaita saavutuksia. Mutta minä en pysty ylevöittämään Eurooppaa. Mutta en tahdo että Eurooppa tai Suomi tukahdutettaisiin väestötsunamilla.

    Aakulan juttu haisee siis kaasukammion kaasulta ja kun tietää itse kuuluvansa vain hieman olosuhteiden kääntyessä kaasutettavien joukkoon niin se pistää nielaisemaan.

    Yritän nykyään nähdä ihmisen arvoa sielläkin missä sitä ei yleisesti ottaen kaiken kaikkiaan oikein nähdä.

    Mutta - mutta - Suomella on rajansa ja niitä pitää puolustaa vaikka aseellisesti. Sehän oli muinaisen kk-miehen sanoma.

    En tiedä - Aakulan juttu herätti minussa tympästymistä ja inhoa.

    J ----

    VastaaPoista
  36. J---, totta, siinä rikottiin myyttiä kaiken tasa-arvoisuudesta mutta ei varmasti haluta mitään muuta kuin tuhoisan väestönvaihdon pysäyttämistä Euroopassa. Se kuuluttamani demografinen vallankumous/vallanvaihto tapahtuu nopeasti kun se lähtee tapahtumaan. Sen sakuprofessorin, "uuden Marxin" (ette tainneet käydä lukemassa), mukaan peli on ohi jo 2040-2050.

    Muilta osin olet oikeassa ja ymmärrän kalseutesi. Kylmä jutti se todellakin oli. Mutta kylmää on menokin nykyään. Ei se lämpöisellä lässytyksellä yhtään lämpene.

    Monessa asiassa ei ole mennyt putkeen mullakaan. Heikkoja ollaan täälläkin.En kannata ihmisten jaoettelua tietenkään missään muodossa. Mutta elinpiirien, kulttuurien biodiversiteettien huomioimista kyllä. Rajoittamaton globalismi on vain niiden kaasukammioiden toinen olomuoto. Vahvimman oikeus jyrää globalismissa. Heikot ihmiset ja heikot kulttuurit (kuten pohjoismaiset sosiaalidemokratiat mikä meillä vielä on) jyrätään. Halpa- ja ilmaistyövoiman alkanut käyttö meilläkin on ensimmäisiä signaaleja siitä.

    VastaaPoista