maanantai 11. tammikuuta 2016

VAROITUS: TÄMÄ KIRJOITUS SISÄLTÄÄ DAVID BOWIEN RINNASTAMISEN JUMALAAN JA MUUTA USKONTOJA LOUKKAAVAA KIELTÄ !

Katson juuri Ylen Ykkoseltä Gideon Gitain dokumenttia Jumalan nimissä.  Se kertoo Israelin ortodoksijuutalaisista, jotka uskova kirjaimellisesti jumalan antaneen heille pyhän maan.

Ei nämä kuulkaa poikkea Isisistä mitenkään. Samoja paskoja kummatkin. Tappamaankin ovat epäilemättä ihan yhtä valmiita jos kova paikka tulee. Tosin antavat poliitikkojen ja armeijan tehdä sen puolestaan.

Näin tietenkin sanon siksi, koska en koe heidän pyhää jorinaansa todeksi sen enempää kuin Isisin heppujen. Olen uskonnoton eikä yhteistä kielipeliä löydy kummankaan kanssa. Tietenkin väkivaltaa lukuun ottamatta. Sehän on se kieli jossa pelit lopulta kohtaavat jos eivät ennen sitä.

Mutta jos tämä kaikki metafysiikka sittenkin on totta ja kumoamatonta, jos he jumaliste sittenkin ovat oikeassa, siis Isis tai nämä, viittaan yhä siihen, mitä kirjoitan jutussa Kuva ja sen tulkinta. 

YouTubessa kanadalainen astronautti Chris Hadfield laulaa avaruusasemalla painottomassa tilassa David Bowien Space Oddityn

Vitut jumalasta. Katselkaa ja kuunnelkaa se.

4 kommenttia:

  1. Dokumentti x heittää tunteet ja ajatukset toiseen suuntaan, dokumentti y toiseen. Näin me heittelehdimme sen mukaan mitä satumme katselemaan. Epämiellyttävä totuus tuolla, toinen epämiellyttävä totuus täällä. Viikon kuluttua tulee taas uusi tieto tai dokkari joka kuohahduttaa. Sitten seuraava. Meillä on ihmeellinen hermojärjestelmä. Maailmassa tapahtuu Juha joka sekunti niin paljon pahaa, niin mielikuvituksellisen paljon ja joka puolella että sitä lastia ei varmaan kestä kukaan tunteva ihminen.
    Uskonnot, kommunismi, ekologia, kollektiivisuuden ihanne, rajoittamaton kapitalismi...perusteita riittää aina kontrolloida maata, maita ja muita ihmisiä kuten noillakin.
    Luuletko etteivät palestiinalaiset haluasi kontrolloida aluetta 100 prosenttisesti? Lohdutukseksesi voin kertoa että Israelissa nuo ortodoksijuutalaiset ovat pieni vähemmistö, ei suosittua jengiä ollenkaan, mm. siksi että välttävät asepalveluksen, ikään kuin paikallisia sivareita (aika paradoksi kun miettii väkivaötaa) ja varsinkin koska eivät tunnusta Israelin valtiota ja armeijaa. Eivätkä tietenkään sen halua rinnakkaiseloon palestiinalaisten kanssa.

    Tunnet Juha käsitteen "hitler-kortti." Tuleeko nyt uudessa maailmassa peliin isis-kortti?
    Siis kun ei löydä sanoja kuvaamaan kuvotustaan, mikä se sitten onkin, niin huudahdus: ne on kuin isis. Totta kai vastaavaa kuin isis tekee on tehty ja tehdään. Sellainen on ihminen, jumalilla tai ilman kun se ideologisoituu muiden kanssa. Jossakin aiemmin otin esiin Etelä- ja Keski-Amerikan intiaanikulttuurien isismin. En edes suosittele tutustumista jos on toisessa käsityksessä.

    Niin, puuttuu vaan että vertaat Euroopan ja Saksan tuhoamisleirejä noiden äärijuutalaisten toimintaan. Malmön malliin.
    Huimin mitä olen kuullut hyvän ihmisen suusta: "Eikö ne mitään oppineet niillä keskitysleireillä?"

    Niin, juutalaisten koulutuskeskuksiahan ne olivatkin...?
    Ankarat opettajat. Olisi pitänyt oppia "meiksi" siellä, ja oppia inhimillisyyden aakkoset ja posken kääntäminen. Mikä siinä oli ettei ne sitä leirille oppineet?

    Oletko Juha lukenut Matti Pulkkisen viimeisen neljännen romaanin Ehdotus rakkausromaaniksi? Sitä kautta pääsee tuohon alueeseen syvemmin. Jos siis kiinnostaa muukin kuin itsestäänselvyyden toteaminen ja rimanalitus: vittu ne on ihan samanlaisia....

    Ymmärrän silti reaktiosi. Mullahan on vastaavia ollut viime kuukausina kuten olet huomannut.

    t. jope

    VastaaPoista
  2. Jos tunnen jonkun miellyttävän uskonnottoman niin yritän rukoilla hänen puolestaan, että hänkin pääsisi taivaaseen. Tarvitaan kai taivaassakin toisinajattelijoita.

    Mutta tieto Bowien kuolemasta iski.

    Juha Saaren suositus on kyllä sellainen, että ehdottomasti jokaisen pitäisi käydä se katsomassa. Hadfield on upea.

    Jumala kestää vitttuilun - enemmän kuin penseyden ja hengellisen pelurimaisuuden.

    J ----------

    VastaaPoista
  3. Pulkkinen pitäis lukea varmaan uudelleen. En hirveästi sitä enää muista.

    Nämä ortodoksijuutalaiset koki että tuhoamisleiritkin oli jumalan määräämää kohtaloa, eli ne oli tuon keskitysleirikortinkin ulkopuolella.

    Natsi- ja Isiskortit sun muut on ehkä siksi niin suosittuja kun ne ilmaisee äärimmäisyyksiä niin tehokkaasti. Kun minulle vaikkapa puhutaan latteasti sodan mielettömyydestä, tulee heti mieleen mitä olisi tapahtunut jos Saksa olisi voittanut sodan tai kukaan ei ois jaksanu panna hanttiin, valinnut siis mielekkäämmin. Tai perheenpuolustaminen väitettäessä ettei väkivalta ole ratkaisu. Tai poliisikortti: pitääkö pasifistin vastustaa aseita myös maan rajojen sisällä? Tai ett miten johdonmukainen anarkismi eroaa rodunjalustuksesta eli heikkojen,sairaiddn ja vanhusten tuhoamisesta käytännössä? Ajattelu on tehotonta ilman näitä kortteja kun puhutaan ideologioista. Oikeastaanme käytämme niitä tiedostamatta koko ajan vetoessamme äärimmäisiin lopputuloksiin.

    Ilmaisuni oli niin suoraviivaista koska koin yhtä valtavaa raivoa katsoessani noita kun sitä isisdokkaria missä ne opetti lapsia tappajiksi. En tiedä. Yleensä äärimmäisyydet saa hihnan laukeamaan.

    Ja sitä usan yliopistojen raiskausjuttua oli kans vaikea kstsoa. Sinäkin jope taisi mainita siitä. Maine, talous, jumala, onhan näitä syitä.



    Joskus vittuuntuu yksityiskohdista (fundamdntaaliusko tässä) vaan niin paljon, että on turhauttavaa taas vetäytyä kokonaisuuteen kun silloin ei enää voi puhua mitään (Palestiinan tilanne). Pitää se pulkkinen katella. Siltähän ilmesty hesarissakin juttuja. En sitten tiedä onko sekään yksityis(kohta)ajattelua kumempaa, epäkorrektia kylläkin mikä on aina piristävää...

    En tiedä. Ehkä ratkaisu tässä maailmassa olisi vaieta kokonaan. Olla puhumatta sen enempää islamista kuin muustakaan maailmanselityksestä. Ehkä se olisi isoin ele jonka ihminen pystyy enää tekemään. Ja siten puolustautua väkivalloin tarvittaessa, sillä ainoalla yhteisellä kielipelillä - ellei ennen sitä muuta yhteistä sovita...

    Olen ilmiselvästi turhautunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä: oikeastaan tarkoitukseni ei ollut komnentoida laajemmin Palestiinan tilannetta vaan kyse oli impulsiivisesta reaktiosta fundamentaaliin,lähtökohtaan olla väittämättä palestiinan ongelmasta. Joo, noin se meni.

      Poista