perjantai 15. tammikuuta 2016

VIELÄ KERRAN VAIKEASTA AIHEESTA JA SITTEN EI ENÄÄ...(päivitetty alaviitteineen 4.2.)

Se miten ilmaista osan ja kokonaisuuden suhde liioittelematta, vääristelemättä ja vähättelmättä, välähti minulle tänään katsoessani Pressiklubia. Aiheena oli, kuka uhkaa turvallisutta ja kuka uhkaa liioittelee ja kuka sitä vähättelee.

Tiedän. Tämä aihe jo kyllästyttää. Minun on kuitenkin pakko kirjoittaa toiston uhallakin vielä tämä. Jo senkin vuoksi, mitä olen aiemmin kirjoittanut.

Kun kulttuurin ja sen arvojen vaikutuksesta yksilön sopimattomaan tai rikolliseen käyttäytymiseen yritetään puhua kokonaisuutena, joukkojen ja tilastojen tasolla, se tuntuu johtavan kuin luonnonlailla mahdottomaan: joko liioitteluun tai vähättelyyn, vihaan tai puolusteluun. Kun taas sopimattomuuteen tai rikokseen syyllistyneen kanssa puhuu yksilötasolla, kulttuuriin, arvoihin ja asenteisiin on pakko kiinnittää huomiota. On tarkasteltava sitä, mikä on kokonaiskulttuurin suhde kyseisen yksilön käyttäytymiseen. Miten se juuri tässä ihmisessä ilmenee. Muuten ei kohtaa kokonaista ihmistä vapaana subjektina ja hämärtää toisen myös häneltä itseltään sekä määrittelee mahdollisesti kulttuuria liikaa yksilön käyttäytymisen perusteella.* Eli tekee työnsä huonosti.

Kun Kaarina Hazard kysyi, mitä merkitystä on tiedottaa turvapaikanhakijuus tai etnisyys rikosten ja häiriköinnin uutisoinnissa, kysymys on hyvä. Sebastian Tynkkysen vastaus oli, että salailu vain lisää yleistä epäluuloisuutta, katkeruutta ja vihaa. Sekin on totta. Minusta ratkaisu ongelmaan olisi sen tosiseikan informoiminen, että kaikki muuttujat otetaan huomioon tapauksia tutkittaessa ja varsinkin ennaltaehkäisevän tai uusimista ehkäisevän työn yhteydessä. Tällöin kyse ei olisi sen enempää väärästä yleistämisestä kuin vähättelemisestäkään. Pelkkä etnisyyden tai turvapaikanhakijuuden toteaminen aiheuttaa juuri tuollaisia Hazardin ja Tynkkysen välisiä umpikujia.

Uutisoinnissa kulttuuritaustan tietämisestä ei ole välttämättä hyötyä mutta rikosten uusimista ehkäisevän tutkimuksen ja työn kannalta sillä on varmasti merkitystä. On tärkeää tietää, miten kulttuuri ja sen arvot vaikuttavat muiden muuttujien kanssa ympäristössään muuttuvaan ja ympäristöään muuttavaan yksilöön.

-

*Hyvä esimerkki meitä lähempää on amerikkalaisen yliopistokulttuurin seksuaalirikokset, mistä näimme äskettäin dokumenttielokuvan Uhka kampuksella (nähtävissä Yle Areenassa vielä muutaman päivän). Testosteronia pursuavan alakulttuurin merkitystä ei yksittäistapauksisssa voi jättää huomiotta. Oleellista näiden nyt niin kuumuen kulttuuristen kysymysten kohdalla on se, millainen hegemonia yksittäisten tekojen hmpärille muodostuu: tuomitaanko teot yleisellä tasolla vai nähdäänkö ne ikään kuin yleisen arvomaailma jatkeena?


Samoin somessa joukkoraiskauksella suvakkihuoria uhkaavan arvoja ja alakulttuuria sietää tutkiskella yhtä lailla kuin ulkomaalaisia joukkohäiritsijöitä. Leikittelen myös ajatuksella että moinen ihminen pestautuisi palkka-armeijaan ja löytäisi itsensä vieraan ja omaansa kehittymättömämpänä pitämänsä kulttuurin keskeltä. Vapaana ja villinä. Ajatuskin pelottaa: miten kotimaassa vain someuhkauksien tasolle jäävä asenne pääsisi käytännössä toteutumaan?!


Mikä siis joukkohäiritsijöitä ja suvakkihuorittelijoita voisi yhdistää? Kulttuurinen ylimielisyyskö? Välinpitämättömyys ja välineellistäminen vähempiään kohtaan?

117 kommenttia:

  1. Olisi aivan hassua, jos turvapaikanhakijatsunamia ei dokumentoitaisi tilastotieteellisesti. Tilastot ovat faktaa - tulkinnat ovat politiikkaa.

    Se mitä tapahtui vuonna 2015 Suomessa ja mitä tapahtuu tänä vuonna Suomessa koskien turvapaikanhakijailmiötä on täydellisen ainutlaatuista. Tämän kaltaista ilmiötä Suomi ei ole kokenut koskaan aikaisemmin.

    Jos ennen kokemattomaan ei liittyisi erilaisia kokemuksia ja tunnetiloja niin se olisi kummallista.

    Karjalan evakkoja älkäämme sekoittako tähän.

    J ----

    VastaaPoista
  2. Lisään vielä - se mikä Suomessa on historiallisesti ainutlaatuista ei voi kyllästyttää. Reippaiden idän miesten tsunamimainen tulo Suomeen ei kyllästytä ketään tosi ajattelijaa.

    Olen katsonut kuvia eräästä vastaanottokeskuksesta, jonka johtaja on everstiluutnantti evp. Hänen ympärillään hyvinvoivat nuoret miehet peukuttavat. Näitä peukkukuvia olen nähnyt lehdissä. Ihmettelen.

    Ainakaan nämä reippaat idän tulijat eivät kärsi sellaisesta eksistentiaalisesta kauhusta kuin minä.

    Tiivistäen. Vuoden 2015 turvapaikanhakijatsunamiin liittyen ja sen jatkoon tänä vuonna minä en ole nähnyt ainoatakaan tuskan kuvaa. Ehkä media sitten sensuroi eikä näytä niitä.

    J ----

    VastaaPoista
  3. Vielä 2 - kesän 1944 torjuntavoitto perustui siihen, että tavallista suomalaista rivimiestä kammotti ajatus turvapaikanhakijuudesta. Hän pani sitä ajatusta vastaan kaiken voimansa. Hän voitti.

    Tätä totuutta vastaan voidaan tilastoida mitä tilastoidaan. Höperehtiä mitä höperehditään.

    Me tiedämme - sen mitä tänne tulijat tekevät sitä suomalainen ei pystyisi tekemään.

    Ainakaan jos vielä on Rokkia.

    J ----

    VastaaPoista
  4. Hazard oli tuossa keskustelussa joissain kohti ärsyttävä, Tynkkynen ja Enbuske hyviä. Stiller on aina mainio. Ne Tynkkysen tekstit ovat kyllä ihan sketsiainesta, ihan muuta kuin hänen käyttäytymisensä ja puheeensa keskustelussa.

    Kulttuuritausta vaikuttaa rikoksissa ilman muuta, ja niitä taustojahan on muitakin kuin turvapaikanhakijatausta. Minusta ei haittaa, vaikka taustoja mainitaan, esim. kansalaisuus, kamppailulajien harrastus, ikä, erilaisiin väkivaltaisin järjestöihin kuuluminen jne - USA:ssa juuri katupartiot ovat ampuneet viattomia ihmisiä.
    Ruotsalainen salailukäytäntö johon viitattiin sopii kyllä ruotsalaiseen tyyliin, jossa lapsilla ei ole koulussa yhteismitallista arvostelua, vaan jokaisella oma yksityinen ja erityinen, ja jotkut kokeilevat sitäkin, että lapsen sukupuoli salataan ja hänelle annetaan neutraali nimi. Minä en ymmärrä, mitä ja ketä tällainen ultrayksilöllisyys (lue sumutus) hyödyttää.

    Hazard toi kyllä esiin hyvän pointin, kun hän kysyi, miksi naiset eivät ole kirjoittaneet naisten ahdistelusta, vaan miehet. Se on siksi, että naiset tietävät, ettei se ole niin yksinkertainen asia, minä Tynkkynen sen näkee eli viattoman Suomi-neidon puolustus ja siksi, että naiset tuntevat paitsi itsensä myös toisensa.

    VastaaPoista
  5. Turvapaikanhakija on yleiskäsite. Se ei ole käsite, joka merkitsisi sitä, että aina ja kaikissa tapauksissa turvapaikanhakija olisi kunniallinen ja hyväkäytöksinen ihminen. Turvapaikanhakija kertoo noin yleisesti, että ihminen on tosiaankin tullut jostain kaukaa aika hiljattain Suomeen.

    Menen biologiaan. Ihminen on seksuaalinen olento ja varsinkin nuori mies. - Tällä hetkellä tärkeimpiä kysymyksiä on se millä tavoin vastaanottokeskuksissa olevien nuorten miesten seksuaalinen voima voidaan purkaa asiallisella tavalla, ettei kesällä -16 lueta jatkuvasti lehdistä tietoja raiskauksista.

    Minulle mies kuitenkin on sellainen olento, jonka pitäisi puolustaa kuolemaansa saakka naisolennon turvallisuutta ja hyvinvointia. Mies lähtee viimeisenä uppoavasta laivasta. Mies uhraa itsensä naisen vuoksi - tämä tapahtui sodissamme. Se on kiistämätön tosiasia.

    Lain täytyy olla ankara silloin kun mies poikkeaa yllä mainitusta. Jos joku kysyisi minulta hyväksytkö kuolemantuomion Suomeen niin juuri nyt minun melkein tekisi mieleni sanoa - kyllä.

    Rikosseuraamukset voivat lähteä sakoista, ehdollisista tuomioista ja yhdyskuntapalvelusta - mutta jossain toisessa päässä voisi olla hirttotuomio. Tietenkään ketään ei saisi tutkimatta hirttää.

    Suomalaiset naiset kesässä -16. Minua ahdistaa ja pelottaa... onneksi sentään on reippaiden suomalaisten miesten katupartioita!

    J ----

    VastaaPoista
  6. Jos mentäisiin hirttotuomioihin rikosseuraamuksissa niin ne toimeenpantaisiin julkisesti toreilla alueittain. Tässä tapauksessa nykyisen työnsä vuoksi Juha Saari joutuisi pyövelin rooliin. Seinäjoen seudulla hirttotuomiot toteutettaisiin rikosseuraamuslaitoksen Seinäjoen toimiston työnä ehkä Tangomarkkinoiden aikaan, jolloin tapahtumaa seuraavaa yleisöä on eniten. Ehkä ennen hirttämistä voitaisiin soittaa kappale, jonka nimi on Viimeinen Tango. En ole vielä ehtinyt sanoittamaan sitä.

    Näen mielikuvan, jossa Juha Saari musta huppu päässä ja siinä hupussa on Risen logo.

    Nykyään yli viisikymppisen on vaikea saada uutta työtä ja jos itse eroaa niin työvoimaviranomaiset antavat karenssiajan...

    J ----

    VastaaPoista
  7. No tällainen siitä tuli:

    VIIMEINEN TANGO

    Molin niin ristuksen häjy!
    Molin niin ristuksen häjy!

    Köysi mun kaulas jo kiristyy
    happia en saa mun ilmeeni irvistyy
    tutajaa täs ruumihini toki
    mä olin eräillen naisille syvä joki

    Molin niin ristuksen häjy!
    Molin niin ristuksen häjy!

    Kansa tuas mua ilikiästi katteloo
    mitä neki mukavat ja nyhtyrit ajatteloo
    kyrpäni kaiken mun eresnäni raiskas
    se mullen tämän tuomion paiskas

    Molin niin ristuksen häjy!
    Molin niin ristuksen häjy!

    Vieressäni on viimeen Saaren Juha
    oomma jutellu ei mikään tuntematon kuha
    sillä on ny sen mustanfärinen virkahuppu pääs
    mutta mä sanoosin notta sillä ei oo järki jääs

    Molin niin ristuksen häjy!
    Molin niin ristuksen häjy!

    Mitä mä viisasta sanoosin lopuksi
    täs kun kualema käy kohta hopuksi
    antaa mennä vain tuloo lähtö makia
    näin käy kun on aikuunen miäs sakia

    Molin niin ristuksen häjy!
    Molin niin ristuksen häjy!


    J ----

    VastaaPoista
  8. Oletteko nähneet Fassbinderin 70-luvun elokuvaa "Pelko jäytää sielua"? Meille on jäänyt siitä perheen keskeinen sanonta "Dein kuskus gut", jota käytämme miehen kanssa joistain tilanteista. Leffassa vanhempi saksalainen rouva rakastuu marokkolaiseen siirtotyöläiseen, mikä on ympäristön mielestä mahdotonta.
    Nyt on taas ollut paheksuttavia kuskus-tilanteita, ihastumisia, joissa suomalainen nainen on vapaaehtoisesti - hui sentään! - hakeutunut turvapaikanhakijan seuraan.

    Mitä se kenellekään kuuluu, mitä aikuiset ihmiset tekevät omasta vapaasta tahdosta keskenään? Vastaanottokeskukset ovat ihan tavallisia kerrostaloja eikä mitään sairaaloita. Jos siellä joku suomen kielen opettaja ja irakilaismies rakastuvat, niin onkos se nyt niin eri kuin vastaava tilanne kansalaiopistossa? Minua naurattaa tämä holhoustilanne hurjasti.

    J----, sanot tuolla edellä näin: "Turvapaikanhakija on yleiskäsite. Se ei ole käsite, joka merkitsisi sitä, että aina ja kaikissa tapauksissa turvapaikanhakija olisi kunniallinen ja hyväkäytöksinen ihminen. Turvapaikanhakija kertoo noin yleisesti, että ihminen on tosiaankin tullut jostain kaukaa aika hiljattain Suomeen."
    Juuri niin! Ja nyt tuntuu, että heitä kaikkia demonisoidaan, niin ettei heidän kanssaan saisi muka syntyä normaalia ihastumista, jopa rakastumista. Tai ihan vaan seksisuhdetta. Suomalaiset naiset ovat hyvin estottomia, sen tietävät kaikki. Meillä ei ole tarvittu mitään seksuaalivallankumousta kuten USA:ssa, koska meillä ei ole oikeastaan mitään tabuja ollutkaan - alastomuuskulttuuri, saunominen perheen kesken jne. ovat vaikuttaneet suhtautumiseemme.

    Raiskaukset ovat sitten ihan eri juttu.

    Katsotaan nyt, mitä tämä vaikuttaa pesäpallojen heilutteluun ja uhataanko näiltä vokkimiehiin ihastuneilta leikata hiukset, pyörittää tervassa ja panna kävelemään alasti läpi kylänraitin. Tai siis on varmaan jo uhattukin - vielä pahemmin rangaistuksin.

    Katupartiot sellaisina kuin ne tähän mennessä ovat mediassa näkyneet, ovat pelottavinta, mitä olen nähnyt koko elämäni aikana tosielämässä, fiktiossa kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden rasistien katupartioissa mitä olisi, puolikas tusina hölmöä varttinatsia liikkellä kerralla.

      Meillä täällä on ollut pari, kolme sataa miestä kerralla partiossa katutilaa haltuunottamassa.
      (kts. kommenttini alhaalla)

      Aseistuksena ei ollut noiden rasistien tapaan tyhmää takkia, tatskoja, leijonaketjuja, viikinkijumalan kuvaa tai taskuun piilotettua nyrkkirautaa, vaan Lumiaa, Samsungia, Applea, jalassa Pumaa, Nikea, Adidasta. Mitä taskuissa oli sitä en tiedä.
      Niiden jumalasta en tiedä mutta näyttää sallivan viikonlopusta toiseen ainakin alkoholin käytön. Kymmenkunta rikosilmostusta tästä partioinnista tehty. Minua eivät pelota yhtään ja eivätkä näyttäneet tuottavan harmia kenellekään, mutta noiden rikosilmoitusten perusteella en lähettäisi nuoria naisia heidän(kään) suojeltavaksi.

      jope

      Poista
    2. Mutta jope, Odin-partioiden johtajilla useilla paikkakunnilla (niitähän on nyt yli 20 ryhmää) on tuomioita väkivallasta, perustajalla mm. väkivallasta ulkomaalaisia kohtaan ja lapsen uhkaamisesta puukolla. Minusta tällaisista henkilöistä koostuvat ryhmät ovat suuri uhka.
      Ryhmä on perustettu taistelemaan valkoisen Suomen puolesta. Eikö tämä asetelma herätä epäilyä partioinnin luonteesta?

      Poista
    3. Marjatta, totta, jos ja kun noin on, ovat nuo partiot vaarallisia meille kaikille. Olet oikeassa.

      Mitä sitten tulee taas poliittiseen tavoitteseen...

      (tuskin se kuitenkaan ihonväri-kriteeri on; en nimittäin koskaan ole noiden tai kenenkään kuullut vastustavan esim. itäaasialaisten, kiinalaisten, vietnamilaisten jne. maahanmuuttoa)

      ...niin miten me voimme sanoa että maailman kautta aikojen yleisin polittiinen motiivi, nationalismi, oma valtio, on sen tuomittavampi kuin globalismikaan, siis laillisissa puitteissa?
      Onhan niillä täysi oikeus ajaa nationalistisia laillisia tavoitteita siinä kuin muilla/meillä monikulttuurisia.

      Katupartio-toiminta on, olen samaa mieltä, sen tavoitteen ajamiseen kylläkin huono vaihtoehto.
      Väyrysen tekemä rauhallinen ja kannatusta saanut kansalaisaloite jo paljon parempi. I mean it, really hah.

      jope

      Poista
    4. Globalismi tuntuu olevan todella kaukana tällä hetkellä. Maltillisessa nationalismissa ei kai ole mitään pahaa, se on normaalitilanne, mutta tämä uusisänmaallisuus on ainakin minulle näyttäytynyt ihan muuna.

      Poista
  9. Mielestäni voisi kirjoittaa suuren rakkaustarinan siitä miten suomalainen nainen rakastuu turvapaikanhakijamieheen - ja tietysti mies naiseen. Tämä kaikki on sallittua ja niin saa käydä. Rakkaudelle ja rakastumiselle ei saa asettaa mitään esteitä. Mielestäni Suomeen on tullut tsunami komeita nuoria miehiä ja jos suomalaiset naiset eivät heihin tuntisi mitään vetoa niin se olisi outoa.

    Mutta tosiaan - raiskaaminen. Se on eri juttu ja valitettavasti minä pelkään tulevana kesänä raiskausaaltoa, jonka aiheuttaa turvapaikanhakijoiden patoutunut seksuaalisuus.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämän takia pitäisi myös tyttöjä valistaa. Jos ehdottaa jotain tähän suuntaan, niin jotkut älähtävät heti, että tytöillä on oikeus kokeilla viehätystään, keimailla ja lähennellä niin, että ei-sana uskotaan - naps - siinä vaiheessa, kun tyttö niin päättää. Tämä liittyy myös suomalaisten naisten vahvuuteen, siis se tapa, että nainen on aina se, joka päättää ja määrää. Moni tyttö käyttäytyy vaarallisen julkeasti. Tämä käytös yhdistyneenä humalahakuiseen juomiseen on epäviisasta kaikkinensa.

      Poista
  10. "Moni tyttö käyttäytyy vaarallisen julkeasti." - Karmiva lause! Mutta ilmeisen tosi lause... huh!

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torinäkymä on mainio.

      Pelko jäytää sieluja on ehkä fasbin paras bolwieser-tv-sarjan ohella. Tuo j:n ehdottama elokuva ois huikea. Kyllä maaamme nykytilasta hyviä aiheita löytyy.

      Se mikä noissa Sotureissa on pelottavaa (nythän niitä ei tartte suomalaisten pelätä) on se, että ne luonnollistavat ääriajattelua. Ja juuri kohteliaisuudellaan ne mielestäni juuri tekevät sen tehokkaammin niin paradoksaalista kuin se onkin.

      Ja asialliset suhteet miesten ja naisten välillä yli "kielimuurin" ovat parasta opastusta maamme naisten itsenäisyteen.

      Sitä miksi naiset eivät ole puhuneet häirinästä, pitää
      Hazardin kysyä naisilta. Onko sekin nyt miesten syy että naiset vaikenee? Nyt ne pitää pelastaa jo omalta mykistymiseltäänkin. Ja just ku päästiin kehumasta että miten naiset osaa puhua ja miehet vaieta. Enbuskenkin piti pyytää anteeksi sitä että on mies. Ettekö te naiset jo kyllästy tähän ikuiseen pelastamiseenne? Milloin ulkonäön ja miloin älykkyytenne ja oikea kjallisuuden suhteen.

      Poista
    2. Joo, he juttelevat nyt niin silmänkääntötemppumaisen ja tarkoitushakuisen kohteliaasti. Joku puolusti heidän sopivuuttaan järjestyksenpitäjinä sillä, että kansanedustajillakin on tuomioita. Siis kyllä, todellakin luonnollistetaan.

      Minä ymmärsin Hazardin maininnan siitä, että naiset ovat vaienneet niin, että naiset seuraavat oudoksuen miesten möykkää, varsinkin kun jotkut "puolustajat" lähettelevät heille joukkoraiskausuhkauksia, jos he sanovat omia mielipiteitään. Tätä on kai tapahtunut myös paljon.

      Mitä sinä tarkoitat Juha tuolla lopulla naisten pelastamisesta ulkonäön, älykkyyden ja oikean kirjallisuuden suhteen? En nyt oikein pääse tähän kiinni. Että naiset vaativat kehumista näissä asioissa vai mitä?
      En minä ainakaan. :)

      Poista
  11. Vielä - poliisilla ei ole voimavaroja kohdata kesää -16. Poliisi tulee paikalle vasta sitten kun raiskaaminen on tapahtunut. Poliisi ei ole mikään pelote! - Poliisi on henkihieveriin kutistettu organisaatio. Siksi tarvitaan katupartioita pelotteeksi. - Jokainen katupartion jäsen varmastikin tietää, ettei hänellä ole poliisin asemaa ja väärästä liikkeestä hän on oikeudessa vastaamassa teoistaan.

    Jos kaduilla marssiva tavallisten miesten katupartio ehkäisee tulevana kesänä yhdenkin raiskauksen - niin olen siitä onnellinen.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanoin, tuo partio-ongelma on ideologinen. Jos sellä olisi tavismiehiä ja -naisia niin ei tästä kukaan puhuis. Oltais vain huolssaan niiden turvallisuudesta.

      (Muutin vähän tuota juttuni neljättä kappaletta. Nyt paree ja selkeempi.)

      Poista
  12. Minä olen vittuillut naisille. - Minua paremmat miehet eivät sitä tee. - Naisille ei saa vittuilla eikä varsinkaan naisen vittuun saa koskea ilman naisen lupaa.

    Kesä -16. Hmm...

    J ----

    VastaaPoista
  13. Muistutan vielä aiemmasta jututsta ettei nimimerkki J---- ole jope, eli minä, vaikka alkukirjain onkin sama.

    Totta kai rikoksen tekijän etnisellä taustalla kuten kaikilla taustatekijöillä on merkitystä. Näiden muuttujien pohjaltahan tehdään, tai voidaan tehdä politiikkaa, mm. maahanmuuttopolitiikkaa. Suomellahan ei ole mitään lähtökohtaista velvollisuutta ottaa maahamme ketään, jos sellainen olisi oikeaa politiikkaa. Direktiivejä on, ja sopimuksia, mutta ne ovat aina korjattavissa, jos on välttämätöntä. Näiden asioiden läpi-ideologisoiminen ja universalisoiminen on tietenkin globalistien (sekä oikeiston nallejen että vasemmiston linnien)etu ja taktiikka.

    Valtiot perustettiin aluksi, kulttuurien alkuhämärissä nimenomaan suojelemaan asukkaitaan. Perustehtävä on edelleen totta.

    En ala nyt toistamaan kantojani uudelleen, enkä jälleen kerran niitä älyllistämään, mutta sanon venkoilematta edelleen että sitten kun Hazard tai saman viiteryhmän jäsenet laittavat oman teininsä samaan rupiseen lähiöhissiin yhdessä kolmen irakilaissotilaan kanssa ilman huolta, häivää, pelkoa, niin vasta sitten kanta ettei etnisyydellä ole väliä on totta.
    Epämiellyttävä tilastollinen, suhteellinen ja absoluuttinen fakta kuitenkin on että näistä keskustelunalaisista ryhmistä tulee moninkertaisesti enemmän rikoksentekijöitä monissa eri rikoslajeissa vuodesta toiseen. Miksi se pitäisi jättää huomiotta ja leikkiä ettei sellaista ole?

    Se on myös totta, että naisrauhan puolesta puhujissa on ollut hämmästyttävän vähän naisia. Päinvastaisen vakuuttelijoita (ettei mitään hätää ole) sitäkin enemmän.
    Se on kyllä hämmentävää. Ensimmäiseksi mieleen nouseva selitys on kyllä aika vulgääri. Yirtän uskoa ettei se ole totta, vaikka näitä tapauksia on näissä vokeissakin nyt tullut ilmi. Tietoahan niistä on ollut jo pitkän aikaa. Kuvauksia elämästä vokkilassa jne. Villiä on meno ollut.
    Oma ennustekseni on että sitten kun tuhannet turvapaikan saaneet saavat sen ilmaisen kunnan vuokra-asunnon niin sitten vasta alkaa tapahtua. Kuten olen jo aiemmin todennut; osa suomalaisista tulee vastaanottomaan Syyrian, Irakin, Afgannistanin oikeasti ja todellisesti vastaan korvillaan, silmillään, asumisellaan, 24/7. Silloin kuilu vasta "hazardiston" ja heikommin toimeen tulevan väestön kesken repeää todella auki.

    Ai niin, muistakaa tuomita puolalainen ja unkarilainen demokratia. He äänestivät väärin. Ei pidä luulla että demokratia tarkoittaa sitä että saa itse valita itselleen mieleiset johtajat. Samaahan mekin on kuultu. Keväällä 2015 äänestettiin väärin ja sen jälkeen on vielä ajateltu väärin.
    Itse olen sillä linjalla myös että jotakin on nyt mennyt todella väärin.
    En ole hazardin- tai tynkkysenvarma mitä, mutta koko ajan fiilis, että hitto, tätäkö tää nyt on sitten tästä eteenpäin ja että Suomi on muuttunut toiseksi, paljon paskemmaksi maaksi. Ja se on ikävä juttu, koska mulla ei ole vain yhtä ryhmää jota voisin syytellä meillä-on-unelma -tyyliin, vaan tuntuu ja vaikuttaa että me kaikki yhdessä teimme sen, ja sitten vielä ne maahamme lentäneet, kauhoneet, polkupyöräilleet, reilanneet, uineet pakolaisetkin. Olisi niillä luullut olevan itsehillintää edes sen ajan kun asiansa käsitellään.
    Miksi maamme on nykyään siinä jamassa että on pakko kaikkien muiden medioiden ohella lukea sitä kaksikirjaimista lehteä, jotta saa edes jonkinlaisen kuvan siitä mitä tapahtuu. Tosin minä pk-seudulla asuvan ja liikkuvana näen aika paljon ominkin silmin. Kyllä jokaisen pitäisi kokea metromatka tai pari jossa on lähes ainoa tai ainoa suomalainen. Se ei sinänsä todista mitään mutta tietää ainakin ettei ole kekkossuomessa enää.


    jope

    VastaaPoista
  14. Jope kirjoittaa viisaasti. Minä en voi enää palata siihen mitä olin ennen mielisairauteni puhkeamista ja pakkohoitojuttuja. Ehkä minulta pitäisi kieltää sana. En oikein aina tiedä miten sanomiseen pitäisi suhtautua.

    Se hahmoilu joka dokumentoituu tässä Juha Saaren blogissa oli minulle elämää silloin kun se tapahtui. Nyt on surun aika kun hahmot ovat kuolleet.

    J kirjain tulee aivan faktisesti etunimeni alkukirjaimesta. - Jotkut tietävät sen.

    Jope on liian lukenut ja monin tavoin oivaltava ihminen, että lukija etsisi hänestä J ----tä. Voit ottaa rennosti äläkä vain hylkää tätä blogia.

    On kolme jotka voisivat kirjoittaa mainion näkökulmakirjan ajastamme:
    Marjatta Mentula
    jope
    Juha Saari

    J ----

    VastaaPoista
  15. Jatkan nyt kuitenkin taas pari sanaa. Minulla on epilepsia. Epilepsian historia on vaikea. Epileptikkoja on marginalisoitu. Minulla on mielisairaus ja sama koskee mielisairaita. - Kun olen tänne kirjoittanut niin en ole kirjoittanut ns. normaaleiden ihmisten luokasta päin. Minä kuulun alaluokkaan ja olenpahan saanut maistaa mitä se käytännössä merkitsee. Olen ollut ikään kuin tämän blogin musta, maaorja tai todellakin - turvapaikanhakija. Minulla on ollut elämässä sellaisia aikoja, että olen haaveillut Suomesta pois lähtemistä nimenomaan turvapaikanhakijaksi. - Tähän saakka olen selvinnyt juuri oikeissa paikoissa taipumalla ja nöyristelemällä, esittäytymällä tyhmempänä kuin olenkaan. - Vaikka olenkin aikamoinen typerys.

    Kun minä katson viime vuoden tulijatsunamia niin katson sitä oman helvetillisen historiani sisällöistä päin. - Silloin totean, että tänne tulee ihmisiä, jotka eivät käsitä sitä ahdistusta, johon minä olen joutunut toisten ihmisten vuoksi.

    Mitä nämä reippaat nuoret miehet ajattelevat kaatumatautisista ja hulluista ja varsinkin silloin kun nämä kaksi yhdistyvät?

    Minulla on pelon historia. Sitä en nähnyt tulijoissa. En aistinut sitä.

    J ----

    VastaaPoista
  16. Tässä alla äsken Iltalehdestä kopioimani yksi niistä monista "yksittäistapauksista" joita on viime aikoina ollut ja joita tulee lisää, mutta tässä tapahtumassa on mielestäni jotakin metaforallisuutta, kansallista symboliikkaa orientien värittämästä reaaliglobalismista jonka keskelle olemme joutuneet. Symoliikka toimii hyvin jos ajattelemme että juuri näin meidät on yllätetty, alastomina omassa kulttuurissamme täällä organisoidussa, hillityssä ja hallitussa Pohjolassa:

    "Haukiputaan uimahalli Vesi-Jatulissa torstai-iltana aikaa viettänyt nainen koki elämänsä järkytyksen mentyään pesulle uinnin jälkeen pienen vauvansa kanssa.

    - Olin siellä naisten suihkutilassa alasti, ja suihkussa oli myös yhtä aikaa useita ala-asteikäisiä tyttöjä. Yhtäkkiä suihkutiloihin tuli ulkomaalainen mies, jonka tunnistin turvapaikanhakijaksi, nainen kertaa.

    Naisen mukaan mies jäi paikoilleen tuijottamaan suihkussa olleita.

    - Hän katseli ja hymyili ja alkoi omille jaloille suihkuttamaan vettä. Minulla tuli hirveä puolustusvietti, varsinkin kun tytöt tietenkin menivät ihan paniikkiin. Aloin huutamaan miehelle englanniksi, että häivy ja siinä vaiheessa hän vasta tajusi lähteä, nainen kuvailee.

    Nainen kertoo tapahtuman olleen nöyryyttävä, järkyttävä ja pelottava.

    - Voitko kuvitella, kun siellä on vastasynnyttänyt nainen vauvan ja pienien tyttöjen kanssa. Kuka voi keksiä haavoittuvaisempaa tilannetta, nainen toteaa järkyttyneenä.

    Nainen kiskoi vihoissaan pyyhkeen päälleen ja meni välittömästi raportoimaan asiasta uimavalvojalle. Naisen mukaan uimavalvoja vain totesi, ettei hän nähnyt mitään.

    - Osoitin vielä, että se oli tuo mies, etkö voi tehdä mitään. Sitten henkilökunta kävi hymyillen sanomassa turvapaikanhakijoille englanniksi, ettei naisten puolelle saa mennä. Heillehän olisi pitänyt tehdä selväksi, että missään olosuhteissa ei ole hyväksyttävää mennä sinne, nainen kertaa tuohtuneena.

    -Se oli niin epätodellinen tilanne. "

    VastaaPoista
  17. Meille tuli nuorten miesten tsunami. Pienellä sotilaskoulutuksella heistä saisi komppanioita, pataljoonia, prikaateja. Meille ei tullut paniikkia pärskyviä miehiä. Ehkä tulijoista jossain päin käytetään ilmaisua "rintamakarkuri" - en tiedä.

    Tulijoiden on helppo retkuttaa humanistinaisia - mutta minä tarvitsen vain kymmenen sekunnin katseen niin tiedä mitä kukin on. Minulla on kaikesta huolimatta ja kaiken jälkeen sellainen taito. Osaan nähdä läpi. Se on myös hyvin tuskallinen ja yksinäistävä kyky.

    Me etenemme tällä hetkellä kohti kesän 2016 raiskauspommia. Se on tuleva ja se tulee.

    J ----

    VastaaPoista
  18. Mielestäni katupartioinnin idea on oikea. - Vaikka ilmeisesti on lähdetty väärin liikkeelle. Katupartioinnin idean pitäisi olla turvallisuutta edistävä vapaaehtoistyö, joka ei demonstroi mitään muuta.

    Kuten sanottu poliisin työ tässä maassa on näivetetty minimiin. Poliisi tulee paikalle silloin kun on jo sattunut jotain ikävää.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tällaiset partiot pitäisi koota luotettavista ihmisistä.

      Poista
    2. Niin. Minä ainakin voisin lyöttäytyä yhteen turvallisuuskävelyyn yhdessä muiden tavallisten miesten kanssa, jotka eivät halua tehdä ohjelmanumeroa itsestään.

      J ----

      Poista
  19. Tässä kaikille asioiden kumuloitumisesta kertova iltasatu:

    http://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

    Entä jos se ei olekaan satu? Lukekaa loppuun jos uskallatte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko kukaan uskaltanut lukea?

      Samaan tapaan kuin Marx 1800-luvulla ennusti ja loihti Euroopan suunnan ja vanhan Euroopan tuhon, tämä saksalaisprofessori saattaa olla oikeassa myös.
      Sitä ei kukaan tietenkään toivo.
      Mutta tuon lukemisen jälkeen, tulemme ehkä katselemaan pakolaisvirtaa ensi keväänä toisin silmin. Myös hazardinvarmat hyvät ihmiset.

      Monet myös ihmettelevät miksi "ne toiset" ovat niin kamalan huolissaan rajattomasta maahanmuutosta.
      Tuo artikkeli kertoo miksi he ovat.
      Olemme toistaiseksi nähneet vain pienen puron.

      Itse en usko tuohon laskelmaan sen enempää kuin valtionvarainministerion 20-vuotiseen valheeseen työvoimapulasta. Silti tuo laskelma on yksi mahdollsuus. Sellaisenaan se jo synkkä pilvi.
      Jos tyyppi on oikeassa, kielipelit, ja kaikki muutkin eurooppalaiset pelit on pelattu. No, jalkapallo ehkä jää. Sehän on jo nyt kaikkia mantereita yhdistävä lumelääke. Se myy merkkitossuja aivojen tilalle.

      jope

      Poista
    2. Luin tuon Pravdan artikkelin suomennoksen. - Itse pyrin ajattelemaan loppuun saakka ja tänään kaiken kaikkiaan ihmiskunta lisääntymisellään ja kulutuksellaan edistää 6. maailmanloppua.

      On selvää, että ennen lopullista planetaarista kaaosta Eurooppa muuttuu. Historiallinen Eurooppa ja Eurooppa nyt katoavat. Täytyy olla täysin epätieteellinen haihattelija, jos ei tätä näe eikä myönnä.

      Muualla oleva nuorisopullistuma alkoi turvapaikanhakijan nimikkeellä työntyä Suomeenkin viime vuonna. Nyt seksuaalisuuden paine - sinänsä biologisesti ymmärrettävä kihisee vastaanottokeskuksissa - ja se purkautuu tavalla tai toisella.

      Pravdan artikkelissa ajatellaan vain johonkin vaiheeseen saakka. Ei perille. Perillä on siis planetaarinen kaaos.

      J ----

      Poista
  20. Marjatta: Katsoin sen hazardin uudelleen ja kyllä mulle vieläkin tuli mieleen että miesten ääni varastaa naisilta tilaa puhua. En oikein ymmärtänyt, että miehenä en saa puhua naisen kokemuksesta. En esimerkiksi ymmärtäisi sitä, miksi nainen ei saisi puhua suomalaisen miehen kokemasta väkivallasta ennen kuin hän kysyy mieheltä luvan; että miksi se olisi uhreilta jotain pois? Vai saako vain uhri puhua kokemuksestaan (sukupuoleen katsomatta)?

    Jos mies on hiljaa kokemastaan väkivallasta, miksi jonkun johnny hazardin pitäisi viitata minua väärin puolustavaan naiseen? Siis: edes viitata? Se olisi aliarvioimistani ja uhriuteni lisäämistä: "Katso, nuo vievät sinulta tilan mutta älä huoli, minä puolustan sinua!"(Vähän niin kuin ihmiset panikoituvat ja haluavat puolustaa naista kun häntä kehutaan kauniiksi siellä missä äly pitäisi huomata (mitä miehen kohdalla ei käy eikä saakaan käydä: liha ja henki eivät kumoa toisiaan sen enempää naisen kuin miehenkään kohdalla (ks. Hengen fenomenologiaa väärin kehutusta kauneudesta)). Jotenkin vain nainen aina saadaan näyttämään heikommalta astialta jopa naisten taholta ja jopa älykkään naisen kuten hazardin suusta. Luulen että ne iltalehden haastattelemat tytöt eivät kokeneet hazardia joukkoihinsa kuuluvaksi, ennemminkin tynkkysen.

    Jos tynkkysellä naisten puolustamisessa vilpillisenä agendana on maahanmuutovastaisuus, niin hazardilla diskurssikriittisyys. Mutta sitten hazardin olisi pitänyt sanoa tämä selkeästi: "Sebastian, sinä et aidosti ole huolissasi tytöistä vaan vastustat ennemminkin maahanmuuttoa." Tuolloin tytöt eivät olisi pudonneet kahden ideologian väliseen kuiluun vaan Hazar olisi puhunut HEISTÄ. Nyt hän VASTUSTI MIEHEN DISKURSSIA. Tätä tarkoitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi katsoa tuo kohta uudestaan tarkaten, miten sen koen. Vihjailu on minustakin kaikkein ärsyttävintä. Ja tällä kertaa koin juuri yleensä hyvän keskustelijan, Hazardin, heikkona ja välttelevänä.

      Kun parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen nosti esiin sen, miten miehiä vähätellään kotona, niin monet miehet ovat vahvistaneet tätä valitettavaa asiaa kertomuksillaan. En ole huomannut kenenkään miehen osallistuvat keskusteluun kieltäen alistamisensa. Naiset ovat kyllä rientäneet kertomaan, että he ainakin arvostavat miestään. Vaaranen on selittänyt tilannetta, väheksymistä ja nalkuttamista, naisten uupumisella, mikä toisaalta kuulostaa ongelman vesittämiseltä. kun ne kärsineet miehet kertovat tehneensä kotona kaiken mahdollsien saamatta silti hyväksyntää.
      Tämä on tietysti ihan eri asia kuin tuo Pressiklubissa kesksuteltu, mutta on siinä jotain yhteistäkin.

      Poista
    2. Vaaralan selitys on tosiaankin vesittävä. Nalkutuksesta tulee miesten vika kun eivät ota vastuuta eli nalkutus on ihan aiheellista. Biologia on vaarallinen alue, mutta yritän: Uskon että turhaksi käynyt pesänrakennusvietti naisilla jä miehillä sen katoaminen kuolleeseen kulmaan säilyy. Kumpikin osapuoli elää tarpeetonta muinaisuutta psyyken tasolla. Tämä aiheuttaa naisessa tarpeetonta vevolliusuudentuntoa ja tarkkuutta kotipesässä ja miehessä veltoutta. Mitä jos kokeiltas tätä: että terapeutti pyytäs vaikka kuukauden USKOMAAN biologiseen teoriaan ja fiilisteleen sen vaikutusta? Ettei pidettäis sitä heti ideologisena salaliittona.

      Sen olen huomannut että nainen korostaa enemmän tilanteita, joissa joku tehtävä kasautuu hänelle. Mies on hiljaa. Herran syyllisyydessäkö? Ajattelemme miehen ja naisen historiassa sielläkin, missä siitä pitäsi päästä jo eroon. Tästä vain on aikea puhua koska se tulkitaan helposti patriarkaalseksi puheeksi.

      Poista
    3. Olet ihan oikeassa. Kyllä, minä tunnistan tämän asetelman.

      Poista
  21. Marjatta Mentula luonnehti tuolla jossain keskusteluketjun alkupuolella Hazardia käyttäen sanaa ärsyttävä. - Minussa hän herätti pelkoa ja outoutta. Jos ensi kesänä tapahtuisi pelkäämäni raiskausaalto kun nuorten turvapaikanhakijamiesten patoutunut seksuaalisuus rajusti purkautuu niin ainakin Pressiklubin ohjelman jää dokumentiksi naiivista sokeudesta, jota Hazard edustaa. Hän edustaa siis ihmistä, jolle yhteiskunnallinen prosessointi ja ohjailu on täysin vieras asia. - Muuten naisen taito alistaa miestä voi olla pöyristyttävän härskiä ja uskomattoman julmaa. Tällaista tapahtuu esim. sellaisilla työpaikoilla missä on selkeä naisten enemmistö.

    Pressiklubissa puhuttiin joukkoahdistelusta mikä on jämpti käsite. Työpaikoilla naiset saattavat muodostaa iskuryhmän miehen nujertamiseksi.

    J ----

    VastaaPoista
  22. Hazardismi. Uusi sana, uussana. Ja miten kuvaava viiteryhmässään. Tervon leimaamien "rasistien" vastakohta.

    Viime kesän lopulla taitavasti yhdistettiin Unelma-Sumuvuori kuuluisaan jenkkilän kommari- ja mielipidevainoajaan, McCarhyyn. Ei ne helpolla pääse nämä kokemaansa oikeaa ja hyvää puolustavat naiset. Asiallisuus tulisi yrittää jaksaa säilyttää.

    On nämä maneerit ja argumentit "suvakeilla" ja "rasisteilla" niin ilmeiset koko ajan ettei tiedä itkeäkö vaiko nauraa.
    Itse en koskaan unohda viime elokuun torikokouksen (nais)leijonankarjaisua:
    -Meee olemmeee enemmmistöööö....!
    -Nollaaatoleranssii...!!!
    -Meilläää...oonn...unelmaaa!!!

    Jossakin siinä kohtaa mun ajattelu alkoi kai kääntyä ja aloin ajatella että ei hitto, nyt otettava asioista selvää hieman itsekin, nähtävä vaivaa, katsottava sitä mitä reaalimaailamssa reaaliajassa tapahtuu ja heitettävä mikä tahansa ideologismi nurkkaan, toistaiseksi ainakin.

    Ei muuten olisi kannattanut. Olisi ollut paljon helpompaa ollaaa....enemmistööööö...!

    Marjatta kyllästyy jo tähän, mutta kyllä minua harmittaa miten Suomi sai muutaman tuhannen irakilaisotilaan, potentiaalin tai todellisen, vuoksi halkaistua itsensä kahtia. Eikä edes vasempaan ja oikeaan kuten ennen vanhaan, vaan paljon monimutkaisemmin.

    jope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllästy jope, mutta en vain näe tuollaista kahtiajakoa. Minusta suurin osa ihmisistä on maltillisia. Asiaa on vain yksinkertaistettu lokeroinnilla. Niihin kahteen lokeroon kuuluu hyvin vähän väkeä. Suurin osa tuntemistani ihmisistä on hyväntahtoisen kriittisiä, rakentavia ja optimistisia pakolaiskysymyksen suhteen, kuten minäkin.

      Kouvolan Sanomissa on seurattu erästä nuorta paria, Irakin kurdialueelta tulleita, heidän eri vaiheissaan. Nyt taisi olla jo kolmas tai neljäs juttu heistä. He palaavat Irakiin. Kotikaupunkiin ei ole palaamista, sitä ei taida enää ollakaan, mutta he menevät kurdialueelle ja koettavat aloittaa elämänsä tyhjästä siellä. He olivat myyneet asunnon ja auton rahoittaakseen tänne tulon - kaikki meni. Nyt he ovat nähneet, ettei täällä ole heille tulevaisuutta. Minusta he tekevät ihan oikein. Toivottavasti siellä, mihin he nyt koettavat asettua, voi elää. Toivottavasti seillä ei ole liian vaarallista. Tällaisia tarinoita on paljon.

      Minä luulen, että kaikki tasoittuu ajan mittaan Suomessa.

      Ei minusta Kaarina Hazardista kannata tehdä mitään yleistystä. Hän on ollut monesti keskusteluissa hyvin terävä. Ja voivathan julkisuudessa esiintyvät ihmiset myös tapailla ja pyöritellä sanojaan, kuten me täällä.

      Poista
    2. Tuollaisten ihmisten kuten tuo pari soisi todella löytävän paikkansa Euroopassa, Suomessa tai vanhassa kotimaassaan. Olen oikeasti harmissani ettei tuo pieni perhe löytänyt paikkaansa Suomessa, Kouvolassa tai muualla. Noita ihmisiä kun olisikin ollut enemmän irakilaisotilaiden ja seikkailijoiden sijasta. Miten paljon paremmin asiat olisivat menneet ehkä heidänkin kohdallaan, jos mätämunia ei olisi ollut mukana niin paljon. Kölnissä ja Berliinissä menetettiin käsittämättömän paljon hyvää tahtoa.

      Pakolaisten valikointi kuten muuten tehtiin aikoinaan vietnamilaisten kanssa olisi ollut sitten se oikea tie. Mutta perheiden, vanhusten, lasten ja myös vainottujen kristittyjen ja jesidien valikointi tuomittiin jyrkästi (ehdottaja oli Soini) ja avattiin ovet vahvimmille ja röyhkeimmille. Tyhmyydestä sakotetaan aina ja nyt siitä kärsivät eniten myös ne jotka olisivat sitä apua eniten tarvinneet.

      Olet oikeassa siinä että varmaan valtaosa ei kuulu kumpaankaan leiriin. Hyvä niin. Koska niin on, on meillä vielä mahdollisuus tehdä sellaisia kompromisseja jotka eivät sulje ketään pois eivätkä ole myöskään naivin tuhoisia.
      (En tiedä kävitkö lukemassa sen saksalaisprofessorin laskelmat kts. yllä enkä minä tiedä pitäisikö tuon tietoisuuden vaikuttaa päätöksiimme nyt, mutta totta on, että koko tilanne vaatii sarjan oikeita päätöksiä joista pidetään kiinni. Mitä ne oikeat päätökset ovat, sitä tuskin tietää kukaan.)

      jope

      Poista
  23. Me emme saisi ehdoin tahdoin vaarantaa tai laittaa alttiiksi yhteiskuntaa. Venäjän kaaoksen kupeessa Suomen painekattila räjähti sisällissodan julmuuksiin ja niiden kokemusten päälle on rakentunut koko nykyinen sosiaalipoliittinen koneistomme.

    Väärällä turvapaikanhakijapolitiikalla me rakennamme painekattilan, joka räjähtää sekä ulos- että sisäänpäin. Kaikilla valtioilla on turvapaikanhakijapolitiikka kuten ymmärsin Enbuskenkin sanoneen.

    Meidän pitää edustaa yliopistokulttuuria ja tämän tulee näkyä myös turvapaikanhakijapolitiikassa. - Ymmärränm puhtaita humanisteja. Mutta heitä ei saisi päästää tekemään turvapaikanhakijapolitiikkaa. Heidän hyväntekemisensä johtaa painekattilan synnyttämiseen.

    Meidän täytyy kohdella turvapaikanhakijoita oikealla tavalla ihmisinä eikä määritellä heitä humanismin ruusunpunaiset lasit päässä.

    Voi sanoa niinkin, että emme saa luoda sellaisia olosuhteita, joissa turvapaikanhakijat voisivat aiheuttaa pahaa niin itselleen kuin muille. Turvapaikanhakijat ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin mekin - eikä heityä silloin saa sulkea painekattiloihin.

    Jos kymmeniä tuhansia eppu normaaleja tänään lähtisi Irakiin ja jos huomaisin, että Irak ei ottaisi heitä vastaan niin ymmärtäisin Irakia.

    Kaiken aikaa todellakin symppaan niitä ihmisiä, jotka ovat lähteneet kauhua pakoon. Kun on joutunut pelkäämään toisia ihmisiä itse niin osaa eläytyä tilanteisiin.

    Niin - jos kesällä -16 Suomen kuumassa suvessa tapahtuisi joukkoahdisteluita ja joukkoraiskauksia niin arvelen monien kohteena olevien naisten valitsevan vaikenemisen. - Vielä jos hän näkee Hazardmaista puhetapaa televisiossa niin se lamauttaa hänet täysin.

    J ----

    VastaaPoista
  24. Eurooppa elää demokratian älyilevässä itsetyytyväisyydessä ja sen käsittääkseni oivalletaan Euroopan ulkopuolella.

    Suomen leijona? - Oli sitä sotien aikana. Voimaa tiukkuva kiristynyt olento. - Tänään ylilihava kissa, joka tuskin jaksaa raahautua ruokakupille. Ja kissalla on päällään rikkinäinen verkkopaita ja naamalla Uuno Turhapuron ilme.

    Spede oli ilmeisesti tahattomasti nero!

    J ----

    VastaaPoista
  25. Minun on pitänyt monta kertaa sanoa sinulle J----, että sinä väheksyt ihan turhaan itseäsi. Tuolla edellä luettelet, ketkä voisivat kirjoittaa näkökulmakirjan ajastemme jättäen itsesi pois listasta. Miksi?
    Sinä olet kaiken muun lisäksi oivaltava ja hauska, myös ilman hahmoja.
    Tuo edellisen kommentin ylilihava kissa -metafora on taas niin hyvä!

    VastaaPoista
  26. Kiitos! - Minä sekä haluan sanoa ja sitten sanominen ahdistaa. Joulun kieppeissä sanoin lehdessä kovalla tohinalla jotain kotikaupunkini arvovalinnoista ja mielestäni tuin siinä köyhiä ihmisiä. Se nousi yhdeksi osaksi sitä puhuttelua joka minulle töissä pidettiin. - Silloin jotenkin huojuu ja säpsähtää ja kun on vielä psykootikon taustakin. - Mielisairaalassa kirjoittelin runoja, mutta ei siitä mitään tullut.

    Kun olen epänormaali niin en tiedä miten oikein elää normaaleiden maassa... Yksinäisyydessä tiedän useimmiten miten olla yksinäinen, mutta kun avaan oven ja törmään muihin niin alan kummastella. Minulla on jatkuva muukalaisuuskokemus, mutta se kieltämättä antaa erikoislaatuista sallivuutta tekosilleen ja sanoilleen.

    Mutta tämän haluaisin sanoa kun sen äkisti muistin. Mikko Niskanen sanoi hänestä tehdyssä dokumentissa muikea ilme kasvoillaan, että hänen on ohjaajana oltava sekä mies että nainen. Jotenkin niin se meni. - Minä itse en ymmärrä sukupuolisia poteroita ja siihen on omat syynsä.

    Biologisella naisella on kyllä pimpsa ja miehellä pippeli. Mutta meillä on sieluissamme liukuvuutta ja liikkuvuutta. Ainakin jotkut havahtuvat sellaiseen. Ainakin joskus.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanominen on vaarallista kun ei ole suojana taiteilijuuden instituutiota.

      Poista
  27. Marjatta: Hazard on terävä, ehdottomasti, ja minäkin pyöritän mieltäni kuin kaleidoskooppia ja tarkennan mielipiteitäni loputtomasti - nytkin tänään vielä piti tarkentaa tätäkin kirjoitustani. Tätähän tämä on.

    Kun vielä katsoin kohdan tuosta naisten puolesta puhumisesta, häiritsi se, minkä selkeästi näki: Hazard ei ota asiaan oikeastaan mitään kantaa tyttöjen kohtelun suhteen vaan asettuu heidänkin yläpuolelleen vastustaessaan miesdiskurssia. Mietin sitäkin, että jos Pressiklubissa olisi ollut lääpitty tyttö, on selvää, että Hazard olisi haastanut hänenkin uskottavuutensa yleisellä tasolla, koska tyttö uhrina olisi lisännyt todennäköisesti maahanmuuttovastaista asennetta. Ja sehän tässä nyt on se elementaarinen kysymys - että mitä naisten häirinnällä voi kokonaisuuden suhteen todistaa eikä yksittäisten naisten häirintä tai kina siitä, kuka heidän kokemuksistaan saa puhua.

    Minusta tuntuu, ettei yksittäisen naisen häirintä oikeastaan kiinnosta Hazardia tässä asiayhteydessä. Olisi ollut häneltä rohkeampaa heti sanoa, ettei pidä yksittäisten uhrien kokemusta näyttönä mistään vaan yleistyksenä ja kansanryhmän leimaamisena eikä siksi tässä yhteydessä täkeänä aiheena. Jotenkin hänen asenentensa viesti mielestäni tätä.

    Puhe siitä kuka saa kenestäkin puhua on siis kiertoilmaus rintamalinjoille. Sitä mitä yksittäinen kokemus todistaa, pitääkin tarkastella kriittisesti kuten kaikkea sanotua tässä yhteydessä (onko mikään nyt ideologasta puhdasta?), mutta se pitää sanoa ilman arroganttia kiertoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juha taas hyvin älykkäästi perustelu. Marjatta, hyvin älykkäitä kommentteja sulta myös kuten aina. J----suoraa ja viiltävää puhetta, ja samalla todella koskettavaa. Taisit ymmärtää sen kun sanoin että osa suomalaisista ottaa tämän kaiken vastaan ruumillaan; osa ottaa homman vastaan periaate-pelinä.
      Teillä on kaikilla hyvät omat hienot kannat ja perustelut.

      Mutta tiedättekö mitäs?
      Mulla tuli kyllääntymispiste täyteen just äsken.
      Äkun luin hesaria ja taas uusi päivän uutinen siitä kuinka äiti joutui uudenvuodenyönä avuttomana katsomaan kun tytärtä nuoltiin, eilinen uimahalli-tapaus ja kaikki tätä edeltävät kymmenet tapaukset...
      niin mulla nyt sellainen että hitto, mä en lainkaan jaksa enää tätä perustelujen ja vastaperustelujen, näkökulmien ja näkökulmien vaihdosten, etäännyttämisten ja samaistumisien kiertoa, kasvua, etsintää.
      En tässä asiassa.
      En siis jaksa tässä asiassa enää perustella kantojani älyllisesti tai näennäisälyllisesti, perustella tilastollisesti, puolustaa "kaikesta huolimatta" jakamatonta ihmisarvoa...jne.

      Fiilis on että heittäkää hemmetissä jo nuo mätämunat pois tästä maasta ihmisiä kiusaamasta. Jos ne eivät kykene edes teinejä ja lapsia jättämään rauhaan ja pysymään uimahousuissanne pois naisten suihkuhuoneesta niin painukaa helvettiin täältä. 10 miestä yhden pimun kimpussa. Ei sellaista ole ennen ollut vaikka femakot puhuvat mitä.

      Näin se "radikalisoituminen" tapahtuu. Tai valaistuminen? Mä luovutan. Kölnissä ja Berliinissä ja vastaavissa pienemmissä kristalliöissä menetettiin paljon meikäläisiä.
      Mätämunien ja tänne tulleiden sotilaiden ja seikkalijoiden oikeudenmukainen kohtelu ja subjektiiviset oikeudet eivät ole enää mun agendalla. Muista huolen pitämistä jatkan edelleen koti- ja työoloissa.

      Tiedän olevani edelleen syvästi humanisti vaikka olen alkanut ajatella noin. Itsetuhoinen (lukekaa se saks.proffan laskelma!) toiminta ei ole humanismia, se on siitä yhtä kaukana kuin Maon kulttuurivallankumous, se on itsetuhoa. Meidän lällyytemme on eräänlaista kollektiivista hulluutta. Sellainen ilmiöhän on sosiopsykologiasta ihan tuttua asiaa. Mutta en jaksa nyt silläkään perustella mitään.


      t. - (keksitte kyllä kuka)

      Poista
    2. Itsensä puhdistaminen on tärkeää. Ymmärrän hyvin kyllästymisesi. Käyn lukeen hesaria.

      Poista
    3. Juha, minäkin katsoin sen Pressiklubin vielä kokonaan. Toisella katsomalla Hazardin pisteet nousivat vähän ja Tynkkysen tippuivat, koska hän esittää liian helppoja ratkaisuja. Ei voida määrätä, että emme ota tänne ketään jonkun kansallisuuden edustajaa sillä perusteella, että joukossa on ollut epäkelpoja.

      Ryhdyin miettimään, että eikös raiskaustaipumus ole kuten pedofiliataipumus. Sitä on tietyllä prosentilla miehistä, joillain naisillakin. Esimerkiksi siinä dokkarissa USA:n yliopistoilta vain muutama teki näitä raiskauksia ja jatkoi kiinni jäätyäänkin, koska juuri ja vain tämä kiihotti.

      Nuorilla arabimiehillä tilanne Suomessa hämmentää toisia enemmän, toisia vähemmän ja joitain ei ollenkaaan. Riippuu varmaan persoonasta, älykkyydestä ja taustasta (onko vuoristosta vai suurkaupungista, oppimaton vai kouluja käynyt), miten suhtautuu vapaasti käyttäytyviin ja liikkuviin naisiin. Suurinta osaa ei yhtään kutkuta häiritä, kurkkia naisten pukutiloihin yms. Siis yleistäminen ei ole hyvästä tässäkään. Minäkin näin silloin vapaaehtoisena toimiessani vain kunnollsia miehiä eikä täällä ole mitään tapahtunutkaan heidän puoleltaan. Ainoita pahantekijöitä ovat täällä olleet suomalaiset pelottelijat, vaikka meillä on nyt turvapaikanhakijoita jo neljässä vokissa.

      Tuossa Pressiklubin keskustelussa Hazard tosiaan näkee maahanmuuttovastaisten käyttävän naisia välineenään. Tietyt ryhmäthän alkoivat mölytä naisten suojelusta jo ennen kuin mitään oli tapahtunut, ikäänkuin odottaen, että jotain pian tapahtuisi ja he voisivat sanoa olleensa oikeassa. Jokunen tapaus on sitten ollutkin, että on tehty tarkoitushakuisesti väärä ilmianto.
      Vielä kun näissä "naisia suojelevissa" katupartiomiehissä on naisten pahoinpitelystä tuomittuja, niin tulee mieleen, että he haluavat pitää "riistan" itsellään.
      Tämä kaikki luo sellaista painolastia, että asioista on vaikea puhua asioina.
      Plus vielä se, että osa raiskatuista naisista, niin nyt kuin ennenkin, on käyttäytynyt niin epäviisaasti kuin vain voi. Naiset tietävät keskuudessaan tästä.
      Hazard olisi voinut koota näitä, mutta tietysti ohjelman aika ja se, miten kesksutelu meni, toi omat rajoituksensa.

      Se ohjelman alku oli niin hassu, kun Tynkkynen puhui, miten baarissa vihelletään ja ollaan liian lähellä. Näihin päiviin asti on aina puhuttu, miten on kivaa, kun ulkomailla ollaan välittömiä eikä puhuta toiselle metrin päästä, kosketellaan jne., ja nyt sekin pitäisi laskea häirintään. Naiset ovat kirjoittaneet matkaraportteihinsa, että tuntui niin naiselliselta, kun miehet huomioivat ja flirttailivat eteläisessä Euroopassa. Minusta on outoa, että ei tuollaiseen kohteliaisuudeksi tarkoitettuun käyttäytymiseen osattaisi suhtautua. Täytyy sanoa, että itse ainakin osaan. Olen aina hymyillyt suloisesti kömpelömmille ja sulavammille flirteille, eihän sellaisessa ole mitään pahaa eikä sillä ole mitään tekemistä raiskausten kanssa. Raiskaaja ei varmaan edes välitä tällaisesta pienestä leikistä, hän on julma.

      Jope, kyllä minäkin tunnen jo uupumusta tämän aiheen suhteen.

      Varmaan te miehet - jotka olette hyviä miehiä eikä noita odineita - otatte nämä uutiset rankemmin kuin naiset.
      Minun on sanottava, että tuo uimahallitilanne naurattaa minua koomisuudellaan. Joku teinipoika Ali teeskentee menneensä väärästä ovesta, että pääsisi näkemään naisia alastomana, kun ei ole koskaan ennen nähnyt. Jos minä olisin siellä saunassa, niin minä varmaan sanoisin:"Wrong door!" Ja jos hän jäisi tollottamaan, niin jatkaisin jotain että hei, me ollaan naisia, ei avaruusolentoja. Voisi myös lähteä arvokkaasti tervehtimään käsi ojossa, jolloin hän tod. näk. livahtaisi pois.

      Poista
    4. Tuo viimeinen kappale ihmetyttää minua. En suomalaisena miehenä oikein osaa tulkita sitä. Tulee mieleen, että suomalainen mies ei voisi koskaan tulla tuollaisen käytöksen kohteeksi suomalaisen naisen kohdalta. Tuo viimeinen kappale on eriskummallinen. Minä en voisi käsittää, että suomalainen nainen kohtelisi pimpsaa näkemätöntä peräkylän Matti Meikäläistä samalla tavalla. En käsitä nyt. En oivalla.

      J ----

      Poista
    5. "Varmaan te miehet - jotka olette hyviä miehiä eikä noita odineita - otatte nämä uutiset rankemmin kuin naiset"

      Totta taas Marjatta sulta! Naisrauhaa puolustaneissa on koko ajan ollut huomattavasti enemmän miehiä kuin naisia. Se on aika hämmentävää.
      Joku kadunreiska sanoo heti sen mitä siitä tulee mieleen. Nyt kun tullut esiin joidenkin SPR:n työntekijöiden intiimiharrastukset niin ehkä se reiska ei kovin väärässä olekaan. Joidenkin kohdalla.

      Mulle on ihan sama (nuorisoilmaisu on joskus hyvä!) jos Suomen naiskunta etsii jotain vokkilaisesten keskuudestaa. Ilman Suomessa ei jää kukaan vähänkin jonkinlainen mies. Se on aina ollut se skandinaavinen meininki. Täällä nainen on useimmiten antanut, ei pihdannut. No, nyt olen kyllä ollut aviossa pitkät ajat. Yksi riittää.

      Eli jos suomineito menee leikkimään tulella, menköön, minun pstani saa oman ruumiinsa koskemattomuuden antaa/varaantaa aivan vapaasti vaikka kenen käyttöön ja millä tavalla tahansa.

      MUTTA siinä kulkee raja kun käyvät teinien kimppuun. Kouvolassa ei tietenkään ole ollut tapauksia mutta muualla on ollut sitäkin enemmän.
      Jokainen isä ja äiti tuntee sen pelon nahoissaan.
      Minun teinin kimppuun jos joku käy, vokkisotilas tai kantasuomalainen tollo, luulen että siirryn primitiivisellä voimalla Hamurabin lain käyttäjäksi. Sen verran on vaistoelämää 40 vuoden humanismiunen jäljiltä vielä verisuonissa, pelkään. Toivon ettei osu tilanne ikinä kohdalle. Sitä toivon kaikille muillekin perheille. Aika paradoksi: perheitä piti tulla sotaa pakoon, tulikin muutama tuhat sotilasta, ja täällä monissa perheissä pelätään. Kyllä maailma osaa yllättää.

      t. ihmislapsen I-S-Ä

      Poista
    6. Kyllä minun ikäiset vanhat naiset tekisivät samoin myös hänen suhteensa, suhtautuisivat huumorilla. Ainakin minun ystäväpiirini naiset. Sellaisia miehiä tuskin Suomessa on. Meillä kun pikkupojat näkevät äitinsä ja siskonsa alasti saunassa, ei siinä ole mitään sellaista mysteeriä.

      Kysyin juuri mieheltä, muistaako hän, miten meillä yhteen aikaan naissiivoojat tulivat uimahallissa miestenkin puolen pesutilaan siivoilemaan aukioloaikana. KYllä, totta se on! Siivoojien työaikoja kiristetiin niin, että heidän on siivottava laitoksissa aukioloaikoina, myös kouluissa välituntien aikana, koska iltatyö on niin paljon kalliimpaa. Eikö nainen alastomien miesten joukossa (yrittivät kyllä valita hiljaisempia aikoja) sitten häiritse?
      Kävimme tänään uimassa. No problem. Sain oljennella yksin saunassa ja uida väljästi. Kohta ne keksivät, että tässä kohtaa päivää on vähän kävijöitä ja tarkistavat aikoja.

      Poista
    7. Varmastikin niin. - Mutta jos tilanteeseen liittyy jonkinlainenkin vähäinenkin kiiman demonstraatio niin arvelen, että asia on toisin.

      J ----

      Poista
    8. Ihmislapsen I-S-Ä, hyvä kirjoitus. Toivotaan, ettei tytöille tapahdu mitään.
      Sinun teinit tuskin kulkevat humalassa pikkutunneila jossain vaarallisiksi - myös jo ennen ulkomaalaisten tuloa - tiedetyissä paikoissa.

      Sinä olet oikeassa skandinaavinaisten suhteen. Jo 1970-71, kun olin vuoden USA:ssa, eräs poikaystäväni kaveri alkoi ehdotella minulle, että minä voisin olla hänenkin kanssaan ja vetosi siihen, että kun minä olen "Scandinavian girl", niin minä saan tehdä näin. Siis tuo "saa tehdä" kuulostaa niin hassulta, niin kuin ihmisen, jo aikuisen, tahto olisi jonkun toisen taskussa. Heidän tytöillä oli, isien. Tästä seurasi sitten hyvää keskustelua. Siis tällainen oli Suomi-tyttöjen imago jo silloin. Roman Schatz on todennut monesti, että Suomessa on hyvä olla miehenä, vahvat määräilevät naiset, jotka iskevät eivätkä odota mieheltä aloitetta. Ehkä jokin muutos olisi siis tarpeen, osalla naisista - yleistämättä - on sitten maassa ulkomaalaisia tai ei.

      Poista
    9. Alkoholia kannattaa ainakin välttää. Minun on hyvä sanoa, kun en käytä alkoholia. Minusta kaikki alkoholijuomat maistuvat pahalta lääkkeeltä.

      Poista
    10. Tuo vahvat määräilevät naiset on ehkä hieman sellainen niskavuorelainen meemi, ja välillä potuttaa kun sitä hoetaan jonakin yleistotuutena. Sillä varsinkin mies saa oi-kun-se-on-sitten-viisas -aplodeja jos sanoo sen naislauman keskellä missä tahansa. Ne kutovat sellaiselle miehelle vielä paksun villapaidan jonka paksuihin lankoihin se voi hukuttaa lopunkin miehuutensa. Kun-se-on-niin-vaaratonkin!

      Mutta einyt sentään ihan kaikkia miehiä kaikki naiset määrää miten huvittaa. Itse en ole mikään macho mutta tiukan paikan tullen se on meillä perheenpääksi hetkeksi heittäytyvä joka sanoo mennäänkö tuonne vai tänne. Kysyn tietenkin mielipidettä rouvalta ensin. Ja todella usein, ja usein saakin päättää. Muttei toki kaikesta. Eikä mitenkään itsestäänselvästi millään suomalainen nainen on vahva skandinaavi -statuksella.

      Hazardista, ja siskoistaan, voisi sanoa että vahvan määräilevän naisen sijasta kaltaisensa ovat enemminkin kovaäänisiä kaikkea m ä ä r i t t ä v i ä naisia. Totuus tuntuu olevan hallussa ja sitä alleviivataan pedagogisesti koko kansalle kaikin välinein. Tulee mieleen jonkin Taka-Perälän kylän kansakouluopettajar: pipo päähän, monot jalkaan, käpyjä keräämään = suvaitse uutta uljasta maailmaa, älä vihapuhu eli älä puhu toisin kuin miten me puhumme, usko vaan että me tiedämme sen mitä sinä et tiedä.

      Määräily ei ole vahvuutta.

      t. jope

      Poista
    11. Ihan en nyt vertaisi uimahallien naispuolisia siivojia yllättäen suihkutiloihin putkahtaneeseen tirkistelijään joka jatkoi tuijotustaan kehotuksista huolimatta. Toinen on siellä töissä. Toinen...
      Mutta joo, ei häiritse lainkaan naispuoliset siivoojat. Eivät kyllä innostakaan. Ihan eri asia. Ei voi verrata tunkeilijoihin.

      Itse olen saanut ehdotuksia ja kokenut lääpintää naisilta ja homoilta. Näitä tapauksia ei tulisi minulle mieleenikään verrata siihen mitä nyt on Suomessa, ja erityisesti Saksassa koettu, kymmenlukuiset miehet ympäröivät, rakentavat muurin, estävät ulospääsyn ja käyvät kiinni intiimialueisii. Myös väkivaltaa.

      Itsestään selvää on on ollut alusta asti että tämä Lääppijät-kampanja oli luonteeltaan poliittisesti hyvin motivoitunut. Se oli sitä vain niin läpinäkyvästi että se saattoi yllättää kampanjanaiset. Kansa ei ollut niin helposti vedätettävissä kuin mitä nämä "vahvat" määrittävät naiset kuvittelivat.

      Poista
    12. Jompi kumpi edellä jope tai I-S-Ä vähätteli Kouvolan edustavuutta paikkakuntana, jossa ei ole ollut mitään häirintää. Ei tämä nyt mikään Takahikiä ole, Etelä-Suomeen kuuluva vähän alle 86000 asukkaan virkeä kaupunki, jossa turvapaikanhakijoita jotain 400 tällä hetkellä. En tiedä tarkalleen uusimman paikan tilannetta.
      Siis y l e e n s ä Suomessa ei ole paljon ongelmia.
      Yleensä ihmiset tulevat kaiken kaikkiaan hyvin toimeen keskenään Suomessa.
      Yleensä perheissä on tasa-arvoista ja sopuista, kumpikaan puoliso ei määräile toista.
      Yleensä naiset ovat siveitä ja varovaisia.
      Yleensä miehet eivät pahoinpitele naisia.

      Ilman yleistyksiä ei vain voi puhua oikein mistään.

      Taas tänä iltana pitää katsoa pari ajankohtaista ohjelmaa, A-studio: Onko suomalainen mies tossun alla
      ja Dokumenttiprojekti: Muukalaisia kylässä

      Poista
    13. Kouvola on hieno kaupunki, olen samaa mieltä. Siinä ei ole mitään vikaa. Muistelen aina kaiholla mm. pe- ja la-iltoja Sipparissa joskus kauan kauan sitten. Hassua että tunnen sattumalta sekä Marjatan Kouvolan että Juhan Seinäjoen oikein hyvin. Suomi on pieni hieno maa. Kouvolalla on muuten hieno skyline kun ajaa kaupunkiin sisään lännen suunnalta. Sellainen Nashville Skyline. Ja kaksoiskaupunki Kouvola-Kuusaankoski on kuin Dickensin romaanista Kaksi kaupunkia.

      Tarkoitin sen sijaan sitä että kun puhun vokkien ongelmasta niin Marjatta vastaat lähes aina ettei teillä Kouvolassa ole mitään havaintoja. Media, ihan valtamediakin, raportoi koko ajan muuta muilta paikkakunnilta. Ehkä kouvolalaisten varttikarjalaisuus saa aikaan hyvän tunnelman. Tai sitten juuri te ette olette saaneet niitä trouble makereita. Hyvä.

      Kun kirjoitin Hazardista ja siitä kansakoulunopettajatteren kylästä, en yhdistänyt sitä Kouvolaan vaan jonnekin maaseudun kansakouluun, vaikka Hämeeseen jossa opetäti, hazard-hahmo, opettaa kansalle miten tulee olla. Näen hänessä sellaisen kansankynttilän, en voi mitään, 30-luvulla laulettiin suojeluskuntalauluja, nyt näitä globalismin.

      Teillä 400 turvapaikanhakijaa. Varmasti Kouvola niistä selviää. Meillä enemmän. Plus 60 000 -75 000 muuta maahanmuuttajaa. Ehkä selviämme kaikesta sittenkin yhdessä.

      jope

      Poista
  28. Ylisuuria asuntolainoja ottanut ja historiastaan vieraantunut kansa toimii tänään niin kuin se toimii. - Jos toisessa päässä on asumismukavuus omakotitalossa ja toisessa päässä noin yleisesti ottaen konkreettisella tavalla naisen turvallisuuden puolustaminen niin valinta on selvä.

    Ostin juuri Mika Kuljun kirjan Tali-Ihantala. - Tali-Ihantala oli ja on pohjoismaiden suurin taistelu kesällä -44, jonka äänet kuuluivat Jyväskylään saakka. Suomen itsenäisyys oli niin vaakalaudalla kuin ikinä mikään voi olla. - Jos miestemme mieliin olisi tullut turvapaikanhakijuus niin siitä olisivat seuranneet Suomen valloitus ja epäilemättä raiskausaalto kuten Berliinissä tapahtui kun neuvostoliittolaiset ennättivät sinne.

    Osaan profiloida sotilasaineksen ja siksi turvapaikanhakijuuden nimissä Suomeen tuli sotilasainesta. Näen sitä joka päivä kotikaupungissani, joka on Suomen kansainvälisimpiä. Minä en näe paniikkia - ymmärtäisin sen heti, koska paniikki on minulle lapsesta pitäen ollut tuttua.

    Mutta toisaalta en syytä tulijoita, syytän niitä, jotka hoitavat turvapaikanhakijapolitiikkaa. He ovat luoneet seksuaalisen ja muunlaisen painekattilan, jos yle ei koskaan tule puhumaan koko karuudessaan. Yle edustaa sosialidemokraattisgandhilaista unelmahöttöä eikä koskaan asetu eläytyen raiskatun nuoren tytön puolelle tai sen puolelle, joka vieraan kulttuurin naapurihäirinnän vuoksi ei saa nukkua silmän täyttä vaikka sitä esimerkiksi sairautensa vuoksi kipeästi kaipaisi.

    Tiedän mielessäni - jos Talin-Ihantalan viimeiseen saakka kiristetyt miehet olisivat nähneet tulevaisuuteen niin he olisivat lopettaneet taistelun heti ja karanneet maisemasta.

    Tali-Ihantalassa kaurapuurolla täytetty vimmainen leijona iski ja raapi kauemmaksi jättiläiskarhua ja onnistui siinä, mutta viesti katkesi tulevaisuudelle ja se on katkennut.

    Kaarina Hazardin ilmeistä päättelin, että älkääpä sekaantuko kun suomalainen naisen saa halustansa kerrankin oikein tulijoiden kovaa kyrpää. Ja jos kovaa kyrpää on saatu tai saadaan niin eipä kuulu minulle. Ymmärrän. - Mutta raiskauksia ja kauhuun ahdistamista en ymmärrä.

    J ----

    VastaaPoista
  29. Meidän sodissamme kaatui neitsytpoikia. He maistoivat kovuutta, pakkasta, nälkää. - Eivät he koskaan tulvahtaneet ilosta ulvahtaen naisen pimpsaan. Näitä poikia on hautausmailla rivi rivin jälkeen. Heidän samanlaisten kiviensä luona Juha Saarikin voi polttaa älyillen sikareitaan.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J----, niitä sotasankarineitsyeitä oli vaikka kuinka paljon kaatuneissa, tuhansia, tuhansia.

      Ei ole suurempaa rakkautta kuin antaa henkensä toisen puolesta sanotaan Jeesuksesta. Mitä muuta nuo sotien 18-22 -vuotiaat elämästä juuri mitään vielä kokeneet nuorisokaatuneet olivat kuin meille jeesuksia?
      Ajattelen sitä joka kerta sankarihautausmaalla.
      Siinä ei ole mitään pateettista eikä edes isänmaallista.
      Se oli silloin ihan toinen Suomi. Maa kantoi silloin itselleen merkityksiä. Nythän nille on naurettu jo pitkään. Schengen-Finland sen olla pitää.


      jope

      Poista
    2. Jope, ei nykyään naureta sodassa kaatuneille, ei ole naurettu pitkään aikaan. Joskus 70-luvulla valitettavsti naurettiin, kun nuoret Vietnamin sodan yllyttäminä kiusasivat isiään. Se oli aivan väärin.

      Poista
    3. Tarkoitin että nauretaan suomalaiselle identiteetille, traditiolle, suomalaisuudelle ylipäätään jonakin puolustettavana asiana. Ja kyllä nauretaankin. Suomi-merkityksiä puretaan niin epätoivoisella vimmalla että hävettää purkajien puolesta.

      jope

      Poista
  30. Sodissamme ollutta parikymppistä nuorta ja tämän hetken älypuhelinnuorta ei yhdistä mikään. Ero on täydellinen. Mutta toisaalta sodissamme armottomassa taistelussa kaatunut nuori ei kohtaa 6. maailmanlopun katastrofia, jonka tämän päivän parikymppinen ilman muuta kohtaa.

    Me vanhemmat tässä välitilassa olevat voimme elää viimeistä ilonpitoa, sillä se on planeetan viimeinen ilonpito.

    Tämän päivän kuusi-seitsemänkymppiset ovat viimeiset ilonpitäjät. Sitten alkaa rytinä. Kaaos.

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä. ;) Kyllä niissä älypuhelintyypeissä on paljon sekä älyä että empatiaa ratkomaan maapalleroisemme ongelmia.
      Minä ihailen nuorten sukupolvea monessa suhteessa. Minun vanhimmat lapsenlapseni ovat jo 13-vuotiaita, ja olen huomannut, että koko ajan pojassa polvi paranee - ja myös tytössä.

      Poista
  31. Marjatta: Jep. Ei ihminen tietenkään raiskaa kulttuurin perusteella eikä yksilö ole yhtä kuin kulttuurinsa, kuten Enbuske sanoi. Tästä oikeastaan sanon kaiken tuossa kirjoituksessani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juha, ei ole ihminen yhtä kuin kulttuurinsa mutta ihmeellisen suuria korrelaatioita silti todellisuus tuottaa. Kaikille tuttuja.

      Tietyissä muuttujissa kulttuuritaustalla on todella suuri mitattavissa oleva vaikutus (enkä tarkoita nyt vain seksuaalirikollisuutta). Se ei tarkoita mitään muuta kuin mitä se tarkoittaa. Viestintuojaa ei voi aina ampua vaikka viesti ei ole kiva.

      Miten me sitten nämä luotettavat tiedot selitämme pois säilyttääksemme hyvän mielen ja hyvän uskon konsensuksen tai sitten vain korrektin opportunismimme? Enbusken lausunto tuskin riittää kriteeriksi...

      Yhdellä tapaa todellisuuden voi kyllä aina kääntää vastakohdakseen. Kas näin:
      -Mun mielestä toi juttu ei mee ihan noin kuitenkaan.
      Noin helppoa se on. Ja sitä me kaikki teemme.

      Yksilö on vastussa yksilönä teoistaan, ei kulttuuri, totta, mutta korrelaatiot ovat silti siellä.


      jope

      Poista
    2. Kulttuuri on tärkeä muuttuja ja sitä pitää rohkeasti tutkia muiden muuttujien tavoin. Ja erityisesti sitä, miten kulttuurin vaikutusta väärässä yhteydessä - eli uudessa maassa jossa nuo tavat ja arvot ovat mahdollisesti sopimattomia - voidaan suhteuttaa tuohon uuteen ympäristöön.

      On siis toimittava niin, ettei kulttuurista tule ikään kuin transsendentti muuttumaton taso jolla perustellaan asioita. Minusta tuntuu että yksi niin vihan kuin vähättelyn perustalla oleva tekijä on nähdä kulttuurit olemusellisina pysyvinä entiteetteinä, joihin viittaaminen ei olekaan vain välineellistä vaan jotenkin kohtalokasta ja lopullista. Esitän että niin hazardit kuin tynkkyset PELKÄÄVÄT KULTTUURIA kuin muinaiskansasitä sanalla sanottua karhua.

      Juuri tämän pelon vuoksi on tärkeää puhua avokmesti. Kotouttaminen ilman ristiriitaisenkin kulttuurin ja häiritsevienkin arvojen avaamusta kiihkottomasti onmahdotonta. Ei toista ilman toista ja siksi kulttuurin "metafyysillistäminen" kumpaankin suuntaan on haitallista. En nyt tämän paremmin jope osaa...

      Poista
  32. Erästä asiaa pelkään kaikkein hirveimmin ja se on ahmintakulttuurin yhtenäistyminen ja leviäminen kaikkialle. Se juuri tuottaa planetaarisen ristiriidan kulutuksen ja resurssien välille. Minä en voi koskaan unohtaa kasvavaa väestötsunamia. - Tässä ilmeisesti on jonkinlainen jako, jos meistä neljästä puhutaan. - Siis jope ja minä versus Marjatta ja Juha.

    Minä nyt en näe nuorissa sellaista älyä, joka estäisi ihmiskunnan matkan kaaokseen. Nuoret paiskovat ojanpohjat täyteen hylkäämiään kännykkämalleja ja vaativat uusimmat mallit itselleen. Nuoret eivät edusta mitään asketismin uusaaltoa maailmassa. Hyvissä oloissa nuoret saattavat olla symppiksiä, mutta kun olot tästä kaotisoituvat kuten tulee taopahtumaan niin kaikista ihmisistä alkaa nousta reviiriään, onnellisuuskuplaansa puolustuva peto. Eivätko Marjatta ja Juha tosiaan näe tätä ilmiötä? Minä en todellakaan toivo muuta kuin että olisin perustellusti väärässä. Mutta reaaliperusteluja ei ole.

    Tämän ilmiön mihin viittaan kuvasi loistavasti vuonna 1982 Pekka Kuusi teoksessaan Tämä ihmisen maailma. Silloin kehitys olisi pitänyt katkaista, mutta sitä ei katkaistu.

    Resurssikäyrä on laskeva ja väestötsunami on tietenkin nousuaalto, hyökyaalto. - Minä toivoisin kaikkien kirjoittavien ihmisten kommentoivan tätä ilmiötä, joka on planeetan vaarallisin.

    Ristiriita syntyy nyt ajassa liian nopeasti. Emme ehdi keksimään sellaisia teknologisia innovaatioita, jotka estäisivät katastrofin.

    Valtavan voihuudon tulisi kiiriä yli pallon eikä minkään sekundahypettämisen äänet.

    Minä muuten en ole katastrofilla nautiskelija.

    Ehkä minussa on jokin julma piirre, joka pelkistää ihmisen kulutusyksiköksi. - Kauneinkin tyttö tai komein poika mitä katson niin haperossa kallossani tikuttaa: KULUTUSYKSIKKÖ!

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ero kulkee siinä, mikä on tapamme reagoida. Minusta meistä kukaan ei ole lopettanut kuluttamista eikä hyvinvointiapalvelujen käyttämistä. Minä en halua luopua hyvinvoinnista ja se tarkoittaa ainakin 70-luvun kulutusta. Luetten tämän taas kerran: en matkusta ulkomailla (yksi Berliinin reissu elämäni aikana ja yhteen on vielä lupa, mutta jos siihen ei ole varaa, olen tyytyäinen, pienet tulot ova siunaus maailmalle), henkilöauton käytön minimoiminen, kierätyshuonekalut ja -lektroniikka, tuulisähköä, lihan syöminen korkeintaan 40 kiloa vuodessa ja tähän laskettu myös siipikarja, maidon ja jäätelön kulutuksen puolittaminen ja lastenlasten ongelmallistaminen lasteni kanssa ihan kirjaimellisesti(vaikka muut tuntuivat heti herkeävän helläsydämisiksi kun esitin tämän ajatuksen). Lisäehdotuksia otan vastaan. Itseäni en millää haluaisi lopettaa vaikka se jonkun mielestä olisi paras todistus rehellisyydestä ahdistuksen mittaamisessa globaalisen toivottomuuden suhteen. Ja blogissanikn olen tuon isovanhemuusajatuksen manifestoinut.

      Poista
  33. Peräänkuulutan yksinkertaisesti ihmisiä, jotka myöntävät: kyllä olet oikeassa väestötsunamin aallon nousu on liian suuri suhteessa resursseihin ja siksi menemme kaaosta kohti. - Toisin sanoen hymy pyllyyn, ihmiskunta!

    J ----

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän sen syyllistämällä lapsiani. Ne tietää mitä ajattelen lastenteosta, että yhtä ei saa ylittää. Tiedän että se on syyllistämistä ja että ei kuulu enää minulle. Tosin miksi ei kuuluisi: eihän minun suhteeni heihin ole millään tavalla erilainen kuin muihinkaan kuluttajiin ja lisääntyjiin paitsi että meissä on samoja geenejä. Olen tehnyt virheen lisääntymällä mutta voin korjata vielä sen verran etten iloitse lasteni nähden ajatuksesta lapsenlapsista. Ja pelkään oikeasti uuden sukupolven puolesta. Vielä meidän nuoruudessamme hokema ettei halua lapsia tähän maailmaan oli pelkää ideologista poseerausta mutta nyt se on realismia.

      Poista
    2. Afrikasssa miljardista tulee neljä miljardia tällä vuosisadalla teet sinä mitä tahansa.

      Vuosidadan loppuun on prognosoitu etnisten eurooppalaisten väestömääräksi 200- 300 miljoonaa, eli 0,2 -0,3 miljardia; niitä muita on sen sijaan 9000 - 10 000 miljonaa, eli 9-10 miljardia, tekevät sinun lapsesi lapsia tai eivät.

      Mä en tajua miten noin fiksu mies voi olla tässä asiassa näinkin...no, pihalla, hyvä Juha, anteeksi, ja problematisoida asiaa joka on jo demografisesti ratkennut.

      Voi olla että se vihreiden odottama ekokatastrofi tulee mutta sitä ennen tulee kulttuurituho ja siinä ei ekologiaa ei enää kysytä. Ratsastat nyt (ehkä) väärällä keppihevosella.

      Toivotaan toivotaan kuitenkin että käy kuin Strömsössä. Itse ën kuitenkaan tuota kotikutoista ekohuolisukkaa vedä jalkaani ja sieluani lämmittämään talossa joka jo palaa.


      Poista
  34. Niin, pakko on yhtyä mielipiteeseen jonka J - esittää. Sehän on se sama kuin Linkolankin, "se on menoa nyt". Olen miettinyt että olisiko jotain tehtävissä ja hitsiläinen! ja kyllä vain, on olemassa käytännöllisen piiriin kuuluva juttu jota voisi yrittää.

    Kaaos luultavasti alkaa anarkian lisääntymisellä, ei suurilla sodilla (ydinaseet), näin luulen. Silloin jossakin vaiheessa voisi Suomen kaltainen periferiavaltio yksinkertaisesti jättäytyä "syrjään maailmasta" ryhtymällä ajoissa jotenkin omavaraiseksi ja ylläpitämällä tarvittavaa puolustuskykyä. Viime mainittua varmaan tarvittaisiin pitämään "suurta tuhoa" loitolla, vagabondejahan kun tännekin Ruotsin selän taakse kyllä eksyisi.

    Tämän tyyppinen ajatus saattaisi täällä maailman reunalla toimiakin. Edellytys on että maa pysyy yhtenäisenä, omana. Emme tarvitse suuria vierasperäisiä vähemmistöjä rikkomaan sisäistä itsekuria joka on selviämisen perusedellytys.

    En usko mihinkään koko maapalloa sitovaan systeemiin. Tuohan edellyttäisi toimivaa "demokraattista" diktatuuria mikä lie utopia. Jos ei muu niin EU on sen jo meille opettanut.

    Ja Juha, ihmiset eivät elä ilman toivoa tulevaisuudesta mikä tarkoittaa juuri lapsia!!

    hh

    VastaaPoista
  35. Jos saisin esittää mikä on elämän tarkoitus niin se on:

    Tajuta oma aikansa ja toimia sitten hyvää edistäen.

    Me emme voi elää menneitä aikoja!

    Kuunnelkaa muuten yle teema radiosta Jari Sarasvuo päivämäärällä 18.1.2016. - Tämä teemaversio on pidempi kuin radiosta tullut. Sarasvuo on mielenkiintoinen, muttei kuitenkaan koostavan kirkas. - Silti kannattaa kuunnella.

    Mielestäni Sarasvuo koskettelee aikamme kaikkia oleellisia teemoja.

    Minun ydinteemani nyt sattuu olemaan populaation kasvun ja resurssien välinen yhteentörmäys rajallisella alueella, joka on maaplaneetta.

    Perusteokseni kuten sanottua on Pekka Kuusen Tämä ihmisen maailma vuodelta 1982. Silloin aloin panikoida ihmiskunnallisesti eikä se ole koskaan sen jälkeen päättynyt. Olin tuolloin 24-vuotias ja ihmettelin muita 24-vuotiaita.

    En koskaan pystynyt yhtymään itäblokin murtumisen aiheuttamaan riemuun, vaikka en suinkaan kannata sen reaalitodellisuuden toimintamalleja.

    Itä ei murtunut askeesiin vaan kulutushysteriaan. Olisi voinut käydä niinkin, että monilta osin itä olisi avannut tien oivallettuun askeesiin - osoittain oivallettuun ortodoksikristilleen askeesiin.

    Neuvostoliittohan oli loppujen lopuksi murentuva meikkimaali ortodoksisuuden yllä.

    Väestötsunami tarkoittaa, että on käynnissä ihmispaisumus - mutta ketkä ovat liikaa ja kuka määrittelee liian. - Luultavasti rikas globaali eliitti.

    J ----

    VastaaPoista
  36. En viitsi nyt enää mennä tuonne väleihin vastaamaan, vaan kirjoitan tänne ketjun loppuun.

    Ensinnäkin jopelle: kun olen ottanut Kouvolan esimerkiksi paikkakunnasta, johon on tullut turvapaikanhakijoita, olen tehnyt sen siksi, että tästä tiedän muutenkin kuin kuulopuheista ja mediasta. Edustavuudella tarkoitan juuri sitä, että se edustakoon tässä mielessä keskivertopaikakuntaa tyyliin "yksityinen on yleistä". Hyvin samanlaista näytti olevan mm. Kirkkonummen Evitskogin kylässä, josta oli eilen dokkari Dokumenttiprojektissa paitsi että asukasinfossa ei ollut siellä ihan yhtä pahaa kuin meidän vastaavissa. Mieleeni jäi erityisesti muutamien ihmisten uskomaton sydämettömyys. Ohjelman luulisi lisäävän ymmärrystä ja huolta siitä, miten nämä yksinäiset pojat selviävät henkisesti, jos paikkakuntalaiset kääntävät mielenlosoituksellisesti selkänsä, äsähtelevät vihaisin äännähdyksin ja ovat soittamassa poliisia jo niinkin pienestä, että ulkomaalaiset ovat tietämättömyyttään yksityisalueella, jossain laiturilla seisoskelemassa. Luulisi, että uteliaisuus ajaisi juttelemaan heidän kanssaan, niin voisi muodostaa oman käsityksen asioista eikä turhaan rasittaisi poliisia.
    Näen, että ihmiset ruokkivat vihaa itsessään ja toisissaan sen sijaan, että olisivat avoimia ja ystävällisiä. He eivät taida tajuta, että kun sitä vihaa ruokkii aikansa, niin se alkaa syödä ihmistä. Ja eihän tilanne kuitenkaan sillä paatoksellisella vihaamisella tai pelottelulla miksikään muutu.
    Jotkut pelkäävät kyllä omituisesti kaikkia ihmisiä, jotka eivät ole juuri heidän kaltaisiaan esim. vanhemmat ihmiset pelkäävät teinipoikia, suomalaisia äänekkäitä lökäpöksyjä. Minä olen tehnyt työni heidän joukossaan ja pidän heitä hauskoina tyyppeinä. Minun on vaikeaa ymmärtää perusteetonta pelkoa.
    Lopetan nyt tästä asiasta jauhamisen kerta kaikkiaan.


    Ja sitten kulutuskeskusteluun. "Minusta meistä kukaan ei ole lopettanut kuluttamista eikä hyvinvointiapalvelujen käyttämistä." Tämä on lainaus Juhalta tuosta ylempää.
    Minä olen elänyt aikalailla askeettisesti suuren osan elämääni. Lapsuus meni sähköttömässä kodissa, ulkohuusin ja pesuvatien kanssa, kulkuvälineenä polkupyörä. Opiskeluaika meni asuntoloissa joissa yhteinen suihku jossain käytävän päässä koko kerrokselle. Olin monta vuotta syömähäiriöinen, söin kuin pikkulintu - eli säästin. Jos laskisi kulutukseni 25-vuotiaaaksi ja vertaisi sitä nykynuoren kulutukseen, niin enpä tiedä vastaisiko minun 25-vuoden kulutukseni edes yhtä vuotta hänen kulutuksestaan.
    Ruoassa pidän edelleen viljoista ja vihanneksista ilman mitäään eri päätöstä. Tänään söin kalaa. Matkustelen pari - kolme kertaa vuodessa Euroopan sisällä ilman tunnontuskia. En omista ajokorttia.
    Ai, nyt pitää lopettaa ...
    Tämä riittäköön tällä kertaa.
    Vielä sellainen vinkki, että joensuulainen ystäväni kuuluu Kohtuu-liikkeeseen, jonka nimi oli ensin Kohtuu vaarassa. Kannattaa käydä tutustumassa heidän sivuihinsa. Tekevät ihailtavaa työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Lopetan nyt tästä asiasta jauhamisen kerta kaikkiaan."
      Kaikki on tietenkin noin kuten kirjoitit ennen tuota lausetta mutta et ottanut kuten et yleensäkään kantaa vokkilaisten tekemiin rikoksiin. Tutkintoja on menossa satoja. Hyvää tahtoa hyvää tahtoa totta kai, mutta entä nuo teot, rikokset? Nekö tulee vain ohittaa yksittäistapauksina (vaikka ovat sadattaistapauksia) ja todeta että kyllähän suomalaisetkin...
      Tuolla asenteella ne 700 000 "rasistia" saavat pian miljoona uutta nuivaa suomalaista. Sitä emme kukaan tahdo.

      Kirkkonummen vokissa siinä dokkarissa oli muuten yksi kuvaava kohta, jossa suomalainen vokkijohtaja kertoi että Prismasta on soitettu että näpistelyistä on jääty kiinni ja sen on nyt loputtava.
      Albanialainen sanoi:- Sorry.
      Vokkijohtaja: Ei mitään, ei mitään, ei tarvitse anteeksi pyytää.

      Siinä(kin) se tuli.

      Sama spr-soturi puhui myös siitä ettei niillä Albaniassa ole mitään näköalajoja eikä mahdollisuuksia elämälle. Albaniassa! Ei ole Suomen elintasoa ei, eikä koskaan tulekaan jos avautuneesta maasta lähtevät maan potentiaaliset rakentajat pois. Albaniassa ja Irakissakin on ihan hyvät mahdollisuudet rakentaa maata jos siihen on vain valmis, oman kulttuurin pohjalta eikä lännen Nike-mannekiinina tai wanna-be- gangstana Pariisin tai Malmön lähiössä. Irakin infrastruktuuriin on pumpattu satoja miljardeja dollareita! Sillä rahalla olisi maailmassa autettu paljon ihmisiä, kymmeniä miljoonia, omissa maissaan.

      Täällä olen oppinut sen, minkä ehkä sinäkin Marjatta että on ihan sama mitä faktoja me esitämme, me emme niiden myötä muuta mielipiteitämme.

      Itse olen täällä ehkä enemminkin tässä asiassa radikalisoitunut täällä käydyn mielipiteenvaihdon myötä, mikä on minulle dialogiin uskovana ihmisenä todella harvinaista. Se ei ole tietenkään kenenkään syy. Nykytilanteessa on epäselvää kuka on oikeastaan radikaali ja kuka maltillinen. Itse koen nimenomaan tässä asiassa maahanmuuttokriittiset maltilllisiksi ja tämän me-pelastamme-teidät -hybriksen voimauttamat radikaaleiksi, hyvinkin radikaaleiksi.

      "Se on siivoojasta kiinni." Joo.
      Se on toistaiseksi vielä meistä itsestämme kiinni.
      Jos haluaisimme tietää kuka oli oikeassa, kannattaa meidän odottaa muutama vuotta, ehkä viisi. Silloin se ei todennäköisesti ole lainkaan epäselvää kuten vielä on nyt.

      Minä toivon koko sydämestäni että suvaitsevat, hyvät ihmiset, valtaenemmistö, valtamedia, valtaeliitti, liberaalit, porvarisosialistit, vihreät naiset ja maahanmuuttoradikaalit, eli maahanmuuttopositiiviset, olisitte oikeassa ja kaltaiseni maltilliset säilyttävät pelkurit täydellisen, täydellisen väärässä.

      t. -

      Kokeilen nyt minäkin lopettaa jauhamisen tästä asiasta kerta kaikkiaan. En kuitenkaan lupaa.

      Poista
  37. hh:n utopia on kuitenkin samalla dystopia. On osattava luopua tuntemastamme hyvinvoinnista samalla. Olemmeko valmiita "rodunjalostukseen"? Tässä pidän Linkolaa tärkeänå ajattelijana: hän kysyy, kuka saa jäädä eloon ja vasta siihen itse. Me tiedäme vastauksen: ne jotka osaavat selvitä. Minä en kuuluisi niihin.

    Soitammeko kaikki Mozartia Titanikin kannella?

    Sarasvuo on hyvä. Siitä tyypistä on täytynyt muuttaa mielipidettä.

    Marjatta: eka kappale on tosi, tosi hyvä. On rikollisa etsiä vikoja toisista ja vääristelä tilanteita!!!

    Vielä yksi mieltäni kiusaava kysymys kaikille aiheesta ja toivon Marjatankin naisena vastaavan: Eikö seksuaalisesta ahdistelusta muka ole Suomessa puhuttu ennen nykytilannetta? Nytkö tämä vaiettu asia muka on vasta keksitty? Vai muistanko ihan väärin? Ymmärrän että tuolla väitteelä yritetään välttää leimaaminen, mutta silti, eikö ole muka puhuttu? Minua vain ärsyttää asioiden argumentointi ideologisella retoriikalla ja nyt vähän tuntuu että tämä on sitä. Ikään kuin käänteistä yleistämistä. Kuvataan kyllin yleinen yhteinen vihollinen, lääppivä mies, niin ei tarvitse pohtia liian kipeitä kysymyksiä ja inhimilisiä ratkaisuja niihin. Huom: sitä en kiistä etteikö tämä yleistetty lääppivä miehuus ja sen tuomitseminen ehkä iskisikin kahta kärpästä yhdellä iskulla, eli suomalaisia ja ulkomaalaisia juntteja... Pragmaattisesti ajatellen: jos tämä tepsii ja samalla vältetään leimaaminen, hyvä niin. Mutta minua vain ärsyttää tämä pseudo-tietämättömyys aiemmasta tietoiuudesta.

    VastaaPoista
  38. Marjatta Mentulan kommentoinnissa aina ja kaiken aikaa on huokunut rakas askeetti. - Mutta sitä ei voi yleistää. Tämän päivän eläkeläiset ovat mahdollisuuksiensa mukaan törsääjiä ja nautiskelijoita, joista nuoret eivät opi mitään. Yleensä ottaen eläkeläiset ovat heinäsirkkaparvi tällä tuhoon tuomitulla planeetalla.

    J ----

    VastaaPoista
  39. Hmm, tuohon J----:n eläkeläisten kritisointiin sanoisin vain, että on eläkeläisiä ja eläkeläisiä. On niitä, jotka edelleen asuvat puulämmitteisissä taloissa eivätkä ole ostaneet uusia vaatteita sitten 90-luvun, jotka eivät ole koskaan käyneet lähikaupunkia pitemmällä, joiden viihteenä on kissa ja vanha telkkari, jotka nostavat kuun alussa rahaa tyynyn alle, koska eivät omista pankkikorttia ja jotka elävät hyvin antoisaa elämää kuluttaen minimaalisesti. Sitten toisessa päässä on pieni ryhmä, jolla on useita asuntoja ja varaa matkustella ympäri maapalloa. Molemmissa ryhmissä on aloitettu työelämä varhain ja maksettu kymmeniä vuosia veroja.
    Yhden sukupolven syyttely on katteetonta. Mistä sinä J---- olet saanut päähäsi tuon eläkeläisten törsäämisen?
    Minä en ole mikään poikkeus askeetti. Näin elävät ainakin minun tuttavani kaipaamatta mitään ihmeellistä. Meidän monen lapsuus on ollut niin niukka, että osaamme olla tyytyväisiä juoksevasta vedestä ja tasaisesta lämmöstä. Minä olen todella tyytyväinen ja - jos ette ole huomanneet - iloinen ihminen.
    Nauroin muuten tässä ketjussa makeasti Juhan kommentille "Riippuu siivoojasta", jonka hän ehti livauttaa tuonne meidän toisten ahkeran kommentoinnin väliin.

    Vastaus Juhan kysymykseen "Eikö seksuaalisesta ahdistelusta muka ole Suomessa puhuttu ennen nykytilannetta?"
    ON puhuttu. On puhuttu liian pienistä raiskaustuomioista ja seksuaalisesta ahdistelusta työpaikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä. Minä jo aloin epäillä omaa miekenterveyttäni ja muistini häilyvyyttä.

      Poista
    2. Joo, muistisi on tallella!
      On myös aprikoitu sitä, mikä määritellään ahdisteluksi. Katsoin 60-luvun mainosmaailmasta kertovan Mad Men -sarjan kokonaan. Kyllä on ajat muuttuneet tässä parempaan suuntaan! Muistatteko, kun Väyrynenkin nipisteli lentoemäntiä ja sitä hieman, vain hieman, paheksuttiin. Kun katsoo lentoemäntien työtä ahtailla käytävillä kiireessä, molemmat kädet kiinni tarjoilussa, niin tulee mieleen, että tuo heihin kohdistuva, aikanaan melko yleinen käytös, on täytynyt tuntua hyvin nöyryyttävältä.

      Mutta nyt on tullut sitten uutena myös miesten kokema ahdistelu. Siis naiset puristelevat miehiä suorasukaisesti työssä ja vapaalla. Näin ovat ainakin jotkut miehet raportoineet tämän aiheen yhteydessä medioissa. Mitä te siihen sanotte?

      Poista
  40. Valtakunnassa on ollut naisrauhaa koskevia lakeja aina keskiajalta lähtien, Magnus Ladulås taisi niitä jo säätää. Asia ei ole uusi tai erikoinen, onhan kyse eläimen tärkeimmästä vietistä heti ravitsemuksen jälkeen. Eri juttu on sitten minkä tyyppisellä kielenkäytöllä erotiikkaa milloinkin on käsitelty. Viime vuosisadalla puhe kätkettiin sanoisinko hienotunteisuuden häveliäisyyden viittaan. Nyt on menty toiseen äärilaitaan eikä sitä voi pitää järkevänä kenenkään kannalta.

    Kokemukseni mukaan naisrauha oli meillä hyvin vakiintunutta vuosituhannen vaihteeseen asti. Omat tyttäreni saattoi lukiolaisina päästää vapaasti Vappuyön riehaan Espalle. Nyt on toisin, heidän tyttärensä joutuvat pysymään luotetussa seurassa mikä on aina ollut yleismaailmallinen tapa protestanttista Eurooppaa ehkä luluun ottamatta, tapa johon on siis ollut hyvät syynsä. hh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hh, että otat esiin kielenkäytön. Nykyinen rivouksien viljely ei tosiaankaan ole järkevää.

      Poista
    2. (Laitan sulle vielä MM tähän vastaukseni että huomaat. Olet niin tärkeä:) Tai sitten minä vain niin itsekäs että haluan että luet..?)


      "Lopetan nyt tästä asiasta jauhamisen kerta kaikkiaan."
      Kaikki on tietenkin noin kuten kirjoitit ennen tuota lausetta mutta et ottanut kuten et yleensäkään kantaa vokkilaisten tekemiin rikoksiin. Tutkintoja on menossa satoja. Hyvää tahtoa hyvää tahtoa totta kai, mutta entä nuo teot, rikokset? Nekö tulee vain ohittaa yksittäistapauksina (vaikka ovat sadattaistapauksia) ja todeta että kyllähän suomalaisetkin...
      Tuolla asenteella ne 700 000 "rasistia" saavat pian miljoona uutta nuivaa suomalaista. Sitä emme kukaan tahdo.

      Kirkkonummen vokissa siinä dokkarissa oli muuten yksi kuvaava kohta, jossa suomalainen vokkijohtaja kertoi että Prismasta on soitettu että näpistelyistä on jääty kiinni ja sen on nyt loputtava.
      Albanialainen sanoi:- Sorry.
      Vokkijohtaja: Ei mitään, ei mitään, ei tarvitse anteeksi pyytää.

      Siinä(kin) se tuli.

      Sama spr-soturi puhui myös siitä ettei niillä Albaniassa ole mitään näköalajoja eikä mahdollisuuksia elämälle. Albaniassa! Ei ole Suomen elintasoa ei, eikä koskaan tulekaan jos avautuneesta maasta lähtevät maan potentiaaliset rakentajat pois. Albaniassa ja Irakissakin on ihan hyvät mahdollisuudet rakentaa maata jos siihen on vain valmis, oman kulttuurin pohjalta eikä lännen Nike-mannekiinina tai wanna-be- gangstana Pariisin tai Malmön lähiössä. Irakin infrastruktuuriin on pumpattu satoja miljardeja dollareita! Sillä rahalla olisi maailmassa autettu paljon ihmisiä, kymmeniä miljoonia, omissa maissaan.

      Täällä olen oppinut sen, minkä ehkä sinäkin Marjatta että on ihan sama mitä faktoja me esitämme, me emme niiden myötä muuta mielipiteitämme.

      Itse olen täällä ehkä enemminkin tässä asiassa radikalisoitunut täällä käydyn mielipiteenvaihdon myötä, mikä on minulle dialogiin uskovana ihmisenä todella harvinaista. Se ei ole tietenkään kenenkään syy. Nykytilanteessa on epäselvää kuka on oikeastaan radikaali ja kuka maltillinen. Itse koen nimenomaan tässä asiassa maahanmuuttokriittiset maltilllisiksi ja tämän me-pelastamme-teidät -hybriksen voimauttamat radikaaleiksi, hyvinkin radikaaleiksi.

      "Se on siivoojasta kiinni." Joo.
      Se on toistaiseksi vielä meistä itsestämme kiinni.
      Jos haluaisimme tietää kuka oli oikeassa, kannattaa meidän odottaa muutama vuotta, ehkä viisi. Silloin se ei todennäköisesti ole lainkaan epäselvää kuten vielä on nyt.

      Minä toivon koko sydämestäni että suvaitsevat, hyvät ihmiset, valtaenemmistö, valtamedia, valtaeliitti, liberaalit, porvarisosialistit, vihreät naiset ja maahanmuuttoradikaalit, eli maahanmuuttopositiiviset, olisitte oikeassa ja kaltaiseni maltilliset säilyttävät pelkurit täydellisen, täydellisen väärässä.

      t. -

      Kokeilen nyt minäkin lopettaa jauhamisen tästä asiasta kerta kaikkiaan. En kuitenkaan lupaa.


      Poista
    3. Ihan pakko tämä sanoa: Aleksi's wo derlandissa (aiiiiivan mainio ohjelma!) Asikkalan vastaanottokeskuksen johtaja heitti yllättävästi että partio tulee tutustumaan heihin ja myös heille partiosta voisi olla hyötyä kun on polttopullojakon heitelty kaksi kertaa. Että turvaa kumpaankin suuntaan. Innovatiivinen ja haastava ehdotus. Juuri tällaista tarvitaan tässä eipäsjuupasväittelyssä.

      Poista
    4. Eipäsjuupasta tämä ei sitten pidemmän päälle ole. Tämä ratkeaa kyllä toiseen suuntaan, todellisuudessa.
      Itse olen (valitettavasti?) saanut tutustua niin vakuuttavaan infoon ja faktaan että olen tämän asian suhteen varsin pessimisti eikä tämä ole mulle enää lainkaan mikään asenne/suvaitsevaisuus/viha/empatia/sympatia...kysymys.
      Sehän tässä pahinta onkin.
      Oman asenteen voi toki muuttaa sulavammaksi, kivemmaksi ja joustavammaksi mutta ei se niitä suuria linjoja muuksi muuta.
      Itse olen aika kyllästänyt siihen että sitä että yrittää haarukoida todellisuutta tämän kalabaliikin takaa (oman ja muiden) niin sitä on oikeutettua nimittää vihaksi kun se ei satu olemaan ihan samanlaista puhetta kuin hesareissa tai pappien pöydissä.

      Mutta kuten yllä totesin, eipäsjuupakset eivät johda mihinkään. Eikä tietokaan. Me ihmiset uskomme mitä haluamme. Todellisuus, se iso, kyllä sitten tapahtuu oli meidän asenne tai kanta ihan mikä tahansa.
      Tosin vihaa ja ikävää ja rasismia tai naivismia voi ja pitää välttää kuten voi välttää tekemästä rikoksia, ahdistelua ja raiskauksia.

      Poista
    5. Oman asenteen voi toki muuttaa sulavammaksi, kivemmaksi ja joustavammaksi mutta ei se niitä suuria linjoja muuksi muuta.
      Itse olen aika kyllästänyt siihen että sitä että yrittää haarukoida todellisuutta tämän kalabaliikin takaa (oman ja muiden) niin sitä on oikeutettua nimittää vihaksi kun se ei satu olemaan ihan samanlaista puhetta kuin hesareissa tai pappien pöydissä.

      TUOSSA SE ON SANOTTU!

      Poista
  41. Hei jope, lolet sinäkin tärkeä.:)
    Tottakai ne vastaanottokeskuksissa asuvien rikokset on otettava vakavasti, se on ihan selvä. Minusta siinä ei ole edes mitään keskusteltavaa.
    Me emme voi muuttaa sitä, että he ovat täällä. Kaikki riippuu nyt siitä, miten hyvin me hoidamme kotouttamisen, siis kaiken siihen liittyyvän, infon, kulttuuriin sopeuttamisen, kielenopetuksen ja työllistämisen. Orpo sanoi juuri jossain haastattelussa, että työllistäminenkään ei pitäisi olla ongelma ja että meidän omissa työttömissä on paljon sellaisia, jotka ovat pysyvästi työelämän ulkopuolella. Uskon tuon, itselläkin on ihan lähipiirissä kaksi työhön kykenemätöntä edelleen työttömyystilastoissa, vaikka olisi pitänyt olla jo vuosia sairauseläkkeellä.

    Minä näin sen sorry-tilanteen niin, että yksi sanoi ikäänkuin kollektiivisesti sorry kaikkien puolesta eikä näpistelijää ehkä ollut koko tuossa porukassa. Nämä keskustelutilaisuudethan pidettiin pienissä ryhmissä ja johtaja kertoi, että tällaistakin kuuluu tapahtuneen eikä saa tapahtua. Eiköhän siellä kaupassa ole hoidettu se yksilötason ohjanta ja annettu moitteet tekijöille.
    Minusta tämä johtaja toimi hyvin ja ohjasi lempeästi asukkaita, mikä näkyi myös siinä, miten he kohtelivat häntä, pyysivät anteeksi, että kyselevät kotiinpääsystä, kun pää ei tahdo millään enää kestää odotusta. Minä toivon, että olisin ollut yhtä hyvä opettajana. En varmaan aina jaksanut olla.
    Ei kai se ole väärin tuntea empatiaa albanialaisiakaan kohtaan. He olivat rehellsiä ja sanoivat alusta asti, että ainoa syy heidän tulolleen on näköalattomuus ja mahdottomuus menestyä omassa yhteiskunnassa. Toisena aikana heitäkin olsi ehkä jopa tarvittu meillä, mutta ei nyt.

    Juu, totta se on, että on vaikea muuttaa mielipiteitään. Minä sanon, kuten Paavo Väyrynen, että ei tarvitse muuttaa, kun minun mielipiteet ovat oikeat. :)
    Silti niitä on hyvä ja kiinnostavaa peilata ja asettaa arvioitavaksi.

    Juha, mitä minulla on mennyt tuollainen ohjelma ihan ohi!
    Tuohon suuntaan pitäisi mennä. Hyvä jos mennään, tutustuvat ja ryhtyvät yhteistyöhön. Tämä olisi kyllä maailman ihme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteski kaikki kitjoitusvirghett nyt ja aina. Lolet - tuola alussa, vauvakiletä.

      Poista
    2. Se on yks Kioski-ohjelmista. Oikein mainio juttu. Ja saat anatekeeksi.

      Poista
    3. "Me emme voi muuttaa sitä, että he ovat täällä."

      ?

      Miten niin emme voi?

      Totta kai demokratiassa tilanteita voidaan muuttaa.

      Kellä tahansa on siis mielestäsi subjektiivinen oikeus tulla ja jäädä. Noin ei ajattele poliittisella kentällä oikeastaan muut kuin meidän strömsöläiset ja ideologisesti vapaaseen liikkuvuuteen betonoitunut vasemmisto, - ääri sellainen plus tietenkin aikamme hyvödylliset....vihreät, ja niistäkin vain ns. Sumuvuori-osasto. Kysypä asiaa vaikkapa konkari Eero Paloheimolta - ei linja juuri Jussi HA:n kannoista erkane.

      Tämä keskustelu on nyt mennyt jos niin syvälle että taidanpa pelastautua Australiaan menevään kumiveneeseen.
      Jos olisitte lukeneet sen saksalaisproffan jutun tietäisitte että hyvinkoulutettuja lähtijöitä siihen suuntaan Keski-Euroopasta on satoja tuhansia jo.
      Syyn ovat kertoneet.

      Googlettakaapa vaikkapa Australia/maahanmuutto/imigration. Maahanmuutto on siellä hyvä juttu mutta ei tälläinen kuin meillä. Siellä ajatellaan tulevaisuutta.
      Rasistienko maa?

      Poista
    4. Me emme voi muuttaa tilannetta juuri nyt näillä sopimuksilla aikaansaatua, vaan meidän pitää tehdä näissä puitteissa parhaamme.

      Poista
  42. On muistettava, että turvapaikanhakijat on käsitteenä muuttuja ja kun se on muuttuja niin se saa uusia arvoja. Tämä tässä on hyvin kiinnostavaa. Missä menee se muuttujan arvo, että se vaikuttaa moraalisiin arvoihimme?

    Kekkosen aikana 1960-luvulla ja 1970-luvulla sosiologia oli voimissaan ja samoin sotaveteraanit. Silloin tätä turvapaikanhakijailmiötä ei olisi tapahtunut, koska Kekkonen sosiologien konsultoimana olisi kieltänyt turvapaikanhakijoilta maahamme pääsyn. Tässä taloustilanteessamme kotoutuminen on humanistinen unelma eikä se tule onnistumaan niin hyvin kuin humanistit kuvittelevat. Sotaveteraaniemme ääni olisi myös nuorten miesten tulvan osalta ollut selvä. - Täytyy muistaa, että tulijatulva ei tullut naapurivaltioistamme vaan hyvin kaukaa ja se tuleminen ottaa aikaa. Naapurimaista tulvahtaminen on aina selkeämmin ymmärrettävissä. - Kekkosen ratkaisuun ei olisi vaikuttanut se, että naapurissa on Neuvostoliitto.

    No, voi olla rumaa jossitella tai laittaa ajatuksia Kekkosen päähän.

    J ----

    VastaaPoista
  43. Päivityksiä:

    Hätä ei ole tämän näköinen - hätä on tämän näköinen.
    Lapsissa on tulevaisuus - lapsille ei ole tulevaisuutta.
    Minoon meiltä ja muut on meirän krannista - minen tiärä
    notta mistä minoon eikä nuakaan oo meirän krannista.
    On myöhäistä pyllistää kun paska on jo housuissa - (ei tarvitse päivittää).

    J ----

    VastaaPoista
  44. Minkä vuoksi puhutaan jostakin 60- ja 70-lvun ahdistelusta tai nipistelyistä kun halutaan puhua kulttuurista jossa joukkoraiskaukset ovat arkipäivää ja tavat on siirtymässä Suomeen?

    Miksi tämä hämäys, selkeän asian tahallinen sekoittaminen?
    Kieroa. Tarkoituksenhakuista. Kaksinaamaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ihmettelen myös. Miksi tämä eklektinen puhe on niin pinttynyt ihmiseen? Joku mainosti jari sarasvuon viime ohjelmaa. Se oli hyvä ja sarassvuo puhui tästäkin suoraan. (Ks.juttuni Eklektoivia lauseita)

      Poista
    2. Saahan puhe myös rönsytä ilman että siinä olisi mitään tarkoitushakuisuutta ja puhua samasta asiasta useammastakin näkökulmasta. Asenteet naisia kohtaan ovat muuttuneet länsimaissa paljon ja se on hyvä.

      Poista
  45. Tämänkin haluan vielä toistaa Juhalle ennen Austraasiaa:

    Afrikasssa miljardista tulee neljä miljardia tällä vuosisadalla teet sinä mitä tahansa.

    Vuosidadan loppuun on prognosoitu etnisten eurooppalaisten väestömääräksi 200- 300 miljoonaa, eli 0,2 -0,3 miljardia; niitä muita on sen sijaan 9000 - 10 000 miljonaa, eli 9-10 miljardia, tekevät sinun lapsesi lapsia tai eivät.

    Mä en tajua miten noin fiksu mies voi olla tässä asiassa näinkin...no, pihalla, hyvä Juha, anteeksi, ja problematisoida asiaa joka on jo demografisesti ratkennut.

    Voi olla että se vihreiden odottama ekokatastrofi tulee mutta sitä ennen tulee kulttuurituho ja siinä ei ekologiaa ei enää kysytä. Ratsastat nyt (ehkä) väärällä keppihevosella.

    Toivotaan toivotaan kuitenkin että käy kuin Strömsössä. Itse ën kuitenkaan tuota kotikutoista ekohuolisukkaa vedä jalkaani ja sieluani lämmittämään talossa joka jo palaa.

    VastaaPoista
  46. "Mä en tajua miten noin fiksu mies voi olla tässä asiassa näinkin...no, pihalla, hyvä Juha, anteeksi, ja problematisoida asiaa joka on jo demografisesti ratkennut."

    Siis minähän en kiellä tuota tosiasiaa. En vain ymmärrä, mitä auttaa se että joku sen sanoo ääneen ja kipuilee? Tekee siitä itselleen tavan olla olemassa. Sanon nyt tämän ties monettako kertaa: Lapsiltani en odota lastenlapsia ja olen sen heille sanonut. Se on minun konkreettinen kannanottoni tuohon ongelmaan. Voisimme myös lopettaa hyväntekeväisyyden joka menee kehitysmaihin. Aletaanko keräämään adressia kansalaisaloitteeseen? Onko meistä siihen? Sehän voisi olla konkreettinen tapa reagoida liikakansoitukseen. Se että me joilla jo on kaikkea jäisimme jäljelle, olisi hyvä asia, koska juuri kehittyvien maiden lapset tulevat vaatimaan samaa kuin meillä on. Olisiko tässä jotain ideaa? Nyt vain torille feissaamaan! Tapetaan ne omaan mahdottomuuteensa siellä missä niitä on liikaa vaatimassa parempaa tulevaisuutta. Kuin hyödytön karja. Miksi me keskenään jaamme tuota tietoa? Sama kuin valittaisimme sadetta päivästä toiseen.

    VastaaPoista
  47. Olet oikeassa. Maailman väestötsunami, niin kuin J-----, sen sanoo, on, olisi estettävissä vain Afrikassa ja Aasiassa. Sitä juuri tarkoitin kun kirjoitin että peli on jo pelattu. Eurooppalaiset puolittuvat joka tapauksessa.

    Kuten yllä olevista YK:n luvuista käy ilmi on eurooppalaisten määrä olematon, jo nyt, ja vielä moninkertaisemmin tulevaisuudessa verrattuna sinne missä se maailman väestö on ja missä se kasvaa.
    Kehitysapu?
    Jos tavoite on pitää huolta että kasvu jatkuu niin eihän sitä tietenkään pidä lopettaa.

    Niin sanottu "väestöpullistuma" kehitysmaiden nuorissa on raju muuttuja. Sieltä ne miljardit tulevat. Seuraavien vuosikymmenien aikana. Erään ennusteen mukaan jo vuonna 2050 meitä on lähemmäs 10 miljardia. Minun huonelämpötilani on se ja sama kymmen iljardisen planeetan ekologisiin ja kulttuurisiin vaikutuksiin verrattuna.

    Ja todella, olemme umpikujassa. Itkemme väestötsunamia, ja kuudetta maailmanloppua (mikä se nyt sitten onkin), merenpinnan nousua ja sanalla haluamme pelastaa maailman, eli me haluamme sen 10 miljardisen planeetan kaikkine mausteineen. Kuten hieman kiihtynyt viestisi osoittaa: olet umpikujassa, haluat sekä säästää kakun että syödä sen. Mutta
    ei se ole epäkunniaksesi. Me muutkin haluamme kuvitella että se on mahdollista. Mutta sehän ei ole. Kyllä siitä sateesta kannattaa puhua, suurempaa paradoksia on vaikeampi kuvitella.

    Sinne vaan feissaamaan, keheitysavun psta ja/tai sitä vastaan. Tai molempia yhtäaikaa. Sehän tässä meillä logiikka tässä ekokeskustelussa ollut, epä-

    VastaaPoista
  48. JS, ei ole mitään syytä sinun pyytää anteeksi, meikähän se täällä on vattaantunut monta kertaa. Sinun perusteluissasi on aina ideaa. Ja taas sanon sen mikä nyt ei mitään auta ja ei ole edes kiinnostavaa, mutta todella haluaisin että e n ajattelisi niin kuin ajattelen. Mutta....
    Tässä nyt yritän ilmaista itseni lopullisesti, yksinkertaistan (jos joku lukee, pyydän, ajatuksella):
    Olen siis kuitenkin tälle syksylle Suomessa kiitollinen.
    Olen paljon käynyt kamppailua sen suhteen mikä on asenne tai mielipide tai suhtautuminen, sympatia, empatia etc etc ja mikä on kaikista noista em. huolimatta faktaa ( niin pitkälle kuin se tietäminen on mahdollista ihmisen keinoin ) ja mikä on todellisuutta, siis sitä mitä tapahtuu. Olen tajunnut onneksi viimein, että peli on sekoitettu todella hämäräksi ja itsepetokselliseksi.

    1. Ilmastonmuutos on fakta, eikö niin? Sen kieltäjiä pidetään enemmän tai vähemmän tyhminä, eikö niin?

    2.Samalla tapaa ihmiskunnan väestön kiihtyvä räjähdys on myös fakta ja sen massiiviset ekologiset ja kulttuuriset vaikutukset. Sen kieltäjiä pidetään vähän....
    Mutta hei! Nytpäs ei pidetäkään. Sanotaan jopa: ei me voida kuitenkaan...!
    Kaksoiskoodi.

    Toinen tosiasia hyväksytään kaikessa ikävyydessän ja sitä vastaan päätetään taistella. Hyvä.
    Toinen tosiasia, yhtä karu, karumpi, ohitetaan ja toivotaan että kun ollaan hiljaa niin ne asiat jotekin....
    Arvaapa mestari Saari ottaako tälläinen hieman pannuun?!
    Sille asialle sitten että etnisiä eurooppalaisia on vähän, ja koko ajan vähemmän, sillekään minä en voi mitään. Tiedän että määrä on tabu. Se pitää mielestäni kuitenkin todeta että saadaan kokonaistilanne. Eurooppalaisen miehen ja naisen taakka on jo ohi. On ollut pitkään.

    Jos jonkun mielestä on mahdollista että esim. Afrikan ja Lähi-idän kymmenet ja sadat miljoonat (halukkuutta on tutkittu; monissa maissa suurin osa nuorisosta, on halukkaita tulemaan Eurooppaan - ja nehän tulevat) voivat siirtyä tänne tekemään töitä, asumaan ja kuluttamaan niin hyvää päivää sitten. Silloin puuuttuu kyllä kokonaisuuksien hallinta tai ainakin mahdollisten, tässä tapauksessa mahdottomien maailmojen kuvittelukyky totaalisesti.
    Kun 10 miljardisen planeetan asukkaat lähtevät liikkeelle kohti Eurooppaa jossa asuu enää alle 5 prosenttia maailman väestöä niin silläkö tavalla sitä parempaa elämää sitten löytyy? Euroopasta löytyvän uuden elämän mahdollisuudet voi käydä jo nyt tsekkaamassa Pariisin lähiöistä, Kölnistä, Munchenistä, Bryselistä, hieman täältä meiltäkin päin. Eurooppako työllistää pari sataa miljoonaa lähihoitajaa Afrikasta? Ristus...mitä unia.

    Totuus A on että tulee valita: joko kehitysmaihin syntävät miljardit
    TAI
    planeetan tasapainoisempi tila sekä kulttuuris-poliittisesti että juuri sen mahdollistamana ekologisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yllä oleva jatkuu....

      Toinen totuus B (käytämpä huolimattomasti tuota t-sanaa) taitaa olla että me emme kykene valisemaan. En minäkään. Me istumme hiljalleen lämpenevässä vedessä koska se mukavaa ja suvaitsevaa ja inhimillistä ja yhteisöllistä ja vaikka tiedämme että pian me olemme kaikki kiehuvassa vedessä räpisteleviä rapuja. Hiljalleen lämpenevä vesi on meidän länsimainen vulgääri-humanismiin (liberalismi) notkahtanut demokratiamme. Oikea, esim. antiikin demokratia ja oikea klassinen himanismi kykenisikin näille asioille ehkä tekemään jotakin. Mutta ei tämä hybridi, maanataikappale.

      Kiinan järjestelmä kykenee muuten reagoimaan, koska se kykenee myös kaikkia koskeviin nopeisiin pakottaviin päätöksiin. Nykyiset tietämyksen valossa Kiina voikin olla tässä pudotuksessa se voittaja vaikka ekologisia ongelmiahan siellä nyt on.

      Uh huh. Kiitän jos joku luki mitä kirjoitin. Osaisinkohan nyt olla hiljaa? Sanottu ainakin on. Karjalaismummoni: Oisit aatelt aikanas!
      Ja toivon tovon koko sydämestäni että olen täysin ja kokonaan väärässä ja kauniimmat ihmiset oikeassa. Faktojen toteaminen tai ainakin ajattelun perustaminen niihin on optimismia. En siis suostu enää kulttuuripessimistiksikään leimatuksi. Numerot vapauttavat joskus takkuuntuvan ajatuksen. Niin koen mulle käyneen. Kiitän siitä syksyn laajaa kansalaiskeskustelua ja kaikkia erilaisia mielipiteitä.

      t. -

      Poista
  49. Siis enhän minä voi päättää alkaa uskomaan tietämieni tosiasioiden vastaisesti.
    Sitähän tässä on joskus tyrkytetty ja vielä hyveenä.

    Asenteen voi kyllä valita, ja suhtautumisensa, mutta itse en osaa sitä tehdä laajasti tiedettyjen, tutkittujen ja tunnistettujen faktojen ja ilmiöiden kustannuksella.

    Kiitos, jos joku luki ylläolevan tekstini. Olen nimittäin varma että saatoin jopa saada aikaa pienen murtuman johonkin uskomaan. Ja hei, älkää laittako heti kittiä päälle. Katselkaa halkemaa hetki. Niiden kanssa voi kyllä elää.

    VastaaPoista
  50. Kun nyt kone kaksinkertaisestaa kommentit niin tässä vielä ne luvut jotta potentiaali lukija pääsee käsiksi noihin yllä oleviin kommentteihin :

    Afrikasssa miljardista tulee neljä miljardia tällä vuosisadalla teet sinä mitä tahansa.

    Vuosidadan loppuun on prognosoitu etnisten eurooppalaisten väestömääräksi 200- 300 miljoonaa, eli 0,2 -0,3 miljardia; niitä muita on sen sijaan 9000 - 10 000 miljonaa, eli 9-10 miljardia, tekevät sinun lapsesi/meidänn lapsemme lapsia tai eivät.



    VastaaPoista
  51. Maailmanlopullinen sukupuutto tarkoittaa sitä, että suurin osa elonkehän lajeista katoaa. Me elämme tänään ihmisen katoamisen aikaa. Tilanne on lukittu eikä 6. maailmanloppu ole estettävissä. Maapallolla on siis tunnistettu 5 aikaisempaa maailmanloppua ja 6. on meneillään. Kun kaaosvaihe planeetalla on ohi niin alkaa uusi elämä. Dinosaurukset olivat itselleen mahtavia olentoja ja ihminen on itselleen mahtava ja itseriittoinen olento - sitähän tämäkin keskusteluketju osoittaa. Dinosaurukset katosivat ja ihminen katoaa. Elämä maapallolla ei ole vielä kadonnut. Maailmanloppujen jälkeen se on saanut uusia muotoja.

    Maapallo oli olemassa ihmisen vierailua varten ja nyt vierailuaika on päättymässä.

    Ihminen olisi voinut jarruttaa vierailuaikansa päättymistä, mutta ihminen oli liiaksi eläin pystyäkseen siihen.

    J ----

    VastaaPoista
  52. Täsmennän lyhyesti - maailmanloppu - joita siis nykyistä ennen on ollut viisi - tarkoittaa sitä, että kenelläkään ei ole turvapaikkaa.

    J ----

    VastaaPoista
  53. Poistin viimeisen kommentin ja kirjoitan oman tekstin aiheesta.

    VastaaPoista
  54. Hei J:t te kaikki kolme, maailmanloppua ennustava J----, hermoileva jope ja rauhallisemmin asiaan suhtautuva Juha!

    Ei tämä meidän pauhaaminen vaikuta mitään mihinkään. Pitäisi hakeutua päättäjäksi vaikuttamaan asioihin.

    Tehdäänkö alkajaisiksi vaikka seminaarimatka johonkin Kohtuus Vaarassa -liikkeen tapahtumaan Joensuuhun. Tai en minä taida mennä edes sinne, menkää te minun puolesta.
    http://www.kohtuusvaarassa.com/

    Jope, kyllä edelleen saa puhua muistakin asioista, laskea leikkiä,
    olla iloinen ja onnellinen. En minä ainakaan halua menettää ainutkertaista elämääni kierimällä maailmantuskassa, kun ei se sillä kierimällä miksikään kuitenkaaan muutu. Eikä tämä ole mikään tyhmä asenne, vaan ehkä hyvinkin viisas.

    VastaaPoista
  55. Marjatta, minä kyllä nautin, nauran jne. pitkin päivää. Niin olen aina tehnyt. Sitä palautetta tulee koko ajan, mm. töissä. Huumoria liikaakin. Heti viittoillaan pöytiin jos johinkin menen. Eli ei täällä riuduta, älä huoli. En kieriskele enkä hermoile maailmantuskassa. Päinvastoin kannustan ihmisiä, varsinkin ekoangstisia jättämään nipotus vähemmälle. Minulla ei ole juuri lainkaan puritaanisia tms. periaatteita joista pidän kiinni. Inhoamani asioita kyllä. Poliittisesti korrekti, eli korrekti-radikaali en ole, olen maltillinen (joo, niin päinhän se on kääntynyt). Ja kuten sanoin: en osaa sitoutua asioihin joiden tiedän perustuvan väärille tiedoilla. Se ei ole suinkaan maailmantuskaa, vaan iloa vapaudesta.

    Olen oikeastaan minäkin sitä mieltä ettei tähän kehitykseen voi juurikaan vaikuttaa. Suomi on tosin pieni ja syrjäinen alue, melkein kuin saari. Hyvällä politiikalla ikäviä asioita voisi edes lykätä tuonnemmaksi vuosikymmenen, kaksi. Globalismi on musta tylsää. Pooring. Ei se sen kummempaa ole. Pidän kansallisvaltioista. Suomesta, Ranskasta, Tanskasta, Italiasta...jne ja eri maiden eri piirteistä. En pidä federaatioista, yhdenmukaisuudesta. Ei se mitään tuskaa ole, se on vain kannanotto.

    Me haluamme näköjään 10 miljardisen planeetan jossa on enää kourallinen etnisiä eurooppalaisia. Se pitää kai sitten vain hyväksyä. Ja samalla hyvästit hyvinvointivaltiolle ja eurooppalaiselle elämäntavalle. En minä verihikituskaa sen vuoksi koe, vaikka itse ottaisin kylläkin vastaan mieluummin merenpinnan 10 metrin nousun ja pari asteroidia, hah ha (pienempi paha) mutta sellaista elämä on. Ja onhan mulla taustalla aina myös toivorikas odotus.

    Taas tulee liian pitkä viesti multa (kukaan ei jaksa lukea) mutta muistutan vielä että minun (asian)tuntemukseni näissä imigraatio-jutuissa perustuu myös kokemukseen. Olen asunut mamujen kanssa (tuossa on ihan seinien takana) toista vuosikymmentä ja sama juttu töiden kautta.
    Ja paljon paljon hyviä kokemuksia heistä, ja tuttavia. Siksipä en näitä maahan hurauttaneita irakilaissotilaita ja vastaavia seikkailijoita haluaisikaan entisten maahanmmuuttajien elämää ja asemaa tänne entisestään sotkemaan. Sekään ei ole sen kummempaa. Ei siis tuskaa eikä varsinkaan sitä r-kirjaimista. Kantani, niin koen, edustaa juuri sitä kohtuutta. Nimenomaan kohtuutta. Malttia, kohtuutta, hitautta. Globalisteilla tässä kiire koko ajan on. Kaikki pitää saada heti ja seurauksista välittämättä. Eli menenpä katsomaan sitä sivustoa..


    VastaaPoista
  56. Minulle tieto ihmiskunnasta ja elonkehän tilasta tänään aiheuttaa syvintä murhetta ja tuskaa, jonka päälle kyllä voin rakentaa hetken huojennuksia, mutta sitten tuska palaa.

    Itselleni tietoon perustuva tuska nyt vain yksinkertaisesti on perimmäistä.

    Tieto masentaa - tietäminen ja avuttomuus vaikuttamiseen tekevät masentuneeksi.

    Vielä tämä monen ihmisen mahtaileva olemus perikadon partaalla. Hienot osaamisen näyttösalkut jotka sokeuttavat...

    J ----

    VastaaPoista
  57. 20.1. Hesarissa juttu jossa islamtutkija Sylvia Akar sanoo ettei joukkoahdisteluilmiötä pidä hyssytellä. Yksi syy hänen mielestään on vääristynyt kuva länsimaisista naisista ja että ilmiö on tuttu ja paheksuttu myös Lähi-Idässä. Hyvä että joku säätää kuviota kohdalleen. Ja jos kotimaiset känni- ja muut kähmijät joutuvat samalla tästä koville, oikein hyvä niin. Mutta ilmiöiden eroa on tärkeä tarkentaa että osataan vääntää mutteria kohdalleen oikiasta paikasta niin häirintään syyllistyneiden kuin yhteiskuntarauhankin osalta. Nyt ei ärsytä.

    VastaaPoista
  58. Näinhän se on, kuten Juha edellä sanoo. Tästä me kaikki olemme varmaan samaa mieltä. Kaikissa maissa, joissa naisia kohdellaan huonosti, on myös liikehdintää tämän asian korjaamiseksi, esim. Intiassa. Kun ulkomaalaiset ahdistelevat Suomessa naisia, niin ei se ole asia, jolle ei voi mitään. Jokainen - tulkoon mistä vain - tietää näin tehdessään tekevänsä väärin.

    Jope, OK, ymmärrän, mitä sanot. Sinä vain kuulostit niin hätääntyneeltä, että minä hätäännyin - tässä kuulostaa milloin miltäkin, kun ei näe keskustelijan ilmettä eikä kuule äänen sävyä.

    Meidän pitää tässä hetkessä toimia näiden sopimusten puitteissa, siis hyväksyä tilanne. Ei voi muuta.
    Tuolla edellä sanoin, että meidän pitäisi pyrkiä päättäjiksi, oikein ytimiin, mutta eihän sekään takaa demokratiassa hyvän asian toteutumista, kun joukosssa on niin paljon pahoja, narsistisia tyyppejä, joiden on vaikea ajatella yhteistä hyvää. Esimerkkinä tulee mieleen Obama, joka itki julkisesti linjapuheessaan, kun ei saa ihmisiä uskomaan, että aseilla tapetaan.

    Minusta Dublinin sopimus pitäsi purkaa. Kreikka, Turkki ja Italia tukehtuvat muutoin. Ai niin, tästä pitäisi jo mennä keskustelemaan seuraavaan kirjoitukseen. Minulla on vähän kiire. Palailen joskus. Lapsenlapsia tulossa, kullanmuruja, ja ei kun taas lihapullia tekemään. Minä vien välillä naisellisesti tätä keskustelua mikrotasolle arkeen. ;) En halua sekoittaa jope mitään aihetta, en koskaan, vain tarkastella eri puolilta.

    VastaaPoista
  59. (Kattelin tveestä juttua Odinin soturien marssista. Hohhoijjaa. Kyllä se niitten marssi oli enemmän ideologiaa kuin vilpitöntä turvallisuutta.)

    VastaaPoista